Hızlı Soru - Cevap

D4sh

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #27,781
Selamlar,

2 gün önce aracıma pasta cila ve boya koruma işlemi yaptırdım. İşlemlerin sonrasında resimlerdeki gibi kaputun bir kısmında renk değişimi oldu. Bu konularla ilgili de pek bir bilgim yok. Bu sorun neden olur ve nasıl çözebiliriz?

upload online free

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar,

2 gün önce aracıma pasta cila ve boya koruma işlemi yaptırdım. İşlemlerin sonrasında resimlerdeki gibi kaputun bir kısmında renk değişimi oldu. Bu konularla ilgili de pek bir bilgim yok. Bu sorun neden olur ve nasıl çözebiliriz?

upload online free
Hocam gecmis olsun vernigin altina inmisler malesef :( Boya da açılma olmuş.Çözümü sadece Kaputu boyatmaktir.

alphi3458

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba;

PPF kaplı aracımda otoban hızları sonrası tampon kısmında sinek / böcek kan lekeleri zor çıkıyor, hatta çıkmayan kan lekesi bile var. PPF alanda temizlik için ne önerirsiniz?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Abiler selamlar,

Aracıma Fireball seramik uygulaması yapıldı. Parlaklığı ve su iticiliğinden çok memnunum. Ancak şöyle bir durum var, wax olarak meguiars quick wax kullanıyordum seramik işleminden sonra çok iz yapmaya başladı, avuç içi kadar yeri çitileye çitileye 5 dakikada zor temizliyorum ki kuru bezle hiç çıkmıyor. Sebebi nedir ? yada bu durumu yaşatmayacak bir ürün var mıdır ?
Abi seramik varsa katı waxla falan uğraşmana hiç gerek yok. Sio2 bazlı quick detailer al 2-3 ayda bir geç yeterlidir. Fireball pirouette i tavsiye ederim %5 seramik oranı var uygularken kokusu bile seramiğe yakın bi koku. Güzel ürün pirouettei tavsiye ederim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar,

upload online free
Geçmiş olsun dönüşü yok boyaymaktan baska uygulama yaptırdıgınız yerle bir görüşün bence

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi daha öncesinde sürekli olarak kullandığım ürünler, toz tutmaması açısından waxlıyorum araç zaten örtülü yatıyor genel olarak. Islak cilalara bir bakacağım. Kusura bakma sinirlendirdik seni de. Seramikte iz yapınca sebebini anlayamadım.
Kardesim sinirlenmek degil sadece biraz sert yazmisim sanirim kusura bakma. Seramik yapiyoruzki wax ihtiyaci olmasin ve oncesinde yapilan polisaj korunsun. @Sefa46 hocam yapilmasi gerekenleri zaten ozetlemis. Aman aracina bastira bastira yikama yazik edersin.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam gecmis olsun vernigin altina inmisler malesef :( Boya da açılma olmuş.Çözümü sadece Kaputu boyatmaktir.
Ppf ile en azından bu halini korumaya almak kurtarır mı? Bi tık da kapatır sanki geçişli yerleri.
Kaput boyatmak parasından ziyade değer kaybı anlamında çok külfetli olur

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
Newmix gold detay temizleyici kullanan varmı?
Karışım oranını nasıl yapıyorsunuz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ppf ile en azından bu halini korumaya almak kurtarır mı? Bi tık da kapatır sanki geçişli yerleri.
Kaput boyatmak parasından ziyade değer kaybı anlamında çok külfetli olur
Bu sekildede zarari olmaz da sürekli göze batar ppf te yaptirsan alttan belli olur can sıkıcı bir durum cok fazla bastırılmıs zaten araç opak boya hassas yani

srcn09

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar herkese merhaba,

Aracım ikinci el, 2 yıllık bir araç. Aracın ekranında önceki sahibinden kalan kullanıma bağlı bazı izler var, ne olduğunu çözemedim ekran lcd temizleyiciler ile bastırmadan silmeyi denedim ama bir çözüm alamadım. Ben fotoğraf çekemedim ancak aynı sorunu yaşayan başka bir Focus sahibi daha var sanırım bu ekranlarda kronik bir şey gibi. Çok kullanılan yerler temiz etrafında böyle bir matlık var sadece ekrana dış kaynaklı bir ışık geldiğinde gözüküyor rutin kullanımda gözükmüyor. Bendeki ile çok benzer görsel olduğu için face grubunda paylaşılan görseli sizinle paylaşıyorum, ben bir türlü çekemedim kamerada belli edemedim.

Acaba Meg's plast-x fayda eder mi böyle bir duruma bilemedim aramızda hiç tecrübe edinen var mı ? Çok rahatsız etmiyor bu görseldeki kadar bende gözükmüyor hatta flaş tutmazsam gözükmüyor bile ama bir kere gözüm gördü :D

full russian

keremardicli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Can Coat evo uyguladım. Bazı yerler buğulu kaldı

Bugün Can Coat EVO uyguladım. Mikrofiber bez kullandım. Her seferinde iki üç fıs sıktım ve bölme bölme uyguladım. Kaput 3e böldüm örneğin.​

Uygulamayı kapalı bir avm garajında yaptım.biraz karanlıktı. Zaman sıkıntısından dolayı güneş batmadan 3 saat önce ayrılmak zorunda kaldım.

Aracı park ettiğimde bazı puslu lekeler fark eettim.Bu bölgelere hızlıca tekrar Can Coat uyguladım. Bazı bölgeler düzeldi ama özellikle kaput çok puslu kaldı. Aracı yeni stop ettiğimden kaput da sıcaktı. Ne kadar da sürsem ya da silsem buğuluk pek gitmedi. Acaba cureleşme devam ettiğinden mi diye dedim kendime ama emin de olamadım.

Birkaç sorum var:

Her şey normal mi?
Bir hata mı yaptım?
Tekrar uygulamalı mıyım?
Başka önerileriniz var mı?​

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Bugün Can Coat EVO uyguladım. Mikrofiber bez kullandım. Her seferinde iki üç fıs sıktım ve bölme bölme uyguladım. Kaput 3e böldüm örneğin.​

Uygulamayı kapalı bir avm garajında yaptım.biraz karanlıktı. Zaman sıkıntısından dolayı güneş batmadan 3 saat önce ayrılmak zorunda kaldım.

Aracı park ettiğimde bazı puslu lekeler fark eettim.Bu bölgelere hızlıca tekrar Can Coat uyguladım. Bazı bölgeler düzeldi ama özellikle kaput çok puslu kaldı. Aracı yeni stop ettiğimden kaput da sıcaktı. Ne kadar da sürsem ya da silsem buğuluk pek gitmedi. Acaba cureleşme devam ettiğinden mi diye dedim kendime ama emin de olamadım.

Birkaç sorum var:

Her şey normal mi?

Bir hata mı yaptım?

Tekrar uygulamalı mıyım?

Başka önerileriniz var mı?
Uygulama sekliniz normal olabilir sadece kaputta problem.var ise iyi silememis olabilirsiniz veya sıcakken sildiniz farketmeden cabuk kurumus olabilir.

Araciniz sogukken Alkol veya Prep le kaputu temizleyin Yeni bir bezle tekrar uygulama yapin o.ürün leke yapmaz kolay kolay.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Birkaç sorum var:

Her şey normal mi?

Bir hata mı yaptım?

Tekrar uygulamalı mıyım?

Başka önerileriniz var mı?
Sıcak yüzey , erken kuruma ve düzgün silinmeme sonucu gibi duruyor. Aracı ön yıkama şampuanıyla yıkayıp alkolle - preple silin ondan sonra görüntü gidecek mi bi kontrol edin. Sıcak yüzeye ürün uygulandığında bu şekilde iz kalabilir

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar merhaba;

Yeni araç olarak ioniq 6 satın aldım, bu aracın derisini korumak için hangi ürünü kullanabilirim? Birde kirlendiğinde ne ile temizleyebilirim? Elimde Velor K2 ve Valet Pro Carpet Cleaner var bu ürünleri kullanabilir miyim?

keremardicli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Uygulama sekliniz normal olabilir sadece kaputta problem.var ise iyi silememis olabilirsiniz veya sıcakken sildiniz farketmeden cabuk kurumus olabilir.

Araciniz sogukken Alkol veya Prep le kaputu temizleyin Yeni bir bezle tekrar uygulama yapin o.ürün leke yapmaz kolay kolay.
Sıcak yüzey , erken kuruma ve düzgün silinmeme sonucu gibi duruyor. Aracı ön yıkama şampuanıyla yıkayıp alkolle - preple silin ondan sonra görüntü gidecek mi bi kontrol edin. Sıcak yüzeye ürün uygulandığında bu şekilde iz kalabilir
Sağolun beyler. Hem yol gösterdiniz hem içime su serptiniz :)

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Arkadaşlar merhaba;

Yeni araç olarak ioniq 6 satın aldım, bu aracın derisini korumak için hangi ürünü kullanabilirim? Birde kirlendiğinde ne ile temizleyebilirim? Elimde Velor K2 ve Valet Pro Carpet Cleaner var bu ürünleri kullanabilir miyim?

Ben de ioniq 5 var ben deriklinik hafif deri temizleyici ve deri kalkanı mat kullanıyorum ama koruma sonrası koltuğa oturunca bi kaygan olmamaktan kaynaklı olduğunu düşündüğüm sürtünme sesi çıkıyor koltuğa oturup hareket edince. Bir de koch chemie ls deneyeceğim bakalım.