Hızlı Soru - Cevap

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar wax olarak hangisini önerirsiniz? aşağıdaki linkten almayabilirim fakat sadece ürünleri görmeniz için ekledim. @SubaruOutback Hakan abi özellikle senin yorumun çok önemli benim için :) Sonuçta Soft99 ' da masterı yapmış birisin :D
2 - 3 ayda bir wax atarım abi en az 2 ay dayanıklı olsun ve parlaklığı yüksek olsun istiyorum. Tonyin' den memnunum açıkçası ama farklı ürünler denemek istiyoruz hep bildiğin gibi :)
Yeni Ürün Soft99 Fusso Coat 12 Aylık Wax 200gr - n11.com
Soft99 Kiwami Aşırı Parlak Wax Siyah Sert Wax - n11.com

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
arkadaşlar wax olarak hangisini önerirsiniz? aşağıdaki linkten almayabilirim fakat sadece ürünleri görmeniz için ekledim. @SubaruOutback Hakan abi özellikle senin yorumun çok önemli benim için :) Sonuçta Soft99 ' da masterı yapmış birisin :D
2 - 3 ayda bir wax atarım abi en az 2 ay dayanıklı olsun ve parlaklığı yüksek olsun istiyorum. Tonyin' den memnunum açıkçası ama farklı ürünler denemek istiyoruz hep bildiğin gibi :)
Yeni Ürün Soft99 Fusso Coat 12 Aylık Wax 200gr - n11.com
Soft99 Kiwami Aşırı Parlak Wax Siyah Sert Wax - n11.com
Fusso fluoropolymerler var, carnauba yok.
Kiwami'de ise fluoropolymer bildiğim kadarı ile yok. Carnauba ağırlıklı bir ürün ama içeriğinde polymerlerde var.

Carnauba sıcaklık,parlaklık veriyor. Amacın az dayanım ama parlaklık ise tercihin kiwami olmalı. Göz alıcı olmasada nispeten parlaklık ama uzun dayanım istiyorsan o zaman tercihin Fusso12 olmalı :)

Bir tanede kiwaminin şampuanında aldın mı işlem tamam.
Soft99 Premium Wax In Shampoo-Gümüş Araçlar İçin Cilalı Şampuan 750ml. : DIŞ BAKIM ÜRÜNLERİ : www.boyassi.com

Bu şampuanı süngere döküp uygulaman gerekiyor; kovaya dökerek de uygulama şansın var ama sarfiyat kol böreği kıvamında olacaktır. (aşağı yukarı 10lt'ye 200ml gibi) Bunların kapakları aşağı yukarı 10ml ediyor. Senin otomobil için sarfiyat 30-50ml aralığında olmalı.

Soft99 master'ı iyi fikir, üniversite açarlarsa tezli/tezsiz fark etmez balıklama atlarım. 40'dan sonra 3. üni'yi okurum :)

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fusso fluoropolymerler var, carnauba yok.
Kiwami'de ise fluoropolymer bildiğim kadarı ile yok. Carnauba ağırlıklı bir ürün ama içeriğinde polymerlerde var.

Carnauba sıcaklık,parlaklık veriyor. Amacın az dayanım ama parlaklık ise tercihin kiwami olmalı. Göz alıcı olmasada nispeten parlaklık ama uzun dayanım istiyorsan o zaman tercihin Fusso12 olmalı :)

Bir tanede kiwaminin şampuanında aldın mı işlem tamam.
Soft99 Premium Wax In Shampoo-Gümüş Araçlar İçin Cilalı Şampuan 750ml. : DIŞ BAKIM ÜRÜNLERİ : www.boyassi.com

Bu şampuanı süngere döküp uygulaman gerekiyor; kovaya dökerek de uygulama şansın var ama sarfiyat kol böreği kıvamında olacaktır. (aşağı yukarı 10lt'ye 200ml gibi) Bunların kapakları aşağı yukarı 10ml ediyor. Senin otomobil için sarfiyat 30-50ml aralığında olmalı.

Soft99 master'ı iyi fikir, üniversite açarlarsa tezli/tezsiz fark etmez balıklama atlarım. 40'dan sonra 3. üni'yi okurum :)
böyle güzel bir cevap alacağımdan emindim abi çok çok teşekkür ederim :)
ahahaha abi bu markada dediğim gibi bence master yapmış birisin :)

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Markaya sempatim var, Japon malı olmasa bu kadar ilgi duymazdım :D Ne master'ı, daha ben 1.sınıftayım :)
Hazır yakalamışken bir ufak soru daha sorayım abi :)
Aracıma 23 Ağustos' ta Meg. bayinde pasta - cila, boya koruma vs. yapılmıştı. Tahmin ediyorum ki kil temizliği de yapılmıştır.
Kil temizliğini kaç ayda bir yapmalıyız abi? Mevsim geçişleri gibi mi düşünelim?
Açıkçası daha yeni sayılır aracıma yapılan, ben Kış bitiminde düşünüyorum ama emin olamadım yine de .. :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aracıma 23 Ağustos' ta Meg. bayinde pasta - cila, boya koruma vs. yapılmıştı. Tahmin ediyorum ki kil temizliği de yapılmıştır.
Kil temizliğini kaç ayda bir yapmalıyız abi? Mevsim geçişleri gibi mi düşünelim?
Açıkçası daha yeni sayılır aracıma yapılan, ben Kış bitiminde düşünüyorum ama emin olamadım yine de .. :)
Ben ihtiyaç halinde kil kullananlardanım. Eskiler şöyle der, senede 3-4 defa kil uygulanabilir. Artık ürünlerin teknolojileri de değiştiği için bu süre senin dediğin gibi ve ihtiyaç halinde senede 2 kere mevsim geçişlerinde olabilir.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Senelik rütin olarak 3-4 kez yapabilirsin, ama çizer haberin olsun, kil eldiven edinirsen daha kafan rahat olur.
Ayrıca rütin dışında bir bakarsın ihtiyaç hasıl olmuş, beklenmedik bir dış etken kil ihtiyacı doğurmuş, rütini beklemeden hemen yaparsın.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Senelik rütin olarak 3-4 kez yapabilirsin, ama çizer haberin olsun, kil eldiven edinirsen daha kafan rahat olur.
Ayrıca rütin dışında bir bakarsın ihtiyaç hasıl olmuş, beklenmedik bir dış etken kil ihtiyacı doğurmuş, rütini beklemeden hemen yaparsın.
Bir kil eldiveni alamadık hocam, çinlilerden bir link verir misin rica etsem, birde kil eldiveni nasıl kullanılıyor ve ömrü ne nasıl?

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Tecrübeli arkadaşlarımıza benim de bir sorum olacak. Benim gibi başlangıç seviyedeki arkadaşlara, zararı minimum olabilecek kil ne önerirsiniz ? (Vp turuncu önerenler olmuştu ama tecrübe edilmiş alternatif varsa onu da deneyebilirim.) diğer bir sorum da şu olacak; forumda oldukça fazla denk geldiğim sikkens m600-700 ün tam olarak kullanım alanı nedir ?

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Tecrübeli arkadaşlarımıza benim de bir sorum olacak. Benim gibi başlangıç seviyedeki arkadaşlara, zararı minimum olabilecek kil ne önerirsiniz ? (Vp turuncu önerenler olmuştu ama tecrübe edilmiş alternatif varsa onu da deneyebilirim.) diğer bir sorum da şu olacak; forumda oldukça fazla denk geldiğim sikkens m600-700 ün tam olarak kullanım alanı nedir ?
Kil olarak Bilt hamber şiddetle tavsiye ederim. M700 tiner ile yüzey temizliği yapabilir, wax uygulama öncesi daha önceden uyguladığınız ürünü sökebilirsiniz.

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Kil olarak Bilt hamber şiddetle tavsiye ederim. M700 tiner ile yüzey temizliği yapabilir, wax uygulama öncesi daha önceden uyguladığınız ürünü sökebilirsiniz.
Bilt hamber tedarik kısmı biraz zor gibi görünüyor :) tiner diyince de yaptığım rötuşları da kaldırır sanırım.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
M600 ve M700 yüzey temizliği için kullanılır. Genelde polisaj sonrası artıkları temizlemek için tercih edilir.

İkisinin farkı da şudur: M700 plastik yüzeyde de kullanılabiliyor.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yani şuan baktığımda öyle pütürlük bir yüzey yok boyada aslında. Zaten boya koruma hiç eksik olmuyor hem katı waxı 2 ayda bir yapıyorum. Her yıkamada pw(şuan gyeon wetcoat geldi) yapıyorum. Mahallemde biraz fazla ağaç var elbette düşüyor yapışkanlar ama hemen yıkama yapıyorum. Bu kil zamanını tam olarak anlamanın yöntemi var mı? Aracımda koyu gri olduğu için pek belli etmiyor.

Orçun

Tecrübeli Detaycı
Üye
Merhaba atas fasco kullananlar nasıldır iyimidir kalıcığı uygulama zorluğu?

aco16

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar iç mekan torpido yüzeyinde çift taraflı bant kalıntıları mevcut; bunu en sağlıklı şekilde ne ile temizleyebilirim?