Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Elimde upcare hızlı cila var bu nasıl bir ürün yani aracıma zarar verir mi ? Quick wax mı bu yoksa quick detailer mı
Hiç kullanmadım ama nette yazılanları okuyunca temizlik özelliği olmayan 3-4 hafta koruma süresi olan bir hızlı cila olduğuna kanaat getirdim. 3-4 hafta diyorsa da o büyük ihtimal özellikle kışın 2 haftadan öteye gitmeyecektir.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu tarz süet-deri karışımı botlarda temizlik için deichmann dan aldığım köpüğü kullanıyordum. Ama elimde Vp cc,Vp apc ve Koch Gs, polstar var. Bunlardan hangisini nivea köpük yapıcı şişeye koysam uygulasam daha doğru olur? Sonuçta satılan ürünler elimizde var detaycı ruhu

Edit:düzeltme yapıldı. 100277841_1.jpg

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu tarz süet-deri karışımı botlarda temizlik için deichmann dan aldığım köpüğü kullanıyordum. Ama elimde Vp cc ve Koch pw var. Bunlardan hangisini nivea köpük yapıcı şişeye koysam uygulasam daha doğru olur? Sonuçta satılan ürünler elimizde var detaycı ruhu Ekli dosyayı görüntüle 17145

Merhaba, CC dediğiniz carpet cleaner sanıyorum, pw de protector wax değil mi?

İkisi de buna uygun ürünler değil ki, hadi cc belki köpürür, hatta temizler falan da yine de bu deriye uygun değil. PW zaten temizlik için değil koruma için, bu yüzeye tutunabileceğini sanmıyorum.

VP APC olsa düşük bir oranda kullanırsanız temizlik de yapar, zarar da vermez.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ço
Merhaba, CC dediğiniz carpet cleaner sanıyorum, pw de protector wax değil mi?

İkisi de buna uygun ürünler değil ki, hadi cc belki köpürür, hatta temizler falan da yine de bu deriye uygun değil. PW zaten temizlik için değil koruma için, bu yüzeye tutunabileceğini sanmıyorum.

VP APC olsa düşük bir oranda kullanırsanız temizlik de yapar, zarar da vermez.
Çok özür dilerim Koch ps(polstar) yazacaktım :)
Koch ps deri ağırlıklı temizlik için kullanılıyor.
Vp cc için de hani kumaş döşemede temizlik için kullanıyoruz.
Apc de genel temizlik diyelim
Ama bunlar arasında hangisi en doğru olur karar veremedim. Sonuçta o satılan üründe de bu tip temizleyici bulunuyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ço
Çok özür dilerim Koch ps(polstar) yazacaktım :)
Koch ps deri ağırlıklı temizlik için kullanılıyor.
Vp cc için de hani kumaş döşemede temizlik için kullanıyoruz.
Apc de genel temizlik diyelim
Ama bunlar arasında hangisi en doğru olur karar veremedim. Sonuçta o satılan üründe de bu tip temizleyici bulunuyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Pol Star olur tabii ki. Hatta güzel olur ama sabunlu nemli bezle de temizlenir :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pol Star olur tabii ki. Hatta güzel olur ama sabunlu nemli bezle de temizlenir :)
Karışım oranı olarak ne önerirsiniz :) bu tarz detail için aldığım ürünleri farklı yerlerde de kullanmaya başladım malum 200 250 ml ayakkabı temizleyici karışımlar 20-25tl bandında satılır oldu artık. Elde olanı verimli olarak başka alanlarda da kullanma vakti :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Karışım oranı olarak ne önerirsiniz :) bu tarz detail için aldığım ürünleri farklı yerlerde de kullanmaya başladım malum 200 250 ml ayakkabı temizleyici karışımlar 20-25tl bandında satılır oldu artık. Elde olanı verimli olarak başka alanlarda da kullanma vakti :)
1:5 ile 1:20 arasında sulandırılabilir deniyor manuelinde, 1:10 tatmin edecektir, ekstra bir kiri yoksa diye düşünüyorum.

MuratSarıakçalı

Çaylak Detaycı
Üye
Hiç kullanmadım ama nette yazılanları okuyunca temizlik özelliği olmayan 3-4 hafta koruma süresi olan bir hızlı cila olduğuna kanaat getirdim. 3-4 hafta diyorsa da o büyük ihtimal özellikle kışın 2 haftadan öteye gitmeyecektir.
Perdeleme yapar mı,boya korumaya zararı olur mu acaba

Erso81

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Af spritz kokusu bana iğrenç geliyor. Sanırım ürünüm bozuk, sepetin dibinde ezilip mayalanmış meyve kokusu geliyor, uyguladıktan sonra kokusu düzeliyor ama hiç hoş değil, normal midir bilemiyorum.
Kc top star, gyeon preverse kullanan var mı?
Sonax xtreme matt (kalbimin bir köşesinde)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Af spritz kokusu bana iğrenç geliyor. Sanırım ürünüm bozuk, sepetin dibinde ezilip mayalanmış meyve kokusu geliyor, uyguladıktan sonra kokusu düzeliyor ama hiç hoş değil, normal midir bilemiyorum.
Eğer mat final seviyorsanız Sonax matt effect en iyi sonucu verir.

DENİZLİ

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Hindistan cevizi gibi kokar. Muhtemelen üründe sıkıntı var.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar bir sorum var :)

Würth tornado ile buhar makinası denilen şey aynı mı ? Değilse buhar makinası aynı işi görür mü ? F/P açısından hangisini almalıyım?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arkadaşlar bir sorum var :)

Würth tornado ile buhar makinası denilen şey aynı mı ? Değilse buhar makinası aynı işi görür mü ? F/P açısından hangisini almalıyım?
İkisi bambaşka makinalar/cihazlar. Yapılacak işe göre, her ikisini de kullanan var. Tornado sonrasında yine sağı solu süpürmek gerekebilir.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
abi ben tavan temizliği ve zorlu kirlerin temizliğinde kullanmak istiyorum. hangisini almalıyım ? Bu işlerin dışında buhar makinası hangi işe yarar ?
kopresör varsa ben tornado almak isterdim fakat tavan temizliğinde ben olsam ikisinide kullanmam

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
abi ben tavan temizliği ve zorlu kirlerin temizliğinde kullanmak istiyorum. hangisini almalıyım ? Bu işlerin dışında buhar makinası hangi işe yarar ?
Zorlu kirden kastınız nedir? Buhar temizliğine ya da tornadoya ihtiyaç duyacak kadar zorlu bir kiriniz yoktur diye düşünüyorum.

Özellikle tavan için tornado ya da buharla temizlik riskli.

Şu ürünü alın, kirli bölgeye sıkın, temiz mikrofiber ile temizleyin. Varsa yumuşak bir ayakkabı fırçasıyla uygulayabilirsiniz. Tavanı ıslak bırakmayın, bu ürün köpük yapısı nedeniyle mümkün olduğunda az ıslatacak ve iyi temizlik yapacaktır.

Würth Araç İçi Temizleme Spreyi 500ml | Boyakoruma.com

Site temsilidir, başka sitelerde daha ucuza bulunabilir.

Tornado ile buhar makinesi farklı prensiplerle çalışan farklı temizlik yöntemleri. Ama kabaca tornadoda ilaç kullanma şansınız da var, buharlı temizlikte ise amacı gereği sadece sıcak su buharı ile temizlik var. Bilmiyorum belki ilaç ile kullanılan buharlı temizleyiciler de vardır, kesin konuşmayayım.

Şu video fikir verebilir;

Tavan-Taban Temizliği dk 13:50