Öncelikle herkese merhabalar. Aracımın cam çıtalarında bazı lekeler var. Bu lekelerin nasıl oluştuğunu bilmiyorum. ( Fotoğrafları aşağıda) Aceba lekeleri giderebilecek bir ürün tavsiye edebilir misiniz? Birde araç komple ppf kaplı. Ppf üzerinde sudan kaynaklı ( beyaz renkli, muhtemelen kireç veya sert su mineralleri kaynaklı lekeler) olduğunu düşündüğüm lekeler var. Bunlar için de önerebileceğiniz ürün var mı?
PPF veya boyalı yüzey üzerindeki hafif su lekeleri için ben genelde Koch Chemie RS tarzı asidik şampuanları çok sık olmamak kaydıyla kullanmanızı öneririm.
Bu tip ürünler bence 5–6 yıkamada 1 kez yeterli, sürekli kullanımı PPF ve koruyucu katman için sağlıklı değil.
Bunun dışında, direkt su lekesine yönelik CarPro Spotless gibi ürünler de mevcut. Özellikle bölgesel lekelerde asidik şampuana göre daha kontrollü ve güvenli olur.
PPF özelinde ise, Gyeon PPF Renew gibi PPF için üretilmiş bakım/pasta ürünleri de iş görüyor. Hem hafif lekeleri alıyor hem de PPF yüzeyini canlandırıyor.
Ek olarak PPF üzerinde bu tip lekelerin olmaması ve koruma adına Vonixx Blend Sprey Wax tarzı ürünler kullanmanız hem canlı görünmesini, hemde su iticiliği sağlayacağı için leke problemleri ile daha az karşılaşırsınız.
Yukarıda yazdığım tüm ürünleri yerine göre kullandım ve hepsinden memnun kaldım.