Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Seramik kaplamalı araçta kış için ön yıkama şampuanı ne kullanmalıyım? K2 bela var ancak yetmiyor, magifoamdan da çekiniyorum açıkçası
Hocam yaz kış ADBL.Yeti önerrim Magifoam kadar agresif degil.ama kir çözücülügü ph nötr şampuana göre güzel.

Hawkerx

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar bu ürünü köpük tabancasıyla yıkanmış nemli arabaya püskürtüp sonrada silmek istiyorum. Sulandırıp denesem olurmu?

Birde bu amaçla bu elimdeki bitince hangi ürünü kullanabilirim?

ayc1616

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
arkadaşlar herkese iyi forumlar. aracımın ön camının iç kısmında kılcal çizikler bulunmakta sanırım eski sahibi ön cama film uygulamış daha sonrasında da sökmüş kalıntıları temizlerkende falçataya maruz kalmış gibi duruyor. bu çizikleri alabilecek veya minimuma indirebilecek bir ürün tavsiyeniz var mıdır?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
arkadaşlar herkese iyi forumlar. aracımın ön camının iç kısmında kılcal çizikler bulunmakta sanırım eski sahibi ön cama film uygulamış daha sonrasında da sökmüş kalıntıları temizlerkende falçataya maruz kalmış gibi duruyor. bu çizikleri alabilecek veya minimuma indirebilecek bir ürün tavsiyeniz var mıdır?
içeriden cam polisajı harici alamazsınız. Bu uygulamanın da riskleri vardır. Aracınızın değerine göre mümkünse cam değişimini değerlendirin. Ek olarak tekrar bir filmcide film yapıştırmayı deneyin bir kısmında, belki sizi rahatsız eden görüntü minimuma iner. Bu durumda ön cama açık renk yada şeffaf bir film yaptırırsınız.

Enes Gökmen

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar 5 litrelik magifoam aldım ama kullanması zor oluyor, ürünü israf etmeden nasıl bir yöntemle kullanabilirim.
Bir huni yardımıyla 500ml ya da 1000ml lik şişelere bölüp, ordan küçük 50ml lik ölçek ile kullanmak en güzeli. Bittikçe 5 lik bidondan eklersiniz ama unutmayın şişeler kesinlikle hdpe olmalı yani altında 2 yazmalı yoksa şişeyi deler

İl
Ankara
Bir huni yardımıyla 500ml ya da 1000ml lik şişelere bölüp, ordan küçük 50ml lik ölçek ile kullanmak en güzeli. Bittikçe 5 lik bidondan eklersiniz ama unutmayın şişeler kesinlikle hdpe olmalı yani altında 2 yazmalı yoksa şişeyi deler
Ben de aynı yöntemi kullanıyorum. 5lik bidondan dökerken epey kayıp oluyor yoksa. En basitinden yaklaşık bi kullanımlık miktar dökülse bile 25 30 tl tutuyor (ki bidon dibinden dökülen daha fazlası oluyor).

İl
Gebze
Biraz biten ve memnun kaldığım ürünleri yeniledim; bir kaç tane de merak ettiklerimden sipariş ettim. En çok merak ettiğim soft99 nasiol kadar dayanım sağlayacak mı bakalım. glassShield 2. Yılını doldurdu ve hala işi bitti diyemem

abi iyi akşamlar. AB nin aerosol kokusu iş yapıyormu araç içerisinde. Her türlü kokuyu deniyorum bi türlü güzel ve kalıcı olanı bulamadım.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
abi iyi akşamlar. AB nin aerosol kokusu iş yapıyormu araç içerisinde. Her türlü kokuyu deniyorum bi türlü güzel ve kalıcı olanı bulamadım.
Kokuyu bir kere deneyimleyebildim; 7-8 ay önce uygulama merkezinde sıkmışlardı: ben kokunun notasını çok sevmiştim, kalıcılığı normaldi diye aklımda kalmış şimdi kendim deneyince daha iyi fikrim olur buraya da geri dönüş yaparım. :)

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kokuyu bir kere deneyimleyebildim; 7-8 ay önce uygulama merkezinde sıkmışlardı: ben kokunun notasını çok sevmiştim, kalıcılığı normaldi diye aklımda kalmış şimdi kendim deneyince daha iyi fikrim olur buraya da geri dönüş yaparım. :)
tamamdır abi senden haber bekliyorum. Ona göre bende bir tane alacağım. Ab lerin bu aerosol kokularında Savage Love var onu alacağım olmazsa

Enes Gökmen

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Silecek atlama sorunu olmadan memnun kaldığınız ön cam su kaydırıcı tavsiyeniz var mı?

Nasiol Glasshield Nano düşünüyordum ama emin olamadım.
Firma silecek atlama sorununu ne kadar tüketicinin uygulama şekline atsa da 10 kullanıcıdan 9’ u aynı problemi yaşıyor. Bende sizin gibi alıp almama konusunda kararsızım.
Soft99 ultra glaco ile arasındaki fiyat farkı hala beni Glasshield’ e itiyor :)

halilciftci0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Ben de aynı yöntemi kullanıyorum. 5lik bidondan dökerken epey kayıp oluyor yoksa. En basitinden yaklaşık bi kullanımlık miktar dökülse bile 25 30 tl tutuyor (ki bidon dibinden dökülen daha fazlası oluyor).
Markayı getiren distribütör firma inatla yıllardır, 5 Litre’lık bidonları için uyumlu olan pompayı getirmiyor..
Bidonun ağzına takılan musluklar var. 5Litre Gs de kullanıyorum gayet pratik oluyor.
55mm Çap Dağıtım Kapağı Ve Musluk
Cevaplarınız için teşekkür ederim , en mantıklısı @Eaglemre hocamın dediği gibi huni yardımıyla bölüp kullanacağım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Silecek atlama sorunu olmadan memnun kaldığınız ön cam su kaydırıcı tavsiyeniz var mı?

Nasiol Glasshield Nano düşünüyordum ama emin olamadım.
Bu sorunu glacoda daha çok yaşamıştım. Nasiol den daha çok memnun kalmıştım.

Ama şehir içinde zaten trafik yüzünden çıkabildiğimiz hız kısıtlı olunca ön cama uygulama yapmamaya başladım.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bu sorunu glacoda daha çok yaşamıştım. Nasiol den daha çok memnun kalmıştım.

Ama şehir içinde zaten trafik yüzünden çıkabildiğimiz hız kısıtlı olunca ön cama uygulama yapmamaya başladım.
Evet düşük hızda ki durumdan kaynaklı yapmamak benim de fikrim.

Bir yanım al bir yanım alma diyor.