Hızlı Soru - Cevap

South

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,561
arkadaşlar 500ml valet pro classic carpet cleaner aldm bu ürünü çoğaltmak amacıyla sulandırıp kullanmam mümkün mü?

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
merhaba arkadaşlar forumda yeniyim okuyarak bişiler öğrenmeye çalışıyorum fakat yanlış bi uygulama yaptım aracım fabrıka yanında olduğu için demir tozları had safhada bunun için demir tozu sökücü alıp aracı yıkadıktan sonra sıktım evet işe yaradı demiştim ki durulamayı iyi yapamadığım için herhalde kaput üstünde ve tavanda yapışık duruma geçti kille temizlemeye çalıştım biraz geçti ama çoğu duruyor sizce başka ne yapmam lazım
Aracı tekrar yıkamayı deneyin. Demir tozu temizleyiciyi uzun süre araç üzerinde beklettiyseniz ve iyi durulama yapmadıysanız olabilir.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
merhaba arkadaşlar forumda yeniyim okuyarak bişiler öğrenmeye çalışıyorum fakat yanlış bi uygulama yaptım aracım fabrıka yanında olduğu için demir tozları had safhada bunun için demir tozu sökücü alıp aracı yıkadıktan sonra sıktım evet işe yaradı demiştim ki durulamayı iyi yapamadığım için herhalde kaput üstünde ve tavanda yapışık duruma geçti kille temizlemeye çalıştım biraz geçti ama çoğu duruyor sizce başka ne yapmam lazım
Aracı tekrar şampuan ile yıkamayı denediniz mi?

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Bir uzmanlık sorusu sorayım. Benim araçta wax var hemen hemen her yıkamada da bsd dir hızlı ciladır kullanırım. Otoparkta şöle bir baktım en kirli araba benim (kirden kastım trafik filmi leş gibi yapmış) Benim arabanın dışında hiçbir araçta en ufak koruma ürünü bulunmuyor. Aynı hava şartlarında bulunuyor araçlar. Üzerine birkaç yağmur yağdı, bunun üzerine en fazla trafik filmi olan araç benimki. Şimdi sorum hidrofobik yüzeyin daha az kir tutması gerekmez mi? Neden benim araçta en fazla trafik filmi var? Acaba koruma ürünleri daha mı fazla trafik filmi topluyor? Yani bir seferlik durum değil bu arkadaşlar sürekli dikkat ederim bir kere yağmur yağsın hemen trafik filmi tutuyor araç sizce neden?

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
arkadaşlar 500ml valet pro classic carpet cleaner aldm bu ürünü çoğaltmak amacıyla sulandırıp kullanmam mümkün mü?
Eğer ürün orijinal 500ml sprey şişesinde ise direk kullanılmak içindir. Eğer bölünmüş aldıysanız sulandırabilirsiz. Aksi taktirde orjinal ürün zaten sulandırılmış olarak gelir.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bir uzmanlık sorusu sorayım. Benim araçta wax var hemen hemen her yıkamada da bsd dir hızlı ciladır kullanırım. Otoparkta şöle bir baktım en kirli araba benim (kirden kastım trafik filmi leş gibi yapmış) Benim arabanın dışında hiçbir araçta en ufak koruma ürünü bulunmuyor. Aynı hava şartlarında bulunuyor araçlar. Üzerine birkaç yağmur yağdı, bunun üzerine en fazla trafik filmi olan araç benimki. Şimdi sorum hidrofobik yüzeyin daha az kir tutması gerekmez mi? Neden benim araçta en fazla trafik filmi var? Acaba koruma ürünleri daha mı fazla trafik filmi topluyor? Yani bir seferlik durum değil bu arkadaşlar sürekli dikkat ederim bir kere yağmur yağsın hemen trafik filmi tutuyor araç sizce neden?
Şöyle senin araçtaki kir korumadan dolayı boya üzerinde bulunan koruma üzerinde kalıyor daha kirli gibi görünüyor. Diğer araçlarda boya üzerine tutunup yayılıyor daha az kirli gibi görünüyor ilerleyen zamanlarda boya içerisine işliyor ve kötü parlamayan bir boya daha ileri aşamada vernik yanığına sebep oluyor.

Korumasız işlem yapılmamış boyada kiri uzaklaştırmak daha zor olur yüzey pütürlü bir duruma döner kurulama olarakta işiniz zorlaşır.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Şöyle senin araçtaki kir korumadan dolayı boya üzerinde bulunan koruma üzerinde kalıyor daha kirli gibi görünüyor. Diğer araçlarda boya üzerine tutunup yayılıyor daha az kirli gibi görünüyor ilerleyen zamanlarda boya içerisine işliyor ve kötü parlamayan bir boya daha ileri aşamada vernik yanığına sebep oluyor.

Korumasız işlem yapılmamış boyada kiri uzaklaştırmak daha zor olur yüzey pütürlü bir duruma döner kurulama olarakta işiniz zorlaşır.

Peki üstat dediğine hiçbir itirazım yok ama fark ettiğim kadarıyla hidrofobi yapıp daha az kir tutması gerekmez mi? Hidrofobi açısından değerlendirirsen sevinirim. Çünkü hidrofobi kiri uzaklaştırıp korumasız araçtan daha az trafik filmi olması gerekmez mi? Durum burda faklaşıyor, tabiki korumalı aracı yıkamak ile korumasız aracı aynı değil.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Peki üstat dediğine hiçbir itirazım yok ama fark ettiğim kadarıyla hidrofobi yapıp daha az kir tutması gerekmez mi? Hidrofobi açısından değerlendirirsen sevinirim. Çünkü hidrofobi kiri uzaklaştırıp korumasız araçtan daha az trafik filmi olması gerekmez mi? Durum burda faklaşıyor, tabiki korumalı aracı yıkamak ile korumasız aracı aynı değil.
@Dragstar açıklamış zaten ama ben de şöyle bir ekleme yapayım. Birincisi BSD zaten bu konuda problemli. Aldığınız ürünlerde özellikle self cleaning yeteneğinile ilgili yorumları takip etmeye çalışın. İkincisi hidrofobi aracı kendi kendine temizleyecek bir özellik eklemiyor pek tabi. Araç sabit durduğu sürece boncuklar rüzgar vs. sebeplerle taşınan tozları boncuk olmayan araca göre daha fazla yakalar. Dolayısıyla araç sabitse daha fazla kirlenmesi durumu olabilir. Ayrıca söz gelimi wax uygulamasında da ilk yıkamaya kadar daha fazla toz çekebilir.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Mesela korumasız bir araçla çamurlu yolda yolculuk yapın ve alt etekler çamur olsun yıkama yaptığınızda bu kirler daha faZla yüzeye işlemiş trafik filmine yol açar ve yıkamada uzaklaştırmak için şampuanın dozunu arttırmanız gerekir.

Korumalı araçta etekler boncuk boncuk çamur yapışmış gibi görünsede yıkamada bu kirleri uzaklaştırmak çok daha kolay olur.

Mesela çift kova yıkamada kovada biriken kir her zaman korumasız araçta fazla olur.

Son düzenleme:

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Belirttiğiniz her durumu tecrübe ettim. Yağmur sonrası araç hareket ettiğinde temiz oluyor ve yıkamada kiri uzaklaştırmak daha kolay oluyor lakin soruma yanıt alamadım. Hidrofobik yüzey elbette kiri kendi kendine temizlemez, böyle bir ürün olsa herkez alır kullanırdı bütün dertlerimiz biterdi:)
Hatta şöyle karşılaştırma açısından kendi aracımın kaputu ile aynı boya kalitesine ve aynı araba markasına ait faklı bir arabanın kaputunu resimlerini paylaşayım durum daha net belli olur. Benim araçta en son bsd uyguladım diğer araçta herhangi bir koruma ürünü bulunmuyor. Araçlar aynı şartlara sahip hemen hemen 2haftadır yıkanmıyor belki o daha fazla yol yapmıştır bilemiyorum o kadarını. Kir tutma açısından bence bsdnin yapısından olabilir bilemiyorum trafik filmi daha fazla tutuyor. Resimlerde filmin durumu net belli.
1. Araç benim. A31E15A4-F00C-47CB-8921-30F24D707CC4.jpeg
2. Araç fabia kaputu BC53E949-2E1C-4283-8B9C-1B3E06C479EF.jpeg
Edit: Kir durumlarını (trafik filmi) tekrar kontrol ettiğimde tüm araçlarda kir durumu bariz bir şekilden benimkinden daha az (herhangi bir kir yayılma durmu da fark edemedim)

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Belirttiğiniz her durumu tecrübe ettim. Yağmur sonrası araç hareket ettiğinde temiz oluyor ve yıkamada kiri uzaklaştırmak daha kolay oluyor lakin soruma yanıt alamadım. Hidrofobik yüzey elbette kiri kendi kendine temizlemez, böyle bir ürün olsa herkez alır kullanırdı bütün dertlerimiz biterdi:)
Hatta şöyle karşılaştırma açısından kendi aracımın kaputu ile aynı boya kalitesine ve aynı araba markasına ait faklı bir arabanın kaputunu resimlerini paylaşayım durum daha net belli olur. Benim araçta en son bsd uyguladım diğer araçta herhangi bir koruma ürünü bulunmuyor. Araçlar aynı şartlara sahip hemen hemen 2haftadır yıkanmıyor belki o daha fazla yol yapmıştır bilemiyorum o kadarını. Kir tutma açısından bence bsdnin yapısından olabilir bilemiyorum trafik filmi daha fazla tutuyor. Resimlerde filmin durumu net belli.
1. Araç benim. Ekli dosyayı görüntüle 8471
2. Araç fabia kaputu Ekli dosyayı görüntüle 8472
Edit: Kir durumlarını (trafik filmi) tekrar kontrol ettiğimde tüm araçlarda kir durumu bariz bir şekilden benimkinden daha az (herhangi bir kir yayılma durmu da fark edemedim)
Sizin sıkıntınız biraz bsd nin yüzünden olmuş, korumasız aracın kiri nasıl hapsettiğini şu resimle izah edeyim ve bu kir polisaj yapmadan çıkmıyor. IMG_20190330_094743.jpg
IMG_20190330_094756.jpg
Korumalı bir araçta kirler bu kadar derine boyaya işleyemez. Yüzey de kalır yıkayınca geçer.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Sizin sıkıntınız biraz bsd nin yüzünden olmuş, korumasız aracın kiri nasıl hapsettiğini şu resimle izah edeyim ve bu kir polisaj yapmadan çıkmıyor. Ekli dosyayı görüntüle 8475
Ekli dosyayı görüntüle 8476
Korumalı bir araçta kirler bu kadar derine boyaya işleyemez. Yüzey de kalır yıkayınca geçer.
Üstat haklısın. Koruma zaten vernik ile kir arasına duvar, benim korumanın yüzeye olan hidrofobik etkisiyle alakalı tam olarak anlatmak istediğim şey aslında trafik filminin yüzeye tutunması ile alakalı bir durumdu. Şöyleki nasıl araçta korumasız yüzeye su tuttuğumuzda sürekli akan su yüzeye tutunmadan akıp gidiyor aynı durumun tersi korumalı yüzey su tuttuğumuzda boncuk boncuk boya üzerinde kalarak akıp gidiyor buda daha fazla yüzede kir birikmesi durumu oluşturuyor. Korumasız yüzeyin boyaya verdiği zarar ile benim bir derdim yok elbette biz kolay yıkansın boyamız uzun ömürlü olsun parlasın diye waxdır vs uyguluyoruz. Lakin yukardada açıkladığım gibi koruma boncuk boncuk kaldığı için daha fazla kiri hapsediyor trafik filmi oluşturuyor ama tabi yüzeyin altına vermiyor bunu da kuş pisliği gibi yakıcı kir durumları farklı. Wax yada diğer koruma ürünlerinde hidrofobik yüzeyin sıfır koruma olan boyaya nazaran daha fazla kir tutmasına benim itirazım yoksa dediğiniz bütün yorumlara katılıyorum.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Ömer88 benim bsd yi mix yapmamdaki en önemli sorun işte bu kiri yüzeye yapıltırıyor normal olandan daha çok trafik filmi tutuyor o yüzden mix yapmanız daha mantıklı olur ustaların yanında pek yorum yapmam ama bsd yi ilk kullandığımda bu sıkıntıyı bende yaşadım bsd kullanmadan sadece wax kullan bu sıkıntı çok çok az olacak dene bunu şu yapmurlu günlerde farkı göreceksin :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
1. Araç benim. Ekli dosyayı görüntüle 8471
2. Araç fabia kaputu Ekli dosyayı görüntüle 8472
Aslında sorunuza cevap verdim. Diğer araçtaki kir yüzeye yayılıp işliyor kirli değil gibi görünüyor ama zamanla boya matlaşıyor verniğe zarar veriyor güneş yanığının en büyük sebebide budur.

Hemen iş yerimin önündeki beyaz kirli bir araç resmini koyayım boya bakımsız yüzeyde boncuklanma yok boncuktan dolayı oluşan çamurlanmada yok ama araç yeni model olmasına rağmen boya bozulmaya başlamış mesela bu araçtaki kiri yıkamada çıkartmak çok daha zor olacak veya boya işlemiş matlık çıkmayacak.

sendeki boncuklanma ile olan kirlenme çok kirli görünsede koruma üzerinde boyaya işlemiyor ama kirlenme daha fazla gibi oluyor. Bsd ile ilgili bazı beyaz araçlarda boyaya kir yapışma gibi arada yorumlar geliyor bunuda belirtelim.

Şöyle bir deneme yapalım bsd den şüpheleniyorsak onu kullanma soft99 fukupika 6 ay veya cg v7 gibi bir ürü ile mesela aracın sadece bağaj kapağını ve arka çamurluğun bir tanesini korumasız bırakalım. Diger yerlere düzenli bir şekilde kil eldiven uygulaması ve koruma uygulayalım altı ay sonra boyanın durumunu gözlemleyelim.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
@Ömer88 benim bsd yi mix yapmamdaki en önemli sorun işte bu kiri yüzeye yapıltırıyor normal olandan daha çok trafik filmi tutuyor o yüzden mix yapmanız daha mantıklı olur ustaların yanında pek yorum yapmam ama bsd yi ilk kullandığımda bu sıkıntıyı bende yaşadım bsd kullanmadan sadece wax kullan bu sıkıntı çok çok az olacak dene bunu şu yapmurlu günlerde farkı göreceksin :)
Olabilir çünkü fusso ile belirttiğiniz durumu yaşamıştım. Ne zaman bsdnin üzerine yağmur yağdı çok fazla trafik filmi oluşturdu. Mix en cg v07 yapılıyor galiba ama artık bsdyi daha çok kapı araları gibi yerlerde kullanırım galiba:)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Korumalı araç herzaman daha çok kirlenir daha çok toz çeker daha kirli durur korumasız ataca göre. Bsd de kullansanız zymöl de kullansanız seramik de olsa hep korumasız araçtan daha çok kirlenmiş toz tutmuş gözükürsünüz malesef. Diğer konuları arkadaşlar açıklamışlar zaten yeterince detaylı. Bu konu beni de çok uyuz ediyor özellikle Dubaide yaşadığım için toz fazla olduğundan. Burada yağmur çamur yok denecek kadar az bütün sene.o sebeple 2 ay araç yıkanmasa kirli olmaz ama benim aracı ben 2 ay ellemesem terkedilmişe döner. :) Bunda araç rengi boya durumu hangi koruma ürünü olduğu da önemlidir ama genel kural korumalı araç daha çabuk ve daha fazla kirlenir korumasız araca kıyasla ve tam tersi çok daha kolay temizlenir.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Olabilir çünkü fusso ile belirttiğiniz durumu yaşamıştım. Ne zaman bsdnin üzerine yağmur yağdı çok fazla trafik filmi oluşturdu. Mix en cg v07 yapılıyor galiba ama artık bsdyi daha çok kapı araları gibi yerlerde kullanırım galiba:)
V07 ile mix kullanıyorum ve favori ürünüm bu hali hazırda forumda satışta var bölünmüş olarak alıp mix yapıp deneyin memnun kalırsınız kesinlikle hem bu şikayetiniz ortadan kalkacak hem bsd nin yapışkan yüzeyi gidecek hemde daha iyi parlaklık verecek :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Aslında sorunuza cevap verdim. Diğer araçtaki kir yüzeye yayılıp işliyor kirli değil gibi görünüyor ama zamanla boya matlaşıyor verniğe zarar veriyor güneş yanığının en büyük sebebide budur.

Hemen iş yerimin önündeki beyaz kirli bir araç resmini koyayım boya bakımsız yüzeyde boncuklanma yok boncuktan dolayı oluşan çamurlanmada yok ama araç yeni model olmasına rağmen boya bozulmaya başlamış mesela bu araçtaki kiri yıkamada çıkartmak çok daha zor olacak veya boya işlemiş matlık çıkmayacak.

sendeki boncuklanma ile olan kirlenme çok kirli görünsede koruma üzerinde boyaya işlemiyor ama kirlenme daha fazla gibi oluyor. Bsd ile ilgili bazı beyaz araçlarda boyaya kir yapışma gibi arada yorumlar geliyor bunuda belirtelim.

Şöyle bir deneme yapalım bsd den şüpheleniyorsak onu kullanma soft99 fukupika 6 ay veya cg v7 gibi bir ürü ile mesela aracın sadece bağaj kapağını ve arka çamurluğun bir tanesini korumasız bırakalım. Diger yerlere düzenli bir şekilde kil eldiven uygulaması ve koruma uygulayalım altı ay sonra boyanın durumunu gözlemleyelim.

Vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Kirin korumalı yüzeye olan etkisi, korumasız yüzeye oranla belirttiğiniz ampirik yöntem ile anlaşılabilir fakat önceden tahmin etmek zor değildir çünkü korumasız yüzey düzenli olarak her yağmur sonrası yıkama şeklinde olsa bile korumalı yüzeye nazaran daha fazla boyada bozulma olacağı aşikardır. Yüzeyde boyayı dış etmenlerden koruyan birşey yoktur. Fakat benim sizede söyleyeyim bsdnin -sizce gördüğümüz yada yayılmış şekilde olduğunu belirtiğiniz trafik filmi-karşısında aynı etkiyi gösteremediğidir altını çizerek tekrar belirmek istediğim durum trafik filmi korumalı (bsd) yüzeyde daha fazla olduğu kendi aracımda gözlemlediğim bütü araçlara nazaran daha fazla olduğudur.