Hızlı Soru - Cevap

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Öne çıkan konu #2,241
Merhabalar

Araç üzerinde oluşan ufak tefek çizik veya hareler için el pedi ile (makinasız) menz 400 uygulasak vernikte inceltme yapar mı?

Teşekkürler
El ile verniği aşındıracağınızı sanmıyorum, el pedi ile çizik de alamazsınız. gerçi üstadlar daha iyi bilir de. yanılıyor da olabilirim.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Merhabalar

Araç üzerinde oluşan ufak tefek çizik veya hareler için el pedi ile (makinasız) menz 400 uygulasak vernikte inceltme yapar mı?

Teşekkürler
El ile manzerna 400 yüzeyi çizebilirsiniz, ama verniği inceltmek zor olur. Baya uğraşmanız lazım. Boşa kürek çekmek gibi olur. Dolgu yapan glaze, 3 in1 ürünleri deneyim bence.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
El ile manzerna 400 yüzeyi çizebilirsiniz, ama verniği inceltmek zor olur. Baya uğraşmanız lazım. Boşa kürek çekmek gibi olur. Dolgu yapan glaze, 3 in1 ürünleri deneyim bence.
Yanıt için teşekkürler,

10'a yakın kuş pisliği yanığı vardı, en belirgin olanları 400ile aldık sonuç çok memnun etti %95 oranında gitti izler,

Bu kadar etkili olduğunu görünce ister istemez incelme olabileceği aklıma geldi ama yorumlardan anladığım kadarıyla elle uygulamada kayda değer bir incelme olmayacak.

Misal, aşağıdaki yanık şu an tamamen gitti

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yanıt için teşekkürler,

10'a yakın kuş pisliği yanığı vardı, en belirgin olanları 400ile aldık sonuç çok memnun etti %95 oranında gitti izler,

Bu kadar etkili olduğunu görünce ister istemez incelme olabileceği aklıma geldi ama yorumlardan anladığım kadarıyla elle uygulamada kayda değer bir incelme olmayacak.

Misal, aşağıdaki yanık şu an tamamen gitti

Vernik incelmezse o izler nasıl gidecek? Zaten teknik olarak amaç o verdiği inceltip üstteki ölü cansız tabakayı atıp alttakinden devam etmek parlak parlak. Bu vernik inceltme boyayı yakarım astarı görürüm eyvah hasar veririm korkusu fobisi nasıl oluştu insanlarda hiç anlamıyorum hele ki el ile pasta yapıp vernik incelemekten nasıl çekiniyorsunuz çözemedim. Kimisi de sep glaze şu bu bile el ile uygulamaya korkuyor boyayı yakacam deyip. Hep bu kasap polisajcılardan kodlandı bu korkular. :)
Elleeinze sağlık güzel olmuş. Daha ince pasta varsa onunla da geçin ve yüzeyi temizleyip wax atın naçizane tavsiyem. Bu işte en önemli nokta düzenli sık aralıklarla düzgün yıkama ve koruma olması araçta her zaman.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Vernik incelmezse o izler nasıl gidecek? Zaten teknik olarak amaç o verdiği inceltip üstteki ölü cansız tabakayı atıp alttakinden devam etmek parlak parlak. Bu vernik inceltme boyayı yakarım astarı görürüm eyvah hasar veririm korkusu fobisi nasıl oluştu insanlarda hiç anlamıyorum hele ki el ile pasta yapıp vernik incelemekten nasıl çekiniyorsunuz çözemedim. Kimisi de sep glaze şu bu bile el ile uygulamaya korkuyor boyayı yakacam deyip. Hep bu kasap polisajcılardan kodlandı bu korkular. :)
Elleeinze sağlık güzel olmuş. Daha ince pasta varsa onunla da geçin ve yüzeyi temizleyip wax atın naçizane tavsiyem. Bu işte en önemli nokta düzenli sık aralıklarla düzgün yıkama ve koruma olması araçta her zaman.
Teşekkürler yanıt için,

Bu yıkama sevdasına iki haftada bir üşütüp yatak döşek yatıyorum zaten, beldeki fıtık da cabası :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sacdan itibaren boya kalınlığı 60-70 mikron olan boyalar var. Önemli olan bunun ne kadarı vernik.. Eğer 10-15 mikronsa vernik biraz dikkatsizlikle ilk polisajda verniği yiyip mat bir görüntü elde edebilirsiniz. Benim boya yaklaşık 80 mikron mesela ve çok yumuşak. Elle pasta yaparken sıkıntı değil ama makine ile dikkatli yapılması gereken bir işlem. Kuş pisliği yanıklarının gitmesine sevindim umarım tekrarlamaz.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sacdan itibaren boya kalınlığı 60-70 mikron olan boyalar var. Önemli olan bunun ne kadarı vernik.. Eğer 10-15 mikronsa vernik biraz dikkatsizlikle ilk polisajda verniği yiyip mat bir görüntü elde edebilirsiniz. Benim boya yaklaşık 80 mikron mesela ve çok yumuşak. Elle pasta yaparken sıkıntı değil ama makine ile dikkatli yapılması gereken bir işlem. Kuş pisliği yanıklarının gitmesine sevindim umarım tekrarlamaz.
Makine ile normal boyanın verdiğini bir kerede bitirmek uçurmak yoketmek kazımak sanıdğımız kadar kolay değil ve makineyi sabit yüksek hız aynı yerde keçe ile tutmaz normal insan gibi gezdirirseniz bayağı gezdirmeniz gerekir. Dikkat etmekte herzaman fayda var elbet ama dikkat etmek ile yok yere korkular yaratmak bambaşka duygular... bilinçli kullanım ve tecrübe ile 20 senelik boyalar orijinal kalır her sene polisaj ile elden geçirilip... tekrar söylüyorum benim şahsi fikrim önce mevcut durumu korumak bu da düzenli ve bilinçli yıkama kurulama ve boya korumadan geçer. Polisaj ayrı bir konu mevcut yüzeyi iyileştirmek adına

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Makine ile normal boyanın verdiğini bir kerede bitirmek uçurmak yoketmek kazımak sanıdğımız kadar kolay değil ve makineyi sabit yüksek hız aynı yerde keçe ile tutmaz normal insan gibi gezdirirseniz bayağı gezdirmeniz gerekir. Dikkat etmekte herzaman fayda var elbet ama dikkat etmek ile yok yere korkular yaratmak bambaşka duygular... bilinçli kullanım ve tecrübe ile 20 senelik boyalar orijinal kalır her sene polisaj ile elden geçirilip... tekrar söylüyorum benim şahsi fikrim önce mevcut durumu korumak bu da düzenli ve bilinçli yıkama kurulama ve boya korumadan geçer. Polisaj ayrı bir konu mevcut yüzeyi iyileştirmek adına
Zaten "biraz dikkatsizlikle" dedim. işini bilen biri 15 mikronluk verniğe defalarca polisaj yapar. Arkadaşa cevap olarak yazmıştım yinede teşekkürler.

Driver_can

Usta Detaycı
Üye
bu ürünlerden herhangi birini kullanılmış yada bölünmüş satan bir arkadaşımız var mı acaba?Kullanmam gereken miktar az birde iş yapacak mı benim lekelerde çok emin olmadığımdan tam şişe almak istemiyorum şuan.Bulamazsam tabi mecbur alacağım.
3d eraser temin ettim ve bugün aracın kaputunun bi kısmına süngere bir fındık büyüklüğünde koyup yaydım 2 kez uyguladım pek fayda etmedi bekleme sürem 2/3 dakikaydı ürünü mü az sürdüm bekleme sürem mi yeterli değildi acaba?

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Herkese selam.

Buy Autobrite Snow Foam Lance Karcher, Karcher HDS, Nilfisk Kew Alto, Nilfisk Quick Release, Bosch, Bosch Aquatak (AQT), Kranzle, Lavor, Black and Decker - Detailed Clean

yukarıda linkteki autobrite foam lance almak istiyorum ama ne yazıkki karcher pro hd 600 makinemin easy force tabancasıyla uyumlu değil.
karcher olarak seçilen "k" serisi makinelerle uyumlu. "hds" serisiyse eski tip hd modellerle uyumlu.

çözüm olarak önerebileceğiniz bir yol var mı?
Buradan alacağınıza aliexpressden alın. Ali de daha ucuz. Hem bağlantı aparatları seçeneği daha fazla. Yada cihazına uygun baglantı aparatını aliexpressden alabilirsiniz.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Buradan alacağınıza aliexpressden alın. Ali de daha ucuz. Hem bağlantı aparatları seçeneği daha fazla. Yada cihazına uygun baglantı aparatını aliexpressden alabilirsiniz.

Aliexpress te autobrite yok

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Aliexpress te autobrite yok

Valla autobrite la mjj arasında fark olduğunu hiç sanmıyorum. Autobrite ürünün kendine has bir özelligi var mı ki. Sonuçta hepsi çin malı. Yinede siz bilirsiniz. Mjj alıp kullanan çok insan var karcher pro serine alıp kullanan. @onur abi var @Dragstar Süleyman abi var benim bildigim.

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Valla autobrite la mjj arasında fark olduğunu hiç sanmıyorum. Autobrite ürünün kendine has bir özelligi var mı ki. Sonuçta hepsi çin malı. Yinede siz bilirsiniz. Mjj alıp kullanan çok insan var karcher pro serine alıp kullanan. @onur abi var @Dragstar Süleyman abi var benim bildigim.

Hocam mjjc bende de var. Karcher Pro hd 600 için aldım ama köpük yapmıyor seyreltilmiş şampuan atıyor. Çinlilere mesaj attım para iadesi yaptılar. O yüzden iyi bir ürün alayım diyorum.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
3d eraser temin ettim ve bugün aracın kaputunun bi kısmına süngere bir fındık büyüklüğünde koyup yaydım 2 kez uyguladım pek fayda etmedi bekleme sürem 2/3 dakikaydı ürünü mü az sürdüm bekleme sürem mi yeterli değildi acaba?
Eraser'ı pasta gibi ileri geri hareketlerle yedirmek gerekiyor. Sonrasında beklemeden bol suyla durulanması lazım.
Benim uygulamamda böyle bir sonuç vermişti fakat bazı kireç lekeleri çok inatçı oluyor. Polisaj yapılması gerekiyor.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Krom kapı çıtalarında nokta nokta su-kireç lekeleri var bunları nasıl çıkartablirim?

3d eraser ile uzun süre çalışma sonucunda kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz fakat inatçı ve taşlaşmış lekeler için ben polisaj tavsiye ederim. Elinizde biraz pasta varsa onla deneyebilirsiniz. Makine varsa daha etkili olacaktır.

Schweppes

Çaylak Detaycı
Üye
Elimde hiç bir şey y ok acemilerin kralıyım şuan çoğu okuduğum terimleri anlamıyorum bile :(. daha 1 hafta olmadı malzemeleri toplamaya başlayalı şuan bir yıkama şampuanım bir yıkama eldivenim bir kurulama bezim birde böcek zift sökücü(neden aldım bilmiyorum) var ama epey bir sorum var Neler alacağımı neyi nasıl uygulayacağımıda konuları okuya okuya çözmeye çalışıyorum

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Normal sartlar altinda 2-3 dakika yeterli hatta bence o kadara bile gerek olmamali.

Sent from my iPhone using Tapatalk