Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #28,641
ChatGPT'ye sorduğumda AB Magifoam'ı doğru ölçeklendirdiğimizde ph nötr olacağını yazdı. Doğruluk payı var mıdır
ChatGPT Mutlaka bu video yu izlemeli :terlisırıtan:

Safken ölçüldüğünde ph 14
Sulandirildiginda Ph Ölçüldügünde 11/12 arasi gelen Bazik bir icerikli ürün kesinlikle Masum degildir.

MAGİFOAM PH NOTR DEGİLDİR BAZİK ALKALİ ÜRÜNDÜR SULANDİRİLDİGİNDA DA COK BİRSEY FARKETMEMEKTEDİR.

Fiyat Konusunda ben Forumdaki bana soranlara tavsiye etmiyorum kesinlikle o paralara degmez,ülkemize ilk geldiginde bayagi uygun fiyattaydi.Talep Arz çok olunca 2 nci parti nerdeyse 2 katina çıktı fiyati.

Uyguna denk getirirsem alirim onun haricinde malesef.

İlla bu şekilde ürün alacaksam Fraber NEVE alternatif bir secenek.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
ChatGPT'ye sorduğumda AB Magifoam'ı doğru ölçeklendirdiğimizde ph nötr olacağını yazdı. Doğruluk payı var mıdır
ChatGPT denilen yapay zekaya menemen nasıl yapılır gibi işlemleri sorunuz, Henüz vaad ettiği kadar akıllı değildir,

pH değeri 14 olan bir sıvıyı sulandırarak en fazla 2 veya 2,5 birim düşürebilirsiniz,

Zaten bu hususta tek kiriter pH değeri değildir, pH değeri 8 olan bir ürün bile boyadaki korumaya zarar verebilir, pH değeri bir fikir verir ancak esas önemli olan üretici firmanın üründe kullandığı kimyasalların güvenirli olup-olmadığıdır.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
ChatGPT denilen yapay zekaya menemen nasıl yapılır gibi işlemleri sorunuz, Henüz vaad ettiği kadar akıllı değildir,

pH değeri 14 olan bir sıvıyı sulandırarak en fazla 2 veya 2,5 birim düşürebilirsiniz,

Zaten bu hususta tek kiriter pH değeri değildir, pH değeri 8 olan bir ürün bile boyadaki korumaya zarar verebilir, pH değeri bir fikir verir ancak esas önemli olan üretici firmanın üründe kullandığı kimyasalların güvenirli olup-olmadığıdır.
aynen, magifoam ın içinde halkın kostik diye tabir ettiği Sodium Hydroxide maddesi var mesela. Yanlışım varsa düzeltin.

kaynak: https://www.bilvask.nu/download-pdf...Cyl_ZtK0q0KLz5Iqov0NrqdVyJXrmtjGa4eIsHkH5lV3g

Ama adbl gibi firmalarında içerik belgesini hiç bulamadım.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
aynen, magifoam ın içinde halkın kostik diye tabir ettiği Sodium Hydroxide maddesi var mesela. Yanlışım varsa düzeltin.

kaynak: https://www.bilvask.nu/download-pdf...Cyl_ZtK0q0KLz5Iqov0NrqdVyJXrmtjGa4eIsHkH5lV3g

Ama adbl gibi firmalarında içerik belgesini hiç bulamadım.
Herşeyi açık şekilde belirten marka(LAR) en azından güven verir,

Bunu belirtmeyen X-Y-Z hangi marka olursa olsun sebebi çok net belli değil mi :) Ne kadar ekmek o kadar köfte mevzusu.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herşeyi açık şekilde belirten marka(LAR) en azından güven verir,

Bunu belirtmeyen X-Y-Z hangi marka olursa olsun sebebi çok net belli değil mi :) Ne kadar ekmek o kadar köfte mevzusu.
Siz hiç arastirma yaptiniz mi mesela yukarda adam.bulup atmis oturdugunuz yerden kelime oyunu yaparak ne kadar ekmek ne kadar kofte mevzusuna gelince kullandiginiz urunlerin hic testini yapip foruma attiniz mi ph ölçtünüzmü veya ürün test ettiniz mi bence biseyler yazarken afaki degilde gercekci yazin arastirarak yazin çok bilmislik iyi degildir.
En kötü Ürünü TR ye getiren Distribütöre mesaj atin onlarda zaten var olmadan zaten İthal edip gümrükten geciremezler.Fikir acisindan söyledim.

E4321

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ordu
İyi günler herkese, Vonixx V-Floc şampuanın ph nötr olduğunu biliyorum ama Kostik madde içermediğine dair bilgisi olan var mı acaba ? Yada deneyimleri doğrultusunda korumaya felan zarar vermediğine emin olan. Teşekkürler şimdiden

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Doğru promt ve iş akışı bilgisiyle chatGPT'ye sıfırdan yaptıramayacağımız bir şey yok abi :) İllaki hataları olur ancak yüzdelik olarak işimizi yüksek derecede çözüyor. Çok hafife alıyorsun bence gpt'yi. Ben kafama takıldığı için örneğini chatgpt üzerinden verdim. Üretici PH değerini paylaşmamış. Ondan dolayı sizlerin bilgisine danışmak istedim

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi günler herkese, Vonixx V-Floc şampuanın ph nötr olduğunu biliyorum ama Kostik madde içermediğine dair bilgisi olan var mı acaba ? Yada deneyimleri doğrultusunda korumaya felan zarar vermediğine emin olan. Teşekkürler şimdiden
4 Yıkamadır seramikli aracımı V-Floc ile temaslı yıkıyorum. Seramiğe bir zararını görmedim henüz

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Siz hiç arastirma yaptiniz mi mesela yukarda adam.bulup atmis oturdugunuz yerden kelime oyunu yaparak ne kadar ekmek ne kadar kofte mevzusuna gelince kullandiginiz urunlerin hic testini yapip foruma attiniz mi ph ölçtünüzmü veya ürün test ettiniz mi bence biseyler yazarken afaki degilde gercekci yazin arastirarak yazin çok bilmislik iyi degildir.
En kötü Ürünü TR ye getiren Distribütöre mesaj atin onlarda zaten var olmadan zaten İthal edip gümrükten geciremezler.Fikir acisindan söyledim.
Öncelikle konuşma üslubunuza dikkat ediniz, Böyle hoş olmayan cümleler kullanarak kendinizi ifade etmeniz enteresan bir yaklaşım,

Lütfen yazılanları okurken anlamaya gayret ediniz, Ben mesajımda herhangi bir markanın ismini verdiğimi hatırlamıyorum.,

Marka ismi vermedim ama hadi farz edelim marka ismi kullansaydım siz kendinizi başkasının vekili mi ilan ettiniz, Kendisinin ağızı dili yok mu ki, onun yerine siz cevap veriyorsunuz.,

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öncelikle konuşma üslubunuza dikkat ediniz, Böyle hoş olmayan cümleler kullanarak kendinizi ifade etmeniz enteresan bir yaklaşım,

Lütfen yazılanları okurken anlamaya gayret ediniz, Ben mesajımda herhangi bir markanın ismini verdiğimi hatırlamıyorum.,

Marka ismi vermedim ama hadi farz edelim marka ismi kullansaydım siz kendinizi başkasının vekili mi ilan ettiniz, Kendisinin ağızı dili yok mu ki, onun yerine siz cevap veriyorsunuz.,
Siz elinizde test yok kanit yok soyle boyle diye yazmissiniz ben degil.
Kimsenin vekili degilim.
Ben net ve gercek konusuyorum bilmedigm birsey hakkinda konusmadim.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Siz elinizde test yok kanit yok soyle boyle diye yazmissiniz ben degil.
Kimsenin vekili degilim.
Ben net ve gercek konusuyorum bilmedigm birsey hakkinda konusmadim.
Hakikaten okuduğunuzu anlamıyorsunuz,

Marka ismi vermedim diyorum bilmem anlatabildim mi, Tekrar ediyorum marka ismi vermedim, Vermediğime göre de “su üstüne yazı yazmaya” çalışıyorsunuz,

Bu yetmiyormuş gibi bir de üslubunuza dikkat etmeden hoş olmayan cümleler kullanıyorsunuz,

Madem kimsenin vekili olmadığınızı söylüyorsunuz, O zaman bırakın da o arkadaşımız kendisi cevap verebilir değil mi.., Ağızı - dili var sonuç olarak.,

Bu sene vekillik sınavları henüz açılmadı, Sınavda size şimdiden başarılar dilerim.