Hızlı Soru - Cevap

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #3,401
Sihirli sünger aşındırıcı olduğu için deri boyasına zarar verebilir. Fırça, sünger, mikrofiber bez kullanabilirsiniz.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Hocam yaptım bitti artık, ama boyaya ve deriye olumsuz birşey yapmadı, temizlerken bir yandan da nemli bez ile sildim sürekli, belki faydası olmuştur bu yüzden. Zaten ilk defa temizlik yapıldı. Yani şuan için kötü bir durum olmadı.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
ısrarla bağıra bağıra diyoruzki sihirli sünger/apc/arap sabunu/sıvı sabun derilere kullanmayın diye amway loc deride kabul edilebilir ama magic sponge aşındırıcıdır
Hocam bende amway loc kullandım, tabi sihirli süngerle. Ama çok şükür olumsuz bir durum yok şuanlık. Şimdi bunun üzerine bir bakım yapan koruyan bir ürün önerir misin?

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Hocam bende amway loc kullandım, tabi sihirli süngerle. Ama çok şükür olumsuz bir durum yok şuanlık. Şimdi bunun üzerine bir bakım yapan koruyan bir ürün önerir misin?
sihirli süngeri en basit şöyle açıklayayım hocam arabaya polisaj yaparsınız diyelimki örneğin 10 mikron düştü boyada bir zarar yok ama bu işi 10 kere yapsan maf olur.Chemical guys biraz parlak kalır ancak deriyi güzel nemlendirri alabilirsiniz

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Nuri beyle toplu alım yaptığımız Koch NMS şampuanı bitirmiş bulunmaktayım :)

Kullanmayı düşünmeyen, memnun kalmayan, fazla gelen vs varsa alabilirim, teşekkürler :)

melo15

Çaylak Detaycı
Üye
Öncelikle Merhabalar,

Ben yeni yeni kendi aracına birşeyler yapan bir arkadaşınızım. Epeyde okudum forumu ancak forumdaki çoğu arkadaşım seviyesinde detaycı bir arkadaş olamayacağımı biliyorum. Amacım sadece aracımı kendim temizlemek ve doğru ürünleri kullandığımdan emin olmak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Öncelikle ufak bir bilgi vereyim aracım hakkında aracım dışı lacivert renk içi bej döşemeye sahip bir araç bunun yanında zaman bulunca babamın arabasınada yardımcı olacağım oda dışı füme içi siyah bir araç deri döşememiz yok sadece direksiyonlarımız ve vites kısımları deri ama yumuşak plastik kısımları bol olan araçlar kullanıyoruz. Asıl amacım iç temizlik ve ani döşeme ve vinil deformasyonlarından kaçınmak. Kendi aracımda koltuğuma su döküldü ve bej döşemede nasıl bir su lekesi olduğunu benden daha iyi bilirsiniz. İsteğim bütün iç yüzeyde kullanacağım bir ürün almak döşemeleri direksiyonu taban halısını paspasları bunla temizlemek bunun içinde ilk etapta almayı düşündüğüm ürünleri yazmak istiyorum bir kere alıp bir daha düşünmeyim kullanayım diyorum bir kaç marka arasında süper derecede fark olacağınıda düşünmüyorum açıkcası. Almayı düşündüğüm iç temizlik ürünleri;
-Auto Finesse Total, araştırırken tüm bölgelerde kullanıldığını ve direk kullanımda olduğunu gördüm koltuk temizliğimi iç temizliğimi 2 araçtada bunla yapmayı düşünüyorum.
-Auto Finesse Spritz, ağır temizlikler hariç genel olarak bu ürünü kullandığınızı gördüm çokta övülüyor. Toz tutmadığı söyleniyor ki bunu çok istiyorum günlük temizlikte bunu kullanırım diye düşünüyorum.
-Bir adet iç detay fırçası ve bir tanede döşeme fırçası alayım diyorum.
İç için düşüncelerim bunlar. Bu arada self servis denilen yerlerde araç yıkayan kendi halinde bir arkadaşınızım. :) Bu da önemli belirteyim ön yıkama kova yıkama filan yapmıyorum yani.Aracımda da yeni pasta cila var.

Daha sonraki etapta bu ürünleri aldıktan sonrada akılımda bir kaç dış bakım ürünü var. Burda aklımdaki soru işareti şu;
- Auto Finesse Finale alacaktım sonra Auto Finesse Glisten i gördüm benzer uygulamalar yapılan ürünler gibi geldi. Hangisi benim açımdan mantıklı olur acaba? Aracımı yıkadıktan sonra sıkıp kurulayıp parlak temiz bir görüntü istiyorum birazda geç tozlanırsa çok harika olur.:)
-Auto Finesse Iron Out ve Auto Finesse Gloss bunlarda daha sonraki etapta jant ve lastiklerim için almayı düşündüğüm ürünler. Biraz daha sonraki kısımda kalıyor bunlar.

Bir sorum daha fiyat performans olarak araç kurulama bezi düşünüyorum hangi bez iyidir kırmızı bezi bazıları övüyor bazıları yeriyor kararsız kaldım artı olarak Finale yi yumuşak wax bezleriylemi silmem daha iyi olur.

Biraz uzun oldu ancak okuyup yanıtlayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim şimdiden.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öncelikle Merhabalar,

Ben yeni yeni kendi aracına birşeyler yapan bir arkadaşınızım. Epeyde okudum forumu ancak forumdaki çoğu arkadaşım seviyesinde detaycı bir arkadaş olamayacağımı biliyorum. Amacım sadece aracımı kendim temizlemek ve doğru ürünleri kullandığımdan emin olmak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Öncelikle ufak bir bilgi vereyim aracım hakkında aracım dışı lacivert renk içi bej döşemeye sahip bir araç bunun yanında zaman bulunca babamın arabasınada yardımcı olacağım oda dışı füme içi siyah bir araç deri döşememiz yok sadece direksiyonlarımız ve vites kısımları deri ama yumuşak plastik kısımları bol olan araçlar kullanıyoruz. Asıl amacım iç temizlik ve ani döşeme ve vinil deformasyonlarından kaçınmak. Kendi aracımda koltuğuma su döküldü ve bej döşemede nasıl bir su lekesi olduğunu benden daha iyi bilirsiniz. İsteğim bütün iç yüzeyde kullanacağım bir ürün almak döşemeleri direksiyonu taban halısını paspasları bunla temizlemek bunun içinde ilk etapta almayı düşündüğüm ürünleri yazmak istiyorum bir kere alıp bir daha düşünmeyim kullanayım diyorum bir kaç marka arasında süper derecede fark olacağınıda düşünmüyorum açıkcası. Almayı düşündüğüm iç temizlik ürünleri;
-Auto Finesse Total, araştırırken tüm bölgelerde kullanıldığını ve direk kullanımda olduğunu gördüm koltuk temizliğimi iç temizliğimi 2 araçtada bunla yapmayı düşünüyorum.
-Auto Finesse Spritz, ağır temizlikler hariç genel olarak bu ürünü kullandığınızı gördüm çokta övülüyor. Toz tutmadığı söyleniyor ki bunu çok istiyorum günlük temizlikte bunu kullanırım diye düşünüyorum.
İç için düşüncelerim bunlar. Bu arada self servis denilen yerlerde araç yıkayan kendi halinde bir arkadaşınızım. :) Bu da önemli belirteyim ön yıkama kova yıkama filan yapmıyorum yani.Aracımda da yeni pasta cila var.

Daha sonraki etapta bu ürünleri aldıktan sonrada akılımda bir kaç dış bakım ürünü var. Burda aklımdaki soru işareti şu;
- Auto Finesse Finale alacaktım sonra Auto Finesse Glisten i gördüm benzer uygulamalar yapılan ürünler gibi geldi. Hangisi benim açımdan mantıklı olur acaba? Aracımı yıkadıktan sonra sıkıp kurulayıp parlak temiz bir görüntü istiyorum birazda geç tozlanırsa çok harika olur.:)
-Auto Finesse Iron Out ve Auto Finesse Gloss bunlarda daha sonraki etapta jant ve lastiklerim için almayı düşündüğüm ürünler. Biraz daha sonraki kısımda kalıyor bunlar.

Bir sorum daha fiyat performans olarak araç kurulama bezi düşünüyorum hangi bez iyidir kırmızı bezi bazıları övüyor bazıları yeriyor kararsız kaldım artı olarak Finale yi yumuşak wax bezleriylemi silmem daha iyi olur.

Biraz uzun oldu ancak okuyup yanıtlayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim şimdiden.
Evvela ifade etmek isterim ki spritz hariç AF'nin yukarıdaki ürünlerinden hiçbirini tercih etmezdim. Fiyat performans olarak çok da beğenilen ürünler değil.

1) Finale ve Glisten arasında çeşitli farklılıklar var. Finale su bazlı ve parmak izi temizleme, parlaklık artırma gibi final dokunuşları için ideal bir ürün. Glisten ise solvent bazlı ve daha çok cam/kaportadaki kireç lekesi vb. ufak temizlikler için daha ideal bir ürün. İkisi de parlaklığa katkı sağlıyor ancak korumadan götürüyor. Glisten üretimden kalkıp tekrar stoğa girdi.

2) Total her yerde kullanılabiliyor ancak en iyisi demek pek de mümkün değil. Ayıca kullanıma hazır satılıyor yani uygulama başı maliyet yüksek olur. Şimdi spritz alıcağınızı düşününce plastik parçalarda başkaca bir ürüne çok da ihtiyaç duymazsınız. Senede bir temizlik için veya pedal, bagaj bölgesi gibi yerlerde kullanmak İçin yine de VP APC gibi soft bir ürün alabilirsiniz.

Yine döşeme ve direksiyon gibi yerlerdeki derileri temizlik için Koch Chemie Polstar alabilirsiniz. Sadece kumaş İçin VP Carpet Cleaner da olabilir ancak derilerde kullanamazsınız onu.

3) ilk aldığım demirtozu temizliği iron out du bitti bir daha almayı düşünmüyorum. Performans olarak pek üzmese de fiyatı yüksek. Onun yerine yine bölünmüş KC FB alabilirsiniz. Hem ucuz hem etkili.

4) Yeni polisajdan çıktıysa bütün bunlardan öte ön yıkama ve çift kova yahut tek kova çok eldiven yöntemiyle kendinizin yıkaması lazım. Kurulama bezi olarak Soft99 kırmızı bez çok da güzel değil. Yani panele koy çek yapmaya müsait olmadığı için sürüklemek gerekiyor ve uzun vadede çizer. Ha uzun vadede her halükarda çizilir o ayrı. Güzel bir ürün istiyorsanız Twisted pile ürünlere bakın.

5) İç alan temizliği için köpük yapan şişelerden de alabilirsiniz. Özellikle döşeme temizliğinde döşemeyi ıslatma durumu azalır.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öncelikle Merhabalar,

@Paian a noktasına virgülüne kadar katılıyorum ve biraz daha forumu derinlemesine incelemenizi tavsiye ediyorum naçizane. Aracınız pasta cila yeni yapıldı ise öncelikli amacınız mevcut durumunu muhafaza etmek yani düzgün yıkayıp kurulamak olmalıdır. Önce bu konuyu kafanızda netleştirirseniz gerisi daha kolay olacaktır. Ben ön yıkama yapmıyorum kullandığım şampuan önemsiz kurulama havlusu üstünkörü bir havlu yeter derseniz hem aracınıza işlem yapan arkadaşım emeğine hem de verdiğiniz ücrete yazık etmiş olursunuz

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@melo15, arkadaşlar çok doğru tavsiyeler vermiş, önceliğiniz yokama olmalı yoksa tek seferde bütün yapılanı çöpe atmış olursunuz.