Hızlı Soru - Cevap

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Wberry olanı güzel güzel kokan şampuan varya o hocam
Onu bende denedim o hiç köpürmüyor

Vortex plus denedim o washberry e göre güzel köpürdü.

Divortexten geçende davlumbaz fırçası aldım 200ml hediye şampuan yollamışlar. Hem onu hemde elimde bidonla bulunan car wash v6 yo deneyeceğim

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Arabanın kaputunda 2 gündür duran reçine damlasına müdahale edeyim dedim.

İlk gün spreyle apc sıktım öyle bekledim gitmedi.

Bugün ise sıcak su döktüm yine bir değişim pek olmadı sadece üst tabakası azaldı.

En son yeni gelen turtle wax zift temizleyici kullandım üzerinde bir dk beklettim fakat en son fotoğraftaki halde kaldı gitmiyor. Arabayı çizmemek için bezle çok müdahale etmedim sadece üzerinden hafifçe dokundurarak geçmeye çalıştım.

Yarın aracı yıkayıp kil uygulaması düşünüyorum sizce geçer mi napmam lazım kaputa yapıştı kaldı.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arabanın kaputunda 2 gündür duran reçine damlasına müdahale edeyim dedim.

İlk gün spreyle apc sıktım öyle bekledim gitmedi.

Bugün ise sıcak su döktüm yine bir değişim pek olmadı sadece üst tabakası azaldı.

En son yeni gelen turtle wax zift temizleyici kullandım üzerinde bir dk beklettim fakat en son fotoğraftaki halde kaldı gitmiyor. Arabayı çizmemek için bezle çok müdahale etmedim sadece üzerinden hafifçe dokundurarak geçmeye çalıştım.

Yarın aracı yıkayıp kil uygulaması düşünüyorum sizce geçer mi napmam lazım kaputa yapıştı kaldı.

Turtle zift sökücüsü zayıf kalmış gibi daha çok. Başka bir ürün denemek gerekir kokusu gaz yağına dönük gibi olanlarlardan.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Turtle zift sökücüsü zayıf kalmış gibi daha çok. Başka bir ürün denemek gerekir kokusu gaz yağına dönük gibi olanlarlardan.
Yarın aracı yıkayacağım reçine inceldi zaten kil ile almayı deneyeceğim inş olur. Aracı çizmeden bu lanet şeyden kurtulmak istiyorum eğer varsa başka kimyasal önerisi alabilirim.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Kil ve apc ile de geçmezse sonax reçine temizleyici almayı düşünüyorum.

Kısacası çaresiz bir detaycının durumunu yaşıyorum. Aracım daha önce yanlış reçine temizliğinden dolayı mahvolmuştu.

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Kil ve apc ile de geçmezse sonax reçine temizleyici almayı düşünüyorum.

Kısacası çaresiz bir detaycının durumunu yaşıyorum. Aracım daha önce yanlış reçine temizliğinden dolayı mahvolmuştu.
Bulabilirseniz çok az bir mazot ile deneme yapın. Çıkacağını tahmin ediyorum.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bulabilirseniz çok az bir mazot ile deneme yapın. Çıkacağını tahmin ediyorum.

Aracımı mahveden oto yıkamacı da mazot kullanmıştı ama elindeki pis kapkara güderi bez ile müdahale etmişti korkuyorum o yüzden aynı şeyi yaşamaktan

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bu reçineyi ustalar bile halledemiyorsa demekki en tehlikeli durumlardan biri
Valla o gittiğim yer normal yıkamacıydı usta filan değildi. Ben meguiarsa sordum bundan sonra yine reçine olursa çözümü ne diye, adam direk sıcak su dedi. Ee sıcak su dediler onu da kullandım hiç bir fayda etmedi bence reçine araç yüzeyi için en çıkması zor şey

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Valla o gittiğim yer normal yıkamacıydı usta filan değildi. Ben meguiarsa sordum bundan sonra yine reçine olursa çözümü ne diye, adam direk sıcak su dedi. Ee sıcak su dediler onu da kullandım hiç bir fayda etmedi bence reçine araç yüzeyi için en çıkması zor şey
Ben usta derken sizleri kastetmiştim :)

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Aracımı mahveden oto yıkamacı da mazot kullanmıştı ama elindeki pis kapkara güderi bez ile müdahale etmişti korkuyorum o yüzden aynı şeyi yaşamaktan
Ben jantın iç kısmında oluşan zift ve balans için yapıştırılan kurşunun yapışkan izlerini mazot ile temizledim. Jant sıfır gibi oldu ve daha sonra şampuanla yıkayıp araca geri takmıştım. Yine de siz bilirsiniz.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Reis içindeki zımbırtıyı 1.1mm ile değiştirdim.

Sıradaki deneyeceğim şampuanlar flowey b33, ag polar, honeydew, shiny garage ve magifoam.

Benim takıldığım nokta youtube da baktığımda benim denediğim 3d ve Sonax şampuanlarla bile millet traş köpüğü yapıyorken bendeki zımbırtı neden yapamıyor. Bire-bir aynı miktarlarda kullanıyorum ama sonuç hüsran...

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ag polar hayal kırıklığı olur yalnız, magifoam varken listede hele

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ben jantın iç kısmında oluşan zift ve balans için yapıştırılan kurşunun yapışkan izlerini mazot ile temizledim. Jant sıfır gibi oldu ve daha sonra şampuanla yıkayıp araca geri takmıştım. Yine de siz bilirsiniz.

O jant bu boya ama yine de denenebilir bir yarın geçmezse kille bakarız.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Benim aracın Jantı boyalıydı. Fabrika çıkışlı. Çıplak metal degildi yani.

Tamamdır öyle deneriz olmazsa rica ederiz bir benzinlikten. Ancak boyayı matlaştırma durumu filan oldu mu peki

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Tamamdır öyle deneriz olmazsa rica ederiz bir benzinlikten. Ancak boyayı matlaştırma durumu filan oldu mu peki
Yok herhangi bir sıkıntı olmadı. Zaten deneyeceginiz alan çok küçük. Hemen ardından şampuanla yıkarsanız daha da güvenli olur.