Hızlı Soru - Cevap

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Öne çıkan konu #2,821
Koch chemie ts yi ne ile sürmeyi önerirsiniz arkadaşlar, süngerle sürüyorum yüzey çok sulu oluyor sünger yedirmiyor sanırım iyi, arkasından bezle silesi geliyor insanın.

Sonrasında silerek fazlalığı almak iyi olacaktır, bir alternatif mikrofiber pedlerle olabilir yine de fazlalığı almanızı öneririm.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bi neticeye vardık bakalım bilbery çalışması yapacağım gibi görünüyor ama m600 yada m700de tedarik edeceğim tabi. Bir kere sanayide gaz yağı ararken temizlik tineri var abi bundan verelim dedi adam üzerindede temizlik tineri yazıyordu almadım tabi ne olur ne olmaz diye. Bize sanayi yolu göründü yine, marka olarak sikkens var galiba başka bildiğiniz marka var mı m600 m700. Yoksa bu markayamı has. İnternette baktım biraz ama sikkensten başka marka bulamadım.
Bilberry i arac ıslakken sprey şişe ile spreyleyip eldivenle silerek geçin ardından bir tur su sonra kurulama işlem tamamdır wax ı çok güzel söküyor

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Araç içi zemin halılarını ve paspasları detaylı temizlemek için ıslak/kuru vakum ya da hali makinası adı tam ne ise ondan almayı düşünüyorum. 2 araçta da kumaş yok koltuklarsa o yüzden kullanım kısıtlı olacağı için çok yüksek maliyetler mantıklı gelmedi. Senede 2 kere paspas ve zemin halısı temizliği yaparım 2 araca da be evde 1 tane hali var o senelik temizlenebilir. Buna göre amatör f/p tavsiye edeceğiniz bir makina olursa incelemek isterim. Herkese şimdiden teşekkürler...

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Araç içi zemin halılarını ve paspasları detaylı temizlemek için ıslak/kuru vakum ya da hali makinası adı tam ne ise ondan almayı düşünüyorum. 2 araçta da kumaş yok koltuklarsa o yüzden kullanım kısıtlı olacağı için çok yüksek maliyetler mantıklı gelmedi. Senede 2 kere paspas ve zemin halısı temizliği yaparım 2 araca da be evde 1 tane hali var o senelik temizlenebilir. Buna göre amatör f/p tavsiye edeceğiniz bir makina olursa incelemek isterim. Herkese şimdiden teşekkürler...
hahahahhaha abi senin ilacın bende. sana geçende demiştim ya istanbula gelince seninle işimiz var diye. tamda bu konu üzerineydi :)
hoş sen burdan alıp dubaiye götürmekte sıkıntı yaşayabilirsin o ayrı mesele :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
hahahahhaha abi senin ilacın bende. sana geçende demiştim ya istanbula gelince seninle işimiz var diye. tamda bu konu üzerineydi :)
hoş sen burdan alıp dubaiye götürmekte sıkıntı yaşayabilirsin o ayrı mesele :)
Anaa doğru bi de Dubaiye getirmesi var. :))) yahu kutusunu hiç açmadan doğru uçağa bagaja kaç kilo gelecek ki gelsin 10-15kg. Bugün paspasları yıkayınca anladım makinenin önemini durularken o kadar kirli şu akınca. Evdeki koltuk kumaş ya da arabaların 1 inde kumaş koltuk beya evde fazlaca hali olsa çoktan alınırdı da kullanım alanı kısıtlı. Paspasları da bırak yıkamayı nadir süpürüyordum bile. ;)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Amatörler ile profesyoneller arasında dağlar kadar fark var. Onun yerine bezle durulama daha mantıklı olur.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Amatörler ile profesyoneller arasında dağlar kadar fark var. Onun yerine bezle durulama daha mantıklı olur.
Murat amatör de olsa bezle durulamaktan iyi olacaktır gibime geldiği için makine daha verimli gibi düşündüm ama kullanmadığım için bilgim yok. Biraz araştırdım örneğin işimi görecek makine Karcher WD3 Premium Uğur un da araştırmaları neticesi. Makine profesyonel midir amatör müdür bilmem ama iş görür mü orası mühim. Beklentimi de yazdım zaten en başta. Teşekkür ederim bilgilendirme için de.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşımın kullanmadığı menzerna power locku alma arafesindeyim ancak aklımı karıştıran şeyler var. Orbitalle yapıldığını elle uygulamada verim alınmadığını söyledi arkadaş.
Rotary makinenin en düşük devri ile uygulama yapılır mı acaba veya elle uygulama çok mu verimsizdir?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşımın kullanmadığı menzerna power locku alma arafesindeyim ancak aklımı karıştıran şeyler var. Orbitalle yapıldığını elle uygulamada verim alınmadığını söyledi arkadaş.
Rotary makinenin en düşük devri ile uygulama yapılır mı acaba veya elle uygulama çok mu verimsizdir?
Bayılarak kullandığım bir ürün. Uygulama, kurumama silme, dayanım, parlaklık tam kıvamında şahane bir ürün.

Menzerna özellikle polisaj sonrası ürünün iyi çalıştığını ve performans sergilediğini belirtir.

Evet orbitalle daha sağlam ve parlak duracaktır, ama elle uygulamanızda da hiç bir problem teşkil etmez.

Wax gibi incecik sürmenizi ve uyguladıktan mümkünse 6-12 saat sonra silmenizi tavsiye ederim zira fazlası ürün israfına sebeb, hemen işini yapan bir ürün, bana tavsiye eden menzerna satıcısı 24 saat sonra bile silinebileceğinden bahsetmişti, onu bile denedim bir problem yok:mutlu:

Raf ömrü hakkında bir fikrim yok yalnız

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bayılarak kullandığım bir ürün. Uygulama, kurumama silme, dayanım, parlaklık tam kıvamında şahane bir ürün.

Menzerna özellikle polisaj sonrası ürünün iyi çalıştığını ve performans sergilediğini belirtir.

Evet orbitalle daha sağlam ve parlak duracaktır, ama elle uygulamanızda da hiç bir problem teşkil etmez.

Wax gibi incecik sürmenizi ve uyguladıktan mümkünse 6-12 saat sonra silmenizi tavsiye ederim zira fazlası ürün israfına sebeb, hemen işini yapan bir ürün, bana tavsiye eden menzerna satıcısı 24 saat sonra bile silinebileceğinden bahsetmişti, onu bile denedim bir problem yok:mutlu:

Raf ömrü hakkında bir fikrim yok yalnız
Bilgiler için sağolun elle yapılıyorsa işimi görür o zaman. Arkadaş almış hiç açılmamış şişesi 250 ml olarak. Herhalde bir bozulma olmaz. Aldıktan sonra da eş dost araçları derken yılı dolmadan biter diye tahmin ediyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bilgiler için sağolun elle yapılıyorsa işimi görür o zaman. Arkadaş almış hiç açılmamış şişesi 250 ml olarak. Herhalde bir bozulma olmaz. Aldıktan sonra da eş dost araçları derken yılı dolmadan biter diye tahmin ediyorum.
Ben bitiremedim yılında kolay gelsin sana:mutlu:

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır çeşitli sebebler nedeniyle araçla uğraşma fırsatı bulamadım. Çeyizde biten ürünler var. Davlumbaz ve paspas parlatmada Atas Plak2 ve Pnuebell kullanıyordum sulandirma ile gerceten fiyat performans ürünleriydi ama malum Erdem Boya kapandı gibi bir durumda var. Bunlara alternatif tavsiyelerinizi bekliyorum.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Arkadaşlar piano black çerçeveler ve gösterge camında ki çizikleri nasıl giderebilirim

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik