Hızlı Soru - Cevap

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
N11'de 3m diye satılan kilden almayı düşünüyorum ama sert olduğundan falan bahsediyorlar. Araca 1 senedir hiç kil yapılmadı, önceki senesinde de belki 1 kere yapılmıştır. Alınır mu bu 3m kil 20 25 TL'ye? Yoksa 40 liralara çıkıp Vp kil almak mı daha sağlıklı veya Vp tercihimde bana kazandıracağı avantaj ne olur :)
Hiç bulaşma derim 3m kile orijinal değiller zaten, ben cahil zamanımda alıp kullanmıştım arabayı çizdiğinle kalırsın, en iyi ve makul seçenek vp kil olur :fisilti:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hiç bulaşma derim 3m kile orijinal değiller zaten, ben cahil zamanımda alıp kullanmıştım arabayı çizdiğinle kalırsın, en iyi ve makul seçenek vp kil olur :fisilti:
Tamamdır çok çok teşekkürler. Bu sefer polisaj yapamadan Wax uygulayacağım. Polisaj hariç diğer işlemleri tam yapayım diyordum felaketten döndüm o zaman sayenizde sağolun

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Tamamdır çok çok teşekkürler. Bu sefer polisaj yapamadan Wax uygulayacağım. Polisaj hariç diğer işlemleri tam yapayım diyordum felaketten döndüm o zaman sayenizde sağolun
Polisaj yapılmayacaksa ve boyada fazla bir taş izi gibi kusur yoksa en iyi, en güvenli seçenek kil eldiveni
Hem klasik killere göre daha soft hem de yıkanıp tekrar kullanılabiliyor
Bir de @ege beyin kullandığı mothers ın bir ürünü vardı,ben kullanmadım ama güvenli diye hatırlıyorum,görünce açıklık getirir

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kik eldiveni güzel seçenek katılıyorum ama aracın durumuna bağlı olarak bakımlı düzenli detay yapılan araç değil ise çok yumuşak kalacaktır tam temizlik için. Markasız ya da 3m diye satılan sahte çin killerini kullanmak polisaja yapılmayacaksa biraz riskli olacaktır aracı çizmek bakımından. tavsiyem soft vp ya da meguairs kil ve dikkatli uygulama bol kil kaydırıcısı ile fazla baskı uyhulamadan

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Polisaj yapılmayacaksa ve boyada fazla bir taş izi gibi kusur yoksa en iyi, en güvenli seçenek kil eldiveni
Hem klasik killere göre daha soft hem de yıkanıp tekrar kullanılabiliyor
Bir de @ege beyin kullandığı mothers ın bir ürünü vardı,ben kullanmadım ama güvenli diye hatırlıyorum,görünce açıklık getirir
hemen cevaplayalım @ccibb bey. benim kullandıgım ürün özellikle wax için kısa aralıklarda çok güzel sonuçlar veriyor. @mustafacagri beyin aracı 1 yıldır kil ve temizlik görmemiş bu ürün çok yetersiz kalacaktır kaldı ki kil eldiveni bile bence %100 geri dönüş saglamaz. bana soracak olursanız @nuriksari beyin önerileri (soft hamur kil ) dogrultusunda ilerleyin aynı fikirdeyim.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@onurçiko

Onur Hocam merhaba,

Özel yerine burdan sormak istedim. Birkaç uygulamanda dr beasley plastic sealant kullanmış ve memnun kalmışsın. Gerçi epeydir kullanmamışsın. Koch chemie pss ve valet pro black to the future ile karşılaştırırsak düşünceniz ne olur? Ayrıca şu sitede galonluk buldum ve fiyatı bana epey uygun geldi. Birisinin 250 ml i 80tl digerinin litreliginin 100tl oldugunu düsünürsek 3.78lt 200tl gayet mantıklı duruyor. Ne dersiniz?

Dr. Beasleys - Plastic Sealant 3.78L

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Birde wheel woolies fırça seti en uygun (250tl) şuan boyassi.com da başka bir yerden bulabilirmiyim daha uyguna ?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko

Onur Hocam merhaba,

Özel yerine burdan sormak istedim. Birkaç uygulamanda dr beasley plastic sealant kullanmış ve memnun kalmışsın. Gerçi epeydir kullanmamışsın. Koch chemie pss ve valet pro black to the future ile karşılaştırırsak düşünceniz ne olur? Ayrıca şu sitede galonluk buldum ve fiyatı bana epey uygun geldi. Birisinin 250 ml i 80tl digerinin litreliginin 100tl oldugunu düsünürsek 3.78lt 200tl gayet mantıklı duruyor. Ne dersiniz?

Ben bu ürünü severek kullanıyorum, dayanımı diğerlerine oranla iyi, bıraktığı finişde beni memnun ediyor.
Ürünleri değişmeli kullanmaya çalışıyorum, aklıma geldikçe onuda kullanıyorum. Kısacası ürün benim favori listemde üst sıralarda, Hatta ilk sırada da diyebiliriz. Tavsiye ederim.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@onurçiko

Onur Hocam merhaba,

@onurçiko

Onur Hocam merhaba,

Bi ortak alım yapın 500ml sini ben denemek için alırım. :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ben bu ürünü severek kullanıyorum, dayanımı diğerlerine oranla iyi, bıraktığı finişde beni memnun ediyor.
Ürünleri değişmeli kullanmaya çalışıyorum, aklıma geldikçe onuda kullanıyorum. Kısacası ürün benim favori listemde üst sıralarda, Hatta ilk sırada da diyebiliriz. Tavsiye ederim.
Çok sagolasın üstad. Bende listeye ekledim. İlk fırsatta çeyizde olucak inşallah:)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ekli dosyayı görüntüle 9302

Sıfır fussonun böyle olması normal mi? Bir de dış kapağı ilk defa açarken iç metal kapak çıkıktı.
ürünün iç koruyucu kapadı açılmış sonrada kapatılmamış gibi .hatta bir miktar kapak haznesinin dış kısmına bile çıkmış .sonrasında hava alımı gerçekleşmiş ve üründe çekilme kurumadan mütevellit gerçekleşmiş.eski bir ürün gibi.dogal waxlarda bir çatlama gerşir bu yagların ayrılmasıyla açıklanır burda öyle degil resmen kot farkı var .ben olsan geri iade ederdim.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
ürünün iç koruyucu kapadı açılmış sonrada kapatılmamış gibi .hatta bir miktar kapak haznesinin dış kısmına bile çıkmış .sonrasında hava alımı gerçekleşmiş ve üründe çekilme kurumadan mütevellit gerçekleşmiş.eski bir ürün gibi.dogal waxlarda bir çatlama gerşir bu yagların ayrılmasıyla açıklanır burda öyle degil resmen kot farkı var .ben olsan geri iade ederdim.
Satıcıyla görüştüm normal bir şey dedi, kapağı sorduğumda kargocular attıysa darbeden çıkmıştır dedi. Bilemedim bende. Kapak haznesinin dışında bir iki çok ufak parça vardı ama hava alınca azalma oluyorsa değiştirmek isterim o zaman

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Satıcıyla görüştüm normal bir şey dedi, kapağı sorduğumda kargocular attıysa darbeden çıkmıştır dedi. Bilemedim bende. Kapak haznesinin dışında bir iki çok ufak parça vardı ama hava alınca azalma oluyorsa değiştirmek isterim o zaman
öyle atmayla açılacak bir şey degil o kapak . hava almasın diye press le kapatılıyor ilk fabrika çıkışı. sonrasında bile açmak için yanından iyice kanırtmak gerekiyor. seçim sizin tabi .

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
öyle atmayla açılacak bir şey degil o kapak . hava almasın diye press le kapatılıyor ilk fabrika çıkışı. sonrasında bile açmak için yanından iyice kanırtmak gerekiyor. seçim sizin tabi .
İlk sıfır wax alışım olduğu için buraya yazmam iyi oldu, Benim de içime çok sinmedi. Çok teşekkür ederim, yarın görüşeyim ben en iyisi satıcıyla

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
İlk sıfır wax alışım olduğu için buraya yazmam iyi oldu, Benim de içime çok sinmedi. Çok teşekkür ederim, yarın görüşeyim ben en iyisi satıcıyla
İlk wax deneyimi ise size bir resimle daha fazla yardımcı olmaya çalışayım. 20190412_225601.jpg

Üst üç wax Soft99 ilk sıra fusso.
Soft99 waxlara 3 hava ve sıkıştırma çentigi vardır. Bunlar çentigin orta bölümü kapak kapatılırken içerideki havanın dışarı çıkmasını çentigi ezik olan orta merkez iki yanı sıkıştırmayı saglar. Uzun süre karanlık ve kuru bir dolapta muhafaza edilirse yıllarca sorunsuz kullanıma imkan verir.
Yeni bir kullanıcı oldugunuz için her wax bir miktar çatlar bu yag ayrışması yada ortadan kullanım sonucu yanlardan çökme yapmasıyla açıklanabilir. üründen bir parça kopanlardan iki parmagınızın arasına alıp ovalayın yaglı ve bir doku ve eşit yayılma varsa kullanılabilir seviyededir. Ama bu resimdeki fusso iki yıllık varın siz düşünü gerisini.

Son düzenleme:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
İlk wax deneyimi ise size bir resimle daha fazla yardımcı olmaya çalışayım. Ekli dosyayı görüntüle 9303

Üst üç wax Soft99 ilk sıra fusso.
Soft99 waxlara 3 hava ve sıkıştırma çentigi vardır. Bunlar çentigin orta bölümü kapak kapatılırken içerideki havanın dışarı çıkmasını çentigi ezik olan orta merkez iki yanı sıkıştırmayı saglar. Uzun süre karanlık ve kuru bir dolapta muhafaza edilirse yıllarca sorunsuz kullanıma imkan verir.
Yeni bir kullanıcı oldugunuz için her wax bir miktar çatlar bu yag ayrışması yada ortadan kullanım sonucu yanlardan çökme yapmasıyla açıklanabilir. üründen bir parça kopanlardan iki parmagınızın arasına alıp ovalayın yaglı ve bir doku ve eşit yayılma varsa kullanılabilir seviyededir. Ama bu resimdeki fusso iki yıllık varın siz düşünü gerisini.
2 yıl önce bölünmüş olarak almıştım. Memnun kalınca sıfır şeklinde aldım bu sefer