Hızlı Soru - Cevap

ayc1616

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #29,041
Carpro reset seramikli bir araç için rutin yıkamada kullanılabilir mi? açıklamada ph nötr diyor fakat sds’de ph:9 olarak belirtilmiş.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Carpro reset seramikli bir araç için rutin yıkamada kullanılabilir mi? açıklamada ph nötr diyor fakat sds’de ph:9 olarak belirtilmiş.
Kendini kanıtlamış ve güvenilir bir markanın ürünüdür. Seramikler pH 2-11 arası rahatlıkla dayanır, rutin yıkamalarınızda seyreltme oranına uyarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
İzmirde bulunan hobiotom satıcısı guvenilir mi acaba? N11 üzerinden bölünmüş ürün alacağım kendilerinden ama bilemedim.

ctnkyx

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Beyler selamlar. Araç kokusu için ne önerirsiniz ? Vanilyalı kokular hoşuma gidiyor
ve jant demir tozu temizleyici lazım

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Leon aracımın koltukları hem deri hem alcantara temizliğini hangi ürün ile yapmam gerekiyor? Ayrıca koltuk yıkama makinesi ile temizlik alcantarada galiba önerilmiyor zarar vermeden temizliğini nasıl yapabilirim

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Leon aracımın koltukları hem deri hem alcantara temizliğini hangi ürün ile yapmam gerekiyor? Ayrıca koltuk yıkama makinesi ile temizlik alcantarada galiba önerilmiyor zarar vermeden temizliğini nasıl yapabilirim
Sizin için en uygun seçenek gibi duruyor Koch Chemie Po deri , alcantara , döşeme ve halı gibi tekstiller için geliştirilmiş koruyucu etkili ph nötr temizleyicidir. Arkasında filigran bırakmadan temizler ve korur. Koch Chemie Deri ve Alcantara Temizleyici , uygulamış olduğunuz yüzeylerin tekrar kirlenmesini önler . Su izi bırakmaz. Kir ince gözenekli köpük lameller tarafından liflerin derinliklerinden çıkarılır ve nemli bir bezle alınır.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öncelikle herkese merhabalar. Aracımın cam çıtalarında bazı lekeler var. Bu lekelerin nasıl oluştuğunu bilmiyorum. ( Fotoğrafları aşağıda) Aceba lekeleri giderebilecek bir ürün tavsiye edebilir misiniz? Birde araç komple ppf kaplı. Ppf üzerinde sudan kaynaklı ( beyaz renkli, muhtemelen kireç veya sert su mineralleri kaynaklı lekeler) olduğunu düşündüğüm lekeler var. Bunlar için de önerebileceğiniz ürün var mı?

PPF veya boyalı yüzey üzerindeki hafif su lekeleri için ben genelde Koch Chemie RS tarzı asidik şampuanları çok sık olmamak kaydıyla kullanmanızı öneririm.
Bu tip ürünler bence 5–6 yıkamada 1 kez yeterli, sürekli kullanımı PPF ve koruyucu katman için sağlıklı değil.

Bunun dışında, direkt su lekesine yönelik CarPro Spotless gibi ürünler de mevcut. Özellikle bölgesel lekelerde asidik şampuana göre daha kontrollü ve güvenli olur.

PPF özelinde ise, Gyeon PPF Renew gibi PPF için üretilmiş bakım/pasta ürünleri de iş görüyor. Hem hafif lekeleri alıyor hem de PPF yüzeyini canlandırıyor.

Ek olarak PPF üzerinde bu tip lekelerin olmaması ve koruma adına Vonixx Blend Sprey Wax tarzı ürünler kullanmanız hem canlı görünmesini, hemde su iticiliği sağlayacağı için leke problemleri ile daha az karşılaşırsınız.

Yukarıda yazdığım tüm ürünleri yerine göre kullandım ve hepsinden memnun kaldım.

Cane

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
PPF veya boyalı yüzey üzerindeki hafif su lekeleri için ben genelde Koch Chemie RS tarzı asidik şampuanları çok sık olmamak kaydıyla kullanmanızı öneririm.
Bu tip ürünler bence 5–6 yıkamada 1 kez yeterli, sürekli kullanımı PPF ve koruyucu katman için sağlıklı değil.

Bunun dışında, direkt su lekesine yönelik CarPro Spotless gibi ürünler de mevcut. Özellikle bölgesel lekelerde asidik şampuana göre daha kontrollü ve güvenli olur.

PPF özelinde ise, Gyeon PPF Renew gibi PPF için üretilmiş bakım/pasta ürünleri de iş görüyor. Hem hafif lekeleri alıyor hem de PPF yüzeyini canlandırıyor.

Ek olarak PPF üzerinde bu tip lekelerin olmaması ve koruma adına Vonixx Blend Sprey Wax tarzı ürünler kullanmanız hem canlı görünmesini, hemde su iticiliği sağlayacağı için leke problemleri ile daha az karşılaşırsınız.

Yukarıda yazdığım tüm ürünleri yerine göre kullandım ve hepsinden memnun kaldım.
Size de teşekkür ederim. Siz ve @rewhere verdiği bilgiler doğrultusunda ürünleri inceleyeceğim. Diğer taraftan cam çıtalarındaki yağ lekesine benzer lekeleri (mesajıma fotoğrafları eklemiştim) nasıl halledeciğim konusunu halen çözemedim. Tavsiye veya fikri olan forumdaşları memnuniyetle dinlemeye hazırım.

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Size de teşekkür ederim. Siz ve @rewhere verdiği bilgiler doğrultusunda ürünleri inceleyeceğim. Diğer taraftan cam çıtalarındaki yağ lekesine benzer lekeleri (mesajıma fotoğrafları eklemiştim) nasıl halledeciğim konusunu halen çözemedim. Tavsiye veya fikri olan forumdaşları memnuniyetle dinlemeye hazırım.
Hocam bana onlar da kireç lekesi gibi geldi fotoğraflardan.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Birkaç gün önce paylaştığım İç aksam koruyucusunun kapı kolunda birikmesi sonucunda izler oluşmuştu

Ben sorunun çözümüne Kochchemie GS i 1:10 oranda sulandırarak beze sıkıp 2 3 defa sildiğimde izlerden kurtuldum.

Benzer bir durumla karşılaşırsanız bilginizin olması için paylaşmak istedim

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar auto brite purple velvet temaslıda kullanıyordum fakat her yıkamada zaten polytop hızlı cila kullandığımdan ötürü ve velvet da bittiği için yeni bir kova şampuanı arıyorum cilasız. Carpro reset iyi midir deneyimleyen var mı purple velvet ile kıyaslayabilecek?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar auto brite purple velvet temaslıda kullanıyordum fakat her yıkamada zaten polytop hızlı cila kullandığımdan ötürü ve velvet da bittiği için yeni bir kova şampuanı arıyorum cilasız. Carpro reset iyi midir deneyimleyen var mı purple velvet ile kıyaslayabilecek?
Reset cilasiz şampuanların en üstü benim gözümde. Temizleme kabiliyeti çok iyi bunun yanında wax seramik gibi korumaları da etkilemiyor. Bence daha iyisi yok

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Reset cilasiz şampuanların en üstü benim gözümde. Temizleme kabiliyeti çok iyi bunun yanında wax seramik gibi korumaları da etkilemiyor. Bence daha iyisi yok
Kayganlığı nasıl peki? Attığımız cilalara da ellemiyor sanırım gerçi ellese de her yıkamada atıyorum ama kayganlık konusunda da iyiyse çok iyi. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kayganlığı nasıl peki? Attığımız cilalara da ellemiyor sanırım gerçi ellese de her yıkamada atıyorum ama kayganlık konusunda da iyiyse çok iyi. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
fiyatı bu derece olmasa kullanacağım yegane şampuan, az bir miktarı oldukça fazla köpürüyor ve kayganlığı çok iyi gerçekten. yıkama eldiveni kendiliğinden kayıyor gibi. zamanında denemek için 1 litrelik almıştım keşke 5 10 litrelık alsaymışım. şu an valet pro concentrated kullanıyorum aynı kayganlığı yakalamak için reset 1 birim kullanılıyorsa valetpro 2 3 birim kullanmak gerekiyor öyle düşünün. eğer fiyatı önemli değilse asla pişman olmayacağınız bir ürün. Şimdiye kadar Carpro ürünlerinden Reset, Hydro2lite, Ech2O, Elixir, BugOut ve IronX kullandım, bunların içinde sadece IronX için daha uygun fiyatlı muadilleri seçilebilir diyebilirim. bir de elixir in dayanımı konusunda kötü yorum yapabilirim diğer ürünleri gerçekten kaliteli ve bence fiyatını hak eden ürünler.