Hızlı Soru - Cevap

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #1,241
Bende de var bundan. Rossmandan almıştım hatta. İçinden aparata takmak için bir tane bez çıkıyor. Yüzey küçük olduğu için bir yerden sonra kirleri yaymaya başlıyor. Bunun üzerine bir tane de Fink Sauber bez aldım terziden aparata uygun şu şekilde 3-4 tane bez yaptırdım.
FBF45692-C972-4540-9B22-19386227310E.jpeg
Bir cam için 2-3 kez çıkar tak yapmak gerekiyor o da efektif değil. Toz için de gereksiz. Uzatmaya gerek yok bir işe yaramıyor özetle.

Toz için aynı markanın şu ürünü daha iyi.

Flink Sauber Toz Alma Seti Statik 5 Bez 1 Aparat - n11.com

Şayet spontane kullanımlar için bir ürün arıyorsanız yine rossmannda veya internette bulabileceğiniz şu ürünü tavsiye ederim.

Rossmann Turkiye

Son düzenleme:

exorcist26

Çaylak Detaycı
Üye
SRP’yi elle uygulamak için ped tavsiye eder misiniz? Elimde sadece Meguiars sarı yumuşak ped var bununla olur mu yoksa daha sert bir ped mi gerekir ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
SRP’yi elle uygulamak için ped tavsiye eder misiniz? Elimde sadece Meguiars sarı yumuşak ped var bununla olur mu yoksa daha sert bir ped mi gerekir ?
Eldeki pedi kullanabilirsiniz.

Polisaj makinesi ile uygulamalarda sert pedler bir miktar daha iyi iş görüyor.

El ile uygulama için fark olmayacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Herkese selam. Ofisteki koltuklardan birinde böyle bir leke oluşmuş. Nasıl olduğunu bilmiyorum o yüzden ne olduğunu da tam anlamadım. Ancak elimi sürünce sanki böyle yapışıyor gibi. Belki de ısıdan dolayı deforme oldu bilemiyorum. Şimdiye kadar KC Polstar ve bir tane de başka bir deri temizleyici denedim. Apc + fırça, mikrofiber ped ile giriştim. Sıcak su ile giriştim. Pril bile denedim. Bir işe yaramadı. Bir fikri olan var mı?
Edit: Görseller şunlar;
467A1633-CFE9-4337-8C3D-4C4A05DBE99A.jpeg 8CAC694A-29B6-41D6-907B-F6D04FFC3B86.jpeg

Son düzenleme:

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Herkese selam. Ofisteki koltuklardan birinde böyle bir leke oluşmuş. Nasıl olduğunu bilmiyorum o yüzden ne olduğunu da tam anlamadım. Ancak elimi sürünce sanki böyle yapışıyor gibi. Belki de ısıdan dolayı deforme oldu bilemiyorum. Şimdiye kadar KC Polstar ve bir tane de başka bir deri temizleyici denedim. Apc + fırça, mikrofiber ped ile giriştim. Sıcak su ile giriştim. Pril bile denedim. Bir işe yaramadı. Bir fikri olan var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 2102 Ekli dosyayı görüntüle 2103
Ceviz dene ufak bir alanda 1:4 sulandırılmış elinde varsa eğer. Arkasına su ile durula yani su sıkıp silersen geçer bence.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
@Paian bence senin ilacın sihirli sünger
;)
Lekeyse çıkarır deformasyonsa zaten zımpara görevi de yaptığı için deforme olan yeri kazır

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Üstadlar şu mat temiz görüntüyü hangi parlatıcı dayanımı en iyi şekilde elde edebiliriz?
İki üç gün sonra bu duruma geliyor hemen hemen ama çok az kullanmama rağmen parlaklıktan ziyade temiz mat görüntü daha çok hoşuma gidiyor var mıdır tavsiyeniz ?

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir
Ekli dosyayı görüntüle 2102 Ekli dosyayı görüntüle 2103
Sigirli sunger ve deri temizleyici bir urun kullananin hocam. Bence cikicaktir. Ayrica sonuc u cok.merak ettim :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

Üstadlar şu mat temiz görüntüyü hangi parlatıcı dayanımı en iyi şekilde elde edebiliriz?
İki üç gün sonra bu duruma geliyor hemen hemen ama çok az kullanmama rağmen parlaklıktan ziyade temiz mat görüntü daha çok hoşuma gidiyor var mıdır tavsiyeniz ?
Can hocam yaklaşık 2 sene önce Guex markasının sprey lastik parlatıcısını almıştım. Aynı böyle tatlı bir mat görüntü veriyordu. Lastikleri dişleyesim geliyordu o derece yani:) O zaman 10 tl gibi bişeydi Hepsiburada da. Marka iflas etmiş fakat ürün n11 de hâlâ satışta.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Sigirli sunger ve deri temizleyici bir urun kullananin hocam. Bence cikicaktir. Ayrica sonuc u cok.merak ettim :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün buhar denedim son kez o da işe yaramayınca Koch Chemie Polstar (1:10) ve daha önceden Çin’den aldığım 100’lü sihirli süngerle giriştim. Bu süngerler biraz dandik. Tr’den aldıklarım kadar güçlü bir temizlik yapmıyor. Neyse biraz uğraştırdı ama büyük oranda çıkardı lekeyi. Daha fazla uygulasam tam çıkacaktı ama derinin deformasyonu gözle görülür seviyeye gelecekti. Ben de makul seviyeden sonra bıraktım. Sihirli süngeri dikkatli kullanmak lazım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Can hocam yaklaşık 2 sene önce Guex markasının sprey lastik parlatıcısını almıştım. Aynı böyle tatlı bir mat görüntü veriyordu. Lastikleri dişleyesim geliyordu o derece yani:) O zaman 10 tl gibi bişeydi Hepsiburada da. Marka iflas etmiş fakat ürün n11 de hâlâ satışta.

Teşekkürler hocam bir bakayım ürüne hiç duymamıştım :)

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

Parlatıcıyı sürüp 5 10 dk bekledikten sonra temiz bir mikrofiber bezle silersen bu görüntüyü elde edersin diye düşünüyorum
Ben autokit ürününü üşenmediğim zaman bezle silerek bunun gibi bir görüntü elde ediyorum

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Parlatıcıyı sürüp 5 10 dk bekledikten sonra temiz bir mikrofiber bezle silersen bu görüntüyü elde edersin diye düşünüyorum
Ben autokit ürününü üşenmediğim zaman bezle silerek bunun gibi bir görüntü elde ediyorum

Bende o şekilde yapıyorum hocam şu anda fakat yine de sanki daha kolay bir ürünle vardır diye düşünüyorum belim bükülüyor vallahi jantlara yıkama kurulama lastiklere ayrı özen davlumbaz vs derken :komik::komik: :utandim: Bir zamanlar auto finesse gloss vardı pek dayanmıyordu ama şuan bulamadımda aynı ürünü o yüzden bir alternatif aradım :yazik:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Bende o şekilde yapıyorum hocam şu anda fakat yine de sanki daha kolay bir ürünle vardır diye düşünüyorum belim bükülüyor vallahi jantlara yıkama kurulama lastiklere ayrı özen davlumbaz vs derken :komik::komik: :utandim: Bir zamanlar auto finesse gloss vardı pek dayanmıyordu ama şuan bulamadımda aynı ürünü o yüzden bir alternatif aradım :yazik:

Parlatan Adamlar

Auto Finesse GLOSS - Lastik Parlatıcı 250ml

GLOSS - Lastik Parlatıcı 500ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Yalnız görüntü efsaneymiş :D

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Benim arama motorunda problem var heralde :komik::komik: teşekkür ettim abi bir de alternatif bulabilsek bu ürüne bu zalım gloss pek dayanamıyor :utandim:
sen motoru bozmuşsun en son Gyeon Large Wheel Brush alınca. :komik::komik::komik: ama satınca degil aldıgında iyi oku yani kitap kurdu. ;):komik::komik::komik:

bi ara sana özel bişeyler ayarlarım test babında bu görünümü veren ama ne zaman bilmiyorum. iyi oku yani '' bi ara '' dedim. :komik::komik::komik:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
sen motoru bozmuşsun en son Gyeon Large Wheel Brush alınca. :komik::komik::komik: ama satınca degil aldıgında iyi oku yani kitap kurdu. ;):komik::komik::komik:

bi ara sana özel bişeyler ayarlarım test babında bu görünümü veren ama ne zaman bilmiyorum. iyi oku yani '' bi ara '' dedim. :komik::komik::komik:

Ya hahaha abi motoru değilde okumaktan gözlerimi bozdum yine naptım :komik::komik: daha yeni çizdirmiştim oysa ki test olur bir ara tabi ama istediğimiz sorudan başlayabiliyor muyuz ?!?!?! Okuduğumu anladım sanırım değil mi abi :kop::kop: