Hızlı Soru - Cevap

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #4,181
Kargoyla birlikte 55-60$ ürün + %20 gümrük vergisi ile yaklaşık 380-400tl. arası masraf edip adı-sanı duyulmamış bir ürün almak yerine., alanında uzman, uzun zamandır bu işle uğraşan araba, tekne/yat gibi taşıtlara koruma amaçlı seramik vs.. ürünler üreten yerli malı Nasiol firmasının ürünlerini biraz inceleyin..
Nasiol ZR53 Araç Nano Seramik Boya Koruma Fiyatı
Nasiol NL272 Üstün Nano Boya Koruma Performansı - Araç Nano Fiyatı
Hocam nasiol zr53 ün fiyatı çok iyi, ama önermediler forumda daha önce bana. Sizce iyimidir.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam nasiol zr53 ün fiyatı çok iyi, ama önermediler forumda daha önce bana. Sizce iyimidir.
Ben arkadaşa çin işi ürün yerine adı-sanı belli bir ürün olduğu için önerdim., maksat aracın boyasını korumaksa ben wax 'ı tercih eden bir insanım., kimyasal ürünler bana göre değil., bu sebebten uygulaması zor-kolay nasıldır, amatör bir kullanıcı uyguluyabilir mi vs.. bunları bilmiyorum, Wax seven insanım ben :) uygulama yapan arkadaşların yorumları daha yerinde olacaktır..

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ustalarıma selam ederek söz almak isterim
Şimdiye kadar

WETPROOF
Çinli Mr.Fix Mavi
Mr.Fix Siyah
Bekbars Glass Coating
Glass Ceramic
Hybrid
Hardcore
Deep Coating

Ürünlerini nano yada seramik hangi kategoriye sokarsak sokalım ben net bir şekilde waxçıyım. Evet dayanımı, direnci, parlaklığı çok olabilir ama sanmıyorum buraya ütye olupta arabuı koruma namına zırhlayıp streçe sarıp konteynerla hangarda saklayan.
Pederlerin arabalarına, bakmaya zamanı olmayan insanların arabasına uyguluyorum iki de bir bakım, özenti* istemesin diye.
*:Ürüne göre değişir
Yoksa Opel Astra K kasa bir aracı olan arkadaş vardı nickini unuttum stek dyno shield yaptı üstüne tac system olması lazım seramik yaptı mesela şimdi neler yapıyor detaya dair bilmiyorum:komik:
Hatırlayan etiketlesin nolur.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Şimdiye kadar

WETPROOF
Çinli Mr.Fix Mavi
Mr.Fix Siyah
Bekbars Glass Coating
Glass Ceramic
Hybrid
Hardcore
Deep Coating

Ürünlerini nano yada seramik hangi kategoriye sokarsak sokalım ben net bir şekilde waxçıyım. Evet dayanımı, direnci, parlaklığı çok olabilir ama sanmıyorum buraya ütye olupta arabuı koruma namına zırhlayıp streçe sarıp konteynerla hangarda saklayan.
Pederlerin arabalarına, bakmaya zamanı olmayan insanların arabasına uyguluyorum iki de bir bakım, özenti* istemesin diye.
Yoksa Opel Astra K kasa bir aracı olan arkadaş vardı nickini unuttum stek dyno shield yaptı üstüne tac system olması lazım seramik yaptı mesela şimdi neler yapıyor detaya dair bilmiyorum:komik:
@Berkay :komik:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Şimdiye kadar

WETPROOF
Çinli Mr.Fix Mavi
Mr.Fix Siyah
Bekbars Glass Coating
Glass Ceramic
Hybrid
Hardcore
Deep Coating

Bende de Opel Astra K mevcut. Kendim yarı Almanya yarı Türkiye bir hayatım olduğu için geçen sene Nanolex Si3d seramik uyguladım. Çök kötü uygulanmasına rağmen 14 ay 35.000km iyi dayandı. Seramik tercih etmemin sebebi ise sürekli aracın yanında olmadığım için kafama estiğinde wax uygulayabilecek bir şansım yoktu o yüzden tercih ettim. Hakkını vermem gerekirse seramik olayı ayrı bir dünyadır ve aracımın yıkanmadan iki ay gezdiğini biliyorum ve gram leke toz tutma vs yoktu. Su iticilik toz tutmaya karşı oluşturduğu kalkan vs bence seramiği seramik yapan en önemli özelliklerinden. Şimdi araçta Zymöl Wax mevcut ve araç abartısız her hafta yıka beni diyor seramiğe alışınca çabuk kir tutmasına daha henüz alışamadım :)

Kısacası seramik işi kendi uygulama yeri ya da garajı olmayan, istediği her vakit wax uygulama imkanı bulunmayan kişiler için en ideal çözümdür.
Ha desem ki sürekli araba benimle olsa ve imkanım olsa wax dışında uygulama yapmam çünkü onun zevki ve keyfi ayrıdır ama yukarıdaki şartları taşıyan kişiler için seramik bence güzel.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bende de Opel Astra K mevcut. Kendim yarı Almanya yarı Türkiye bir hayatım olduğu için geçen sene Nanolex Si3d seramik uyguladım. Çök kötü uygulanmasına rağmen 14 ay 35.000km iyi dayandı. Seramik tercih etmemin sebebi ise sürekli aracın yanında olmadığım için kafama estiğinde wax uygulayabilecek bir şansım yoktu o yüzden tercih ettim. Hakkını vermem gerekirse seramik olayı ayrı bir dünyadır ve aracımın yıkanmadan iki ay gezdiğini biliyorum ve gram leke toz tutma vs yoktu. Su iticilik toz tutmaya karşı oluşturduğu kalkan vs bence seramiği seramik yapan en önemli özelliklerinden. Şimdi araçta Zymöl Wax mevcut ve araç abartısız her hafta yıka beni diyor seramiğe alışınca çabuk kir tutmasına daha henüz alışamadım :)

Kısacası seramik işi kendi uygulama yeri ya da garajı olmayan, istediği her vakit wax uygulama imkanı bulunmayan kişiler için en ideal çözümdür.
Ha desem ki sürekli araba benimle olsa ve imkanım olsa wax dışında uygulama yapmam çünkü onun zevki ve keyfi ayrıdır ama yukarıdaki şartları taşıyan kişiler için seramik bence güzel.

Tabiki bu şekildeki pratik faydaları yadsınamaz. Mardinde hiç imkanım yokken orda burda detay yapardım kovulurdum, kavga ederdim, tartışırdım falan ama sırf waxın sürme zevki için hepsini göze alırdım.
Yine işin ucu zevk meselesine gidiyor

O zmn şöyle bir hadisede karşımıza çıkıyor "gırgır amaçlıdır";)

İlgilenme sırasına göre

Aio - İkide bir uğraşırım

Wax - Özellikle zaman ayırır uğraşırım

Hızlı cila - Zaman dar ama uğraşmayı seviyorum

Seramik - Hiç zamanım yok ama aracımı temiz parlak seviyorum

Folyo - Aksada koksada bişi olmaz, ilgisiz olsam ne olmasam ne, yapışkan garajla geziyorum

Folyo+seramik - bkz @Berkay Tac System Seramik - Stek Kaput Filmi - Detaylı Temizlik Uygulamaları

Tekrar: Gırgır amaçlıdır:D

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Tabiki bu şekildeki pratik faydaları yadsınamaz. Mardinde hiç imkanım yokken orda burda detay yapardım kovulurdum, kavga ederdim, tartışırdım falan ama sırf waxın sürme zevki için hepsini göze alırdım.
Yine işin ucu zevk meselesine gidiyor

O zmn şöyle bir hadisede karşımıza çıkıyor "gırgır amaçlıdır";)

İlgilenme sırasına göre

Aio - İkide bir uğraşırım

Wax - Özellikle zaman ayırır uğraşırım

Hızlı cila - Zaman dar ama uğraşmayı seviyorum

Seramik - Hiç zamanım yok ama aracımı temiz parlak seviyorum

Folyo - Aksada koksada bişi olmaz, ilgisiz olsam ne olmasam ne, yapışkan garajla geziyorum

Folyo+seramik - bkz @Berkay Tac System Seramik - Stek Kaput Filmi - Detaylı Temizlik Uygulamaları

Tekrar: Gırgır amaçlıdır:D
bir de folyo altı wax / folyo / sonrası seramik yaptıranlar var onlara ne dicezz :komik:

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
Isterseniz elimde hikari diamond in japonya versiyonu olan pika pika rain premium var 2 araçta 3 yıl kullandım oldukça memnun kalmıştım amazon ve eBay satış fiyatı 110 usd hikari diamond ise 800 TL ye burada satılıyor. Ben 500 TL istiyorum.

Ben seramik uygulamasını bina altı yapı kapalı garajda 1 ayda yapmıştım.

İlk pazar demirtozu kil
Ikinci pazar pasta
Üçüncü pazar cila
4. Pazar ise seramik uygulaması yapmıştım. Zaten 10 dakika sonrra yüzeyine bir şey yapasamaz çünkü ürün kurlesiyiyor öyle kapalı bir yere de ihtiyaç yok.
Bir şişe şahin ve d sınıfı Subaru Legacy ye fazlası ile yetti şişenin 3 de biri artmıştı 2 kat uygulasaydim demiştim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Şimdiye kadar

WETPROOF
Çinli Mr.Fix Mavi
Mr.Fix Siyah
Bekbars Glass Coating
Glass Ceramic
Hybrid
Hardcore
Deep Coating

Evet o benim :) Bazı sağlık sorunlarıyla uğraştım diyelim, ama boş durmadım, jantlara da seramik yaptım :D Rutin yıkamamı, seramik bakımımı yapmaya çalışıyorum. Kapalı otoparklı bir yere taşındığım için yıkama periyotlarımda değişiklik oldu haliyle. En son gelişme araba direksiyon kolonu kilidi arızası verdi, şuan serviste. Direksiyon kilidi modülü değişecekmiş. Hayırlısı, beklemedeyim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Evet o benim :) Bazı sağlık sorunlarıyla uğraştım diyelim, ama boş durmadım, jantlara da seramik yaptım :D Rutin yıkamamı, seramik bakımımı yapmaya çalışıyorum. Kapalı otoparklı bir yere taşındığım için yıkama periyotlarımda değişiklik oldu haliyle. En son gelişme araba direksiyon kolonu kilidi arızası verdi, şuan serviste. Direksiyon kilidi modülü değişecekmiş. Hayırlısı, beklemedeyim.
Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin. Tüm hastalara bil hassa size

Jantlara seramik benimde aklımda, tutunumu zayıf oluyor ısıdan, aşırı kirlilikten falan

Hayırla çıksın araba da benimkide 3 haftadır sanayideydi dün çıktı nasıl bir hissiyat iyi bilenlerdenim:rolleyes:

Espri ve gırgırımızın dozu umarım kalbinizi kırmamıştır. Öyle birşey olduysa hakkınızı helal ediniz. Niyetimizin farkında olduğunuzu koyduğunuz gülücüklere bağlıyorum.:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin. Tüm hastalara bil hassa size

Jantlara seramik benimde aklımda, tutunumu zayıf oluyor ısıdan, aşırı kirlilikten falan

Hayırla çıksın araba da benimkide 3 haftadır sanayideydi dün çıktı nasıl bir hissiyat iyi bilenlerdenim:rolleyes:

Espri ve gırgırımızın dozu umarım kalbinizi kırmamıştır. Öyle birşey olduysa hakkınızı helal ediniz. Niyetimizin farkında olduğunuzu koyduğunuz gülücüklere bağlıyorum.:)
Farkındayım olur mu öyle şey rahat olun :)
Tüm hastalara şifa versin inşallah.
Jantlara jant için özel üretilmiş bir seramik yapmadim quartz shine vardi elimde onu yaptım. Dayanımını gözlemliyorum ama simdiye kadar yaptığım yıkamalarda çok kolaylık sağladı bana. Fussoya göre daha memnun kaldım. Konusu gelecek fotoğrafları çektim :D

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Bende de verdi Muğla tatilinde o hata. Sonra düzeldi dedim İzmir’e dönünce servise götürürüm. Meğerse hemen götürmem gerekiyormuş. Araç 40 kere çalıştırınca beyin sistemde yer alan hata uyarılarını siliyormuş o yüzden bir şey yapamadılar. Hatta resmini bile çekmiştim uyarının. Sonra zaten 3 yıl uzatılmış garantiniz var deyip hata tekrarlarsa direk gelin dediler

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bende de verdi Muğla tatilinde o hata. Sonra düzeldi dedim İzmir’e dönünce servise götürürüm. Meğerse hemen götürmem gerekiyormuş. Araç 40 kere çalıştırınca beyin sistemde yer alan hata uyarılarını siliyormuş o yüzden bir şey yapamadılar. Hatta resmini bile çekmiştim uyarının. Sonra zaten 3 yıl uzatılmış garantiniz var deyip hata tekrarlarsa direk gelin dediler

Bende ikinci defa veriyor. 20.000 km önce yine karşılaştım, sol ön kapı kilidini değiştirdiler düzeldi. Direksiyon kolonu olarak algılamış herhalde o zaman. Hatta servise gidince servisin önünde araba kendisini kilitledi. Çalışmadı yani, sonra bir şekilde müdahale edip çalıştırdılar. Şimdi tekrar aynı hatayı alınca vakit kaybetmeden servisin yolunu tuttum, bu sefer kapı kilidi değil direksiyon kolon kilidi modülü değişecekmiş. Aklınızda olsun öyle bir şey görürseniz tatile falan aman diyim, bu elektronik arıza yolda bırakır.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
foruma mobilden giriş yapılamıyor. fontu büyütülmüş yazıların yanında /SİZE benzeri yazılar çıkıyor.