Hızlı Soru - Cevap

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
İlk defa 15 gün yıkamadım. Boyanın üzerinde dokununca biraz pütürlenme olmuş beyaz beyaz bişeyler var. Vp turuncu kille hafifçe gezsem üstünde seramiğe zarar verir miyim sizce ?
Kil tek başına seramiği sökmez ama çizmesi durumunda yapacağınız polish işlemi zarar verir. Öncesinde reçine temizleyici bir ürün ile deneme yapın. Olmazsa kil denersiniz.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kiwami yok fusso ve authentic var
Beyaz olanı soft bildiğim kadarıyla. Dark ve silver olanlar katı waxlar. Renk olayına çok takılmayın;

https://www.kimyasaladamlar.com/Sof...Wax-Extreme-Gloss-Wax-200gr-Kiwami,PR-38.html
Hocam merhaba,

Kiwami de beyaz olan yumuşak olduğu için üstadlar pek önermemişti sarfiyatı fazla olacağı için gümüş renk için olanı sert ondan alabilirsiniz.

https://www.kimyasaladamlar.com/Sof...Araclar-Icin-Sert-Wax-Kiwami-200gr,PR-20.html

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

gduymaz

Çaylak Detaycı
Üye
Benzer bir problem yaşadığında tekrar demirtozu sökücü uygulayıp (bu sefer kurutmadan) sonrasında kil yaptığımda geçmişti. Bir de öyle deneyebilirsiniz.
Yardım için teşekkür ederim demir tozunu uyguladıktan sonra durulamadan mı kıl uygulaması yapıcam net anlayayım dıye soruyorum

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Yardım için teşekkür ederim demir tozunu uyguladıktan sonra durulamadan mı kıl uygulaması yapıcam net anlayayım dıye soruyorum
Hayır duruladıktan (iyice) sonra. Sizin probleminiz ürünün yüzeyde fazla kalması/kuruması zaten. Bu tür ürünlerin üzerinde yazar boyanın üzerinde bekleyeceği maksimum süre. Ayni şekilde sıcak yüzeye de uygulamayın der.

Dediğim gibi aynı zamanda contamination remover olan bu ürünlerin yüzeysel kontaminasyonu temizleyebilme ihtimali var. Şayet verdiği ciddi seviyede aşındırdıysa faydası olmayacaktır.

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Hayır duruladıktan (iyice) sonra. Sizin probleminiz ürünün yüzeyde fazla kalması/kuruması zaten. Bu tür ürünlerin üzerinde yazar boyanın üzerinde bekleyeceği maksimum süre. Ayni şekilde sıcak yüzeye de uygulamayın der.

Dediğim gibi aynı zamanda contamination remover olan bu ürünlerin yüzeysel kontaminasyonu temizleyebilme ihtimali var. Şayet verdiği ciddi seviyede aşındırdıysa faydası olmayacaktır.
Mevzu açılmışken burdan sorayım. Dün arkadaşın arabaya 1 sene kadar önce bölünmüş aldığım kc demirtozu sökücü uyguladık. Başlarda sıktığım yerler çok güzel kızardı. Tüm demirtozlarını söktü. Şişenin dibine doğru ürün köpük şeklinde atmaya başladı ve sıktığım yerlerde iş yapmadı. Hatta şişenin dibini öylece döktüm yaydım yinede iş yapmadı. Ürün bozulmuş olabilirmi yada kullanmadan önce çalkalamak gerekirmiydi. Başınıza geldimi daha önce.

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Mevzu açılmışken burdan sorayım. Dün arkadaşın arabaya 1 sene kadar önce bölünmüş aldığım kc demirtozu sökücü uyguladık. Başlarda sıktığım yerler çok güzel kızardı. Tüm demirtozlarını söktü. Şişenin dibine doğru ürün köpük şeklinde atmaya başladı ve sıktığım yerlerde iş yapmadı. Hatta şişenin dibini öylece döktüm yaydım yinede iş yapmadı. Ürün bozulmuş olabilirmi yada kullanmadan önce çalkalamak gerekirmiydi. Başınıza geldimi daha önce.
Eger ürün uzun süre beklediyse dibe çökme olmuş olabilir. Kullanmadan önce çalkalasaydınız bu problemi yaşamamış olurdunuz diye düşünüyorum.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Başıma hiç gelmedi hiç de duymadım. Hangi ürün kullanılırsa kullanılsın bi hafiften çalkalamak sonra beklemek iyi olur ürün homojen olsun diye ama bunda bir problem olacağını sanmam keza bozulmaz da ürün kolay kolay hem başı sonu farklı olmaz işin ilginç tarafı. Ürünü sprey fıs fıs şişe ile atarsanız köpürmeden daha iyi homojen yayılır yüzeye işini yapar. Hatta tavsiyem jantlarda fırça ile kaportadaeldiven ile ürünü yaymak.

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Başıma hiç gelmedi hiç de duymadım. Hangi ürün kullanılırsa kullanılsın bi hafiften çalkalamak sonra beklemek iyi olur ürün homojen olsun diye ama bunda bir problem olacağını sanmam keza bozulmaz da ürün kolay kolay hem başı sonu farklı olmaz işin ilginç tarafı. Ürünü sprey fıs fıs şişe ile atarsanız köpürmeden daha iyi homojen yayılır yüzeye işini yapar. Hatta tavsiyem jantlarda fırça ile kaportadaeldiven ile ürünü yaymak.
Normal fısfısla attım zaten. Daha öncede hep aynı şişeyi kullandım köpürme olmamıştı. Neyse tecrübe oldu bundan sonra çalkalayarak fısfıslayacağz.. :p sonra yaymakta güzel fikir. Teşekkürler

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Açıkçası böyle bir durum gelmedi başıma. KC FB bende almıştım belki bir seneyi geçti duruyordu öyle. Hatta şişe de yamulmuş. Haftasonu yaptığım uygulamada kalan son Nigrin'i kullanıp sprey şişeyi KC FB ile doldurdum. Dibine çökmüş yahut farklı yoğunluktaki sıvılar ayrışmış gibi bir hali yoktu.

Bu arada şişenin içinde ürün az kaldığı zaman sprey başlık sıvı yanında hava da çektiği için köpürterek atıyor. Normal miktarın altında ürün atıyor yani. Ve fakat şişenin dibindekini döktüğümde neden kızarmadı derseniz ona bir şey diyemem.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Köpürmez esasen fısfıs atar aynı şekilde ürünü kullanırken çok çalkaladıysa içinde köpürmüşmüş belki. Dediğim gibi hafiften ürünü çalkalayın kullanmadan önce ne ürü olursa olsun içindekiler karışsın homojen köpürtmeden beyin travması geliştirmeden şişeye tabiki. Biraz bekleyip uygularsanız problem olmaz. Eldivenle panele yaymak ürünün her yere etki etmesini sağlar zaten şampuan gibidir kayganlığı ve köpürmesi vardır ürünün. Bir de ben hep az ürün kullanılması taraftariyim wax olsun pasta olsun Demirtozu olsun hızlı cila oldun yoğun ürünler fazlası gerçekten sıkıntı ve israf.

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Köpürmez esasen fısfıs atar aynı şekilde ürünü kullanırken çok çalkaladıysa içinde köpürmüşmüş belki. Dediğim gibi hafiften ürünü çalkalayın kullanmadan önce ne ürü olursa olsun içindekiler karışsın homojen köpürtmeden beyin travması geliştirmeden şişeye tabiki. Biraz bekleyip uygularsanız problem olmaz. Eldivenle panele yaymak ürünün her yere etki etmesini sağlar zaten şampuan gibidir kayganlığı ve köpürmesi vardır ürünün. Bir de ben hep az ürün kullanılması taraftariyim wax olsun pasta olsun Demirtozu olsun hızlı cila oldun yoğun ürünler fazlası gerçekten sıkıntı ve israf.
Arabanın bagajında ne kadar çalkalandıysa o. Ürünün beklediği şişenin dibide şampuan gibi köpürmüştü yalnız. Neyse artık.. anlaşılan nadiren yaşanan bir olay başıma gelmiş. Çalkalama şeklinde değilde hafiften birkaç kez altüst yapmak daha doğru olur belki köpürmemesi için.
Ortalama sedan bir araçta ortalama ne kadar sarfiyat olur. Jantlarla birlikte yada hariç. Aklımda bulunsun bir dahaki sefere.