Hızlı Soru - Cevap

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Öne çıkan konu #2,341
reis ilk defa sizden ag için kötü bir yorum duydum. polarblast için hep çok iyi köpürüyor diye yorum almıştım :)
Benim foam yok. Ama modifiye sechoyla honeydew de konsantrasyona izin verilen son noktada 1:320 bile köpük alabildim lakin poların öyle bir olayı yok. 1:10 sulandırıyor ve ben 100ml de işe yarar köpük zor aldım. 2,5lt 100 lira 25 yıkama max. O paraya değmeyeceğini düşünüyorum. Foamda sarfiyat ve kullanım nasıldır bilmiyorum ama elimdekine göre fairy, divortex washbery, alfafoam ve wash&wax (hem divortex hem 3d) bile yerine göre daha iyi köpük yapıyordu. Elimde polar var size detaylı çekip atabilirim

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
@Polonur kuş pisliği için benim enteresan bi karışımım var ama maaliyetli. En güzel yöntem 1:20 oranında apc içerisine yarım kapak şampuan koyun bagaya atın dursun. Kuş pisliğine fıslayıp bekliyosunuz. Yumuşayınca bezle temizleyin. Beze de af finale sıkıyorum çizmemesi için hem kaygan hem yüzey temizleyici özelliği var.
Boyakoruma varsa apc yerine rinseless wash veya waterless wash ürünler kullanıyorum. adams rinseless wash iş görüyor.
Boyakoruma yoksa zaten kuş pisliği temizlemek riskli ve zor. Arabanız opak siyah meguiarsın yapacağı işten çok bişey beklemeyin. Güzel bi polisaj yapıp en kötü wax yapmanız lazım. Seramik yaparsanız çok çok daha iyi olur.
Direksiyon ayna gibi olmuş. Güzel temizleyip colourlock deri kalkanı yaparsanız güzel olur. Temizleyince bir bakın çatlama başlamışsa bana bi mesaj atın özelden söyliyim. Şimdi burda şunu sür derim altta ne alaka falan diyeceklerini biliyorum kafa karışmasın. Derinin katman yapısını bildiğim için diyorum. Benim direksiyon çatlamak üzereydi şuan sıfırından daha iyi dokunma hissi ve görüntü.
Ekli dosyayı görüntüle 7167
Apc karışım fikrini zaten senden almıştım bagajda duruyor. Ama kuş pisliğinde etkisini pek gösteremedi belki kuş pisliğinin bir kaç gün sonra farkedilmesinden kaynaklı olarak.

Bi deri kalkanının litresi 200 tl 150mlsi 60 tl bu ürünün sarfiyatı nasıl ne kadarda bir kullanıyoruz. Bir de deri koruması var hangisi daha iyi eskimiş direksiyon için.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bu arada can hocam aynı durum tekrarlanırsa daha kolay halloluyor ise m600 temizlik tineri de alabilirim.

-Bu tinerin herhangi bir dezavantajı zararı var mı boya korumaya, waxa vs?
-Hangi marka iyidir?
-Kullanımı nasıldır? Pedle, bezle, pamukla vs?
-Kullanım şekli? Yıkama öncesi veya sonrası?

Bir de şunu da sorayım basit bir şey ama kuruyan kuş pisliğine nasıl bir müdahale yapıyorsunuz? Apc vs işe yaramıyor sıcak su etkili oluyor ama gidip su ısıt aşağı indir uğraştırıyor. Gerçi yeni aldığım turtle wax zift temizleyiciyi kuş pisliğinde denemedim belki o daha pratik hallediyordur.
Elinizde hangi ürün varsa onu değerlendirin önce. İllaki m600 olacak diye bir kural yok.

Ancak elinizin altına olması size fayda sağlar. Koruma öncesi yüzeyi temizler. Zift, reçine benzeri bazı çıkmayan lekelerde iş görür.

-Dezavantaj olarak sayarsak eğer evet korumayı siler. Ancak biz zaten bunu istiyoruz. Yeni koruma atacağımız zaman yüzeyin temiz olması attığımız korumanın ömrünü ve performansını doğrudan etkiliyor. Bir de boyalı panellerde küçük bir alanda denemekte fayda var. m600 plastiklerde solma yapabilir dikkatli olmak lazım. m700 olan modeli plastikler ile dost.
-Sikkens marka iyidir.
-Yüzeye ve beze fısfıslayarak kullanılır. Küçük bir alanda deneyecekseniz makyaj pamuğu da olur.
-Kesinlikle yıkama sonrası. Temas gerektiren her şey (yıkama eldiveni hariç) yüzey temizken kullanılmalı.

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Benim foam yok. Ama modifiye sechoyla honeydew de konsantrasyona izin verilen son noktada 1:320 bile köpük alabildim lakin poların öyle bir olayı yok. 1:10 sulandırıyor ve ben 100ml de işe yarar köpük zor aldım. 2,5lt 100 lira 25 yıkama max. O paraya değmeyeceğini düşünüyorum. Foamda sarfiyat ve kullanım nasıldır bilmiyorum ama elimdekine göre fairy, divortex washbery, alfafoam ve wash&wax (hem divortex hem 3d) bile yerine göre daha iyi köpük yapıyordu. Elimde polar var size detaylı çekip atabilirim
Reis ilerideki yıkamalarda ag polar deneyeceğim.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Arkadaşlar davlumbaz için hangisini önerirsiniz, kırmızı olan n11 den mother, mavi olan aliexpresten, fiyatları aynı 50 civarı. Hangisi alınır? 60BDCBBD-8E6C-42BC-BB12-840643CD1A02.jpeg

Schweppes

Çaylak Detaycı
Üye
Beyler wax lar tam olarak ne işe yarıyor yaz kış için bi kullanma prosedurleri varmı? Aracın üzerinde hareler var bunları giderip aynı zamanda parlatmak istiyorum ne önerirsiniz?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Beyler wax lar tam olarak ne işe yarıyor yaz kış için bi kullanma prosedurleri varmı? Aracın üzerinde hareler var bunları giderip aynı zamanda parlatmak istiyorum ne önerirsiniz?

Öncelikle forumu detaylıca okuyup az çok neyin ne olduğu hakkında fikir edinmenizi önerebiliriz,bu şekilde sağlıklı bilgi paylaşımı zor olabiliyor. Tamamen görsellik, hobi tatmin duygusuyla alakalı. İsteklerinizi netleştirirseniz cevaplarda o kadar net olacaktır :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bu arada can hocam aynı durum tekrarlanırsa daha kolay halloluyor ise m600 temizlik tineri de alabilirim.

-Bu tinerin herhangi bir dezavantajı zararı var mı boya korumaya, waxa vs?
-Hangi marka iyidir?
-Kullanımı nasıldır? Pedle, bezle, pamukla vs?
-Kullanım şekli? Yıkama öncesi veya sonrası?

Bir de şunu da sorayım basit bir şey ama kuruyan kuş pisliğine nasıl bir müdahale yapıyorsunuz? Apc vs işe yaramıyor sıcak su etkili oluyor ama gidip su ısıt aşağı indir uğraştırıyor. Gerçi yeni aldığım turtle wax zift temizleyiciyi kuş pisliğinde denemedim belki o daha pratik hallediyordur.
Can gerekli açıklamayı yapmış ek olarak m600 plastik aksamlarda sıkıntılı olabilir. Bunun için biz m700 kullanıyoruz.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Wax koruma ve parlatlık sağlar, çok fazla seçenek var, bunu böyle bir soruya cevap olarak vermemiz çok zor. Forumda araştırıp ne nedir detaylı okumanız lazım.
Çizikleri hareleri almak için polisaj yapmanız lazım. Onun içinde belli bir bilgi deneyim lazım. Forumu takip edip konuları okuyarak gerekli bilgi birikimine zamanla ulaşabilirsiniz. Polisaj öncesi işlemler, yıkama prosedürleri falan var daha.
Size tavsiyem dediğim gibi sıkı bir takip ve araştırma. Forumda hçbir yerde bulamayacağınız kadar bilgi ve emek var. Çok fazla deneyim ve tecrübe aktarımı var.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Wax koruma ve parlatlık sağlar, çok fazla seçenek var, bunu böyle bir soruya cevap olarak vermemiz çok zor. Forumda araştırıp ne nedir detaylı okumanız lazım.
Çizikleri hareleri almak için polisaj yapmanız lazım. Onun içinde belli bir bilgi deneyim lazım. Forumu takip edip konuları okuyarak gerekli bilgi birikimine zamanla ulaşabilirsiniz. Polisaj öncesi işlemler, yıkama prosedürleri falan var daha.
Size tavsiyem dediğim gibi sıkı bir takip ve araştırma. Forumda hçbir yerde bulamayacağınız kadar bilgi ve emek var. Çok fazla deneyim ve tecrübe aktarımı var.
Polisaj sonrası wax’ı kendimiz uygulayabiliri dimi hocam? Wax uygulamak kolay sanırım sür ve sil sadece.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Polisaj sonrası wax’ı kendimiz uygulayabiliri dimi hocam? Wax uygulamak kolay sanırım sür ve sil sadece.
Evet, kendin uygulayabilirsin. Uygulayıp bekleme süresine göre bekleyip siliyorsun. Bekleme süreleri farklılık gösteririr ona göre bekleyip silmen gekiyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Seramiğin üzerine wax oluyorsa süper bir koruma ve parlaklık demek bu bence dimi hocam.
Süper koruma diyemeyiz. Asıl koruma işini seramik üstleniyor zaten. Parlaklığı bir tık arttırmak ve aracımızla uğraşmak istersek üzerine carnauba oranı yüksek bir koruma atabiliriz. Ancak arkadaşların da dediği gibi dayanımı az olacaktır waxın.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Apc karışım fikrini zaten senden almıştım bagajda duruyor. Ama kuş pisliğinde etkisini pek gösteremedi belki kuş pisliğinin bir kaç gün sonra farkedilmesinden kaynaklı olarak.

Bi deri kalkanının litresi 200 tl 150mlsi 60 tl bu ürünün sarfiyatı nasıl ne kadarda bir kullanıyoruz. Bir de deri koruması var hangisi daha iyi eskimiş direksiyon için.
iki günden fazla kalırsa zaten zor temizlenir ona yapıcak bişey yok :)

O deri kalkanı arabayı satana kadar yeterde artar. Deri kalkanı mevcut durumunu muhafaza etmek için, deri koruyucu biraz daha besleyici özellikli bildiğim kadarıyla.

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abilerim kardeşlerim araç camı temizliği konusunda ipa kullananlar var. İpayı cam temizliğinde Sulandırarak mı kullanmalıyım? Elimde af crystal de var ama az kaldı. Camları içten ve dıştan ayrı ayrı karışımla silmek için farklı ürünler gerekir mi(en ön cam dışındaki 5 camda film var)

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Abilerim kardeşlerim araç camı temizliği konusunda ipa kullananlar var. İpayı cam temizliğinde Sulandırarak mı kullanmalıyım? Elimde af crystal de var ama az kaldı. Camları içten ve dıştan ayrı ayrı karışımla silmek için farklı ürünler gerekir mi(en ön cam dışındaki 5 camda film var)
Ben 50:50 saf su ile seyreltiyordum ipa kullanirken hatta isterseniz biraz daha seyreltebilirsiniz. Tum araclarda cam filminde kullandim simdiye kadar bir sorun yasamadim ben. Ama tabi imkan dahilinde cama yonelik spesifik urunler daha iyi sonuc verecektir ama ipa da is goruyordu benim icin. Bence en onemli kismi yeteri kadar bez kullanmak, tek bezle tum camlari temizlemeyi beklememek.

Sent from my iPhone using Tapatalk