Hızlı Soru - Cevap

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba 6 yıl diyorsunuz, bozulma ve sorun yaratma potansiyeli çok fazla. Elinizdeki şampuanı lastik ve davlumbaz gibi yerlerin temizliğinde kullanabilirsiniz, kısacası kaportadan boyadan tuzak tutmanız çok daha iyi olacaktır. Maliyet fiyat performans odaklı konsantre bir şampuan işinizi fazlasıyla görecektir. Önerim; ADBL Yeti veya Vonixx V-FLOC olacaktır.
AutoBrite Purple Velvet aldım. O zaman AB Velvet'i boya üzerine, eski şampuanı lastik ve davlumbaz üzerine uygulayayım.

Cilasız şampuanlarda genelde sorun oluyor. @_CaN_ hocamın dediği gibi testini yapıp uygunsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Düzgün şartlarda sakladıysanız büyük ihtimalle bozulmamıştır. 8 yıllık aynı ürün elimde mevcut zamanında 5 lt. bidonla almıştım hala canavar gibi.
Herhangi bir görsel ayrışma yok, kokusu da fena değil. Ben yine de garanti olması açısından ana yıkamamı yeni şampuan ile, aracın alt kısımlarını eski şampuan ile yıkayayım.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Selamünaleyküm, elimdeki vonix blend black wax bitmek uzere. Yeni biseyler deneyim istiyorum. Biraz inceledim ama genelde iyi ürünler yurt dışı ürünleri. Aklimda kiwami, bilt hamber dsw, turtle wax hybrid falan var ama neyi tercih etmeliyim sizce. Biraz parlaklik ariyorum açıkçası. Bir de bu graphane nedir? Turtle waxin bir ürününe denk geldim, ceramic+graphane katkılı diyor, uzun ömürlü gibi de. Deneyen oldu mu?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamünaleyküm, elimdeki vonix blend black wax bitmek uzere. Yeni biseyler deneyim istiyorum. Biraz inceledim ama genelde iyi ürünler yurt dışı ürünleri. Aklimda kiwami, bilt hamber dsw, turtle wax hybrid falan var ama neyi tercih etmeliyim sizce. Biraz parlaklik ariyorum açıkçası. Bir de bu graphane nedir? Turtle waxin bir ürününe denk geldim, ceramic+graphane katkılı diyor, uzun ömürlü gibi de. Deneyen oldu mu?
Turtle Wax in 75.Kurulus yil dönümüne ait Seramik+Graphene Kati Wax İncelemesi

Turtle Wax Pro Hybrid Graphene Max Wax İncelemesi

Parlakliklar.guzel.ama.dayanim iyi degil beklenti yuksekti ama malesef bekleneni veremedi.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Teşekkür ederim sefa hocam. Zaten sanırım istesem de bulamam Türkiye pazarinda anlaşılan. Peki ne alicaz ki blend yerine? Adbl de var elimde. Ama parlakliklari konusunda bu 3 ürün gözüme çarpmıştı. Bir de autoglym uhd var ama fiyati da epey var :smilex:

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dayanıklılık ve parlaklığı bir arada arıyorsanız Soft99 Kiwami önerebilirim. Vonixx Blendi daha önce deneyimlemedim ona kıyasla ne kadar mantıklı tartışılır.
Üründen maximum verim için uygulama öncesi demirtozu ve ipa temizliğini ihtmal etmeyin :)

Yakın arkadaşımın aracında kiwami uygulaması yapmıştık.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim sefa hocam. Zaten sanırım istesem de bulamam Türkiye pazarinda anlaşılan. Peki ne alicaz ki blend yerine? Adbl de var elimde. Ama parlakliklari konusunda bu 3 ürün gözüme çarpmıştı. Bir de autoglym uhd var ama fiyati da epey var :smilex:
Autoglym wax olarak değil ama farklı ürünlerini kullandım fiyat olarak bence hakettiği meblağlar değil.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Autoglym markasina isinamadim desem yeridir birde fiyatlari cok fazla wax in ve seramigin.

BadBoys Wax Ve Uygulama Seti – 4 Parça Ürün

Ben bu urunu begenmistim dayanimi takip edemedim ama güzeldi su iticiligi falan cok guzel.

yalin

Acemi Detaycı
Üye
merhabalar, aracımın sonroofunu apc ile temizledim tekrar yağlanması için wd40 sürdüm ama istenmeyen şekilde ses yapmaya başladı. Sesi kesmesi için nasıl bir yağ önerirsiniz?

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Arkadaşlar iyi günler 2020 BMW 320i (G20) aracına sahibim 80.000km’de Sunroofumdan gıcırtı sesi geliyordu temizleyip silikon spreyi ile güzelce yağladım sunroof ilk günkü gibi oldu. Ama şöyle bir problem başladı aracımda kalan silikon spreyiyle kapı fitilleri bagaj fitilleri ve cam fitillerini de güzelce yağladım. Açılıp kapanışı falan çok güzel oldu kapanınca tık diye bir ses geliyordu camlardan her şey kesildi. Lakin sol arka camdan 80 90km/h den sonra özellikle bina olmayan açık arazide çok hafif bir rüzgar sesi gelmeye başladı yoğun rüzgarlı günlerde biraz daha fazla anlaşılıyor sürat arttıkça ses artmıyor aynı şekilde kalıyor. Fitilleri yağlamadan önce böyle bir problem yoktu biraz bol sıktım yağlarını fazlasını da bir bez yardımıyla aldım ama fitiller hala yağlı ve yumuşak. Bununla alakalı başına bir problem gelen oldu mu yardımcı olabilecek birisi var mıdır. 4 5bin kaldı servise servis nasıl bir yol izler. Görüşlerinizi bekliyorum
normal bir silikon sprey mi hocam? ben wd 40 denetim ses arttı da

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gyeon Can Coat Evo kullanan oldumu?

Ürün açıklamasında vaat ettiği gibi uzun süreli dayanım sağlıyor mu?
Şu video dayanımı hakkında fikir verebilir. Carpro Cquartz Lite’a yakın bir performansı var gibi duruyor. Yurtdışı forumlarda 15 aya kadar dayanıyor diyenler var. Kullanıma göre değişir tabi. Bu ürünler giriş seviyesi seramik kaplama diye geçiyor. Carpro ml başına daha pahalı ama bir tık daha dayanaklı.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Seramik PPF li araçlarda Asidik şampuanlar birkaç yıkamada bir mi kullanılmalı? Her yıkamada kullanılması korumaya zararı olur mu?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Şu video dayanımı hakkında fikir verebilir. Carpro Cquartz Lite’a yakın bir performansı var gibi duruyor. Yurtdışı forumlarda 15 aya kadar dayanıyor diyenler var. Kullanıma göre değişir tabi. Bu ürünler giriş seviyesi seramik kaplama diye geçiyor. Carpro ml başına daha pahalı ama bir tık daha dayanaklı.
Merhaba,

İlginiz için teşekkürler benimde aradığım ürün amatör kullanıcı dostu uygulaması basit giriş seviye bir seramik kaplama.

Normalde vonixx blend sprey wax kullanıyorum ama ömrü 5-6 yıkamada bitiyor veya koruması çok zayıflıyor gibi geldi bana.

Aradığım ürün 6-7 yıkamayı 20 yıkama civarına çekebilecek bir ürün açıkcası.