Hızlı Soru - Cevap

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Öne çıkan konu #2,921
Genelde yüzeyde kil uygularken kullanacağınız kimyasal kuruyacağından tekrar yıkamak daha iyidir, aslında köpük varsa köpük atıp durulanabilir. Yoksa yıkamada yapabilirsiniz
hmm tamam hocam duruma göre şampuanla yıkayım. Benzinlikte köpük varda köpüğü kullansam farlara, krom aksama zarar verir mi diye düşünüyorum

SalihAccentera

Çaylak Detaycı
Üye
ben apc kullandım ama hiç tam beklediğim sonucu hiç alamadım koch gs olsun auto finesse verso olsun hiçbir zaman memnun kalamadım daha iyi bir apc öneriniz varmı temizliği kullanması uygulama zevki ve kolaylığı açısından

Son düzenleme:

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
ben apc kullandım ama hiç tam beklediğim sonucu hiç alamadım koch gs olsun auto finesse verso olsun hiçbir zaman memnun kalamadım daha iyi bir apc öneriniz varmı temizliği koruması uygulama zevki ve kolaylığı açısından
Apclerin koruma özelliği yoktur zatwn ne gibi bir problem yaşadınız

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
hmm tamam hocam duruma göre şampuanla yıkayım. Benzinlikte köpük varda köpüğü kullansam farlara, krom aksama zarar verir mi diye düşünüyorum
Ona bir şey diyemem ama hemen zarar vermezler genelde iyi durulanıp soğuk kaportaya ve güneş altında olmadığı sürece. Ayrıca waxtan önce yüzey temizliği içinde iyi olur. Eğer yüzey temizlemek için birşey kullanmayacaksınız.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Ona bir şey diyemem ama hemen zarar vermezler genelde iyi durulanıp soğuk kaportaya ve güneş altında olmadığı sürece. Ayrıca waxtan önce yüzey temizliği içinde iyi olur. Eğer yüzey temizlemek için birşey kullanmayacaksınız.
Yüzey temizliği düşünmemiştim, dediğiniz iyi oldu yüzey temizliği için kullanırım son aşamada. Teşekkür ederim.

SalihAccentera

Çaylak Detaycı
Üye
Bu oranda Koch GS ne amaçla nerede kullandınız ve eşinizin aracında ne zarara yol açtı acaba?
normal bir genel temzlik amacı plastiğe kullandım eşimin arabası opel corsa 2011 model plastiğe sürerken köpük zaten az köpürmesine rağmen simsiyak oldu devam etmeden sildim torpido ağardı beze boyası geldi torpido yadeğişecek ya boyanacak

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
normal bir genel temzlik amacı plastiğe kullandım eşimin arabası opel corsa 2011 model plastiğe sürerken köpük zaten az köpürmesine rağmen simsiyak oldu devam etmeden sildim torpido ağardı beze boyası geldi torpido yadeğişecek ya boyanacak
O karışım oranında bunu yaşamanız enteresan, ben daha yoğun kullanımda bile bir zararını görmedim.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
1:25 ya da 1:30 dediğiniz sulandırmada dediğiniz olayı yaşamış olmanız imkansız teorik ve pratik olarak. Geçmiş olsun diyeyim velhasıl Koch GS çok iyi bir apc güzel bir Prewash tır.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
iç akşamda apc kullanılmaz. zarar verir söylemini yaşamışsınız. dış aksam plastik temizligi köpük siyahlanması zaten herşeyi gözler önüne seriyor. 2011 model araç ya hiç koruma görmemiş yada yetersiz kalmış ve plastik aksamlar güneş hava su kimyasal yıpranmaya maruz kalmış artık parçalanma moleküler olarak gerçekleşmiş apc kullanımı o artık son direnişi kırmış ve gerçekler gün yüzüne çıkmış . tamamen araçsal bir sorun genellemek anlamsız. ürün boşuna heba olmuş. iyi detaylar .

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Boya koruma- polisaj işlemleri neden 1 günde bitmiyor?
Seramikte kürleşme vs oluyorda boya korumada da işlem neden uzun sürüyor?
Allah kısmet eder bir gün polisaj yapmaya başlarsan anlarsın.
Bu işin standart bir süresi yok, bir sürü etken ve etmen var.Boya yüzeyinin çizik durumundan verniğin sertliğine kadar bir sürü.kullandığın üründen kullandığın pede, keçeye, rotary ve yada orbital çalışmaya, tecrübeye kadar say say bitmez.
Sanayide 2 saatte yapanda var, butik gerçek detay dükkanında 3 günde yapan da var aynı arabayı.Sen hangisini soruyorsun.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Allah kısmet eder bir gün polisaj yapmaya başlarsan anlarsın.
Bu işin standart bir süresi yok, bir sürü etken ve etmen var.Boya yüzeyinin çizik durumundan verniğin sertliğine kadar bir sürü.kullandığın üründen kullandığın pede, keçeye, rotary ve yada orbital çalışmaya, tecrübeye kadar say say bitmez.
Sanayide 2 saatte yapanda var, butik gerçek detay dükkanında 3 günde yapan da var aynı arabayı.Sen hangisini soruyorsun.
Aynen 2-3 saatte yapıyorlar, aydınlatma kullanmadan hemde:) demirtozu kil temizliği yapıyor musunuz bu işlemlerden önce diyorum, duruma göre yapıyoruz diyor:D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aynen 2-3 saatte yapıyorlar, aydınlatma kullanmadan hemde:) demirtozu kil temizliği yapıyor musunuz bu işlemlerden önce diyorum, duruma göre yapıyoruz diyor:D
Duruma göre diyorsa yapmıyorlar. Sorsan yoktur zaten elinde öyle bir ürün :) Araç sıfır da olsa demir tozu vardır, Gerekli yüzey hazırlığı yapmadan polisaj yapılamaz. 2-3 saat bile çok onların yaptığı işe. Bana getirin bir buçuk saatte hallederim. Megin silikonlu pastalarından geçerim bir kat, üzerine de glaze atarım çizik falan kalmaz :) 2 yıkama sonra arkamdan neler dersiniz orasını bilemem :D