Arkadaşlar herkese selamlar.Öncelikle bu konuda yeni bir başlık açmamak için buradan yazmak istedim.Size bugün başıma gelen rahatsız edici bir olaydan bahsetmek isterim.Bu yazı biraz uzun olacak baştan uyarayım.
Öncelikle evimizde 2 araç var birisi nispeten eski ve üzerinde herhangi bir wax vs. kullanmıyorum.Sadece temizlik amaçlı verniğe zarar vermeyecek ürünlerle temizlememde bir sorun olmuyor.Fakat ikinci aracımız yeni bir araç ve aracı koruma maksatlı üzerinde koruma ürünleri kullanıyorum.Dolayısıyla bildiğiniz üzere ön yıkama gibi ürünlerde cilaya zarar vermemesi için ürün seçimimize dikkat etmemiz gerekiyor.Dolayısıyla bu araca mümkün olduğunca ph nötr ve kostik içermeyen ürünler ile temizlik yapmaya çalışıyorum.Evim direk şehir merkezinde olduğu için evimin önünde yıkama imkanım bulunmuyor ve bu sebeple araçlarımı düzenli gittiğim bir benzin istasyonunda yıkıyorum.Bugün yeni olan aracı götürdüm ve kendi hazırladığım ön yıkamayı uyguluyordum.Bu arada daha önce de gördüğüm çalışan bir abimizle aramızda can sıkıcı bir dialog geçti.Bunu sizinle paylaşıp sizin de bu konuda sorun yaşayıp yaşamadığnızı veya bir çözüm bulup bulamadığınızı öğrenmek istiyorum.
-Abi yanıma yaklaşıp, yıkamada kendi hazırladığım köpüğü kullanmamın yasak olduğunu söyledi.Ben de kendisine durumu açıklamak istedim fakat konuşma sonunda bunun gereksiz olduğunu fark ettim zira orada işletmecinin tavrı bunun sebebini öğrenmek veya sizi dinlemek değil direk ben böyle çalışıyorum ya buna uyarsın ya da gelmezsin tarzında olduğunu fark ettim.
-Kendisine abi aracın üzerinde cila var insanlar biliyorsun bunlara yüksek miktarda ücretler ödeyip uygulama yaptırıyor.Sizin kullandığınız köpüklerde kostik denen bir madde var ve bunu uygularsam 1-2 yıkamada dahi arabanın üzerindeki cilayı söker onun için böyle yapmak durumunda kalıyorum dedim.Daha sonra muhabbet biraz uzadı fakat abinin anlattığına göre bu konuda yönetimin tavrı çok kötü.Bana "abi adamlar diyorlar ki biz buraya yıkama açmışız eğer araç sahibi kendi köpüğünü getirirse biz buradan ne kazanacağız.Kendi köpüğünü getirenlere izin vermeyin diyorlar" dedi.Ve bu sebepten belki de şimdiye kadar benzinlikten 100 kişiyi çıkardıklarını anlattı.Ben de kendisine buna bundan sonra dikkat edeceğimi ama işim bitince müdür ile görüşüp o zaman kendi kullandıkları köpüğün ne tarz bir köpük olduğunu içeriğini öğreneceğimi ve eğer benim arabamdaki cilaya zarar vermeyecek bir köpük ise o zaman onu da kullanabileceğimi söyledim.
-Fakat çalışan abinin tavrı sertti ki çok yüksek ihtimalle üsttekiler bu konuda kendilerine baskı yapıyorlar.Ben onu anladım.Kelime kelime bütün konuşmayı yazarsam çok uzun olacak.Bu sebeple mümkün olduğunca özet geçmeye çalışıyorum.Çalışan abinin muhabbet sonunda net şekilde bir söylediği dikkatimi çekti.Aslında yönetim veya işletmecinin tavrını çok net açıkladı.
Abi bana laf arasında kelime kelime bire bir aynı olmamakla beraber " Abi diyorlar ki arabalarının ne olduğu, arabalarının üzerinde ne olduğu bizi ilgilendirmez.Eğer buraya gelip araçlarını yıkayacaklarsa şampuan köpük benzeri bir şey kullanacaklarsa bizim köpüğümüzü kullanacaklar.Biz yoksa buradan ne kazanacağız diyorlar."dedi.
Bu bana açıkçası çok garip geldi.Tamam sen orada bir hayır kurumu değilsin, işletmesin ve orada para kazanıyorsun bunu anlıyorum ve hiç bir itirazım yok.Fakat ben sana bir ücret ödeyip senden bir hizmet alıyorsam bana bu karışımda kullandığın ürünün ne olduğunu araba kaportası üzerinde bir yan etkisi olup olmayacağı hakkında bilgi vermen gerekir diye düşünüyorum.
Konuşma sonunda karşı tarafın tavrı özet olarak şu şekildeydi.Biz buraya köpük koyarız.Köpüğün ne tarz bir köpük olduğu vs tartışma konusu olamaz.Ve sen aracına köpük tutacaksan bunu kullanacaksın şeklindeydi.
Sonuç olarak 3-4 senedir düzenli gidip 2 aracımı yıkadığım benzin istasyonuna artık gitmemeye karar verdim.Bu konuda çevremde alternatif yerler var zaten.Onlara gideceğim.Eğer hiç bir yerde bu tarz ürünlerimizi kullanmamıza izin vermiyorlar ise de sorun değil artık oraya para kazandırmak istemem.Zira bu polemik canımı sıktı.
Sizden, genel olarak bu konuda bilgi almak istedim.Sonuçta burada ülke genelinden insanlar var.Her benzin istasyonunda aynı sorun yaşanıyor mu ya da bu tarz durumlarla karşılaşan başka arkadaşlarımız var mı acaba?