Hızlı Soru - Cevap

Marlon

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Öne çıkan konu #1,301
Autobrite just the tonic bulabilirseniz tabi. Onun dışında gaz yağı ve m600-m700 zift için
17-18£ gibi yüksek meblalar var yurtdışı için. Burdan satan birisi olursa ancak alabilirim.

Turtle Wax Zift & Böcek Temizleyici 500 Ml - GittiGidiyor

Marşpiyere sıçrayan birkaç ziftte kullandim. Gayet iyiydi. Fiyat performans ürünü diyebilirim.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler. Fiyat uygunmuş denenebilir.

af oblitarate kullanıyorum. çok memnunum
Sağolun. Peki Citrus Power nasıl bir ürün biliyor musunuz?

Autobrite tar tonic çok memnunum
Teşekkür ederim öneriniz için.

Gökhan Bilgin

Çaylak Detaycı
Üye
Zymöl hd cleanse 200 ml sıfır ürün var arkadaşımda satmayı düşünüyor ilgilenen olursa özelden mesaj atıp fiyat teklif edebilir karşılaştırma yapacağımız bi satış sitesi olmadığı için bi rakam yazmıyorum

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Marlon citrus power ön yıkama ürünü hocam. Üstelik tr de olan ürün konsantre değil. O yüzden f/p ürünü sayılmaz.

oblitarate ise zift çıkarıcı. özellikleri farklı yani...

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@Marlon citrus power ön yıkama için işinizi görmez., @Murat hocam bölünmüş olarak Valet pro citrus tar glue remover satıyordu geçen ben aldım güzel üründür elinde halaa mevcut ise kendisiyle iletişime geçebilirsiniz

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Marlon

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
@Marlon citrus power ön yıkama ürünü hocam. Üstelik tr de olan ürün konsantre değil. O yüzden f/p ürünü sayılmaz.

oblitarate ise zift çıkarıcı. özellikleri farklı yani...
Anladım, teşekkür ederim bilgi için.

Citrus Power fiyatını hiç ama hiç haketmeyen bir ürün.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.

@Marlon citrus power ön yıkama için işinizi görmez., @Murat hocam bölünmüş olarak Valet pro citrus tar glue remover satıyordu geçen ben aldım güzel üründür elinde halaa mevcut ise kendisiyle iletişime geçebilirsiniz
Bakalım, Oblitarate ile karşılaştırmasını yaptıktan sonra VP'ya da yönelebilirim. Teşekkürler.

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Herkese merhabalar yine forum dışı bir soruyla buradayım. Kendime bir espresso makinesi aldım, mochayı çok severim, çok ağır kahveleri içemiyorum. Diyebilirsiniz de ver 15 lirayı git Caribou da iç, biliyorsunuz kendiniz yapınca tadı başka :) Başlangıç olarak Mehmet Efendinin 250 gramlık espresso kahvesi vardı, gramaj olarak ve fiyat olarak başlangıç ürünü olarak gördüm ilerde yeni tatlar ararım. Başta ilgilenenler var mı diye sorayım, sonra da mesela mochanın double espresso kısmında problem yok ama süt miktarı ne olmalı, ya da espressonun kendisiyle ilgili önerebileceğiniz ya da vereceğiniz her bilgiye açım, şimdiden teşekkürler :)

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
şimdiye kadar kil kaydırıcı olarak meg last touch kullandım ama kurlardan sebep artık şampuan kullanmayı düşünüyorum elimde vp concentrated şampuan var bazı şampuanlar kile zarar veriyor bu şampuanı kaydırıcı olarak kullananların yorumlarını bekliyorum (vp turuncu kil ve marflo kil eldiven ile kullanacağım)

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
şimdiye kadar kil kaydırıcı olarak meg last touch kullandım ama kurlardan sebep artık şampuan kullanmayı düşünüyorum elimde vp concentrated şampuan var bazı şampuanlar kile zarar veriyor bu şampuanı kaydırıcı olarak kullananların yorumlarını bekliyorum (vp turuncu kil ve marflo kil eldiven ile kullanacağım)
Hocam vp concentrated dan memnun musunuz? Zymöl den sonra çok fark eder mi ?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Herkese merhabalar yine forum dışı bir soruyla buradayım. Kendime bir espresso makinesi aldım, mochayı çok severim, çok ağır kahveleri içemiyorum. Diyebilirsiniz de ver 15 lirayı git Caribou da iç, biliyorsunuz kendiniz yapınca tadı başka :) Başlangıç olarak Mehmet Efendinin 250 gramlık espresso kahvesi vardı, gramaj olarak ve fiyat olarak başlangıç ürünü olarak gördüm ilerde yeni tatlar ararım. Başta ilgilenenler var mı diye sorayım, sonra da mesela mochanın double espresso kısmında problem yok ama süt miktarı ne olmalı, ya da espressonun kendisiyle ilgili önerebileceğiniz ya da vereceğiniz her bilgiye açım, şimdiden teşekkürler :)
Sondan başlayalım. Espressonun kendisiyle ilgili önerebileceğim sayısız tavsiye var. Ancak temel birkaç hususla başlayayım zamanla diğerlerini oturturuz. İlkin kaliteli çekirdek almak lazım. Hazır paket kahvelerin hiçbiri (second wave olan büyük firmalar dahil) gerçek anlamda espresso keyfi vermez. Kahvede 15 kuralı vardır. 15 aydan eski yeşil çekirdek, 15 günden eski kavrulmuş çekirdek, 15 dakikadan eski (hatta derhal kullanmak lazım) çekilmiş çekirdek kullanılmaz. Size tavsiyem ilk iş olarak internette bu işin ehli olan ve taze kavurdukları kahveleri gönderen sitelerden çekilmemiş çekirdek edinin. En azından Trabzon'da third wave kahveci varsa onlardan alın. İkinci olarak güzel bir değirmen almak lazım. Kahvenin tadına en çok etki eden diğer etmen ise kahve değirmenidir. Anlaşıldığı kadarıyla şimdilik daha amatör ilgileniyorsunuz. O sebeple pahalı değirmen önermiyorum. En azından Hario (Seramik) veya Sözen marka bir el değirmeni alın. Kahveleri kesinlikle elektrik bıçaklı değirmenlerle çekmeyin. Çekirdek ısındıkça tadı bozulur. Son aşama sabit 15 bar basınç verebilen bir espresso makinasına sahip olmak. Bu iş biraz bütçe işi ve şu an elinizde bir makina olduğu için bu kısma şimdilik girmiyorum. Geldik sona. Çekirdeği de çektiniz (single shot için 7 gr. kahve) ve porta filtreye alıp makinaya yerleştirdiniz. Önceden ısıtılmış bardağı yerleştirdiniz ve voila!! espressonuz hazır.

Tarif konusuna gelince; espresso bazlı çok fazla tarif var. Elinizdeki makinanın ne olduğunu ve bütçenizi söylerseniz ona göre cevaplayayım. Yine makina tavsiyesi ve sair sorularınızı cevaplamak konusunda yardımcı olabilirim. Çekinmeden sorun.

Edit: Konunun yeri burası değilse affola. Soru cevapsız kalmasın diye yazdım.

El_Diablo

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Aklima gelmisken diger forumdaslara sorayim......Son günlerde aklimi kurcaliyan birkac sorum var. Ben ve belki bircogumuzda öyle, ilk basladimizda ceyizlerin arasinda hep Meguiars / Chemical Guys ürünleri olmusdur. Cevremizde en popüler olanlarin arasinda olan markalar. Yanliz detailing ile ugrasdikca farkina vardim, bu markalarin cogu ürünleri fiyatlari pahali olmasina ragmen cok kalitesiz. Tamam cok güzel kokuyor, siseleri ambalajlari fiyakali albenisi var ama performans olarak cogu fos.Meguiarsin polisajlarina lafim yok, Tire ve motor dressingde iyi, ama tahminen 80% diger ürünleri söz verdigi özelligini yakaliyamiyor.En son Chemical guys Blacklight /Butterwax ve V07 Detailer aldim. BL haric diger ikisi verdim paraya gercekden yandim.Sadece banami öyle geliyor yoksa diger üyelerde ayni seyi gözlemledimi.Tecrübeleriniz neler ?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Aklima gelmisken diger forumdaslara sorayim......Son günlerde aklimi kurcaliyan birkac sorum var. Ben ve belki bircogumuzda öyle, ilk basladimizda ceyizlerin arasinda hep Meguiars / Chemical Guys ürünleri olmusdur. Cevremizde en popüler olanlarin arasinda olan markalar. Yanliz detailing ile ugrasdikca farkina vardim, bu markalarin cogu ürünleri fiyatlari pahali olmasina ragmen cok kalitesiz. Tamam cok güzel kokuyor, siseleri ambalajlari fiyakali albenisi var ama performans olarak cogu fos.Meguiarsin polisajlarina lafim yok, Tire ve motor dressingde iyi, ama tahminen 80% diger ürünleri söz verdigi özelligini yakaliyamiyor.En son Chemical guys Blacklight /Butterwax ve V07 Detailer aldim. BL haric diger ikisi verdim paraya gercekden yandim.Sadece banami öyle geliyor yoksa diger üyelerde ayni seyi gözlemledimi.Tecrübeleriniz neler ?
Katılıyorum kısmen. Zaten Meguairs orijinal menşei Amerikada bile bilinir çok kaliteli olmadığı ama pazarlama başarılıdır ve sektörde eskilerdendir artıları bunlar. Türkiyede ise turtlewax dyo çbs atas varken bir tek aralarına Meguairs katılınca haliyle bizdeki imajı yüksek kaldı. Zamanla insanlar diğer markalara ulaşabildikçe kıyaslama şansına sahip oldu. Meguiarstan kil dışında bir ürün almam kullanmam bu fiyat/kalite oranı ile. Chemical Guys ise ürün gamı yelpazesi çok geniş pazarlaması arge si sıkı çalışan bir markadır. Ürünleri deneyenlere yorumlayabilir kolaylıkla ama kötü marka demek çok haksızlık olur. Ürün çeşitleri çok olduğu için aralarında o fiyatı haketmeyecekler olacaktır. Butterwax kullanmadım ama çeyizde petes53, jetseal, blacklight, deep reflections, new car high shine, silk shine, v07, maxi suds ve eskiden kullandığım citruss wash mevcut. Yorumlarımı ilerleyen zamanlarda aktarırım ama Butterwax dayanıklılıktan dolayı memnun olmayan çok okudum.

El_Diablo

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
@El_Diablo V07 nin nesinden memnun kalmadınız?
su kaydirici özelligi (sheeting) cok kötü. Üreticeye göre boya derinligi üst düzey , yanliz motor kaputunu 50:50 yaptim ve günesde hicbir fark görülmedi. Garaja cektim ,karanlikda bakmak icin, Cok cok hafif bir fark gördüm. Arkadasin verdigi Dodo juice red mist uyguladim.Hem beeding hem sheeting güzel ve renk derinligi gözle görülür bir fark vardi. Ikisinin fiyati burda Dodo juice 250ml ortalama 12€ Chemical Guys V07 473ml ortalama 27€.

El_Diablo

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Katılıyorum kısmen. Zaten Meguairs orijinal menşei Amerikada bile bilinir çok kaliteli olmadığı ama pazarlama başarılıdır ve sektörde eskilerdendir artıları bunlar. Türkiyede ise turtlewax dyo çbs atas varken bir tek aralarına Meguairs katılınca haliyle bizdeki imajı yüksek kaldı. Zamanla insanlar diğer markalara ulaşabildikçe kıyaslama şansına sahip oldu. Meguiarstan kil dışında bir ürün almam kullanmam bu fiyat/kalite oranı ile. Chemical Guys ise ürün gamı yelpazesi çok geniş pazarlaması arge si sıkı çalışan bir markadır. Ürünleri deneyenlere yorumlayabilir kolaylıkla ama kötü marka demek çok haksızlık olur. Ürün çeşitleri çok olduğu için aralarında o fiyatı haketmeyecekler olacaktır. Butterwax kullanmadım ama çeyizde petes53, jetseal, blacklight, deep reflections, new car high shine, silk shine, v07, maxi suds ve eskiden kullandığım citruss wash mevcut. Yorumlarımı ilerleyen zamanlarda aktarırım ama Butterwax dayanıklılıktan dolayı memnun olmayan çok okudum.
Haklisiniz , bende tabiki tüm ürünlerini denemedim. Zaten benim subjektif görüsüm bu.Haksizda olabilirim. Sadece ilerliyen yillarda aldim ürünler arasinda bu duyguya / hisse sikca kapilmaya basladim. Blacklight bende boyaya Glaze var ayni isimli olan sampuan deyil.Sizinkide sanirim öyle.
Aslinda Forumda biraz özledimde bu.Karsilastirmalar olsa cok güzel olur.Youtubede Türk kullanicilarin videolarini izledimde (sayisi cok az) güzel müthis bir ürün diye övülüyor bu markalarin ürünleri. Ama neye göre güzel .Daha önce ney kullanildi hicbir bilgi yok. Hadi ben yine almanca biliyorum xaronfr videolarini izliyorum.Yinede kendi dilimde izlesem daha cok keyif alirim. Yokmu forumda bir babayigit youtube alemine ayak basacak :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Haklisiniz , bende tabiki tüm ürünlerini denemedim. Zaten benim subjektif görüsüm bu.Haksizda olabilirim. Sadece ilerliyen yillarda aldim ürünler arasinda bu duyguya / hisse sikca kapilmaya basladim. Blacklight bende boyaya Glaze var ayni isimli olan sampuan deyil.Sizinkide sanirim öyle.
Aslinda Forumda biraz özledimde bu.Karsilastirmalar olsa cok güzel olur.Youtubede Türk kullanicilarin videolarini izledimde (sayisi cok az) güzel müthis bir ürün diye övülüyor bu markalarin ürünleri. Ama neye göre güzel .Daha önce ney kullanildi hicbir bilgi yok. Hadi ben yine almanca biliyorum xaronfr videolarini izliyorum.Yinede kendi dilimde izlesem daha cok keyif alirim. Yokmu forumda bir babayigit youtube alemine ayak basacak :)
Bendekide Blacklight glaze olan doğrudur. Esasen o ürün aio yani all in one hepsi bir arada ürün. Ben araç koyu diye almıştım bu sezon bol bol uygılama yapacam bu ara vakit çok kıymetli fırsat olmuyor ama önümüzdeki yaza kadar elime geçirdiğimi deneyecem. Blacklight üstüne jetseal üstüne petes 53 ve arada yıkama sonraları v07 qd reçetesini uygulayacam burdan kendi aracıma yaptığım uygulamalarda paylaşırım ayrı bir başlık var zaten.