Hızlı Soru - Cevap

Yuzarsif

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #28,241
Eyvallah hocam. Bu aralar şu sprey parlatıcılar gözüme battı uygulaması daha basit olduğu için :)

intime

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Detay işine yeni başlayacağım kova yıkaması yapacağım. Başlangıç için görseldeki ürünleri düşündüm. yeterli mi eksik kalan bir şeyler var mı tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Veya bu ürün yerine bu daha f/p gibi tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

leche

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba öncelikle yaşadığınız durumu zaman zaman bende yaşadım sonrasında oralara gitmemeyi tercih ettim, polemiğe girilecek bir durum yok adamların kendi yıkamaları kuralları bu şekilde ve izin vermiyorlarsa yapabileceğimiz bir şey yok kendimize uygun yıkama bulmamız gerekiyor. bu durumu genellikle 7/24 self servis yıkama yerlerinde daha çok yaşadım benzinliklerde pek karışmazlar.
Evet malesef bu konuda yapacak bir şey pek yok gibi.Eğer sorun çıkıyorsa alternatiflere bakmak lazım.Ben benzin istasyonunda bunu yaşadım.Ben polemik derken tartışma anlamında söylememiştim zaten.Tartışmaya girecek bir durum yok ortada.Sadece durumun teknik açıdan farkında olmayabilirler diye durumu açıklamak istedim onlara.Ama pek bir sonuç çıkmadı yukarıda anlattığım gibi.

Ben genelde 2 su alıyorum ön yıkamayı durulamak ve kova sonrası durulama yapmak için. biri sıktığım köpüğe birşey derse parasını verdim iki tane su aldım derim ne istiyorsun daha derim. Onların temel düşünceleri insanlar bunu öğrenirse herkes kendi köpüğünü yapar köpükten para kazanamayız diye düşünüyorlar. Köpük ile suyun fiyatı aynı ancak köpük o kadar konsantre ve kalitesiz oluyor ki maliyeti suya nazaran çok daha az. O yüzden köpük satmak istiyorlar. Arabama ne sıkacağım ne kullanacağım benim tercihime kalmış. Janta temizleyici sıkmak ile arabaya köpük sıkmak benim nezdimde aynıdır. Parasını verip su almışım demek ki su ihtiyacım varmış köpük değil. Köpük ile suyu aynı anda satma gibi bir politikan yok ise bunu satış aşamasında söylemiyorsan sonrasında bunun da hesabını soramazsın. Yada böyle bir kuralın varsa satın alınan kasada bir yerde yazar belirtirsin. İşletme sahibi böyle bir tavır sergiliyorsa bilmiyor ki su dan elde edeceği kârı da kaçırmış oluyor. Sen orada aracı yıkamayıp başka benzinlikte yıkadığında başka benzinlik kâr etmeye devam ediyor.
Bana bir şeyi sattıktan sonra yıkarken başıma gelip mırım kırım edecek adamı laflarımla yerin dibine böyle sokup çeker gider bir daha gelmezdim. Ve mercilere şikayet ederek hem benzinliğin merkezine hemde Google yorumlarına şikayet yazardım
Evet hakılısınız aslında ben buraya yukarıdaki mesajı attıktan sonra, benim de aklıma geldi bu durum.Gideceğim farklı bir yerde böyle bir sorun ile karşılaşırsam bunu konuşabilirim.Ben gerekirse köpük ücretini de ödeyeyim ama kendi köpüğümü kullanayım diye konuşabilirim bu da bir alternatif olabilir.Ayrıca bahsettiğiniz konu da önemli bunu hiç düşünememiştim.Yorum yazılabilir.

benim arada gittiğim petrol kovaya ve fısfıs şişeye su aldığımız çeşmenin başındaki vanayı sökmüş. Evde vana vardı, onu alıp yanıma gidiyorum, kim bilir ne insanlar oraya hortum takıp yıkamaya çalıştı da böyle yaptı.

Siz ise...
boşverin, başka mekan bulun kendinize
Malesef ülkemizde gerçekten kötü niyetli kişiler var bu konuda kesinlikle hemfikiriz.En ufak bir açık yakaladıklarında hemen süistimal eden insanlara sürekli ben de denk geliyorum.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar, motor kısmını Würth motor temizleyici ile basit şekilde temizlemek istiyorum ama izlediğim videolarda vb hep motor kapağı olan araçlarda kullanıyorlar. Benim araçta fotoğraftaki gibi motor bloğu yakıt pompası sensörler vb direkt ortada kapak falan yok sorun yaratır mı?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Selamlar, motor kısmını Würth motor temizleyici ile basit şekilde temizlemek istiyorum ama izlediğim videolarda vb hep motor kapağı olan araçlarda kullanıyorlar. Benim araçta fotoğraftaki gibi motor bloğu yakıt pompası sensörler vb direkt ortada kapak falan yok sorun yaratır mı?

sorun yaratmaz zamanında kullanırken üst plastik kapağı söküp sıkıyordum bir sorun yaşamadım ayrıca akü ve sigorta kutusunun üzerine dahil sıkıyordum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
3D final touchun parlaklık katmasına en büyük etkilerden biri ürünün silikon içerikli olması.

Güzel fakat silikonlu bir ürün olduğundan boyada pek kullanmam. Hele camlarda direkt iz kalıyor. Son zamanlarda kullandıklarım , tw black sealant hybrid wax , vonix sio2 pro , en sonda fireball grace kullandım. TW sealant güzeldi fakat parlaklık orta kıvam. Vonix sio2 parlaklık güzel ama grace parlaklık anlamında daha üstün. Tabi buna yüzeyin nitekim temiz ve pürüssüze yakın olması da etkili

3 ay önce vonix sio2 , geçen hafta Fireball Grace kullandım ve parlaklık bu şekilde. Şuanlık memnunum
Abi sana katılıyorum 3d final touch kesinlikle camda kullanılmamalı. Bir kere araçta cam temizleyici olmadığından elime onu alıp camları temizledim sonrasında aşırı toz çekti arkadaşta tozlu görünce ismini yazmış cama o yazıyı cam pastasıyla bile cıkartamadım. O günden beri cok dikkatli kullanırım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Hiçbirşey olmaz işlem sonrası fazlalığı sil kurutma imkanın varsa kurut sonra devam. Ama o ürünler pek verimli olmuyor temizlemeden cok parlatma yapıyor bence

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Koch chemie Pss ile NMPC arasındaki fark nedir arkadaşlar? Bu ikisinin dışında daha iyi dediğiniz dış plastik yenileyici koruyucu ne önerirsiniz?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Koch chemie Pss ile NMPC arasındaki fark nedir arkadaşlar? Bu ikisinin dışında daha iyi dediğiniz dış plastik yenileyici koruyucu ne önerirsiniz?
Zamanında golf5 varken arka tampona uygulamak için nmpc almıştım. Ama sanki koch pss daha prof seri iken nmpc amatör son kullanıcı serisi gibi gelmişti.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bunu nasil temizleyebilirim
Elinizdeki marka ve modele ait video youtuba da kesin vardır , ama kısaca olması gerekeni anlatayım. Nozulu açıp kapadığınız yerin altında bir pim olmalı onu alyan gibi birsey ile itip çıkardıktan sonra on tarafını çekip çıkarmanız ve içinden filtreyi çıkartmanız gerekir. Sonrasında filtreyi yarım çay bardağına koyduğunız sirke içinde 1 gün beklettikten sonra durulayıp tekrar söktüğünüz gbi toplayın. Büyük ihtimal sorununuz çözülecektir

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
nmpc amatör detay sever kullanıcılara yönelik pss profesyonel kullanıcılara yönelik diye biliyorum. ben vonixx restaurax kullanıyorum epey memnunum kıvamı jel gibi olduğu için sarfiyatıda çok az.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
benim arada gittiğim petrol kovaya ve fısfıs şişeye su aldığımız çeşmenin başındaki vanayı sökmüş. Evde vana vardı, onu alıp yanıma gidiyorum, kim bilir ne insanlar oraya hortum takıp yıkamaya çalıştı da böyle yaptı.

Siz ise...
boşverin, başka mekan bulun kendinize
Ben ticari taksilerin oralardan araç yıkadığına şahit oldum hocam hava su bölümünde ki su tabancasıyla araba yıkayan gördüm tepki gösterince de kazandıkları paradan yıkama fiyatlarından falan şikayet ediyorlar aslına bakılırsa yıkamacılarda bile onlara özel uygun fiyatlandırma var keza kendi jeton alıp dönen makineye bile soksa ne kadar zarar edecek bahanesinin elle tutulur bir tarafı yok bunlar yüzünden benzinliklerde böyle mağduriyetler doğuyor malesef. Sizin evden vana götürmeniz de yaratıcı fikirmiş hocam :)

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Detay işine yeni başlayacağım kova yıkaması yapacağım. Başlangıç için görseldeki ürünleri düşündüm. yeterli mi eksik kalan bir şeyler var mı tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Veya bu ürün yerine bu daha f/p gibi tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba,

Kova yıkaması yapacağınızı belirtmişsiniz ancak sepetinizde foam ürünü bulunuyor.
Snow foam ürünleri foam lance veya köpük pompası ile kullanılır. Temaslı yıkama öncesinde araç köpükle kaplanır, kirler yumuşadıktan sonra basınçlı su ile durulanır ve ardından kova yıkamasına geçilir.

Eğer köpüklü ön yıkama yapmayacaksanız, Valet Pro Snow Foam yerine Vonixx V-Floc, K2 Pro Bela veya ADBL Yeti gibi hem yoğun köpük veren hem de temaslı kova yıkamaya uygun şampuanları tercih etmelisiniz. Bu ürünler pH nötr olup cila içermeyen şampuanlardır.

Koruma katmanınızı besleyecek, cilalı olması kaynaklı parlaklık verecek, ultra kaygan yapıya sahip bir şampuan isterseniz Koch Chemie Nano Magic Shampoo (NMS)’u öneririm. Alternatif olarak Gyeon Bathe, Meguiar’s Gold Class gibi şampuanlarda güzeldir.

Venomz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Nevşehir
@Venomz Hocam ılık suya (40/50 derece) 2 su bardağı beyaz sirke ekleyerek bir gece bekletin. Koyduğunuz kaptaki su havlunun 2-3 cm üstüne çıksın yeterli olur.

Sonrasında havluyu makinada 40 derece 1.000 devir sıkma ile sentetik programında yıkama yapın yumuşatıcı gözünede 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyin.

Yıkama bittikten sonra 4 tarafından güzelce çırparak direk güneş görmeyen bir alanda sererek (asarak) kurutma yaparsanız büyük ihtimal eski haline dönecektir.

Perwoll sarı bulamadıysanız mavi olanıda kullanabilirsiniz üstünde sentetikler için yazar. Yada domol sport da kullanabilirsiniz etrafınızda rosman varsa oradan temin edebilirsiniz.
Abi deterjan ne kadar konulmalı normal koşullarda? teşekkür ederim.

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Replax markasının rötuş boyasını kullanan var mı acaba? Görseldeki çiziklerim için rötuş boyası sipariş ettim sizce iş görür mü yoksa siparişi iptal mi edeyim.

Aldığım rötuş boyasını uygulama fırsatım oldu sol taraf için sonuç bu şekilde bir kat daha atacağım müsait bir vaktimde titanyum gri renge sahip olup rötuş yapmak isteyenlere öneririm gayet güzel.

crimeboos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bursa
Hissedilecek derece de basınç farkı yok, ikisini de kullandım. Hortum uzunlukları aynı zaten, K3 alıp bide 2K para ile foam ve bide çinden uzun hortum sipariş ederseniz mükemmel olur.
k5 aldım hocam 9k ya. bir de bear force foam lance aldım 1.2k. adaptörler 600tl. su filtre 700 tl. hortum 500 tl. baya masraflı oldu.

crimeboos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bursa
Merhaba arkadaşlar, self servis yıkama istasyonlarından sıkılıp yıkama makinesi almak istedim. Önceden IK Foam Pro 2 ile ön yıkama ve kova şampuanımı kullanıyordum.

Şu ürünleri aldım;
Karcher K5 9.2k
Bear Force Foam Lance 1.2k
3 Adet Adaptör 600 tl

Ayrıca;
Su filtresi 700 tl
Sulama tabancası 400 tl
15 metre 5/8 hortum 500 tl
Yüksek basınclı el tabancası 1.5k

Bu ürünleri de almayı düşünüyorum. Ekstra önerebileceğiniz veya gereksiz dediğiniz bir şey var mı? Teşekkürler.