Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ön göğüs kısmı iç plastik aksamlar ve kumaşlar için Valetpro APC alacağım ama her zaman kullanılmıyor sanki 3-4 haftada bir uygulayım diye düşünüyordum. ne tavsiye edersiniz ?
Merhaba, 3-4 haftada bir uygulama yapacak kadar çok mu kire maruz aklıyor araç? Ben 1 sene içerisinde yalnızca 2 kere apc kullandım, birisinde mecburdum, bilenler bilir Bursa Mustafakemalpaşa yan yollarında arabanın her bir tarafı batmıştı. İçerisi dahil. Siz de böyle bir durumla mı karşılaşıyorsunuz? Eğer böyle değil ise apc kullanmaya hiç gerek yok. Yine de 1:10 oranında vp apc f/p ürünüdür, kullanabilirsiniz. İç aksam malzemesine göre apcnin etkisi (vereceği zararı) göz önünde bulundurulmalı.

Eğer sadece tozlu bir iç mekan temizliği yapılacaksa spritz hem temizlik hem koruma yapan bir ürün.

Görseller Mustafakemalpaşa geçisi sonrası oluşan kirlere bir örnek.

1576217407718.png 1576217438936.png

Son düzenleme:

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Nanolex interior cleaner alıp bölüşecektik, kullanıcı yorumları ve marka kalitesi olarak bu konuda oldukça başarılı bir ürün lakin yeterli talep gelmedi. Litresi 100 tl gibi bir rakama geliyordu. Bu işte öncü olursan bölüşebiliriz, 1 litreye hemen talibim :)
ben de çok istiyorum da orijinal şişe hastalığı var bende de..

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, 3-4 haftada bir uygulama yapacak kadar çok mu kire maruz aklıyor araç? Ben 1 sene içerisinde yalnızca 2 kere apc kullandım, birisinde mecburdum, bilenler bilir Bursa Mustafakemalpaşa yan yollarında arabanın her bir tarafı batmıştı. İçerisi dahil. Siz de böyle bir durumla mı karşılaşıyorsunuz? Eğer böyle değil ise apc kullanmaya hiç gerek yok. Yine de 1:10 oranında vp apc f/p ürünüdür, kullanabilirsiniz. İç aksam malzemesine göre apcnin etkisi (vereceği zararı) göz önünde bulundurulmalı.

Eğer sadece tozlu bir iç mekan temizliği yapılacaksa spritz hem temizlik hem koruma yapan bir ürün.

Görseller Mustafakemalpaşa geçisi sonrası oluşan kirlere bir örnek.

Ekli dosyayı görüntüle 17362 Ekli dosyayı görüntüle 17363
Hayır aslında genel toz temizliği ve ayak değen kapı eşikleri vs gibi yerleri temizlemek için alıcaktım. Aynı zamanda kumaş temizliği vs de yaparım diye düşünüyorum. Sizin attığınız resimdeki kir baya ağır bendekilere göre. İstanbul her taraf şantiye toz toprak arabanın içide fazlaca toz oluyor. Spritz kumaş temizliğinde de kullanılabiliyor mu ?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hayır aslında genel toz temizliği ve ayak değen kapı eşikleri vs gibi yerleri temizlemek için alıcaktım. Aynı zamanda kumaş temizliği vs de yaparım diye düşünüyorum. Sizin attığınız resimdeki kir baya ağır bendekilere göre. İstanbul her taraf şantiye toz toprak arabanın içide fazlaca toz oluyor. Spritz kumaş temizliğinde de kullanılabiliyor mu ?
Hayır sadece plastik üzerinde kullanın spritzi. Vp Carpet Cleaner alabilirsiniz kumaş temizliği için. Çok ekonomiktir. Apc ile "adı üstünde" doğru oranda ayarlandıktan sonra her şey temizlenebilir ama her yer için o yere özel ürün kullanmak en doğrusudur. Kaldı ki fiyatı da uygun. Kapıdaki ayak izleri falan suyla bile çıkar, en az agresif olan yöntemle temizlemeye başlamak lazım her zaman. Nemli bez çıkarmazsa spritz, bu da işe yaramazsa apc ya da dedike bir iç temizlik ürünü ile denenebilir. Zaten bunlar çıkartamıyorsa geçmiş olsun kalıcı bir hasardır.

Bir de temizlikmadeninde indirim vardı VP apc bölünmüşte. Bilginiz olsun.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayır sadece plastik üzerinde kullanın spritzi. Vp Carpet Cleaner alabilirsiniz kumaş temizliği için. Çok ekonomiktir. Apc ile "adı üstünde" doğru oranda ayarlandıktan sonra her şey temizlenebilir ama her yer için o yere özel ürün kullanmak en doğrusudur. Kaldı ki fiyatı da uygun. Kapıdaki ayak izleri falan suyla bile çıkar, en az agresif olan yöntemle temizlemeye başlamak lazım her zaman. Nemli bez çıkarmazsa spritz, bu da işe yaramazsa apc ya da dedike bir iç temizlik ürünü ile denenebilir. Zaten bunlar çıkartamıyorsa geçmiş olsun kalıcı bir hasardır.

Bir de temizlikmadeninde indirim vardı VP apc bölünmüşte. Bilginiz olsun.
O zaman bir spritz bir carpet cleaner yeter benim için değil mi? Deri için de autoglym leather soap almıştım direksiyona. Valet PRO APC 30 TL bence de baya uygundu fiyatı o yüzden heryere uygularım diye almayı düşünmüştüm.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
O zaman bir spritz bir carpet cleaner yeter benim için değil mi? Deri için de autoglym leather soap almıştım direksiyona. Valet PRO APC 30 TL bence de baya uygundu fiyatı o yüzden heryere uygularım diye almayı düşünmüştüm.
Leather Soap Valet Pronun ürününün adı, Autoglym'inki leather cleaner. Düzeltme olarak algılamayın, yanlışlık olmasın diye söylüyorum. Ben de Autoglym leather cleaner kullanıyorum deri için, memnunum. Evet spritz ve carpet cleaner yeterlidir, ama el altında bulunması adına da bir apc almalısınız yine de. VP APC şuan 1 litresi 45 TL bu arada söylediğim yerde. Spritzi temizlik aracı olarak düşünmeyin, az tozlu yerlerde temizlik de yapar diye düşünün.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Leather Soap Valet Pronun ürününün adı, Autoglym'inki leather cleaner. Düzeltme olarak algılamayın, yanlışlık olmasın diye söylüyorum. Ben de Autoglym leather cleaner kullanıyorum deri için, memnunum. Evet spritz ve carpet cleaner yeterlidir, ama el altında bulunması adına da bir apc almalısınız yine de. VP APC şuan 1 litresi 45 TL bu arada söylediğim yerde. Spritzi temizlik aracı olarak düşünmeyin, az tozlu yerlerde temizlik de yapar diye düşünün.
Aynen doğru leather clenaer :) Ben önce carpet cleaner ve apc alacaktım. Baktım apc kumaşlarda da kullanılıyor. Uygun sulandırma ile kullanırım carpet cleaner'a da gerek kalmaz diyordum. Sen şimdi apc spritz cc'nin üçünü de aldıracaksın bana hanım bizi öldürecek :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Aynen doğru leather clenaer :) Ben önce carpet cleaner ve apc alacaktım. Baktım apc kumaşlarda da kullanılıyor. Uygun sulandırma ile kullanırım carpet cleaner'a da gerek kalmaz diyordum. Sen şimdi apc spritz cc'nin üçünü de aldıracaksın bana hanım bizi öldürecek :)
Keşke bu kadarla kalsa bu satın almalar :) Bunlar detay ürünleri arasında en ekonomik olanları...

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba Autoglym leather cleaner için deride uygulamış olduğunuz fotoğraf var mıdır? özellikle direksiyon..

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
merhaba Autoglym leather cleaner için deride uygulamış olduğunuz fotoğraf var mıdır? özellikle direksiyon..
Var ama kendi aracım değil. Babamın 2012 model Ford C-Max'inde uygulama yapmıştım. Daha önce hiç temizlenmedi direksiyonu. Tek kat geçiş sonrasına ait fotoğraflar.

20190605_180345_resized.jpg 20190605_181238_resized.jpg

3. fotoğrafta da tam bir enişte arabası olan yine Ford Transit Connect'te yaptığım uygulama (Gerçekten de eniştemin arabası bu arada, daha doğrusu şirket arabası).

Baktığımız yönden sağ taraf sonrası, sol taraf öncesi.

20190811_193156_resized.jpg

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Var ama kendi aracım değil. Babamın 2012 model Ford C-Max'inde uygulama yapmıştım. Daha önce hiç temizlenmedi direksiyonu. Tek kat geçiş sonrasına ait fotoğraflar.

3. fotoğrafta da tam bir enişte arabası olan yine Ford Transit Connect'te yaptığım uygulama (Gerçekten de eniştemin arabası bu arada, daha doğrusu şirket arabası).

güzel gözüküyor gerçekten de :) şuan POL Star var bende de onu uyguluyorum, alternatif olarak bakıyorum tabi.
colourlock ürünleri de çok güzel diyorlar ama çok pahalı..

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
deri temizleme ve bakımında ben flowey ürünlerini kullanıyorum gerçekten çok memnunum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Carpet cleaner yerine aspirin iş görmez mi ya bimde satılan :D
Carpet cleanerı aspirinden ayıran en önemli özellikleri, kumaş için üretilmiş olması, yüksek oranda seyreltilebilir olması, temizlendikten sonra kalıntı bırakmaması.

Bu arada asprinin içeriği ile ilgili bir kaç bilgi var internette. Ben olsam aracımın içinde kullanmazdım.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ekli dosyayı görüntüle 17366 Ekli dosyayı görüntüle 17365

Ekli dosyayı görüntüle 17367
Bu temizliklerden sonra deri üzeri spritz ile geçilip koruma sağlanır mı ?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Valla @Berkay hocam alıp bölecekti ana talep gelmedi. Ürünü çok araştırdım. F/p ürünü değil ama kalite mükemmel
f/p değil derken zaten alternatifi pek yok ki o ürünün :) Apc sulandırmakla nanlolex int c. kullanmak çok farklı şeyler. Ben apcyi 1:10 hatta 1:15 sunlandırıyorum direk yüzeye hassas bir yüzeye fıslayıp 10 saniye bekeyip silince iz kalıyor. Ne kadar sulandırırsan sulandır o sert kimyasallar suyun içinde geziyor..
Ne diyelim sağlık olsun :)
5 litreye yakın talep olursa tekrar alım konusu açabiliriz ama şuanda açmak pek mantıklı gelmiyor