Hızlı Soru - Cevap

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #30,201
Isıtarak falan düzelir mi acaba?

Sıcak su döküp ağırlık konulsa falan... yani saçma sapan bir şekle girmiş, nasıl bu kadar bozuldu anlamadım.
benimde hiçbir fikrim yok abi ben 50x70 kağıt paspas koydum o şekilde paspaslara giden pisliği biraz daha azaltmaya çalıştım

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar. Yaklaşık 5 aydır aracımı yıkayamamıştım. Araçta yoğun trafik filmi oldu haliyle. Geçen hafta yıkadıktan sonra piano black marşpiyellerdeki bu puslu mat görüntü geçmedi. Shiny garage water spot remover denedim, olmadı. Koch fse var elimde. Onu da denesem mi? Polisaj olmadan düzeltme şansım nedir? Araç 6 aylık bu arada :D
Benim de uzun süre yıkamadığımda bagaj boyasında bu görüntü olmuştu. 3 in 1 pastalar ile elle uygulayarak deneyin, çıkmazsa makine şart. Bendeki baya zor düzelmişti.

osieren18

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çankırı
İyi akşamlar. Yaklaşık 5 aydır aracımı yıkayamamıştım. Araçta yoğun trafik filmi oldu haliyle. Geçen hafta yıkadıktan sonra piano black marşpiyellerdeki bu puslu mat görüntü geçmedi. Shiny garage water spot remover denedim, olmadı. Koch fse var elimde. Onu da denesem mi? Polisaj olmadan düzeltme şansım nedir? Araç 6 aylık bu arada :D
Vallahi hocam benim de başımda bu bela var çok gözüme batıyor, Carpro Spotless 2.0 ürününü denedim işe yaramadı maalesef, konu hakkında daha tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gyeon şampuan kullanan arkadaşlar Bathe mi Bathe+ mı kullanıyorsunuz?

Kova ile yıkamada bu seferde Gyeon Bathe serisi denemeyi düşünüyorum.
Bathe+ koruma destekleyici tarzda olmasi sebebiyle kopurmesi oldukca az. Bu sebeple haftalik yikamalarda ilk sampuan olarak kullanmak bana cok mantikli gelmiyor.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bathe+ koruma destekleyici tarzda olmasi sebebiyle kopurmesi oldukca az. Bu sebeple haftalik yikamalarda ilk sampuan olarak kullanmak bana cok mantikli gelmiyor.
Peder araca hızlı cila vs sürmüyor, ben anca 2-3 ayda bir sürebiliyorum. Farklı şehirde yaşıyorlar.

Araçta da seramik vardı ancak 3 yıla yaklaşıyor, hidrofobi olarak pek etkisi kaldığı söylenemez.

O nedenle bathe+ alsam diye düşündüm. Köpürmemesi durumu da içime sinmeyen kısmından biri.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Peder araca hızlı cila vs sürmüyor, ben anca 2-3 ayda bir sürebiliyorum. Farklı şehirde yaşıyorlar.

Araçta da seramik vardı ancak 3 yıla yaklaşıyor, hidrofobi olarak pek etkisi kaldığı söylenemez.

O nedenle bathe+ alsam diye düşündüm. Köpürmemesi durumu da içime sinmeyen kısmından biri.
yapmanız gereken öncelikle seramik kaplamaların genel problemi olan uzun dönem yıkama kaynaklı (mineral kalıntıları ve kireç birikintileri) bir nevi seramiğin üzerinde (hayalet gibi) gizlenir, sanki seramiğin tamamen ömrünü tamamladığı izlenimi verir,

Seramiğin son halini öğrenmek ve bu tür (yukarda bahsettiği) problemler var mı tespit etmek için öncesinde boya ıslak haldeyken hafif bir demir-tozu temizliği 2-5 dk. sonra (durulama yapmadan) ön yıkama köpüğü ardından bol su ile iyice durulama yaptıktan sonra,

mineral ve kireç birikintilerinin (hayalet gibi) gizlendiği bu durum ne aşamada tespit etmek için Carpro Descale gibi bir şampuan ile yıkamalısınız, bu tip şampuanlar ile yıkandıktan sonra seramiğin (Beading ve Sheeting) durumu kabak gibi ortaya çıkar bu sayede seramiğin son hali ne durumda öğrenmiş olursunuz,

Bundan sonra ne yapmanız gerekiyor buna göre nasıl bir yol haritası çizmeniz lazım öğrenmiş olursunuz.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
yapmanız gereken öncelikle seramik kaplamaların genel problemi olan uzun dönem yıkama kaynaklı (mineral kalıntıları ve kireç birikintileri) bir nevi seramiğin üzerinde (hayalet gibi) gizlenir, sanki seramiğin tamamen ömrünü tamamladığı izlenimi verir,

Seramiğin son halini öğrenmek ve bu tür (yukarda bahsettiği) problemler var mı tespit etmek için öncesinde boya ıslak haldeyken hafif bir demir-tozu temizliği 2-5 dk. sonra (durulama yapmadan) ön yıkama köpüğü ardından bol su ile iyice durulama yaptıktan sonra,

mineral ve kireç birikintilerinin (hayalet gibi) gizlendiği bu durum ne aşamada tespit etmek için Carpro Descale gibi bir şampuan ile yıkamalısınız, bu tip şampuanlar ile yıkandıktan sonra seramiğin (Beading ve Sheeting) durumu kabak gibi ortaya çıkar bu sayede seramiğin son hali ne durumda öğrenmiş olursunuz,

Bundan sonra ne yapmanız gerekiyor buna göre nasıl bir yol haritası çizmeniz lazım öğrenmiş olursunuz.
Geçen bu sürede seramik desteklemek için uygun qd ürünler kullanmıştım. Olan hidrofobinin seramikten mi yoksa qd üründen anlamakta zorlanıyor diyebilirim. Qd kaynaklı çoğunluk ama neyse ki boya yüzeyi iyi durumda.

Mineral olayını biliyorum ancak onun için de ayrı şampuan hiç almadım. Bölünmüş ürün tarzı az miktar bulunsa iyi olacakta.

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar merhaba;

2025 model aracımda neden kaynaklandığını bilmediğim bu tarz benek benek izler var. Önce reçine sandım (ki hiç ağaç altına çekmem? sonra baktım heryerde var. Sonra tam silip kurulayamadan seramik uyguladım sanırım altta böyle iz kaldı diye 1 yıldır seramik yenileme/destekleme yapmadım yine geçmedi. 1 yıllık araca da polisaj vurmak istemiyorum. ilk sıfır aldığımda kil+demirtozu+seramik yapmıştım acaba kil yaparken kullandığım sabun kurudu da o mu böyle iz yaptı anlamadım. çünkü uzun sürdüğü için hava kararmıştı en son seramik yaparken belkide farkedemedim. Aklıma başka birşey gelmiyor. Sanki tam silinmemişte damla lekeleri kalmış gibi. ve ilk resim ayna kapağına ait ve tüm araçta var, yıkasamda silsemde ovalasamda çıkmıyor.

not: araç benzinlikle hiç yıkama yapılmadı hep şebeke suyu ve magifoam veya ev3 ile yıkandı.

Acaba tekrar kil yapsam (öncesinde demirtozu) bu lekelerden kurtulabilir miyim?

erensakar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KOCAELİ
Merhaba, carpro retyre ürününün janta bir zararı var mıdır? Lastiği temizlerken janta dikkat etmemiz gerekir mi?

Şimdiden teşekkürler.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Merhaba, carpro retyre ürününün janta bir zararı var mıdır? Lastiği temizlerken janta dikkat etmemiz gerekir mi?

Şimdiden teşekkürler.
ben uzun zamandır kullanıyorum bir sorun yaşamadım hocam. ha lastik fırçasıyla ovalarken dikkat et jantın siyah renk ise çünkü kıl yapısı biraz sert çizebilir fırçama esnasında

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar,
Aracın bagajını çok sık kullanıyoruz, sürekli malzeme indir koy derken bagajda ki plastik trimler hayli yara alıyor. Bu trimleri koruyabilmek için film, folyo kaplama gibi bir şey var mı? En önemlisi tabi yapışkan bırakmayacak. Yapışkan bıraktıktan sonra zaten temizlenmesi ayrı bir dert ve beyazlama riski var sanıyorum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aracınız hayırlı olsun. Tek başına asidik ürünler bunun çözümü olmaz. Bir cleaner wax benzeri ürünle elle silerek temizleyebilirsiniz. Super resin polish, meg ultimate polish gibi ürünler de yapısı gereği muhtemelen halledecektir.

dobrakobra

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Arabaya bugün Soft99 Fusso cila yaptım çok hoş oldu. Artık benzinlik şampuanı kullanmayı bırakıyorum. Merak ettiğim bir konu var Wax yaptıktan sonra cilalı şampuan kullanmak mı faydalı olur yoksa cilasız mı. Hani agresif olmayan birşey olmalı ürünü sökmesin araçtan hemen ama cilalı şampuan wax üstünde tahminimce tabaka oluşturur bu iyi mi olur kötü mü onu kesitremedim. Bir de Sonax Havana 2 lt almayı düşünüyorum kova ile yıkama için ama başka tavsiyeleriniz varsa da değerlendirmek isterim. Sonax Ceramic Active de düşündüm ama işte cilalı mı cilasız mı mantıklı bilmediğim için şimdilik ürün almadım. Şampuan Sonax'ta olur başka marka da olur.

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhaba. Arabaya bugün Soft99 Fusso cila yaptım çok hoş oldu. Artık benzinlik şampuanı kullanmayı bırakıyorum. Merak ettiğim bir konu var Wax yaptıktan sonra cilalı şampuan kullanmak mı faydalı olur yoksa cilasız mı. Hani agresif olmayan birşey olmalı ürünü sökmesin araçtan hemen ama cilalı şampuan wax üstünde tahminimce tabaka oluşturur bu iyi mi olur kötü mü onu kesitremedim. Bir de Sonax Havana 2 lt almayı düşünüyorum kova ile yıkama için ama başka tavsiyeleriniz varsa da değerlendirmek isterim. Sonax Ceramic Active de düşündüm ama işte cilalı mı cilasız mı mantıklı bilmediğim için şimdilik ürün almadım. Şampuan Sonax'ta olur başka marka da olur.
Ben bir ara 3D poxy sealant üzerine fusso coat uygulamıştım. Ara ara hızlı cilada uyguluyordum. 2 sene sonunda bile su itişi vardı hala fussonun :sırıtan1:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Carpro Reset kaliteli şampuandır (forumda @Sefa46 arkadaşımız satıyor)

Gyeon Bahte (plus olmayan versiyon) güzel şampuandır ama fiyatı uygun değildir

Cilalı şampuanların temizlik olarak zayıfır, cila-parlaklık falan bu şampıanlardan fazla bir beklentiniz olmasın, zaman kaybıdır.