Hızlı Soru - Cevap

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #28,441
Hocam ürünü kullandıktan sonra sadece sildiniz mi yoksa sildikten sonra yıkadınız mı? bildiğim kadarıyla kireç sökücü ya da wsr tarzı uygulamalardan sonra eğer mümkünse tazyikli suyla değilse bile bol suyla durulanması gerekiyor.
bol su kullan durula. sabah çiğ düşmüş belirginleşmiş.bol su durulamada da geçmezse geri bildirim ver ki yanlıslıkla bizde kullanmayalım.
Yok durulama yapmadım aracı yıkadım kuruladım daha sonra wsr kullandım sonrada meg d120 ile üstünden geçtim ama yıkamaya gidince tekrar bi deniyeceğim ondan sonra geri dönüş verebilirim önerileriniz içinde teşekkür ederim

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
İyi aksamlar arkadaslar, seat arona aracima kislik lastik bakiyorum. Olculeri 205 60 16, bir arkadasim 60 yanak oldugunda karda davlumbaz ile mesafe kisaldigi icin cok kar doluyor dedi, 55lerin fiyatlark da uygun 60 lara gore. Sizce 205 55 16 tercih etsem sikinti olur mu?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi aksamlar arkadaslar, seat arona aracima kislik lastik bakiyorum. Olculeri 205 60 16, bir arkadasim 60 yanak oldugunda karda davlumbaz ile mesafe kisaldigi icin cok kar doluyor dedi, 55lerin fiyatlark da uygun 60 lara gore. Sizce 205 55 16 tercih etsem sikinti olur mu?

Orjinal boyutlardan farkli bir lastik almak istiyorsaniz bunun degisim yuzdesinin -/+ %3 arasinda olmasi beklenmektedir.
Dolaysi ile sadece yanak kalinligini bir asagida secmek uygun olacagi anlamina gelmiyor. Mesela sizin dediklerinize gore ben hesaplattim %3.2 cikiyor. Dolayisi ile yanak kalinligi ile birlikte taban alaninin da degistirilmesi ve bu yuzdenin istenilen aralikta tutulmasina dikkat edilmesi gerekir. Ornegin 215 55 16 da oran %-1.4 cikiyor. Ilkine gore daha makul. Sizde asagidaki siteden bu hesaplamayi yapabilirsiniz.
Lastik Ölçüsü Hesaplama

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Orjinal boyutlardan farkli bir lastik almak istiyorsaniz bunun degisim yuzdesinin -/+ %3 arasinda olmasi beklenmektedir.
Dolaysi ile sadece yanak kalinligini bir asagida secmek uygun olacagi anlamina gelmiyor. Mesela sizin dediklerinize gore ben hesaplattim %3.2 cikiyor. Dolayisi ile yanak kalinligi ile birlikte taban alaninin da degistirilmesi ve bu yuzdenin istenilen aralikta tutulmasina dikkat edilmesi gerekir. Ornegin 215 55 16 da oran %-1.4 cikiyor. Ilkine gore daha makul. Sizde asagidaki siteden bu hesaplamayi yapabilirsiniz.
Lastik Ölçüsü Hesaplama
Evet fark kucuk gbi gorunse de makul araligin disinda kaliyor gibi duruyor, tesekkurler arastirmaya devam edeyim

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
4 lastıgı degıseceksen ve hepsınde aynı olcu degısıklıgıne gıdeceksen sorun yok. sapma olmaz. sadece donme capın azalır. toplamda 60 yanak ıle 55 yanagın senın lastıgınde farkı 11mm . on ve arka aksta farklı ebatlar kullanırsan burda esp sorunu çıkabilir ama soyledıgınde bir sorun yok bence kullan gıtsın

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
4 lastıgı degıseceksen ve hepsınde aynı olcu degısıklıgıne gıdeceksen sorun yok. sapma olmaz. sadece donme capın azalır. toplamda 60 yanak ıle 55 yanagın senın lastıgınde farkı 11mm . on ve arka aksta farklı ebatlar kullanırsan burda esp sorunu çıkabilir ama soyledıgınde bir sorun yok bence kullan gıtsın
Evet 4 lastigi degistirecegim

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Benim de orjinal ölçüsü 215 55 17 fakat bulması zor olduğu için kisliklarda 215 50 17 almıştım 2 sezondur kullanıyorum

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Farkli olcude lastik kullaniminda asil mesele lastik dış capının mumkun mertebe degistirilmemesidir (-/+%2-3). Cunku lastik dış çapının degisimi frenleme, yol tutusu, hiz gostergesi uyumu vs. Gbi konulara etki etmektedir. Uygun olmayan olculerde lastik kullanildiginda etkilerinin direk olarak hissedebilmek de kolay olmadigindan, teknik verilere gore yeni lastik ebatini secmeyi kendimce uygun buluyorum. elbette farkli olcude lastik kullanmak herkesin kendi taktiridir, fakat zaten parasini odeyerek aldigimz bir urunde uygun olani tercih etmeyi mantikli goruyorum. Lastik dis capinin hesaplanmasi ile ilgili gorseli de asagida bulabilirsiniz.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadailar taigo gibi araçların alt kısmı siyah plastik, retyre gibi kauçuk temizleyici ile oraları fırçayla (gözenekli olduğu için) temizlemek mantıklı mı? Yani retyre gibi ürünler arac dışı plastik temizlemek için mantıklı mı?

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Arkadailar taigo gibi araçların alt kısmı siyah plastik, retyre gibi kauçuk temizleyici ile oraları fırçayla (gözenekli olduğu için) temizlemek mantıklı mı? Yani retyre gibi ürünler arac dışı plastik temizlemek için mantıklı mı?
Merhaba, arona aracimda da siyah plastik aksam fazla. Onyikama esnasinda bu alanlari guzelce temizleyip yikama bittikten sonra autoglym bumper ile parlatiyorum daha dogrusu korumaya aliyorum diyeyim. Retyre ozelinde sarfiyati fazla bir urun diye okuyorum forumda. Benzer bir yontem kullanan arkadaslar da yorum yapacaktir.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Benim araçta bel altında baya plastik aksam mevcut, ön tampon gözenekli, arka tampon da plastik. Kışın ön yıkama yaptıktan sonra tekrar ön yıkama şampuanı ile bu parçaları geçip detay fırçası ile temizliyorum sonra kova yıkamada buralara ayrı eldiven kullanıp yıkıyorum. Kurulama yaptıktan sonra meguiars 40 ile korumaya alıyorum. Benim uygulama şeklim bu :)

baribo1963

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Selamlar dayanımla çok ilgilenmiyorum 1 ay gitse yeter ürün.. aracım koyuya yakın bir mavi renk, en parlak sonucu alacağım waxı arıyorum. Seramik bazlı çözümlerde istedigim parlaklık olmuyor. Katı carnauba waxlar daha iyi kesinlikle parlaklık konusunda.
Soft99 Authentic Premium Wax mı Vonixx Native Black Edition Wax mı almalıyım?

mthn33

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Selamünaleyküm arkadaşlar soft99 waxın üstüne farecla nın g3 cilası var onu uygulasam sorun olurmu ? katı waxın üstüne cila uygulanır mı?

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar dayanımla çok ilgilenmiyorum 1 ay gitse yeter ürün.. aracım koyuya yakın bir mavi renk, en parlak sonucu alacağım waxı arıyorum. Seramik bazlı çözümlerde istedigim parlaklık olmuyor. Katı carnauba waxlar daha iyi kesinlikle parlaklık konusunda.
Parlaklık olarak birbirlerine yakın ürünlerdir. Önümüz kış aylarında kullanacaksanız Authentic önermem, dayanımı çok zayıf ve bir o kadar silmesi zahmetli bir ürün.

mthn33

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Aleykumselam, uygulanir fakat gereksiz olur.

g3 ün parlaklıgi cok guzel oyuzden uygulamak istemiştim.

fussonun açık ve koyu renkler icin olani var ama acik renk stoklari kalmamis olanlarda pahalidan veriyor koyu renk olani beyaz aracta kullanmanin eksisi artisi olur mu

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Vonixx Native Black Edition sizi fazlasıyla tatmin eder parlaklık konusunda oldukça iyi ancak dayanımı zayıf her yıkama veya bir yıkama arayla uygulamak gerek.