Hızlı Soru - Cevap

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Şampuan , jant temizleyici , hızlı cila , lastik parlatıcı, iç mekan temizleyici ürün vs derken araç başı maliyet sizce ne kadar oluyordur?

Hiç hesaplayan oldu mu? Normal oto yıkamacılara göre her türlü uygundur da. Kalitesi kıyaslanamaz bile

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Şampuan , jant temizleyici , hızlı cila , lastik parlatıcı, iç mekan temizleyici ürün vs derken araç başı maliyet sizce ne kadar oluyordur?

Hiç hesaplayan oldu mu? Normal oto yıkamacılara göre her türlü uygundur da. Kalitesi kıyaslanamaz bile
Tahmini olarak yazıyorum :)
Ön yıkama şampuanı 1 litre 300
Kova şampuanı 1 litre 450
Jant lastik davlumbaz için 1 litre R1 400
Kuruluma havlusu ve yıkama eldiveni 1500
İç mekan temizleyici 1 litre 500
Koruyucu 1 litre 500
Temizlik bezleri 300
Ben eksik yazdım diyelim, 1000 lira da öyle ekledim. Toplam 5000 gibi. Aracı 4-5 hafta da bir anca yıkarım. Yılda ortalama 13-15 yıkama yapar. Ben bu malzemeleri en az iki yıl kullanırım. Yani 30 yıkama gibi. Araç yıkama Bartın'da 800.
30x800=24000 lira yapar.
Hesabı kaba taslak yaptım. Bugün 8 Ağustos 2025 . Daha detaylı yapsak bu kadar fark çıkar mı yoksa fark artar mı bakmak lazım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Magifoam 5 litresi 3000 tl desek, yıkamada 50ml kullandık desek 30 tl ön yıkama.
Ortalama bi kova şampuanı 500 ml ve 500tl olsa vs 20 ml falan kullansak 20 tl de kova yıkaması.
Jant temizleyici,genel temizleyici ve lastik parlatıcı da ortalama 50 liraya yakın tutsa kimyasallar sırf 100 tl ediyor diyebiliriz. Tabi genel bir yıkama ve ortalama tutarlar. Cilası kili vs olduğunda fiyat daha da artar. Havlu, bez, pompa gibi sarf malzemeleri de sayarsak uzun vadede ancak amorti ediyor

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yıkamacılarla kıyaslamak içinse adamlar şampuanı markasız ucuz yollu alıyorlar jantlara zaten yağ sökücü sıkıyorlar lastiklerle sürdüğünü Allah bilir :sırıtan1:
Adam zaten hızlı cila cam temizleyici interior cleaner falan kullanmıyor en kötü 500 lira desen yıkamaya bire bir şampuan jant temizleyici lastik parlatıcı bez kullanıyor desen en fazla 100 lira tutar kendin yaptığında (yıkamacı mantığında yıkama yapıldığında)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Magifoam 5 litresi 3000 tl desek, yıkamada 50ml kullandık desek 30 tl ön yıkama.
Ortalama bi kova şampuanı 500 ml ve 500tl olsa vs 20 ml falan kullansak 20 tl de kova yıkaması.
Jant temizleyici,genel temizleyici ve lastik parlatıcı da ortalama 50 liraya yakın tutsa kimyasallar sırf 100 tl ediyor diyebiliriz. Tabi genel bir yıkama ve ortalama tutarlar. Cilası kili vs olduğunda fiyat daha da artar. Havlu, bez, pompa gibi sarf malzemeleri de sayarsak uzun vadede ancak amorti ediyor
Kil sık yapılan işlem değil. Zaten yıkamacılarda yapmıyor.

Havlular bezde epey uzun ömürlü oluyor.

Taş çatlasın yıkama başı tahminim 300-400 TL eder. Aşağı yukarı tüm çeşit ürün kullanırsa.

Yıkamacılarda da 800TL aşağı değildir sanırım.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Yıkamacılarla kıyaslamak içinse adamlar şampuanı markasız ucuz yollu alıyorlar jantlara zaten yağ sökücü sıkıyorlar lastiklerle sürdüğünü Allah bilir :sırıtan1:
Adam zaten hızlı cila cam temizleyici interior cleaner falan kullanmıyor en kötü 500 lira desen yıkamaya bire bir şampuan jant temizleyici lastik parlatıcı bez kullanıyor desen en fazla 100 lira tutar kendin yaptığında (yıkamacı mantığında yıkama yapıldığında)
Kendi yıkadığımızda ki maliyet taş çatlasın yıkama başı 300-400TL dir belkide.
Dışarda kötü yerleri kastetmiyorum. İyi yıkayan yerleri. Onlarda en az 800TL dir diye düşünüyorum. (Sedan-Suv araçlar)

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kendi yıkadığımızda ki maliyet taş çatlasın yıkama başı 300-400TL dir belkide.
Dışarda kötü yerleri kastetmiyorum. İyi yıkayan yerleri. Onlarda en az 800TL dir diye düşünüyorum. (Sedan-Suv araçlar)
Hocam şampuan ön yıkama ve temaslı yıkama için 2 porsiyon 50 lira suyla beraber 150₺ tutsa diğer ürünleri porsiyon bazında hesap etmek zor ama tahminen 50-100 lira arası bir miktar tutsa havlu ve eldiveni de saymayalım bir zahmet 200-250 lira arası diyelim dışarıya göre çok avantajlı tabi ki :) Tabi herkes bu işi hobi olarak yada stres atmak için yapıyor fiyat avantajı da yanımıza kalan kâr oluyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kil sık yapılan işlem değil. Zaten yıkamacılarda yapmıyor.

Havlular bezde epey uzun ömürlü oluyor.

Taş çatlasın yıkama başı tahminim 300-400 TL eder. Aşağı yukarı tüm çeşit ürün kullanırsa.

Yıkamacılarda da 800TL aşağı değildir sanırım.
Yani aynen öyle. + olarak benzinlik su ücretine de 100 150 tl eklenebilir toplamda. Max edeceği 300 400 denilebilir eldiveni havluyu da uzun vadede yıkama ücretine ekleyince

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar,

Jant iç kısımlarının temizliği ve davlumbaz kenarlarını fırçalamak için yeni bir ürün arayışındayım. Hepsiburada’da biriken puanlarımı değerlendirmek istiyorum, bir fırça alacak kadar puan birikmiş :)

2-3 yıldır Slopes Microfiber Wheel Brush kullanıyorum, bayağı da ekmeğini yedim açıkçası. Ancak jantlar çok kirliyse artık temizlik esnasında beni ciddi şekilde yormaya başladı. Malum, zamanla hem mikrofiber kısmı sertleşti hem de genel performansı azaldı.

Kullandığım model:
Slopes Microfiber Wheel Brush Mikrofiber Jant Fırçası 48CM

Gözüme takılan ürün ise şu:
Jo Moyner Premium Çizmez Hızlı Jant Temizleme Fırçası Büyük Boy

Bu fırçayı kullanan var mı aramızda? Memnun kalan oldu mu?

Veya benzer fiyat bandında (Hepsiburada’da bulunan) önerebileceğiniz başka bir ürün varsa önerilere de açığım.

Şimdiden teşekkürler.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Jant iç kısımlarının temizliği ve davlumbaz kenarlarını fırçalamak için yeni bir ürün arayışındayım. Hepsiburada’da biriken puanlarımı değerlendirmek istiyorum, bir fırça alacak kadar puan birikmiş :)

2-3 yıldır Slopes Microfiber Wheel Brush kullanıyorum, bayağı da ekmeğini yedim açıkçası. Ancak jantlar çok kirliyse artık temizlik esnasında beni ciddi şekilde yormaya başladı. Malum, zamanla hem mikrofiber kısmı sertleşti hem de genel performansı azaldı.

Kullandığım model:

Veya benzer fiyat bandında (Hepsiburada’da bulunan) önerebileceğiniz başka bir ürün varsa önerilere de açığım.

Şimdiden teşekkürler.
Hocam bu tarz fırça beni korkutuyor sıçratma yapıyor mikrofiber gibi kullanımı rahat değil bence sürterek sokup sürtmeden çekmek gibi bir teknik uygulamak lazım bir kere teknik bir hata yapıp tişörtü batırdım evde büyük sorun çıktı sonra :)

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar arkadaslar yeni aldığım aracıma wax uygulamak istiyorum, hangi ürünü tavsiye edersiniz? Birde wax öncesi kil yapmak zorunlu gerekir mi sadece demirtozu uygulaması yapıp ,yüzey temizleyici ile gecip wax uygulasak olur mu ? Kil isine girmemek istememdeki sebep ,olusacak cizikler icin polisaj imkanim yok
Not aracı sıfır aldım rengi gümüş gri

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Selamlar arkadaslar yeni aldığım aracıma wax uygulamak istiyorum, hangi ürünü tavsiye edersiniz? Birde wax öncesi kil yapmak zorunlu gerekir mi sadece demirtozu uygulaması yapıp ,yüzey temizleyici ile gecip wax uygulasak olur mu ? Kil isine girmemek istememdeki sebep ,olusacak cizikler icin polisaj imkanim yok
Not aracı sıfır aldım rengi gümüş gri
kil zorunlu değil, yaparsanız daha iyi olur. waxtan tüm verimini alırsınız. soft kil alırsanız çizik oluşturmaz. wax olarak vonixx blend tavsiye ederim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam bu tarz fırça beni korkutuyor sıçratma yapıyor mikrofiber gibi kullanımı rahat değil bence sürterek sokup sürtmeden çekmek gibi bir teknik uygulamak lazım bir kere teknik bir hata yapıp tişörtü batırdım evde büyük sorun çıktı sonra :)
Evet o dediğiniz jant araları çok sık olan jantlarda geri çekerken su sıçratabilir videolarda görmüştüm ama formentorun jant aralıkları çok grniş bir yere takılmadan ileri geri hareket yapılabiliyor.

Son düzenleme:

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet o dediğiniz jant araları çok sık olan jantlarda geri çekerken su sıçratabilir videolarda görmüştüm ama formentorun jant aralıkları çok grniş bir yere takılmadan ileri geri hareket yapılabiliyor.
Doğru diyorsun hocam geniş kollu jantlarda sıçratma yapmayabilir. Mikrofiber jant fırçası düşünmüyorsan attığın mantıklı gibi fiyat bakımından. Work stuff thunder var bu tarzda beğenilen seçenek

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Doğru diyorsun hocam geniş kollu jantlarda sıçratma yapmayabilir. Mikrofiber jant fırçası düşünmüyorsan attığın mantıklı gibi fiyat bakımından. Work stuff thunder var bu tarzda beğenilen seçenek
Bu sefer Mikrofiber almayı düşünmüyorum. Davlumbazlarda mikrofiberin performansını sevmiyorum. Work Stuff sarı fırça ve adbl whell sword bu 2 üründe aklımda her ikiside biraz fiyat olarak tuzlular (neredeyse 2 katı) jo moyner ürünleride kaliteli geliyor bana gönlüm adbl den yana ama sanırım jo moyner alacağım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar,

Kullandığım model:

Şimdiden teşekkürler.
Slopes le bu jo moyner firca arasinda cok fark.var Jo moyner sicratma yapar ve siyah jant var ise cizer hocam.

Jo moyner tarzi fircalar temuda cok fazlaca var.
Bakin su tarz fircalar harika gercekten jant a tam temas ediyor ve temas ettigi yeri cok iyi temizliyor.

Sentetik Yünlü 3’lü Jant Temizlik Fırçası Seti

tavana ppf yaptıracağım oraguard markası nasıldır 7 sene garantili diyor
Guzeldir kardesim Oracal in urunu zaten yani biz 3/4 arabaya yaptirmistik bir sorun yasamadik motor kaputlarina ppf.