Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #30,121
Daha önce k2 Nuta ve Meg Glass Cleaner kullanmıştım 2 üründen de memnun kalmıştım.

Sefa abi aralarındaki farkı ve diğer ürünlerle kıyaslamasını daha iyi yapacaktır topu ona paslayayım :) @Sefa46
Selam kardesim.

Meg Glass Konsatredir Alkollu üründür 1/10 Konsantredir silmesi cok rahattir.

Nuta kullanima hazir direk kullanim ürünüdür.F/P Olarak Rakipleri arasinda en iyisidir.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim. k2 nuta fiyat konusunda önde duruyor. Onu alıp deneyeceğim.
Yeni eve taşınırken çok sayıda cam olduğu için 5 litrelik nuta almıştım hem evdeki camlarda hem seramik tezgahta hem de arabada kullandın çok memnun kaldım. Üstelik camlardaki böcekleri silerken de kullanışlı. Sonrasında @Sefa46 dan konsantre meg glass da aldım. O da güzel ürün. Fiyat olarak hangisi avantajliysa onu alın derim. Ama nuta alacaksanız 5 litrelik alın oldukça avantajlı oluyor. Bez olarak da uygun fiyatlı Rossmann dan cam silme bezi almıştım 2 yildir kullanıyorum fiyatına göre güzel iş görüyor iz bırakmıyor

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selamlar aracım komple oracal ppf kaplı bi aracım var yıkamasını moralex axell 3000 el pompam ile meguiars ultimate snow foam ile yapıyorum fakat şampuanım bitti yerine yine aynısını mı almalıyım yoksa daha iyisi olarak ne öneririsiniz

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Değerli bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim bütçem 13-18 bin arası düşünüyorum aracım fieasta ve yanında 1 tane de ufak atv var arada bir de bahçeyi yıkarım diye düşünüyorum şu anda düz hortum ile yıkıyorum ama sizin dediğiniz gibi yorucu olmaya başlıyor. o yüzden biraz uzun ömürlü bir yıkama cihazı almak istiyorum tek amacım araç yıkamak değil farklı yerlerde de kullanım sağlamak.
İşin içine hem araba hem atv ve evdeki bahçeyi temizlemek gibi farklı olanları yıkamak varsa biraz güçlü bir makine almanız gerekir, Çünkü küçük motora sahip makineler süre uzayacağı için pompası bir süre sonra zorlanır, Zorlanması demek motorun ömründen yemek anlamına gelir,

Minimum Bosch Advanced Aquatak 160 modelini öneririm,,

Bütçe el veriyorsa sadece araba değil aynı zamanda farklı farklı alanları da temizlemek istediğiniz aşiağıdaki modelleri tercih etmeniz daha doğru bir şeçim olacaktır;
Bosch Professional
GHP 5-55
GHP 5-65
GHP 5-65X
GHP 5-75X

GHP 5-13C

Karcher HD 5/15 C

Son düzenleme:

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Bildiğiniz en premium araç parfümü kağıdı kutusu vs. nelerdir. Koku kişiseldir herkes farklı hissedebilir ama yine de vardır premium markalar. Bunlar nelerdir bilgisi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bildiğiniz en premium araç parfümü kağıdı kutusu vs. nelerdir. Koku kişiseldir herkes farklı hissedebilir ama yine de vardır premium markalar. Bunlar nelerdir bilgisi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim.
Ben little joe kokuları beğeniyorum hem görünüşü hem de dayanımı açısından

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
f/p lastik parlatıcı ne önerirsiniz ? Meg endurance vs uçmuş durumda :)
Sefa hocamdan Endurance'yi piyasasının %20 civarı uyguna alabilirsiniz.
Sonax Xtreme de gayet iddialı ve kalıcılığı çok üst düzeydedir.
Vonixx Shiny Tire fiyatına göre çok iyi üründür.Rakiplerinden uygundur. Sefa Hocam'da da her zaman bulunur.

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar ppf e uygun el pompasında kullanabileceğim şekilde şampuan önerisi alabilir miyim ?
Komple ppf kaplı aracımda köpük pompamla Gyeon PpfWash'ı 2-3 yıkamada bir kullanıyorum. Köpük anlamında çok verim alamasam da demirtozu sökücü barındırdığından ppf zeminini sürekli yeniliyor ve eski hidrofobiyi tekrar sağlıyor, Piyasada çok az bulunan türde bir şampuan. CarPro IronX Foam demirtozu söken şampuan gibi. Ppf ömrü açısından vaad edilen garanti sürelerine bu gibi ürünlerle, alkali ürünler kullanmadan yaklaşabilirsiniz. Ayrıca mutlaka köpük battaniyesi oluşturacak,ana yıkamaya daha temiz zemin bırakmak adına ön yıkama yapmalısınız. Ben ön yıkamada Adbl Yeti kullanıyorum, harika köpük yapıyor.
Ardından
Gyeon PpfWash
TacSystem Mystic Bubble
CarPro Reset'i dönüşümlü olarak kullanıyorum. Yani ön yıkamada Yeti sabit ardından ana yıkama şampuanlarım değişken. Gyeon dışındakiler pompa ile gayet iyi köpük sağlıyor.
Ana yıkama şampuanların her birinden ayrı ayrı memnunum. Gerek hemen kurumamaları, gerekse de yarattıkları boya derinliği ve kattıkları ipeksi dokunuş bence çok iyi.

Ppf şampuanı arattığınızda Liquid Elements Folien de karşınıza çıkar. Arkadaşımdan bir miktar alıp denedim ancak elimdeki şampuanlara oranla hızlı kuruma yaşadım, mecburen 3.yıkamayı diğer şampuanımla yaparak LE ile oluşan izleri hallettim. Belki de benim beceriksizliğime yormalıyız.

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Komple ppf kaplı aracımda köpük pompamla Gyeon PpfWash'ı 2-3 yıkamada bir kullanıyorum. Köpük anlamında çok verim alamasam da demirtozu sökücü barındırdığından ppf zeminini sürekli yeniliyor ve eski hidrofobiyi tekrar sağlıyor, Piyasada çok az bulunan türde bir şampuan. CarPro IronX Foam demirtozu söken şampuan gibi. Ppf ömrü açısından vaad edilen garanti sürelerine bu gibi ürünlerle, alkali ürünler kullanmadan yaklaşabilirsiniz. Ayrıca mutlaka köpük battaniyesi oluşturacak,ana yıkamaya daha temiz zemin bırakmak adına ön yıkama yapmalısınız. Ben ön yıkamada Adbl Yeti kullanıyorum, harika köpük yapıyor.
Ardından
Gyeon PpfWash
TacSystem Mystic Bubble
CarPro Reset'i dönüşümlü olarak kullanıyorum. Yani ön yıkamada Yeti sabit ardından ana yıkama şampuanlarım değişken. Gyeon dışındakiler pompa ile gayet iyi köpük sağlıyor.
Ana yıkama şampuanların her birinden ayrı ayrı memnunum. Gerek hemen kurumamaları, gerekse de yarattıkları boya derinliği ve kattıkları ipeksi dokunuş bence çok iyi.

Ppf şampuanı arattığınızda Liquid Elements Folien de karşınıza çıkar. Arkadaşımdan bir miktar alıp denedim ancak elimdeki şampuanlara oranla hızlı kuruma yaşadım, mecburen 3.yıkamayı diğer şampuanımla yaparak LE ile oluşan izleri hallettim. Belki de benim beceriksizliğime yormalıyız.
ben size nazaran çok amatörce çalışıyorum öncelikle yüzeye tazzikli suyu doğru açıyla tabi ki vurup sonrasında ise meguairs ultimate snow foam ile köpükleyip michelin wash eldiveni ıslatarak köpükleri temas ile üstünde gezdiriyorum sonra durulama yapıyorum sonra ise gyeon Q2m silkdryer evo ile kuruluyorum aracımı sonrasında ise bütün bileşenlerimi valet pro microfiber rewiwer ile ayrı ayrı yıkayıp ekstra duruluyorum havalandırarak güneş görmeyen yerde sererek kurutuyorum . ekstra neler yapmam gerek hangi ürünleri almalıyım yardımcı olabilir misiniz meguairs ultimate snow foam şampuanım şu an anlattığım gibi bitti

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
ben size nazaran çok amatörce çalışıyorum öncelikle yüzeye tazzikli suyu doğru açıyla tabi ki vurup sonrasında ise meguairs ultimate snow foam ile köpükleyip michelin wash eldiveni ıslatarak köpükleri temas ile üstünde gezdiriyorum sonra durulama yapıyorum sonra ise gyeon Q2m silkdryer evo ile kuruluyorum aracımı sonrasında ise bütün bileşenlerimi valet pro microfiber rewiwer ile ayrı ayrı yıkayıp ekstra duruluyorum havalandırarak güneş görmeyen yerde sererek kurutuyorum . ekstra neler yapmam gerek hangi ürünleri almalıyım yardımcı olabilir misiniz meguairs ultimate snow foam şampuanım şu an anlattığım gibi bitti
O ilk vurduğunuz basınçlı suyu kirli aracı direk iyi köpüren bir şampuanla kapladıktan sonra yaparsanız zaten ön yıkama yapmış olacaksınız. Kire direk su vurmak yerine şampuan ile yumuşatıp kiri kolay akar hale getirirsiniz. Kirli yüzeye direk basınçlı su da çiziklere sebebiyet verir. Aradaki farkı yalnızca şampuan katmanı olarak düşünmeyin. Diğer türlü kir partiküllerini kısmen eldivenle dolaştırmış ve yüzeyi az da olsa çizmiş olursunuz. Ön yıkamanın amacı temassız şekilde kiri iyi çözdürüp ana yıkamaya daha minimal kir bırakmaktır.
Havlu şampuanı kullanmanız zaten bilinçli olduğunuzu gösterir. Yumuşatıcı kullanmayıp, kurutma makinesine de atmadığınızı varsayıyorum. 1:20 apc koyduğumuz bir kovada birkaç saat beklemek de güzel bir temizliğe mahal verir. Birkaç yıkamada bir, kovada yarım litreye yakın sirkeli suda bekletirseniz de havlunun ilk günkü yumuşaklığını kaybetmemesini sağlarsınız. Sonuçta yıkama suyunda bile kireç var.
Ppf'e yakından basınçlı suyu asla vurmayın, aksi durumda yüzeyden ayrılma yaşanma şansı yüksek olur.
Her cila ppf'e kolay tutunmaz. Bazı başarılı ürünler ppf kullanıcılarına hitap etmeyebilir. Gyeon PPF Maintain tavsiye ederim. Yine Vonixx Blend ppf tutunumu fena olmayan başarılı bir ciladır. Koruyuculuğu yüksektir, güzel derinlik sağlar.
Lastik, cam, jant grubu için forumda tecrübeli arkadaşların paylaşımı epey var. Meguiar's kullanıcısı iseniz cam için 1:10 konsantre olan Glass Cleaner gayet başarılıdır. İçeriğinde IPA vardır.
Lastik bakımında iyi bir temizlik yapmazsanız kullanacağınız ürüne bşraz yazık olur. Vonixx Delete,CarPro ReTyre tarzı ürünlerle güzelce temizleyip temiz bir yüzey hazırlamalısınız. Ardından Meguiar's Endurance,Sonax Xtreme ya da Vonixx Shiny tarzı ürünler gayet şık bir finish sağlar.