Hızlı Soru - Cevap

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #30,141
O ilk vurduğunuz basınçlı suyu kirli aracı direk iyi köpüren bir şampuanla kapladıktan sonra yaparsanız zaten ön yıkama yapmış olacaksınız. Kire direk su vurmak yerine şampuan ile yumuşatıp kiri kolay akar hale getirirsiniz. Kirli yüzeye direk basınçlı su da çiziklere sebebiyet verir. Aradaki farkı yalnızca şampuan katmanı olarak düşünmeyin. Diğer türlü kir partiküllerini kısmen eldivenle dolaştırmış ve yüzeyi az da olsa çizmiş olursunuz. Ön yıkamanın amacı temassız şekilde kiri iyi çözdürüp ana yıkamaya daha minimal kir bırakmaktır.
Havlu şampuanı kullanmanız zaten bilinçli olduğunuzu gösterir. Yumuşatıcı kullanmayıp, kurutma makinesine de atmadığınızı varsayıyorum. 1:20 apc koyduğumuz bir kovada birkaç saat beklemek de güzel bir temizliğe mahal verir. Birkaç yıkamada bir, kovada yarım litreye yakın sirkeli suda bekletirseniz de havlunun ilk günkü yumuşaklığını kaybetmemesini sağlarsınız. Sonuçta yıkama suyunda bile kireç var.
Ppf'e yakından basınçlı suyu asla vurmayın, aksi durumda yüzeyden ayrılma yaşanma şansı yüksek olur.
Her cila ppf'e kolay tutunmaz. Bazı başarılı ürünler ppf kullanıcılarına hitap etmeyebilir. Gyeon PPF Maintain tavsiye ederim. Yine Vonixx Blend ppf tutunumu fena olmayan başarılı bir ciladır. Koruyuculuğu yüksektir, güzel derinlik sağlar.
Lastik, cam, jant grubu için forumda tecrübeli arkadaşların paylaşımı epey var. Meguiar's kullanıcısı iseniz cam için 1:10 konsantre olan Glass Cleaner gayet başarılıdır. İçeriğinde IPA vardır.
Lastik bakımında iyi bir temizlik yapmazsanız kullanacağınız ürüne bşraz yazık olur. Vonixx Delete,CarPro ReTyre tarzı ürünlerle güzelce temizleyip temiz bir yüzey hazırlamalısınız. Ardından Meguiar's Endurance,Sonax Xtreme ya da Vonixx Shiny tarzı ürünler gayet şık bir finish sağlar.
detailing ustam bana su atımı doğru şeklinde söylemişti bu yüzden önce su şeklinde atıyorum . aslına bakarsanız anlattığınıza bakınca baya noktayı eksik yapıyorum lastiklerimi hiçbir türlü dokunmuyorum camları kaportayı sildiğim bezle siliyorum bu yüzden baya berbat oluyor cam temizleme konusunda ne söylersiniz ? harici olarak içini temizlemek için sadece nemli bez kullanıyorum noname bi market bezi ile kapı arası plastiklere bunlar ile halletmeye çalışıyorum fakat eksik kalıyor apc lazım bir de bunlar için ne önerebilirsiniz harici olarak da şampuan olarak meguairs ultimate snow foam olarak devam etmek mantıklı mı ürün çok pahalı ekonomik bir kullanımı yok

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
O ilk vurduğunuz basınçlı suyu kirli aracı direk iyi köpüren bir şampuanla kapladıktan sonra yaparsanız zaten ön yıkama yapmış olacaksınız. Kire direk su vurmak yerine şampuan ile yumuşatıp kiri kolay akar hale getirirsiniz. Kirli yüzeye direk basınçlı su da çiziklere sebebiyet verir. Aradaki farkı yalnızca şampuan katmanı olarak düşünmeyin. Diğer türlü kir partiküllerini kısmen eldivenle dolaştırmış ve yüzeyi az da olsa çizmiş olursunuz. Ön yıkamanın amacı temassız şekilde kiri iyi çözdürüp ana yıkamaya daha minimal kir bırakmaktır.
Havlu şampuanı kullanmanız zaten bilinçli olduğunuzu gösterir. Yumuşatıcı kullanmayıp, kurutma makinesine de atmadığınızı varsayıyorum. 1:20 apc koyduğumuz bir kovada birkaç saat beklemek de güzel bir temizliğe mahal verir. Birkaç yıkamada bir, kovada yarım litreye yakın sirkeli suda bekletirseniz de havlunun ilk günkü yumuşaklığını kaybetmemesini sağlarsınız. Sonuçta yıkama suyunda bile kireç var.
Ppf'e yakından basınçlı suyu asla vurmayın, aksi durumda yüzeyden ayrılma yaşanma şansı yüksek olur.
Her cila ppf'e kolay tutunmaz. Bazı başarılı ürünler ppf kullanıcılarına hitap etmeyebilir. Gyeon PPF Maintain tavsiye ederim. Yine Vonixx Blend ppf tutunumu fena olmayan başarılı bir ciladır. Koruyuculuğu yüksektir, güzel derinlik sağlar.
Lastik, cam, jant grubu için forumda tecrübeli arkadaşların paylaşımı epey var. Meguiar's kullanıcısı iseniz cam için 1:10 konsantre olan Glass Cleaner gayet başarılıdır. İçeriğinde IPA vardır.
Lastik bakımında iyi bir temizlik yapmazsanız kullanacağınız ürüne bşraz yazık olur. Vonixx Delete,CarPro ReTyre tarzı ürünlerle güzelce temizleyip temiz bir yüzey hazırlamalısınız. Ardından Meguiar's Endurance,Sonax Xtreme ya da Vonixx Shiny tarzı ürünler gayet şık bir finish sağlar.
harici olarak çok kafanızı şişirdim kusura bakmayın ilk suyu vurmadan önce bu köpüğü atsam hiç temas etmeden beklemem gerek sonrasında ise su ile durulayıp tekrar şampuan bu sefer temaslı olarak yıkamam gerek yanılmıyorum sanırsam değil mi ?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
ön yıkama şeklinde kova şampuanı pek seyretilemediği için atışta zorlanıyor pompa
Bütçenize göre:
Carpro Lift Snow Foam
K2 Bela Pro
K2 Active Foam
Valet Pro Advanced Neatural Snow Foam
ADBL Yeti

PPF kaplamalar aracın boyasına nazaran ppf ‘in gözenekli bir yapsı okduğu için çok çabuk şekilde içine fren-balata tozu, demir-tozu ve dış çevre koşullarından kaynaklanan kirler içine gömülür, bunları gidermek için 4-5 yıkamada bir Gyeon PPF Wash gibi bir şampuan ile yıkamanız yararınıza olur.,

Not: meguiars ultimate snow foam bu ürüne o parayı vermeyin yazık israf, o fiyatlara çıktıktan sonra çok daha kaliteli ürünler var, yukardaki ürünler meguiras ‘ın ürününe göre daha başarılır ürünlerdir. Meguiars ‘ın bu köpüğü parasını hak etmeyen bir üründür. 946 ml. ön yikama köpüğüne 2.000 liraya satmak resmen akıl tutulması,

Araç kirliyken kirleri yumuşatmak için su vurursanız, ardından atacağınız ön yıkama köpüğü yüzeyde yeteri kadar tutunamaz akar gider kirleri sökemez, Su / basınçlı su ile kirleri yumuşatamazsınız.

Son düzenleme:

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bilhassa yazin Benim gibi On yıkamadan mümkün olduğunca kacinmak isteyenlere naçizane tavsiyem araca seramik wax atmak yıkarkende seramik etkili şampuanla yıkamak ve 2-3 yıkamada bi seramik sprey geçmek … bu kombinasyonla kir basınçlı suyu gordummu akip gidiyor

Burko

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar,

Aracım 2011 model siyah "Opel Astra J" hb. Aracı yeni aldım sayılır yaklaşık 6 ay kadar oldu. Self servis yıkama yerlerinde aracı yıkarken tecrübesizlikten ötürü araçta çok fazla kılcal çizik oluştu. Ayrıca aracın yaşı gereği boyası da epey solgun görünüyordu canlandırmak için 18 mayısta aracıma seramik kaplama yaptırdım. Geçen sürede araç epey kirlendi 2 defa yağmur gördü, polen tozu, trafik filmi derken araç 10/7 kirli durumda. Seramikten sonra ilk yıkamamı tavsiye ve önerileriniz ile yapmak istiyorum.

Forumda araştırma sırasında karşılaştığım bir mesaj ile bodoslama dalmak istiyorum. 1- Araç 10/7 kirli ve seramikten sonra ilk yıkama olacak. İlk yıkamayı asidik ön yıkama + alkali temaslı yıkama olarak mı yapmalıyım, yoksa ph nötr ön yıkama + temaslı yıkama olarak mı?

Forumda önerilen, güncel satışı olan ürünlerle aşağıdaki gibi bir set oluşturmayı düşünüyorum, farklı tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Ph nötr ön yıkama şampuan: K2 Pro Bela veya ADBL Yeti
Ph nötr kova şampuan: Carpro reset veya Vonixx V-FLOC
Alkali şampuan: K2 Bora veya AD Magifoam
Asidik şampuan: K2 Fluxo veya GYEON Q²M RestartWash
Yıkama eldiveni; Work Stuff Typhoon veya KLİN Wash Pad.
Kurulama Havlusu; Liquid Elements Black Hole veya Slopes Raptor Drying Towel şu an için en iyi seçenek gibi görünüyor, fazla araştırma fırsatım olmadı
Demir Tozu: K2 Roton, CarPro Ironx, ADBL Vampire, Vonixx Izer bu tarafta tamamen f/p odaklıyım
Jant ve lastik temizleme:
K2 Neorim 2in1 olarak geçiyor bu ürünü kullanırsam demir tozu kullanmam gerek var mı?
Lastik Parlatıcı: K2 Sigma veya Carpro Darkside
Cam temizleme; K2 Nuta veya VONİXX GLAZY 4in1 (bu ürün hem temizlene hem koruma bunu kullanırsam cam için koruma, su kaydırıcı gibi bir ürün kullanmama gerek var mı?)
Seramik bakım ürünü; Vonixx GLADIUS veya Vonixx Si02 Pro (açıkçası ikisinin farkını bilmiyorum)
El Pompası: Jo Moyner Şarjlı, Polham şarjlı veya tavsiyeniz üzerine şarjlı olmayan köpük performansı iyi olan pompa, açıkçası tam olarak araştıramadım.
İç Plastik ve Trim Temizleme: bu kısımda sık-sil şeklinde ürün tercih ettim Carpro INNERQD veya K2 Purio ek olarak Vonixx FLEXUS diye bir ürün var yine 2in1 olarak geçiyor bu tarz ürün kullanmak mantıklı mı?
İç Plastik ve Trim Koruyucu: yine sık-sil olarak forumda önerilen F/P ürün olarak K2 Polo bulabildim, fazla derinlemesine araştırmadım.

Jant ve lastik, davlumbaz, iç ve dış detay fırçası, mikrofiber cam bezi, uygulama pedi, araştırması pek yapamadım, bu konuda ürün seçerken dikkat etmem gerekenler nelerdir?

Araç yıkamamı self servis yerlerde yapacağım, tek kova 2-3 yıkama eldiveni kullanırım diye düşünüyorum, benzinlikte araç yıkayan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Atladığım, aklıma gelmeyen veya eksik gördüğünüz eklemem/çıkarmam gerekenler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler...

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar,

Aracım 2011 model siyah "Opel Astra J" hb. Aracı yeni aldım sayılır yaklaşık 6 ay kadar oldu. Self servis yıkama yerlerinde aracı yıkarken tecrübesizlikten ötürü araçta çok fazla kılcal çizik oluştu. Ayrıca aracın yaşı gereği boyası da epey solgun görünüyordu canlandırmak için 18 mayısta aracıma seramik kaplama yaptırdım. Geçen sürede araç epey kirlendi 2 defa yağmur gördü, polen tozu, trafik filmi derken araç 10/7 kirli durumda. Seramikten sonra ilk yıkamamı tavsiye ve önerileriniz ile yapmak istiyorum.

Forumda araştırma sırasında karşılaştığım bir mesaj ile bodoslama dalmak istiyorum.
1- Araç 10/7 kirli ve seramikten sonra ilk yıkama olacak. İlk yıkamayı asidik ön yıkama + alkali temaslı yıkama olarak mı yapmalıyım, yoksa ph nötr ön yıkama + temaslı yıkama olarak mı?

Forumda önerilen, güncel satışı olan ürünlerle aşağıdaki gibi bir set oluşturmayı düşünüyorum, farklı tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Ph nötr ön yıkama şampuan: K2 Pro Bela veya ADBL Yeti
Ph nötr kova şampuan: Carpro reset veya Vonixx V-FLOC
Alkali şampuan: K2 Bora veya AD Magifoam

Asidik şampuan: K2 Fluxo veya GYEON Q²M RestartWash
Yıkama eldiveni; Work Stuff Typhoon veya KLİN Wash Pad.
Kurulama Havlusu; Liquid Elements Black Hole veya Slopes Raptor Drying Towel şu an için en iyi seçenek gibi görünüyor, fazla araştırma fırsatım olmadı
Demir Tozu: K2 Roton, CarPro Ironx, ADBL Vampire, Vonixx Izer bu tarafta tamamen f/p odaklıyım
Jant ve lastik temizleme: K2 Neorim 2in1 olarak geçiyor bu ürünü kullanırsam demir tozu kullanmam gerek var mı?
Lastik Parlatıcı: K2 Sigma veya Carpro Darkside
Cam temizleme; K2 Nuta veya VONİXX GLAZY 4in1 (bu ürün hem temizlene hem koruma bunu kullanırsam cam için koruma, su kaydırıcı gibi bir ürün kullanmama gerek var mı?)
Seramik bakım ürünü; Vonixx GLADIUS veya Vonixx Si02 Pro (açıkçası ikisinin farkını bilmiyorum)
El Pompası: Jo Moyner Şarjlı, Polham şarjlı veya tavsiyeniz üzerine şarjlı olmayan köpük performansı iyi olan pompa, açıkçası tam olarak araştıramadım.
İç Plastik ve Trim Temizleme: bu kısımda sık-sil şeklinde ürün tercih ettim Carpro INNERQD veya K2 Purio ek olarak Vonixx FLEXUS diye bir ürün var yine 2in1 olarak geçiyor bu tarz ürün kullanmak mantıklı mı?
İç Plastik ve Trim Koruyucu: yine sık-sil olarak forumda önerilen F/P ürün olarak K2 Polo bulabildim, fazla derinlemesine araştırmadım.

Jant ve lastik, davlumbaz, iç ve dış detay fırçası, mikrofiber cam bezi, uygulama pedi, araştırması pek yapamadım, bu konuda ürün seçerken dikkat etmem gerekenler nelerdir?

Araç yıkamamı self servis yerlerde yapacağım, tek kova 2-3 yıkama eldiveni kullanırım diye düşünüyorum, benzinlikte araç yıkayan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Atladığım, aklıma gelmeyen veya eksik gördüğünüz eklemem/çıkarmam gerekenler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler...
Selamlar üstadim 2010 yilindan beridir Astra J Kullanicisiyim bende :) Saydigin Ürünlerin hepsi güzel sorun yok.

Astra J benim.cok sevdigim aractir Huyunu suyunu bildigim icin bir türlü ayrilamadim,Tiguana gecmeyi cok istedim ama yinede astra dan devam.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Konudan bağımsız araç içi kamerası önerisi olan var mı 6-7k maksimum bütçem
Merhabalar, bende 3 yıldır 70 mai a500 dash kamera var, arka kemara ile birlikte. Bendeki pilli model, tavsiyem kapasitörlü. O fiyat bandına a800 serisi var 70 mai nin. Park modülü ile kullanıyorum. Sigorta girişine fuse tap ile bağladım. Bütçe artar ise viofo tavsiye ederim. Hafıza kartı da önemli, high endurance veya max endurance yazan kartlar olursa sağlıklı ve uzun süre gider. En az 64 GB ideal diye düşünüyorum.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ddpai z60 pro aldım. Araca takamadım ama evde denedim. Çekimi güzel görünüyor. 256lık samsung pro endurance hafıza kartı aldım. Hafıza kartları da kritikmiş bunlarda. İyi kart iyi maliyet olunca işler değişiyor. Kamera kadar karta da para gidiyor...

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
70mai a800se (kapsitörlü) modelini 1 2 aydır kullanıyorum fusetap ile park modunu aktif ederek bağladım görüntü kalitesi bence güzel daha üst fiyat bandına çıkabilirseniz viofo da alınabilir. burada dikkat etmeniz gereken ilk nokta kapasitör konusu bence

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mr. Diy den aldığım 2 lt lik köpük pompasını dün test ettim ılık su ile adbl ön yıkama kullandım fakat hiç bir şekilde köpürmedi hep su kıvamında attı ikinciye denedim bu sefer ön yıkamayı daha fazla koydum sonuç yine aynıydı sebebi sizce ne olabilir

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Mr. Diy den aldığım 2 lt lik köpük pompasını dün test ettim ılık su ile adbl ön yıkama kullandım fakat hiç bir şekilde köpürmedi hep su kıvamında attı ikinciye denedim bu sefer ön yıkamayı daha fazla koydum sonuç yine aynıydı sebebi sizce ne olabilir
Hocam mr diy de 2 çeşit var biri köpük atıyor diğeri sprey yapıyor ve bakanlar geri koyarken yerlerini karıştırıyor. Bir karisiklik olmasın bendekini arkadaşa verdim ama iyi köpük yapıyordu.

erensakar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KOCAELİ
Merhaba, forumda hep konuşulan karbon bezi nereden temin edebilirim? Ayriyeten ön camım sürüş esnasında sanki yağlı puslu gözüküyor. K2 nuta ürünü ile bu sorunu giderebilir miyim?

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam mr diy de 2 çeşit var biri köpük atıyor diğeri sprey yapıyor ve bakanlar geri koyarken yerlerini karıştırıyor. Bir karisiklik olmasın bendekini arkadaşa verdim ama iyi köpük yapıyordu.
Hocam büyük ihtimalle sprayi aldim ben o zmn tek farkı görünümü sanıyordum çünkü değişim yapayım o zmn peki köpük yapan hangi model

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hangi modeli aldınız bilmiyorum ama incelediğim modellerde 2 adet uç geliyordu. Hem köpük başlığı hem de sprey başlığı. Belki içinden nuzzle çıkmamış olabilir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
ya bu manuel köpük pompaları çok sıkıntılı. doğru düzgün pompalara da 1.5k istiyorlar. Türkiyede bu işi layıkıyla yapacak ilk firma (ithalat ya da imalay) bu işten ihya olur.
Mümkün degil biz yapamayiz yaparsakda İthalden daha pahali olur üstune kirk bahanemiz olur.