Hızlı Soru - Cevap

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #28,681
Arabayı yıkadıktan sonra genelde jantlarda gene yoğun kir görüyorum, genelde ön yıkamadan sonra jant temizleyici fıslayıp detay fırçasıyla temizliyorum. Acaba jant için kücük bir şişe foam pompa alsammı diye düşünmeye başladım. Sizce janta köpük jant temizleyici sıkmak temizlik performansını arttırır mı?
Jant temizleyicinin Köpük formunun ekstra bir temizliğe etkisi olacağını sanmıyorum bende olmamıştı çünkü. Ben jant temizleyiciden sonra köpük pompasıyla apc sıkıyorum fırçayla temizledikten sonra kir kalmıyor

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vonixx in parlatanadamlar hariç satışını yapan bir site varmı acaba blend spray wax arıyorum stokta yok getirme planlarıda yokmuş

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arabayı yıkadıktan sonra genelde jantlarda gene yoğun kir görüyorum, genelde ön yıkamadan sonra jant temizleyici fıslayıp detay fırçasıyla temizliyorum. Acaba jant için kücük bir şişe foam pompa alsammı diye düşünmeye başladım. Sizce janta köpük jant temizleyici sıkmak temizlik performansını arttırır mı?
Köpük ve sprey formun arasında kir çözücülük adına ekstra bir fark yok. Hatta İnce Garaj youtube videosunda sprey formun ön yıkamada kirleri çözmekte daha başarılı olduğunu söylemişti.

Son düzenleme:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Vonixx in parlatanadamlar hariç satışını yapan bir site varmı acaba blend spray wax arıyorum stokta yok getirme planlarıda yokmuş
Koyu renk araçlar için olan black edition olan modelini alabilirsiniz, sonuç olarak koyu veya açık renk için olması ürünün işlevinde bir değişiklik yaratmayacaktır, koyu veya açık renk araçlara özel wax, Japon araçlarına özel wax vs.. pazarlama stratejisini bunlar,

Hatta firma normal versiyona göre black ed. modelinde daha fazla SiO2 içerdiğini iddaa ediyor. Üretici firmaya mail atarak black ed. hakkında danışabilirisiniz.

Son düzenleme:

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar bugün ağır bir yük taşıyordum arabada, koltukları indirmeyi akıl edemedim bir an dalgınlığıma geldi arka koltuğa koydum yükü, ve cıkarırken kapı tutamacı plastiğe böyle hasar bıraktı, karanlıkta cektiğim icin cok belli değil ama anlamışsınızdır, bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır? Ankara da yapabilen bildiğiniz bir yer var mı?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar. Havlularını sirkeli suya yatıranlar tam olarak nasıl yapıyorsunuz? 2 Lt sirkeyi 6-7 lt su ile karıştırdım bezleri 2 gün sirkeli suyun içinde beklettim hala suyu çekmiyor niçin böyle siz nasıl çözdünüz bu durumu bezler 2 senelik oldu temiz kullanıyordum mikrofiber şampuanla yıkıyordum. Bu durum cok canımı sıkıyor en son bezleri çöpe atıcam.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ben sadece s
Merhabalar. Havlularını sirkeli suya yatıranlar tam olarak nasıl yapıyorsunuz? 2 Lt sirkeyi 6-7 lt su ile karıştırdım bezleri 2 gün sirkeli suyun içinde beklettim hala suyu çekmiyor niçin böyle siz nasıl çözdünüz bu durumu bezler 2 senelik oldu temiz kullanıyordum mikrofiber şampuanla yıkıyordum. Bu durum cok canımı sıkıyor en son bezleri çöpe atıcam.
Ben sadece 2 adet 2,5 litre sirkeyi leğene boşaltıp, bezi 24 saat bekletip sonra bol su ile duruladim. Sonra kuruyunca fırçaladım. Şimdilik fena sayılmaz.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yıkama kovasında yapıyorum. Kurulama havlusunun yarısını geçecek kadar sirke koyuyorum yani yarım lt falandır. Üstüne de sıcak su döküyorum. Sıcakken bi karıştırıyorum, sonra aklıma geldikçe gün içinde 3 4 kez karıştırıyorum. Sonra da normal makine yıkaması yapıp bitiriyorum. Son denememde sirke ile birlikte az miktarda vp mikrofiber şampuan da koydum. Sıcak su olmayınca sanki arınamıyor gibi, onu deneyebilirsin

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben sadece s

Ben sadece 2 adet 2,5 litre sirkeyi leğene boşaltıp, bezi 24 saat bekletip sonra bol su ile duruladim. Sonra kuruyunca fırçaladım. Şimdilik fena sayılmaz.
Yıkama kovasında yapıyorum. Kurulama havlusunun yarısını geçecek kadar sirke koyuyorum yani yarım lt falandır. Üstüne de sıcak su döküyorum. Sıcakken bi karıştırıyorum, sonra aklıma geldikçe gün içinde 3 4 kez karıştırıyorum. Sonra da normal makine yıkaması yapıp bitiriyorum. Son denememde sirke ile birlikte az miktarda vp mikrofiber şampuan da koydum. Sıcak su olmayınca sanki arınamıyor gibi, onu deneyebilirsin
Tekrardan deneyeceğim.
Peki mikrofiber şampuan yokken normal yıkamayı nasıl yapıyorsunuz ucuz yollu yıkama lazım

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Tekrardan deneyeceğim.
Peki mikrofiber şampuan yokken normal yıkamayı nasıl yapıyorsunuz ucuz yollu yıkama lazım
Kuruluma havlusunu kullandıktan sonra çeşme suyu ile durulayıp asıyorum. Havluyu bu şekilde 4-5 sefer kullanıp, sonra yenileyici diye tabir edilen sıvı deterjanlar ile kısa yıkamada yıkıyorum. Makinada yıkama işlemini her kullanım sonunda değilde 4-5 kullanım sonunda yapıyorum.