Hızlı Soru - Cevap

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa
Değerli arkadaşlar Polham şarjlı köpük pompası kullanıpta hava kaçırma problemi yaşayan var mı? İyice sıkmama rağmen hava kaçağı oluyor ve köpüğü açılı atamıyor

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Değerli arkadaşlar Polham şarjlı köpük pompası kullanıpta hava kaçırma problemi yaşayan var mı? İyice sıkmama rağmen hava kaçağı oluyor ve köpüğü açılı atamıyor
Dişlerinde çatlama olmuştur hocam bu konu hakkında geçen konuşuldu aratırsanız detaylı olarak bulabilirsiniz

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu tarz kokularda en çok çekindiğim durum aynada sallanırken kapağının veya artık nasıl bi sistemi varsa açılıp tüm parfümün araç içine dökülmesi. Sırf bu yüzden areon kağıt alıyorum sürekli
Vallahi ben de çok korkuyorum böyle sıvı kokulardan. Damladığı yeri olduğu gibi eritiyor. Geri dönüşü olmayacak şekilde kavlatıyor. Little trees e çalışıyorum sırf bu yüzden :D
Geçmiş olsun hocam, şişe dişlerin dibinden çatlamış. Alttan elle destekleyince bir miktar toparlar. Bununla ilgili geçenlerde konu açmıştım. Epoksi yapıştırıcı ile yapıştırma denenebilir veya veta 2 lt pompa alıp işlem yapılarak uydurulabilir. Şu an Veta 2 lt pompayla kullanıyorum.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
2021 Skoda Superb 1.5Tsi aracımı dudak uçuklatan yetkili servis fiyatlarından dolayı güvenilir bir özel serviste bakımlarını devam ettirmeyi düşünüyorum. Ankara içi Vag grubuna bakan işçiliğinden memnun kaldığınız servisler var mı?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
2021 Skoda Superb 1.5Tsi aracımı dudak uçuklatan yetkili servis fiyatlarından dolayı güvenilir bir özel serviste bakımlarını devam ettirmeyi düşünüyorum. Ankara içi Vag grubuna bakan işçiliğinden memnun kaldığınız servisler var mı?
Face de Skodam fan club diye bir grup var, baya katılımcısı var. Orada bu konuda baya yer öneriliyor. Ben buradan isim yazmayayım :) .

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Face de Skoda fan club diye bir grup var, baya katılımcısı var. Orada bu konuda baya yer öneriliyor. Ben buradan isim yazmayayım :) .
Teşekkür ederim bir göz gezdireyim. Her binici bizim forumdaşlar kadar titiz olmuyor maalesef. bu konuda güvendiğim için danışmak istemiştim :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Teşekkür ederim bir göz gezdireyim. Her binici bizim forumdaşlar kadar titiz olmuyor maalesef. bu konuda güvendiğim için danışmak istemiştim :)
Hatta sadece superb grubu da var, kurucusu Oğuzhan bey çok efendi ve yardımsever bir arkadaştır. Kendisi Erzurum da . Skoda konusunda bulman gereken bir şey olursa her zaman yazabilirsin. Sağlam dostlar var o grupta.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Bu tarz kokularda en çok çekindiğim durum aynada sallanırken kapağının veya artık nasıl bi sistemi varsa açılıp tüm parfümün araç içine dökülmesi. Sırf bu yüzden areon kağıt alıyorum sürekli
en az 10 senedir areonun ahşap kokularını kullanıyoruz tavsiye ederim dediğiniz durumu hiç yaşamadık şişe ahşap kısıma vidalanıyor dişli bir yapısı var. sadece tek önerim böyle kokuları aynadan çok sarkıtmayın sallanmaya payı olmasın yoksa ani bir fren ile ön cama çarpıp çatlatma riski var daha önce tanıdığım birisinin başına geldi.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
IK FOAM PRO 2 Plus modelinde şarjlı pompa bağlamadan da kullanım mümkün oluyor mu?

Bir de pompa bağlayarak performansı ile Polhamın kendinden şarjlı pompa arasında fark var mıdır?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
IK FOAM PRO 2 Plus modelinde şarjlı pompa bağlamadan da kullanım mümkün oluyor mu?

Bir de pompa bağlayarak performansı ile Polhamın kendinden şarjlı pompa arasında fark var mıdır?
Kardesim.kullanabilirsin ama acaip yoruyor bilgin olsun.

Kompresor bagladiginda polham in atis acisi ile İK nin atıs nozullari farkli yani elbette İK daha guzel atim yapacaktir.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bende Polham kullanıyorum çok rahatlıyor işimi bu tarz pompaları elle basınç üreterek kullanmak eziyet bence sadece lastik jant gibi küçük bölgesel temizlik yapılacaksa tamam ama arabayı komple temizleyeceksek şarj desteği şart

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bende Polham kullanıyorum çok rahatlıyor işimi bu tarz pompaları elle basınç üreterek kullanmak eziyet bence sadece lastik jant gibi küçük bölgesel temizlik yapılacaksa tamam ama arabayı komple temizleyeceksek şarj desteği şart
Kendinden şarjlı modellerde orta uzun vadede sorunsuzluk devam eder mi o düşündürüyor?

Enraco markasınada bakıyorum ama stok yok tabi

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Kardesim.kullanabilirsin ama acaip yoruyor bilgin olsun.

Kompresor bagladiginda polham in atis acisi ile İK nin atıs nozullari farkli yani elbette İK daha guzel atim yapacaktir.
İK pro 2plus biraz maliyetli ama uzun kullanım Polhama göre daha sorunsuz mu olur acaba dedirtiyor.

Büyük araçta elle hava çekilecek dert değil gibi :sırıtan1:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kendinden şarjlı modellerde orta uzun vadede sorunsuzluk devam eder mi o düşündürüyor?

Enraco markasınada bakıyorum ama stok yok tabi
Alta foam, polham, enraco, modifiyeli secho kullandım. Alta foam veya ik foam gibi güzel açıya sahip olamaz polham da enraco da. Fakat jant davlumbaz gibi yerlerde çevire çevire kullanma konforu da sonradan sibop bağlanan hiçbir üründe yok.

Optimum senaryo bence jant lastik gibi yerlerde polham tipi ufak kendinden kompresörlü pompa, araç geneli için ik foam ya da alta foam gibi daha prof bir ürün.

Bana polham ve enraco atımı yeterli geldiği için ve kullanımı da pratik ve daha hafif olduğu için bunlarla devam ediyorum. Diğer senaryoda kompresör de pompa da pahalı malum

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Alta foam, polham, enraco, modifiyeli secho kullandım. Alta foam veya ik foam gibi güzel açıya sahip olamaz polham da enraco da. Fakat jant davlumbaz gibi yerlerde çevire çevire kullanma konforu da sonradan sibop bağlanan hiçbir üründe yok.

Optimum senaryo bence jant lastik gibi yerlerde polham tipi ufak kendinden kompresörlü pompa, araç geneli için ik foam ya da alta foam gibi daha prof bir ürün.

Bana polham ve enraco atımı yeterli geldiği için ve kullanımı da pratik ve daha hafif olduğu için bunlarla devam ediyorum. Diğer senaryoda kompresör de pompa da pahalı malum
İçeriklere göre Polham ve Enraco atımı iyi sadece orta uzun vadede ne olur sorusu kafalarda

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İçeriklere göre Polham ve Enraco atımı iyi sadece orta uzun vadede ne olur sorusu kafalarda
Hocam ne kadar uzun vade beklentin var şu an 1,5-2 yıldır kullanan arkadaşlar var ayrıca diğer bir açıdan bakarsan Polham diğerlerine göre yarı fiyatına alınabiliyor uzun vadede bir kez değiştirsen bile fiyat eşitliği sağlanıyor maddi açıdan dezavantajlı duruma geçmek için uzun vade lazım tabi dikkatli kullanımda.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bende jant davlumbaz ve lastikler için polham, araçta ise modifiyeli alta foam kullanıyorum. Yaklaşık bir yıl alta foami elle pompalayip kullandım, kol kası için elle pompalama yapılabilir :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam fiyat olarak 2. Senaryoya göre epey uyygun kalıyor. Yaklaşık 1 senelik kullanımda polham şişesinde çatlak meydana geldi. Ama altına 200 250 liraya veta alıp takarak devam ediyorum. Bozulsa etse de can sıkacak kadar pahalı değil.

Fakat alta foam+xiaomi ikilisinde alta foam da pahalı xiaomi pompa da pahalı. O anlamda düşününce polham ve enraco giriş segment ürünü olarak denenebilir. Verim alınırsa kompresörlü bir set alınıp kullanılabilir.

Enraco ve polhamda 1 tur dolanıyorum. Bakıyorum sıra vs yoksa keyfi olarak bir tur daha sıkıyorum atladığım yer vs kaldı mı diye. Rahat geliyor kullanımı. Diğer kompresörlü sette hem şişe kapağı çevriliyor her seferinde hem pompa ucunu açmam gerekiyordu (eğik uçlu sibop kullanmadığım için bana özel bir sorun)