Hızlı Soru - Cevap

Omerfru

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #30,041
Otomobil derileri (gerçek deri ve gerçek olmayan deri kavramı) bu bizim gerçek veya suni deri kavramı ucu çok açık şeyler, şuan son 10-15 yılda üretilen araç derileri zaten suni deridir,

Gerçek deri dedidiğiniz şey zaten arabada kullanmak için anlamsız bir malzeme olacaktır çünkü deformasyona ve aşınmaya çok müsait (anilin tip derilere) denir, bu deri tipini zaten çok istisnai araçlarda kullanılır deri zarar görmeye çok müsaittir ama milyon dolara yakın fiyatı olan bu aracı satın alabilecek bir insanın bunu düşünmesine gerek yoktur, gereksiz bir deri tipidir, böyle deriye sahip bir aracınız olsaydı ilk 6 ay deriye her dokunduğunuzda aşık olurdunuz ama 6 ay - 1 sene sonrası o koktuklardan nefret edersiniz :gulumsemex:

Otomobil derilerinde suni deri uzun zamandır kullanılıyordu, hatta artık elektrikli araçlarla beraber yavaş yavaş Sentetik deri / Vegan deri (farklı sentetik malzemelerden) üretilen deriler kullanılıyor, yani içinde hayvansal bir malzeme yok,

Bahsettiğiniz deri tipi veya diğer deriler için genel mantık (suni deri, nappa deri vb. deriler) için;

Deriyi besleyici ürün derinin ihtiyacı olan (ilk üretildiğinde) zaten kendi içinde barındırdığı anti-oksidan ve yağları zamanla kaybolan yani ihtiyacı olan şeyleri geri yüklemek demektir, yeni sıfır km bir araçta buna ilk 2-3 yıl boyunca gerek yoktur, şayet deri iyi korunursa,

Bu tip yaşlanmamış genç deriler besleyici ürüne gerek yok, ama sonrasında ihtiyaç var,

Koruyucu ürün (deri sealant’ı ) denilen ürünler genç veya yaşlı deri fark etmeksizin kullanılabilir. Bu derinin üzerinden seffaf görünmeyen bir katman oluşturarak kot pantolon gibi kumaşların derinin içine nüfuz ederek boyamasını engeller, veya oantolon kumaşı yoğun boyaya sahip ise halen derinin üzerinde boya takası (kir benzeri) bir katman oluştursa da aslında bu şeffaf sealant kaplamanın üzerindedir, deriye ulaşamamıştır, genel bir temizlikte kolayca temizlenir, deriye ulaşabilseydi temizlemesi daha zahmetli olurdu ve deriyi yorardı, deri sealant ‘larının görevi budur, insan terinden korur ,Giydiğimiz giysi - kıyafet ile deri ile temasında sürtünmeyi azaltır vs.. yani özetle derinin üzerinde ince bir şeffaf tabaka oluşturur ama deriyi besleyip - bakımını yapmaz..! Onu zaten yukarıda açıkladım.
Eyvallah hocam bana deri klinik deri suni olduğundan mat kalkanı alın demişti şuan bitti koch ls alıcağım oda benim işimi fazlasıyla görücektir

Mexmet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Ik foam yedek iç süngerlerini kaybettim. Kit olarak satılıyor fakat fazla pahalı geldi muadil olarak ne tavsiye edersiniz bulaşık süngeri vs yapan oldu mu?

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar, daha önce soruldu mu bilmiyorum ama elimde CarPro Spotless 2.0 mevcut. Ön camdaki sileceğin değmediği yerlerdeki mineral izlerini temizlemek istiyorum. Bu ürün ön cam için uygun bir ürün müdür?

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,
Uzun süredir temizlenmemiş deformesi olmayan gerçek deri koltuklar için temizleyici ve koruma ne önerirsiniz?
KochChemie Po direk deri temizliği için üretilen ph nötr iyi bir üründür. 1:10 civarı sulandırın. Köpük yapıcı ile de çok işlevsel kullanılır.
Bakım yağı için KochChemie LS veya Vonixx Hidracauro uygun olur. Alternatif daha uygun bakım yağları da mevcut.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhabalar,
Uzun süredir temizlenmemiş deformesi olmayan gerçek deri koltuklar için temizleyici ve koruma ne önerirsiniz?
Temizlik için (kirlilik durumuna göre);
TLS hafif deri temizleyici
TLS güçlü deri temizleyici
veya
Colourlock hafif deri temizleyici
Colourlock güçlü deri temizleyici

Derinin bakımını yapmak için;
TLS deri koruyucu mat
veya
Colourlock leather protector

Derinin tekrardan kirlenmesini geciktirmek ve daha sonra ilerde yapılacak temizlikte kirlerin deriye işlemesini önlemek için;
TLS deri kalkanı ekstra mat
veya
Colourlock leather shield

35sk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar merhaba,

20 yıllık aracım için nasiol far temizleme / koruma seti aldım. Ancak youtube videolarındaki gibi etkili bir sonuca maalesef ulaşamadım. Tekrar zımpara işlemi yapıp seramiği uygulamam faydalı olur mu? Daha parlak / temiz bir görüntü için ne tavsiye edersiniz?

Öncesi:

Sonrası:

35sk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar merhaba,

20 yıllık aracım için nasiol far temizleme / koruma seti aldım. Ancak youtube videolarındaki gibi etkili bir sonuca maalesef ulaşamadım. Tekrar zımpara işlemi yapıp seramiği uygulamam faydalı olur mu? Daha parlak / temiz bir görüntü için ne tavsiye edersiniz?

Öncesi:

Sonrası:

Bekledikçe daha da kötü olmaya başladı.

temporary image upload

Gpshawk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhaba Autobrite direct magifoam kullanıyordum ön yıkama için ppfli araca. Ama piyasada artık yokmuş ne kullanıyorsunuz bunun yerine acaba :/

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, ön camda sticker yapışkan kalıntısı kaldı. Cam ocak spatulası gibi birşeyle denedim ama pek verim alamadım camı çizmekte istemedim. Nokta atışı yapışkan kalıntısı sökecek kimyasal ne olabilir acaba?

Son düzenleme:

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba Autobrite direct magifoam kullanıyordum ön yıkama için ppfli araca. Ama piyasada artık yokmuş ne kullanıyorsunuz bunun yerine acaba :/
K2 Bora kir çözücülüğü gayet başarılı bir üründür. İki ürünü de kullanmış biri olarak Magifoam’ ı aratacağını sanmıyorum.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar tsi motor yıkamayla ilgili tecrübesi olan var mı veya Ankara da güvenli bir şekilde yıkatabileceğim bir yer tavsiyesi olan var mı?

Bhay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar, aracım için deri paspasları, kumaş döşemeleri, iç ve dış plastik aksamları temizleyecek; ayrıca parlak siyah jantlarım için güvenle kullanabileceğim ürün tavsiyeleriniz var mı? Koch Chemie ürünlerinden çok memnunum; şu an güncel olarak ProtectorWax (Pw) ve Refresh Cockpit Care kullanıyorum. Koch chemie veya baska uygun fiyatlı kaliteli marka ürünler olabilir.​

umutberhan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhabalar benim sorum basınçlı yıkama makinesi için Bosch AQT135 var fakat hortumu bağlayıp suyu açtığımda makinanın hortum giriş kısmı şeffaf filtre ile birlikte yerinden fırlıyor bu sorunla karşılaşan veya çözümünü bilen var mıdır ?

umutberhan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhabalar, aracım için deri paspasları, kumaş döşemeleri, iç ve dış plastik aksamları temizleyecek; ayrıca parlak siyah jantlarım için güvenle kullanabileceğim ürün tavsiyeleriniz var mı? Koch Chemie ürünlerinden çok memnunum; şu an güncel olarak ProtectorWax (Pw) ve Refresh Cockpit Care kullanıyorum. Koch chemie veya baska uygun fiyatlı kaliteli marka ürünler olabilir.​
Deri yüzeyler ve tekstil ürünlerin temizliği için bi Koch Chemie ürünlerini araştırıyorum fakat bulamıyorum acaba nereden temin ediyorsunuz
Merhabalar benim önerim deri yüzeylerde ve tekstilde Koch Po ürünü deri ve kumaşta kullanabilirsin Koch Gs Plastik yüzeylerde süper sonuç verecektir iki üründe konsantre ürün sulandırarak kullanılması gerekli jantlar içinse ben K2 roton kullanıyorum çok güzel sonuç veriyor