Hızlı Soru - Cevap

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,481
@occan benimdeki aklımdaki soruya ışık tuttunuz sadece hobi amaclı ufak tefek cilalama taş izi giderme felan ibrid dusunuyordum alırsanız ve uygulama yaparsanız haberimiz olursa cok makbule geçer
Ufak tefek birkaç bişey yaptım ama wax atmak yada uzun işler yapmadım detaylı kullanımdan sonra paylaşımda bulunmaya çalışırım.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Turşusunu kuracağım olanların :) Fakat size özel bir VP Tar Remover stoklarına bakarım.
Bende artık karar aldım turşuluk olsun diye ürün almicam heleki konsantre detay ürünleri hiç almicam 500 ml yada 1 lt hazır ürünler alıyorum artık.. dolap 2-3 sene önce aldığım ürünler dolu kullan kullan bitmiyor.. en basiti 3 yıl önce meg apc aldım bi bidon israf etmek için dağa taşa sikiyorum hala bitmedi

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Bende artık karar aldım turşuluk olsun diye ürün almicam heleki konsantre detay ürünleri hiç almicam 500 ml yada 1 lt hazır ürünler alıyorum artık.. dolap 2-3 sene önce aldığım ürünler dolu kullan kullan bitmiyor.. en basiti 3 yıl önce meg apc aldım bi bidon israf etmek için dağa taşa sikiyorum hala bitmedi
Evde kullanmak en güzeli :)

coco035

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çiğli
Abi yolla bana boşuna sıkma:mutlu:

bilalyildirim

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Avrupa
Benzinlik tayfasi olarak yikamadan sonra gene soft99 luxury gloss uyguladim :) bu seferki parlaklik hoşuma gitmedi desem yalan söylemiş olurum :)
Hocam selamlar. Benim qd kriterim aracın parlak görünmesi. Yaptığım araştırmalarda hep luxury gloss sonucuna vardım. Maşallah sizin aracınızdan gördüğüme görede gerçekten işini iyi yapıyor. Merak ettiğim bir diğer konu ise dayanımı. Dayanıklılığı hakkında bir kanıya varamadım. Kimi çok memnun kimi hiç değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Minimum kaç gün etkisini sürdürüyor?

kokucu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul Avrupa yakasi çapa/Fatıh
tekrar merhaba, bugun aranızda ıkıncı gunum.Önce, aracımı belırteyım; honda cıvıc 2017 model aracımı alır almaz zıebart a bıraktım komple motor ve iç koruma yapıldı.Devamında boya parlatma ve boya koruma yapıldı.Son olarak komple seffaf folyo kaplandı.Aracımı hafta sonları kulanan bırısıyım.Aracı devamlı branda ıle kullanıyorum.Sunu belırteyım 3. hondam hep branda ıle kullanıyorum.Yagıslı havalarda aracımı kullanmıyorum.Brandadan cok memnunum hıc sıkıntı yasamadım.İçi özel müflon ile kaplı.Borusan otoya branda ureten yeri buldum şans eseri.Araca özel dikiliyor uzerıne tam oturuyor.Aracım sıfır kondusyonunda dıye bilirim.Kafanızı şişirdim özür dilerim,Gelelim esaz konuya şimdi yenı baslayan bırı olarak sızlerin fikirlerine ihtiyacım var.Ne gibi urunlere ıhtıyac duyacagım,sizlerin fikirlerinizi almak isterim.Birde bu ürün kısaltmalarını anlamakta zorluk çekiyorum.Elimdeki ürünleri sizinle paylasmak istedim.
20190814_121242.jpg 20190814_121323.jpg 20190901_111637.jpg 20190901_111637.jpg

Son düzenleme:

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Merhaba, Bir arkadaşımın honda crv aracının yan basamaklarinda böyle bir beyazlık var. Basamagin malzemesi yumuşak plastik gibi. Tırnakla kaşıyınca çıkıyor ama iz kalıyor. Bunu zarar vermeden nasıl çıkarabiliriz?

onurolgun

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam selamlar. Benim qd kriterim aracın parlak görünmesi. Yaptığım araştırmalarda hep luxury gloss sonucuna vardım. Maşallah sizin aracınızdan gördüğüme görede gerçekten işini iyi yapıyor. Merak ettiğim bir diğer konu ise dayanımı. Dayanıklılığı hakkında bir kanıya varamadım. Kimi çok memnun kimi hiç değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Minimum kaç gün etkisini sürdürüyor?
Dayanim konusu tamamen sizin araci hangi malzeme ile yikadiginiza bagli.ben ornek vermek gerekirse genellikle 2 lt lik secho ya 25-30 ml b33 ekleyip ön yikama yapiyorum.
3-4 yikama sonra dayanikligi azaliyor.
Şayet 50-60 ml b33 koyup ön yikama yaparsam 2 yikamada dayaniklik azaliyor.Qd tarzi urunlerden cok dayaniklik beklemiyorum,eglence amacli guzel oluyor bu tarz urunler.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhaba, Bir arkadaşımın honda crv aracının yan basamaklarinda böyle bir beyazlık var. Basamagin malzemesi yumuşak plastik gibi. Tırnakla kaşıyınca çıkıyor ama iz kalıyor. Bunu zarar vermeden nasıl çıkarabiliriz?
Yapışkana benziyor. birçok markanın yapışkan temizleyicileri var

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Üzülerek söylüyorum ki ne yazıkki çözümü yok. Plastik malzemenin kullanılan yıkama kimyasallarından dolayı (kostik) ve kalitesizliginden dolayı yapısı bozulmuş.
Moleküler bozulma neticesinde Dışa çıkan boyar madde uçması neticesinde beyaz bir görünüm alıyor.
İlerde yapışkan bir yapıda almaya başlayabilir.
Önerim sihirli sünger yetmezse çok ince zımpara yapıp dış bozuk zemini temizleyip plastik vinil koruyucu uygulayıp süreci geciktirmek.
İyi detaylar.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Yeni aldığım araca kışa girmeden soft 99 fuso coat yapıp kışa hazırlayım dedim. Kılcal çizikleri var ama ilk bahar polisaj yapıcam. Demir tozu sökücü ardından kil ile yüzeyi hazırladım. Aracı son kez yıkayıp kuruladıktan sonra wax yapmaya başladım. Hava serin ve rüzgarlı olsuğu için çok çabuk kuruyor. Silmesi çok zor geldi. Ve yüzeyde alacalı bulacalı kalıyor. Araç seat toledo opak kırmızı. Daha önce eski aracımda kiwami kullanıyordum ve silmesi çok kolaydı. Elimde orbital makina var sizce makina ile atabilirmiyim ?