Hızlı Soru - Cevap

Burki54

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Öne çıkan konu #1,521
Vallet pro A.P.C aldım 1 litre deneme amaçlı pembe olandan. Niyetim tüm plastik akşamları direksiyon dahil temizlemek. Sulandırma oranını nasıl ayarlamalıyım? Atıyorum 1 litre suya ne kadar kimyasal eklemeliyim? Tecrübeli arkadaşları yoruma davet ediyorum

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben iç aksamda 1:10 oranında sulandırıyorum. 500 ml şişeye ortalama 45 ml civarı ürün, 450 ml civarı su ekliyorum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Vallet pro A.P.C aldım 1 litre deneme amaçlı pembe olandan. Niyetim tüm plastik akşamları direksiyon dahil temizlemek. Sulandırma oranını nasıl ayarlamalıyım? Atıyorum 1 litre suya ne kadar kimyasal eklemeliyim? Tecrübeli arkadaşları yoruma davet ediyorum
Linkte sulandırma oranları ile ilgili detaylı bilgiler var. Oradan diğer ürünlerin sulandirma oranlarına da bakabilirsiniz.
https://detailforum.com/konu/urunlerin-sulandirilma-oranlari.72/

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
İleride yapacağım polisaj işlemi için boya ölçer arıyorum arkadaşlar. 400 500 lira civarında ikinci el sıfır fark etmez tavsiyelerinizi bekliyorum . Elimde richmeters gy 910 var ama kalibrasyon yaptıktan sonra ölçüm yapmıyor sıfır gösteriyor. Aslında bunu tamir ettirebilrisem de olur anlayan yada bilen birileri de tavsiye alabilirim.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İleride yapacağım polisaj işlemi için boya ölçer arıyorum arkadaşlar. 400 500 lira civarında ikinci el sıfır fark etmez tavsiyelerinizi bekliyorum . Elimde richmeters gy 910 var ama kalibrasyon yaptıktan sonra ölçüm yapmıyor sıfır gösteriyor. Aslında bunu tamir ettirebilrisem de olur anlayan yada bilen birileri de tavsiye alabilirim.

Kalibrasyon ile ilgili bir hata olabilir mi acaba?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

https://tr.aliexpress.com/item/Diji...html?spm=a2g10.search0104.8.25.43b61a70zfuTq9

Bence bunu alın.

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Kalibrasyon ile ilgili bir hata olabilir mi acaba?
Gy 910 nu türkiyeden aldım ikinci el. Ama kalibrasyon folyoları eksik geldi. Bir zaman sonra yanlış ölçmeye başlayınca satıcının söylemesi üzerine eksik folyolar ile kalibre ettim ondan sonra bozuldu. Bende başka yolla eksik folyoları temin edip videolara ve kılavuza göre kalibrasyon yaptım ama düzelmedi. Kaldı öyle Bu modelide bakıyorum . Bana diğer ürünü satan bunu satmıyoruz şikayet geliyor demişti. Tabi ne kadar doğru demiştir tartışılır. Forumlarda kullanan olmuş sıkıntı olmamış bilmedim. Peki bu gümrüğe takılmaz mı.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Şimdi burdaki ürünler farklı amaçlı, würth ve carpex köpük temizleyici olarak kullanılıyor, klima kanallarına yada polen filitresini söktüğünüz yere sıkılıyor. Diğerleri ise hava tazeleyici kötü koku giderici olarak iş yapıyor, ben bu ikisinin beraber kullanılmasından yanayım hep. Sadece biri kullanılsada oluyor ama etkisi kısa sürebilir. Liqui yada sonax klima sisteminde dolaşın yaparak kötü kokuları engelliyor.

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kilometresi fazla olmayan araçlarda liqui moly ve würth’ ün spreyleri yeterli gelecektir. Örneğin benim aracım 15 bin km’de idi önceki sahibi galiba biraz sigara içmiş içerisinde liqui moly uyguladım kötü kokudan eser kalmadı, gayet memnunum :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bende motipin köpüğünü kullandım ve filtreyi değiştim. 3 hafta tam etki gösterdi. İkinci paketini uyguladım ve yine filtreyi değişip bu sefer sonax patlattım 1 ay gitti bu süre zarfında asma koku bile kullanmadım ama hala klima kokusununun önüne geçemedim. Bu sefer evaporatörü söküp orange ile temizleyip benzinlik köpüğüyle tazyikli suyla yıkadıktan sonra yine deneyecem.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
3lt kaynamış veya damıtılmış su yada direk hazır su, en iyisi saf su:cool:. İçine 150ml ipa, 20ml pw, 10ml gliserin, 10ml concantered, koku olsun ister misiniz bilmem ama 10ml 3d coconut. Yeni formülüm bu. Ama ipa yı çıkarmak gerekiyor, pwyi israf ettik. Yenisinş aldık nasıl olsa diye. Ama katmış bulundum. Acemilik işte:yazik:

Yada kolayı konsantre ürünler+hazır su olabilir

Selametle.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bende motipin köpüğünü kullandım ve filtreyi değiştim. 3 hafta tam etki gösterdi. İkinci paketini uyguladım ve yine filtreyi değişip bu sefer sonax patlattım 1 ay gitti bu süre zarfında asma koku bile kullanmadım ama hala klima kokusununun önüne geçemedim. Bu sefer evaporatörü söküp orange ile temizleyip benzinlik köpüğüyle tazyikli suyla yıkadıktan sonra yine deneyecem.

Klima evaporatörünü temizlemek için würth'ün bir ürünü var. Klimanın su attığı borudan içeri gönderiyorsunuz ve o şekilde temizlik sağlıyorsunuz.

Ben aldım ancak daha deneyemedim. Kullananlar çok memnun okuduğum yorumlar itibariyle..

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Herkese merhaba. Bu ara Google reklamlarda sürekli C9 Ceramic Coating firması çıkıyor karşıma.

C9 Ceramic Coating | Seramik Kaplama

Yerli firmaların genelde ambalaj tasarımları başarısız oluyor ancak bunlar üzerine çalışmışlar. Epey de ürünleri var. Sitelerine bakılırsa referansları de iyi duruyor. Bu firmayı tanıyan ürünlerini denemiş kimse var mı? Şöyle de bir waxları varmış. Hibrit olup olmadığını merak ettim yarın sorarım;
Carwax C9 Ceramic Crystal Coating Wax Boya Koruyucu- 300gr