Hızlı Soru - Cevap

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #3,441
Doğru diyorsun abi kil yaparken çizmekten korktumda iyi bi kaydırıcı ile riski daha azaltırım diye düşünmüştüm ama son karar 10 ml Concentrated işimi görecek gibi :)
fazlasıyla görür bence kılın markası ve sertliği daha önemli işi o çizmemesinde. Secho gibi sprey pompa var ise onla uygulayabilirsin şampuan karışımını

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Meguairs hariç kullanılabilir 2 şampuan da 500ml sprey şişeye birazcık yeterli belli bir orana gerek yok çok şampuanı da gerek yok 5-10 ml fazlasıyla yetecektir. Birkaç damla da çoğu zaman yeterli geliyor. En ucuz en bitirmek istediğini kullanabilirsin ki bana kalsa Meguiars olurdu bu ama cilalı diye diğer 2si dedim. amaan birkaç damla şampuan işte çok takılma. ;)
Ben daha dün kullandım meg. İ kil kaydırıcı olarak. Gayet iyi çalışıyor. Sonuç itibariyle clay luber olarak kullandığımız ürünlerde cilalı. Hemen üstüne wax falan kullanılacaksa zaten ipa, prep yada m600 - 700 gibi ürünler kullanalacağı için kullanımında bir sıkıntı görmüyorum. Polisaj yapılacaksa zaten bir sıkıntı yok.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben daha dün kullandım meg. İ kil kaydırıcı olarak. Gayet iyi çalışıyor. Sonuç itibariyle clay luber olarak kullandığımız ürünlerde cilalı. Hemen üstüne wax falan kullanılacaksa zaten ipa, prep yada m600 - 700 gibi ürünler kullanalacağı için kullanımında bir sıkıntı görmüyorum. Polisaj yapılacaksa zaten bir sıkıntı yok.
Tabiki kullanılabilir çıkaran dolayı kaydırıcılığı da iyi olur. Ben de VP Advanced Poseidon ve CG Citruss Gloss kullanmıştım kil kaydırıcı olarak geyet iyiydi. Kaldı ki kil kaydırıcı olsun kil kaydırıcı olarak kullanacağınız qd sprey wax olsun cilalı hep dediğin gibi Onur. Ben waxdan önce de çok defa cilalı şampuanla araba yıkadığımı bilirim sonuçta m700 ile silersin geçer ipa tam silemese de. Gene de benim tercihim polisaj olacaksa da wax yenilenecekse de kil kullanılacaksa da artık cilasız şampuan. Sonuçta bir tercih çok da fark ettirmeyecektir bol bol kullanıp yüzeyi kaygan tutup çok bastırmadan hızlı hareket ettirmeden kili düzgün kullanmak öncesinde Demirtozu uygulamak ve yüzeydeki korumayı söküp yeni korumaya zemin hazırlamak çok daha önemlidir. Bir de şampuanlı karışım kullanırken kil kaydırıcı olarak dikkat etmek gerek panelde kuruyup leke bırakmasın hele ki bu sıcaklarda. panel panel yapıp bol su ile durulayıp iyi kurulamak öneririm.

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
arkadaşlar yeni aldığım aracın deri koltuklarını temizlemek için yardım lazım.
mümkünse forumdan bölünmüş olarak satılan ne önerirsiniz ?
uygulaması nasıl olmalı ?
temizlerken besleyen ürünler tercihim olur fiyat da abartı olmaz ise sevinirik :)
şimdiden teşekkürler...

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
pasta polisaj işleminde vernikten mi 1-2 mikron alınmış oluyor?
araçlarda katman sıralaması astar-boya- vernik şeklinde mi?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
pasta polisaj işleminde vernikten mi 1-2 mikron alınmış oluyor?
araçlarda katman sıralaması astar-boya- vernik şeklinde mi?
Aşağıya @onurçiko nun forumda kolaylıkla bulabileceğiniz bir mesajını alıntılıyorum.

Polisaj yapmanın da bir sınırı vardır, markalara göre değişmekle beraber boyaların bir mikron ölçüsü vardır.Bu ölçüler üzerinden Clear Coat kısmı üzerinde çalışılır.Yani bu boya kalınlığının üzerinden çalışılabilecek vernik tabakası en fazla % 30-40 dır.Her polisaj sonrası bu vernik tabakasından ortalama olarak 3-5 mikron gider.Eğer zımpara, trizact yapmadıysanız.

Davlumbaz temizliği nasıl yapılır.
Ayrıca “araç boya katmanları” şeklinde basit bir aramayla muhtelif içeriği de ulaşabilirsiniz. Bknz;
ARAÇ BOYA TEKNOLOJİSİ ve BOYA HATTI İŞLEMLERİ - PDF

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar. Polisaj yapma Arifesindeyim ön tamponumda böyle bir sürtme var buna polisaj öncesinde sizce müdahale etmelimiyim ? Müdahale olarakta nasıl bir yol izlemeliyim ? Beni aydınlatırsanız sevinirim. D16CF033-1B8C-49DF-AE6A-C8C8839B5C78.jpeg A568F76D-92E8-46CF-8988-14F0B243DEFB.jpeg

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar merhabalar. Polisaj yapma Arifesindeyim ön tamponumda böyle bir sürtme var buna polisaj öncesinde sizce müdahale etmelimiyim ? Müdahale olarakta nasıl bir yol izlemeliyim ? Beni aydınlatırsanız sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 12265 Ekli dosyayı görüntüle 12266
Bu kısımları biraz daha nezaket ister, normal panele koyduğun ürünün daha fazlasını koyarak, deviri düşük tutarak ve fazla tamponu hırpalamadan bir cutting geçersin üzerine rutuş, 1hafta sonra rutuş dışına taşırmadan 1000- 1500- 2000- 2500 zımpara ve polish dipçik gibi olur.
Rutuşa başlamadan özellikle bu kısımları m600, 700le bir silmek boyanın tutunumunu arttıracaktır. Ben böyle yapardım. Olmazsa zaten boyanır diye düşünerek
Kolay gelsin;)

allper8

Amatör Detaycı
Üye
Wizard of Gloss - New Marlin Drying Towel | eBay
https://www.amazon.de/Wizard-Gloss-...prefix=wizard+glos,aps,224&sr=8-4-spons&psc=1
bu iki ürün farklımı arkadaşlar birinde yeni yazıyor köşe dikişleri farklı ne dersiniz hangisini almalı arkadaş gelirken istiyeceğim.
Farklılar onlar. az beklersen aldırdım ben tanıdık getiriyor ay sonu elimde olacak 29€ dan ucuza geliyor. Arkadaşından farklı bşy isteyelirsin yerine.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi