Hızlı Soru - Cevap

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #27,981
Slopes le bu jo moyner firca arasinda cok fark.var Jo moyner sicratma yapar ve siyah jant var ise cizer hocam.

Jo moyner tarzi fircalar temuda cok fazlaca var.
Bakin su tarz fircalar harika gercekten jant a tam temas ediyor ve temas ettigi yeri cok iyi temizliyor.

Sentetik Yünlü 3’lü Jant Temizlik Fırçası Seti

Guzeldir kardesim Oracal in urunu zaten yani biz 3/4 arabaya yaptirmistik bir sorun yasamadik motor kaputlarina ppf.
Sefa Hocam çizer dedin korkuttun beni evet jantlar mat siyah her ne kadar iç kısmında kullanacak olsamda ister istemez temas edecek sağa sola önerin için teşekkürler.

Bir ara parlatanadamlara uğrayıp oradan alayım.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu sefer Mikrofiber almayı düşünmüyorum. Davlumbazlarda mikrofiberin performansını sevmiyorum. Work Stuff sarı fırça ve adbl whell sword bu 2 üründe aklımda her ikiside biraz fiyat olarak tuzlular (neredeyse 2 katı) jo moyner ürünleride kaliteli geliyor bana gönlüm adbl den yana ama sanırım jo moyner alacağım.
Slopes le bu jo moyner firca arasinda cok fark.var Jo moyner sicratma yapar ve siyah jant var ise cizer hocam.

Bakin su tarz fircalar harika gercekten jant a tam temas ediyor ve temas ettigi yeri cok iyi temizliyor.

Guzeldir kardesim Oracal in urunu zaten yani biz 3/4 arabaya yaptirmistik bir sorun yasamadik motor kaputlarina ppf.
Birde hocam jo mayner için fırça kısmı çok yumuşak ve sapı ince deniyor anladığım kadarıyla davlumbazda da kullanacaksınız iyi sonuç vermeyebilir.
Saygılar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,

Jant iç kısımlarının temizliği ve davlumbaz kenarlarını fırçalamak için yeni bir ürün arayışındayım. Hepsiburada’da biriken puanlarımı değerlendirmek istiyorum, bir fırça alacak kadar puan birikmiş :)

2-3 yıldır Slopes Microfiber Wheel Brush kullanıyorum, bayağı da ekmeğini yedim açıkçası. Ancak jantlar çok kirliyse artık temizlik esnasında beni ciddi şekilde yormaya başladı. Malum, zamanla hem mikrofiber kısmı sertleşti hem de genel performansı azaldı.

Kullandığım model:
Slopes Microfiber Wheel Brush Mikrofiber Jant Fırçası 48CM

Gözüme takılan ürün ise şu:
Jo Moyner Premium Çizmez Hızlı Jant Temizleme Fırçası Büyük Boy

Bu fırçayı kullanan var mı aramızda? Memnun kalan oldu mu?

Veya benzer fiyat bandında (Hepsiburada’da bulunan) önerebileceğiniz başka bir ürün varsa önerilere de açığım.

Şimdiden teşekkürler.
Böyle fırçaları sevemedim. Sıçratma olayı yüzünden dikkat edilmediği an her yer jant pisliği oluyor. İşin kötü yanı kaporta kiri gibi de değil jant kiri. Çıkmıyor kolay kolay. Öteki kullandığınız gibi peluş fırça ile ufak jant eldiveni kullanıyorum 4 parmak boyutunda. Büyük jant eldivenine göre çok daha pratik geliyor

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir

Teşekkür ederim abi

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hankook Ventus Prime 4 veya Goodyear Eagle Sport 2 hangisini tercih etmeli daha önce deneyen kullanan varsa fikirlilerini paylaşırsa sevinirim iki lastiğinde değerleri aynı aralarında fiyat dahil pek bir fark yok. özellikle istediğim şeyde 1 sene sonra tabanda dişlerde kılcal çatlamalar görmek istemiyorum.

Abi merhabalar, 2 yazdır ventus prime 4 kullanıyoruz, otomobil geçen yaz karavan ile ege turu dahi yaptı, onca yüke rağmen yol tutuşu hiç fena değil. Bu sezon kışlık alacağız muhtemelen, 1 takım kışlık tükettik hankook marka,bu sezon da muhtemelen yerine hankook gelir. Kumho vb. gibi asyalılar da övülüyor merak ediyorum onları da ;önerisi olan varsa paylaşabilir.

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Polisaj öncesi hazırlıklar
Son eklenenler:
Rupes rotary yellow mid-cut pad
Dvx demiz tozu sökücü
Zift lekeleri için selsil tar cleaner
K2 nuta
Einhell 18/180 Li E (kendisi ile ilk kez çalışacağım)

Hocam einhell makinenin yorumlarini daha sonra yaparmisin. Fiyati uygun giriş seviye için radarıma girdi.
Birde genele bir soru bu makine benzeri avuç taşlama makineleri ile polisaj yapmak imkansızmı? Nette bir deneme videosu bile göremedim. Evet yaptığı devir sayıları güçleri farklı kağıt üstünde ama bir deneme dahi yapmadımı kimse.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam einhell makinenin yorumlarini daha sonra yaparmisin. Fiyati uygun giriş seviye için radarıma girdi.
Birde genele bir soru bu makine benzeri avuç taşlama makineleri ile polisaj yapmak imkansızmı? Nette bir deneme videosu bile göremedim. Evet yaptığı devir sayıları güçleri farklı kağıt üstünde ama bir deneme dahi yapmadımı kimse.
Taşlama makinesiyle ilgili bir tane bile deneme olmamasının sebebi sonucunun aşikar olmasıdır. Bende hiç denemedim ama taşlama makinesi yüksek devir çevirdiğinden dolayı boyayı çok kolay yakacaktır

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Yaparım tabii üstadım, lakin bu polisaj ve zımpara makinası olarak geçiyor devir ayarlı rotary tip.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Parlaklıkta soft99 fusso mu daha iyidir vonix blend seramic wax mı daha iyi performans verir
Kati Waxlar Kategorisinde Vonixx Blend Ceramic Wax i Fusso ile kiyaslamak hakaret olur,oldum olasi sevmedim fusso yu,sebebi araca uyguladigim bir ürünün en temel özelligi arac boyasina verdigi derinlik ve Parlaklik olmalidir.Dayanim ikinci sirada gelmelidir.

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Kati Waxlar Kategorisinde Vonixx Blend Ceramic Wax i Fusso ile kiyaslamak hakaret olur,oldum olasi sevmedim fusso yu,sebebi araca uyguladigim bir ürünün en temel özelligi arac boyasina verdigi derinlik ve Parlaklik olmalidir.Dayanim ikinci sirada gelmelidir.
Üstadım Authentic ile kıyaslama imkanınız oldu mu hiç?

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Parlaklıkta soft99 fusso mu daha iyidir vonix blend seramic wax mı daha iyi performans verir
Maximum parlaklık istediğim için, yaz aylarında Soft99 Authentic kış aylarında ise Vonixx Blend Ceramic Wax kullanmayı planlıyorum. Fusso daha çok hidrofobi ve dayanım ile ön planda olan bir wax.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Katı ve sıvı var hangisini önerirsiniz hocam, parlatanadamlar harici satan yok gibi
sıvı wax uygulaması vs daha kolaydır ama katı waxın dayanımı daha fazla ve kattığı derinlik parlaklık daha fazla gibi geliyor veya piskolojik bilmiyorum ama ben katı wax seviyorum ve tavsiye ediyorum. vonixx markasının tek distribütörü parlatanadamlar harici satan biryer yok.