Hızlı Soru - Cevap

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #1,761
Selam forumdaşlar.
Malum kış aylarında yağmur kar kış yıkayamadığımız için aracımın üzerinde bir katman oluşuyor. Ama yağmur vs yağmadığı zaman olmuyor. 1 bilemedin 2. yağmurda bildiğin wax yapmış gibi siyah bir katman, üzerine su tuttuğumda o su kaydırma özelliği ve boncuklar yok, basınçlı su ilede çıkmıyor illaki yıkamak gerekiyor yıkayınca boncuklarda geri geliyor su kaydırmada. Galiba waxı perdeliyor. Bunun için benzinlik köpüğüde kullanamıyorum waxı sökecek diye. Eldivenle yıkayamıyorumda soğuklardan. Köpük yapan manuel pompalardan alsam iş görürmü sadece köpüğü sıkıp sonra basınçlı su tutsam kışın bu soğukları atlatana kadar yeterli olurmu sizce yada farklı bir önerisi olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Selam forumdaşlar.
Malum kış aylarında yağmur kar kış yıkayamadığımız için aracımın üzerinde bir katman oluşuyor. Ama yağmur vs yağmadığı zaman olmuyor. 1 bilemedin 2. yağmurda bildiğin wax yapmış gibi siyah bir katman, üzerine su tuttuğumda o su kaydırma özelliği ve boncuklar yok, basınçlı su ilede çıkmıyor illaki yıkamak gerekiyor yıkayınca boncuklarda geri geliyor su kaydırmada. Galiba waxı perdeliyor. Bunun için benzinlik köpüğüde kullanamıyorum waxı sökecek diye. Eldivenle yıkayamıyorumda soğuklardan. Köpük yapan manuel pompalardan alsam iş görürmü sadece köpüğü sıkıp sonra basınçlı su tutsam kışın bu soğukları atlatana kadar yeterli olurmu sizce yada farklı bir önerisi olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
Köpükle falan geçmez, illaki eldiven kullanmanız gerekir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Selam forumdaşlar.
Dediğiniz olay trafik filmi diye geçer. Aracın üzerinde bir katman oluşturarak su iticiliği azaltır ya da tamamen yok eder.

Aracınıza zarar verecek derecede çözücü şampuanlar bile çok kirli araçlarda işe yaramıyor. Bu nedenle eldiven ile girişmek şart.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar son yıkamada araca 3D Poxy Montan wax uyguladım ama ürün neredeyse sıvı duruma gelmişti. saklama koşullarına çok dikkat ederim fakat böyle bir şey başıma geldi. sizce ürün bozulmuş mudur ?

ürünü uyguladığımda parlaklık olarak pek de bir fark yoktu önceki uygulama ile ama yine de sormak istedim...

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar son yıkamada araca 3D Poxy Montan wax uyguladım ama ürün neredeyse sıvı duruma gelmişti. saklama koşullarına çok dikkat ederim fakat böyle bir şey başıma geldi. sizce ürün bozulmuş mudur ?

ürünü uyguladığımda parlaklık olarak pek de bir fark yoktu önceki uygulama ile ama yine de sormak istedim...
Bahsettiğiniz ürün zaten sıvı formda değilmiydi? Bir de kullanmadan önce iyice çalkaladınız mı?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
çalkaladım hocam. pomad kıvamında bir ürün normalde...
Son olarak ben srp de şöyle bir durumla karşılaştım. Sıvı ve katı olarak ikiye ayrılmıştı yapısı. Ne kadar çalkalanırsa çalkalansın birbirine karışmıyordu.

Eğer öyle bir durum yok ise ben bozulduğunu düşünmüyorum. Zaman içerisinde likit yapısı değişmiş olabilir sadece.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

İşini yapıyorsa çok takılmayın kıvamına bence kullanmaya devam. Bitirin gitsin.
Bendekide duruyor 2 senedir daha kullanmadım hiç. Ne alemde bilmiyorum.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Bulgaristan detailing konusunda ne durumdadır bilen var mı:) bir şeyler bulmak mümkün mü?

kizmazfatih

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
seramik kaplı aracıma 3d ph nötr sampuan mı yoksa divortexin ph nötr şampuanını kullanmak gerekir aralarında yarı yarıya fiyat varkı var