Hızlı Soru - Cevap

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Öne çıkan konu #30,161
Ben eskiden çok kullandım ama şarjlı olanların en kötüsü bile bunlardan daha iyi. Elimdekileri hep başkalarına verdim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
ya bu manuel köpük pompaları çok sıkıntılı. doğru düzgün pompalara da 1.5k istiyorlar. Türkiyede bu işi layıkıyla yapacak ilk firma (ithalat ya da imalay) bu işten ihya olur.
Yerli markalardan kullandım bir ara çok çabuk nefesi tükeniyor, köpük yoğunluğu ve açısı tutmuyor. Yerine kampanyadan şarjlı aldım en ucuz şarjlı bile daha iyidir

alivasvialpp

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba, forumda hep konuşulan karbon bezi nereden temin edebilirim? Ayriyeten ön camım sürüş esnasında sanki yağlı puslu gözüküyor. K2 nuta ürünü ile bu sorunu giderebilir miyim?
K2 nuta, vonixx glazy (yeşil), İPA herhangi biriyle camı temizleyebilirsiniz. Cam çok kirli ise iki bez kullanın. Bu ürünlerden birini bir beze sıkıp camı ovarcasına silin. Sonra diğer bezle üstünden geçin. Bez olarak da karbon kullanmak zorunda değilsiniz waffle bezler de iyi sonuç verir.

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, forumda hep konuşulan karbon bezi nereden temin edebilirim? Ayriyeten ön camım sürüş esnasında sanki yağlı puslu gözüküyor. K2 nuta ürünü ile bu sorunu giderebilir miyim?
Hocam bendede aynı sorun vardı çok fazla kireçde vardı hatta susuz motor temizliği yaparken ön cama gelmişti çok uğraştım çıkmadı en son cam pastası uyguladım üstüne camı dışardan ve içerden cam sille güzelce sildim sonuç harikaydı

erensakar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KOCAELİ
Hocam bendede aynı sorun vardı çok fazla kireçde vardı hatta susuz motor temizliği yaparken ön cama gelmişti çok uğraştım çıkmadı en son cam pastası uyguladım üstüne camı dışardan ve içerden cam sille güzelce sildim sonuç harikaydı
Dediklerinizi uygulayacağım, teşekkür ederim.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Seramik bakım için malum bir site mothers gold ceramic sprey wax önerdi. Digeri ise carpro reload 2.0 önerdi. Reload bildiğim kadarıyla biraz uğraştıran bir ürün. Sizce kalite olarak hangisini tercih etmeliyim? Dayanimlari nasıldır? @Sefa46 hocamdan yardim istiyorum

dobrakobra

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abiler W202 kasa C200 Kompressor bir aracım var. Aldığımda leşti içi ama ben onda ki cevheri gördüm en azından kötü müdahaleler yoktu.
Aracın koltuklarına Liqui Moly deri bakım ile bakım yaptım iç dış temizledim şimdi biraz detay yapmak istiyorum. Baktıkça güzelleşiyor cevheri ortaya çıkıyor
trimler için Koch Ts kullanmayı düşünüyorum başka önerisi olan varsa değerlendirmek isterim.
Dışı için ise güzel bir demir tozu sonrasında Soft99 Fusso yapmayı planlıyorum. Fusso üstüne arada bir hızlı cila yapmam iyi mi olur kötü mü pek aşırı anlamam bu işlerden.
Ayriyeten bir de SUPERCLEAN DUO TWIST TOWEL kurulama havlusu sipariş ettim araç kurulamak eziyet oluyordu baktım yorumları güzeldi.
Bakım ve koruma için önerilerinize açığım.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Abiler W202 kasa C200 Kompressor bir aracım var. Aldığımda leşti içi ama ben onda ki cevheri gördüm en azından kötü müdahaleler yoktu.
Aracın koltuklarına Liqui Moly deri bakım ile bakım yaptım iç dış temizledim şimdi biraz detay yapmak istiyorum. Baktıkça güzelleşiyor cevheri ortaya çıkıyor
trimler için Koch Ts kullanmayı düşünüyorum başka önerisi olan varsa değerlendirmek isterim.
Dışı için ise güzel bir demir tozu sonrasında Soft99 Fusso yapmayı planlıyorum. Fusso üstüne arada bir hızlı cila yapmam iyi mi olur kötü mü pek aşırı anlamam bu işlerden.
Ayriyeten bir de SUPERCLEAN DUO TWIST TOWEL kurulama havlusu sipariş ettim araç kurulamak eziyet oluyordu baktım yorumları güzeldi.
Bakım ve koruma için önerilerinize açığım.
Hoşgeldiniz, Koch TS güzel üründür tercih edebilirsiniz alternatif olarak Vonixx intense veya Carpro perl de alabilirsiniz incelemelerine bakarak.
Fusso çok dayanıklı ama parlaklığı diğerlerine göre daha az olan bir wax, zaten çok uzun dayanımı olan bir ürün üzerine atacağınız hızlı cilanın bir anlamı olmaz diye düşünüyorum. Parlaklık istiyorsanız fusso yerine K2 Proton, Vonixx Blend gibi parlaklığı yüksek başka waxlara bakabilirsiniz. Veya uygulama kolaylığı istiyorsanız Vonixx Blend Spray Wax alabilirsiniz. Spray waxların dayanımı ve parlaklığı katı waxlara göre bir tık azdır ama arada aşırı bir fark yok ne alacağınız size kalmış. Forumda bol bol yorum ve inceleme var ürünleri aratarak bakabilirsiniz.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Selamünaleyküm. Aracin üzerinde yagmur suyu kurudu. Yikadiktan sonra izleri kaldı. Araçta seramik var, asidik şampuan mi kullanmaliyim yoksa water spot remover spreylerden mi edineyim bir tane? Onereceginiz bir marka var mi acaba? Koch chemi rs baktim bulamadim, ee custom car water spot mu alayim acaba?

dobrakobra

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hoşgeldiniz, Koch TS güzel üründür tercih edebilirsiniz alternatif olarak Vonixx intense veya Carpro perl de alabilirsiniz incelemelerine bakarak.
Fusso çok dayanıklı ama parlaklığı diğerlerine göre daha az olan bir wax, zaten çok uzun dayanımı olan bir ürün üzerine atacağınız hızlı cilanın bir anlamı olmaz diye düşünüyorum. Parlaklık istiyorsanız fusso yerine K2 Proton, Vonixx Blend gibi parlaklığı yüksek başka waxlara bakabilirsiniz. Veya uygulama kolaylığı istiyorsanız Vonixx Blend Spray Wax alabilirsiniz. Spray waxların dayanımı ve parlaklığı katı waxlara göre bir tık azdır ama arada aşırı bir fark yok ne alacağınız size kalmış. Forumda bol bol yorum ve inceleme var ürünleri aratarak bakabilirsiniz.
Kral teşekkür ederim dönüşün için malum 1999 model bir araba amacım aslında biraz korumak yani biraz da su tutmasın istiyorum hoşuma gidiyor öyle boncuk boncuk su akıp gidince :D Parlaklığı araç zaten 4 sene önce falan boyanmış komple hoşuma gidiyor. İç kozmetik için parlaklıktan ziyade mat ve temiz görüntü hoşuma gidiyor o yüzden Koch TS kullanmak istedim diğer ürünlere de göz atacağım

bossrs

Acemi Detaycı
Üye
İl
ol
Selamünaleyküm. Aracin üzerinde yagmur suyu kurudu. Yikadiktan sonra izleri kaldı. Araçta seramik var, asidik şampuan mi kullanmaliyim yoksa water spot remover spreylerden mi edineyim bir tane? Onereceginiz bir marka var mi acaba? Koch chemi rs baktim bulamadim, ee custom car water spot mu alayim acaba?
işte seramiğin problemi de bu. biz bu yüzden waxcıyız. asidik şampuan ile deneyin önce geçmezse waterspot. carpro descale ve spotless 2.0 öneririm.

Eng

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Köpük atma performansı güzelmiş. Bear force ile güzel olmuş :)

Sizce 15 bin tl verip alınır mı?

56 bar max basınç diyor ip gibi ince nozul ile belki ama hiç sanmam. 45 derece yıkama nozul ile max 30 bar verir.

IK Foam a hava kompresörü bağladığınızda zaten aynı köpük performansını alırsınız.

Bu cihaza bu parayı verene kadar bosch 36v-100bar akülü cihaz tercih edilir.
Bu cihazlar Türkiyede çok pahalı. Almanya fiyatları:

Eng

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bosch cihaz Solo (aküsüz) olarak Türkiye’de en son 7–8 bin TL civarındaydı.

Ayrıca bu gönderiden hangi sonucu çıkarmalıyız?

Türkiye’de 2,5 milyona aldığımız bir araç Almanya’da yaklaşık 1,5 milyon TL seviyesine geliyor.

Böyle bir karşılaştırma ne kadar doğru bilmiyorum. Arabalar için özel vergiler söz konusu ama bu tarz aletler için özel vergi uygulaması var mı emin değilim. Paramızın nereye gittiği sonucunu çıkarabiliriz.