Hızlı Soru - Cevap

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #27,941
selamlar wax atarken kullanabileceğim giriş seviyesi fiyat performans olabilicek polisaj makinası tarzı bi ürün varmıdır ?

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Vonixx vexus ile good stuff detailer cleaner kullanan oldu mu? Vexus; lastik,jant,motor da kullaniliyormuş. Good stuff da spritz benzeri temizlik+koruma. Torpidoda kullanmak icin düşünüyorum

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhabalar hayırlı günler 3 yıla yakın süredir resimdeki michelin oto yıkama eldivenini kullanıyorum kullandıktan sonra da valet pro microfibre reviverle yıkıyorum sonrasında da durulama moduna da bi daha yıkama yaptırıp duruluyorum . fakat sabah başıma talihsiz birşey geldi gece atmıştım yıkamasını yaptırmıştım sabah kalktığımda annem fark etmeyip siyahları atmış siyahlarla birlikte yıkandı bingo toz deterjan ile sizce eldiven çöp mü oldu hafif siyahlaşma var . yenisini almak gerekir mi ? yenisinin alternatifi nedir iyisi nedir ?

iyi forumlar herkese galiba kurtardık eldiveni ben bi sıkıntı göremedim çok da anladığım işler değil sizce kullanılır mı

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
iyi forumlar herkese galiba kurtardık eldiveni ben bi sıkıntı göremedim çok da anladığım işler değil sizce kullanılır mı

Eğer topaklanmalar , yada elinizi eldivende gezdirdiğinizde kurumuş detarjan kalıntısı yoksa kullanılır. Ha eldiveni uzun zamandır kullanıyorum , makül bi eldiven alayım desteklesin derseniz Slopes eldiven alınabilir. Hali hazırda olanıda tamponlara vs kullanıp geçebilirsin.

senin yerinde olsam azıcık sıcak suyla bekletip elle çitilerdim. En azından eldivende kalan bişey varsa suyla çözülür.

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eğer topaklanmalar , yada elinizi eldivende gezdirdiğinizde kurumuş detarjan kalıntısı yoksa kullanılır. Ha eldiveni uzun zamandır kullanıyorum , makül bi eldiven alayım desteklesin derseniz Slopes eldiven alınabilir. Hali hazırda olanıda tamponlara vs kullanıp geçebilirsin.

senin yerinde olsam azıcık sıcak suyla bekletip elle çitilerdim. En azından eldivende kalan bişey varsa suyla çözülür.
ztn öncesinde 4 - 5 litre arası su + 1.5 su bardağı beyaz sirke karışımında 5 civarı saat bekletip 15 dk da bir elle çitiledim ovaladım sonrasında elde duruladım suyla sonra 50 ml mikrofiber şampuanı ile 60 derece 800 sıkma deviri ile yıkadım sonrasında durulama modunda tekrar yıkayıp şampuanları duruladım bir daha şimdi de kuruyor güneş görmeyen bir yerde asılarak sizce kullanılır mı tekrar ?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
ztn öncesinde 4 - 5 litre arası su + 1.5 su bardağı beyaz sirke karışımında 5 civarı saat bekletip 15 dk da bir elle çitiledim ovaladım sonrasında elde duruladım suyla sonra 50 ml mikrofiber şampuanı ile 60 derece 800 sıkma deviri ile yıkadım sonrasında durulama modunda tekrar yıkayıp şampuanları duruladım bir daha şimdi de kuruyor güneş görmeyen bir yerde asılarak sizce kullanılır mı tekrar ?
Elini yavaşça eldivende gezdir topaklanma var mı kontrol et , topaklanma yada pütürleşme yoksa kullanılır. Eğer yeni ürüne merakın varsa yada hiç riske atmak istemiyorsan yeni bi eldiven alıp onu genel boyada , eldeki eski eldiveni tamponlarda kullanabilirsiniz.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Çok anlaşılmıyor ama topaklanma oluşmaya başlamış gibi yanlış görüyor olabilirim yine de emektar eldiveni artık ikinci eldiven yapmak en makul seçenek gibi duruyor

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar Ankarada onerebileceginiz volkswagen grubuna bakan ozel bir servis var midir? Benim skoda icin servise bakima gidedegm ama balata+disk değiştirilmesi lazim derlerse serviste epey maliyetli olabilir. O yuzden guvenebilecegimiz ozel bir servise gitmek isterim?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar Ankarada onerebileceginiz volkswagen grubuna bakan ozel bir servis var midir? Benim skoda icin servise bakima gidedegm ama balata+disk değiştirilmesi lazim derlerse serviste epey maliyetli olabilir. O yuzden guvenebilecegimiz ozel bir servise gitmek isterim?
Hocam vortex mechanic önerebilirim. Aydelen gibi büyük servisler de var ama işletme büyüdükçe araçla ilgilenenin usta olma ihtimali düşüyor. Vortexte doğuş otodan ayrılma 2 kişi bizzat kendisi ilgileniyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam vortex mechanic önerebilirim. Aydelen gibi büyük servisler de var ama işletme büyüdükçe araçla ilgilenenin usta olma ihtimali düşüyor. Vortexte doğuş otodan ayrılma 2 kişi bizzat kendisi ilgileniyor.
@SaNToS en son Aydelen servise geldiginde sorunlar yasamisti mesaji gorunce yazar sikintilari

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@SaNToS en son Aydelen servise geldiginde sorunlar yasamisti mesaji gorunce yazar sikintilari
Ben tavsiye etmiyorum abi yani şöyle ki servis gibi olsun, anahtarı bırakayım kurumsal gibi görünsün denirse aydelen tercih edilebilir. Ama genelde yerli mal kullanıyorlar, araçlarla stajyer gençler ilgileniyor vs vs. Ben malzememi kendim alıp götürmeyi tercih ettiğim için bana hitap etmedi hiç.

sworn1337

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar herkese, Ankara'da yaşıyorum Ümitköy-Çayyolu-Yaşamkent civarında bana araç yıkamak için iyi bir benzinlik önerebilecek var mıdır ? Gittiğim neredeyse tüm benzinliklerin köpüğü cacık gibi, bazen iyi köpük oluyor bazen rezalet oluyor, bu işin hakkını veren bir benzinlik arıyorum.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar herkese, Ankara'da yaşıyorum Ümitköy-Çayyolu-Yaşamkent civarında bana araç yıkamak için iyi bir benzinlik önerebilecek var mıdır ? Gittiğim neredeyse tüm benzinliklerin köpüğü cacık gibi, bazen iyi köpük oluyor bazen rezalet oluyor, bu işin hakkını veren bir benzinlik arıyorum.
Bir miktar yatırım ile kendi malzemelerini kendin götürüp sadece oranın suyunu kullanmanı öneririm .

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öyle bir yer yok maalesef ticari kaygı sebebiyle içeriği önemsemeden en düşük maliyetle en çok kir sökmeyi hedefliyor benzinlikler bende bunu uğraşarak yaptığım cilaların sürekli etkisini kaybetmesinden anlamıştım. Burada benzinlik köpüğünü kullanan yoktur özel sebepler dışında. En makul yöntem köpük yapıcı pompa ve şampuan ikilisi edinip yeri olmayanlar için yalnızca benzinliğin suyunu kullanmak bende öyle yapıyorum

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok anlaşılmıyor ama topaklanma oluşmaya başlamış gibi yanlış görüyor olabilirim yine de emektar eldiveni artık ikinci eldiven yapmak en makul seçenek gibi duruyor
bence de ppf var ama yine de ppf de çizilmesin ne önerirsiniz ? öğrenciyim çok pahalı maalesef alamam bu yüzden. fp ama kalitesiz olmamasını istiyorum öneri konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bence de ppf var ama yine de ppf de çizilmesin ne önerirsiniz ? öğrenciyim çok pahalı maalesef alamam bu yüzden. fp ama kalitesiz olmamasını istiyorum öneri konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .
O zaman mevcut eldivenle de idare edebilirsin ama değişmeyi düşünürsen makul olarak @batikankodak dediği gibi slopes yada superclean eldivenlerine bakabilirsin