Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #4,981
Söylediğim ürünler. Vp carpet olir kc polstar olur fark etmez. Polstar alirsaniz deride de kullanırsiniz.
Benzinlikteki makineyle önce güzelce süpürüyoruz. Sonra ürünü kumaş yüzeye ve beze sıkıp ovalıyoruz. Yaninizda bir kova su bulundurun sık sık bezi suda yıkayın. Önemli nokta fazla ıslatmamak. Bezi iyice sıkın. En son mümkünse koltuklar ıslakken koku giderici (vp oudour eater gibi) bir ürün sıkıp kaloriferi en sıcakta açıp 1-2 saat kurumasını hızlandırıyoruz. Kururken camın birini 2 parmak açık bırakın ki buharlaşan su arabadan dışarı çıksın.
En son klima koku giderici ürün kulanırsanız (sonax falan) küf ve bakteriden de kurtulmuş mis gibi bir iç mekana kavuşursunuz.
Taban halısı da aynı şekilde. Sadece taban halısında kumaş fırçası kullanırsanız daha iyi temizlik sağlarsınız.

cagatay16v

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Var ama kendi aracım değil. Babamın 2012 model Ford C-Max'inde uygulama yapmıştım. Daha önce hiç temizlenmedi direksiyonu. Tek kat geçiş sonrasına ait fotoğraflar.

Ekli dosyayı görüntüle 17366 Ekli dosyayı görüntüle 17365

3. fotoğrafta da tam bir enişte arabası olan yine Ford Transit Connect'te yaptığım uygulama (Gerçekten de eniştemin arabası bu arada, daha doğrusu şirket arabası).

Baktığımız yönden sağ taraf sonrası, sol taraf öncesi.

Ekli dosyayı görüntüle 17367
Çok güzel olmuş

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Söylediğim ürünler. Vp carpet olir kc polstar olur fark etmez. Polstar alirsaniz deride de kullanırsiniz.
Benzinlikteki makineyle önce güzelce süpürüyoruz. Sonra ürünü kumaş yüzeye ve beze sıkıp ovalıyoruz. Yaninizda bir kova su bulundurun sık sık bezi suda yıkayın. Önemli nokta fazla ıslatmamak. Bezi iyice sıkın. En son mümkünse koltuklar ıslakken koku giderici (vp oudour eater gibi) bir ürün sıkıp kaloriferi en sıcakta açıp 1-2 saat kurumasını hızlandırıyoruz. Kururken camın birini 2 parmak açık bırakın ki buharlaşan su arabadan dışarı çıksın.
En son klima koku giderici ürün kulanırsanız (sonax falan) küf ve bakteriden de kurtulmuş mis gibi bir iç mekana kavuşursunuz.
Taban halısı da aynı şekilde. Sadece taban halısında kumaş fırçası kullanırsanız daha iyi temizlik sağlarsınız.
Haydar ile vurup tozunu alalım mı :) Hava filan tutuyor muyuz :)

cagatay16v

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Aracım kapalı garajda durduğu için iç trimlere ve torpidoya koruma atmadım. VP apc kullanıyorum üzerine AF spritz uygulamam bi nebzede olsa gerekli matlığı ve koruma sağlar diye düşünüyorum. AF ürünlerinin 500ml şişelerinin görüntüsü çok hoşuma gidiyor :) AF çeyizi dizmeye değer mi sizce? Mesela Verso , crystal vb rutin temizlikte kullanılacak ürünler başarılı mı? Aracımın derin temizliği 1 ay kadar önce yapıldı çok kirlenmiyor leke vs toz bile olmuyor tek başıma biniyorum zaten yani sürekli temiz kalan bir araç güçlü temizleyicilere ihtiyacım yok yorumlarınızı bekliyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Haydar ile vurup tozunu alalım mı :) Hava filan tutuyor muyuz :)
Vurmayın o tozlar heryere girer işe yaramaz :) Süpürdükten sonra kıyı köşehe hava tutup 1 tur daha süpürebilirsiniz.

Aracım kapalı garajda durduğu için iç trimlere ve torpidoya koruma atmadım. VP apc kullanıyorum üzerine AF spritz uygulamam bi nebzede olsa gerekli matlığı ve koruma sağlar diye düşünüyorum. AF ürünlerinin 500ml şişelerinin görüntüsü çok hoşuma gidiyor :) AF çeyizi dizmeye değer mi sizce? Mesela Verso , crystal vb rutin temizlikte kullanılacak ürünler başarılı mı? Aracımın derin temizliği 1 ay kadar önce yapıldı çok kirlenmiyor leke vs toz bile olmuyor tek başıma biniyorum zaten yani sürekli temiz kalan bir araç güçlü temizleyicilere ihtiyacım yok yorumlarınızı bekliyorum
Sizin de ilacınız nanolex interior cleaner :)
Sprtiz ne tam temizlik yapıyor ne de koruma sağlıyor. Ve hafif parlatıyor bu pek iyi bir durum değil. Ama parlaklık sizi rahatsız etmiyorsa neden kullanılmasın.
Bende apc olarak verso varkullanıyorum güzel ürün, ama rutin temizlik için biraz sert kalıyor. 1:15 sulandırılıp kullanıbilir ama arabanın modeline kalitesine de bağlı biraz. Kaliteli bir iç mekana hassas ürünler kullanmak lazım. Özellikle deri ve yumusak malzeme bolca varsa. Umarım yardım edebiliyorumdur, bunlar kanun değil tabiki görüşlerimi de katıyorum :)

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba, 3-4 haftada bir uygulama yapacak kadar çok mu kire maruz aklıyor araç? Ben 1 sene içerisinde yalnızca 2 kere apc kullandım, birisinde mecburdum, bilenler bilir Bursa Mustafakemalpaşa yan yollarında arabanın her bir tarafı batmıştı. İçerisi dahil. Siz de böyle bir durumla mı karşılaşıyorsunuz? Eğer böyle değil ise apc kullanmaya hiç gerek yok. Yine de 1:10 oranında vp apc f/p ürünüdür, kullanabilirsiniz. İç aksam malzemesine göre apcnin etkisi (vereceği zararı) göz önünde bulundurulmalı.

Eğer sadece tozlu bir iç mekan temizliği yapılacaksa spritz hem temizlik hem koruma yapan bir ürün.

Görseller Mustafakemalpaşa geçisi sonrası oluşan kirlere bir örnek.

Ekli dosyayı görüntüle 17362 Ekli dosyayı görüntüle 17363
Hocam mkpasanin neresinden geciyosunuz ben ordayim :Dcaya corbaya beklerim

cagatay16v

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Vurmayın o tozlar heryere girer işe yaramaz :) Süpürdükten sonra kıyı köşehe hava tutup 1 tur daha süpürebilirsiniz.

Sizin de ilacınız nanolex interior cleaner :)
Sprtiz ne tam temizlik yapıyor ne de koruma sağlıyor. Ve hafif parlatıyor bu pek iyi bir durum değil. Ama parlaklık sizi rahatsız etmiyorsa neden kullanılmasın.
Bende apc olarak verso varkullanıyorum güzel ürün, ama rutin temizlik için biraz sert kalıyor. 1:15 sulandırılıp kullanıbilir ama arabanın modeline kalitesine de bağlı biraz. Kaliteli bir iç mekana hassas ürünler kullanmak lazım. Özellikle deri ve yumusak malzeme bolca varsa. Umarım yardım edebiliyorumdur, bunlar kanun değil tabiki görüşlerimi de katıyorum :)
1997 Model aracım torpido aksamı plastikde değil deri de değil farklı bir yapısı var :) Parlaklık kesinlikle istemiyorum temizleyecek ve mümkünse toz tutmayacak ürün arıyorum, haftada 1 apc ile temizlerim torpidoyu hafta içi hafif toz olduysa da mf bez ile ürün kullanmadan silerim VP apc den memnun kalmamın başlıca sebeplerinden biri toz çekmemesi. nanolex i hiç incelemedim tavsiye için teşekkürler inceleyim onu da

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
1997 Model aracım torpido aksamı plastikde değil deri de değil farklı bir yapısı var :) Parlaklık kesinlikle istemiyorum temizleyecek ve mümkünse toz tutmayacak ürün arıyorum, haftada 1 apc ile temizlerim torpidoyu hafta içi hafif toz olduysa da mf bez ile ürün kullanmadan silerim VP apc den memnun kalmamın başlıca sebeplerinden biri toz çekmemesi. nanolex i hiç incelemedim tavsiye için teşekkürler inceleyim onu da
Her hafta apc ile temizlemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Beyazlama gibi sorunlar olabilir sıkıntı yaşarsınız. 97 model araba zaten yorgundur plastikleri.
Koruma icin gtechniq c6 veya sonax cockpit reiniger öneririm
Düzenleme: koch-chemie refresh cockpit care çok güzel sonuç verir özellikle eski yüzeylerde şimdi aklıma geldi. Koyu doygun bir görüntü bırakıyor.

Son düzenleme:

cagatay16v

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Her hafta apc ile temizlemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Beyazlama gibi sorunlar olabilir sıkıntı yaşarsınız. 97 model araba zaten yorgundur plastikleri.
Koruma icin gtechniq c6 veya sonax cockpit reiniger öneririm
Sulandırma oranlarını oldukça fazla tutmaya gayret gözteriyorum hocam ürün sarfiyatını da düşünüyorum. Sonax ürünlerini bu forumda sıkça önerildiğini gördüm BSD ve jel lastik parlatıcısı dışında ürünlerini öneren görmemiştim fakat kullananlar bir hayli memnun gibi.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Spritz iyidir
Bölünmüş olarak makul fiyata alınırsa
500 ml lik orjinal sprey şişede 80 90 tl ye alınacaksa benzer hatta daha iyi performans gösteren ürünler var sonax Matt effect gibi, alternatifler arttırılabilir
Verso da iş görür ama nihayetinde apc doğru seyreltmeyle bir çoğu benzer performans gösterir
Crystal dan daha çok beğenilen daha uygun fiyatlı ürünler var (flowey s3 gibi)
Af ironout da iş görür bir ürün ama fp konusunda çok daha başarılı seçenekler var
Finalle showroom parlaklığı konusunda bence gayet başarılı ama korumayı ellediği için bizim gibi rahatsızlar için tercih dışı oluyor,aslında bu bütün qd ler için geçerli
Bu durum diğer markalar için de çok farklı değil
Yani kısaca bu hobi kişisel tercihlere göre şekilleniyor
Sen şişesini beğenirsin,ben kokusunu
Sen veya ben 100 üzerinden 3-5 puan farkla sonuç alırız
Bu durumda bence esas belirleyici olan fp
Mesela ben zamanında 25 tl ye 1 lt spritz aldım, bana yaklaşık 2 sene belki daha fazla gider (yok yok kesin daha fazla) sonra kaşıntıdan cg nin benzer ürününü aldım kullandım,net söylüyorum aradaki fark %10 ü geçmez
Biraz fazla konuştum,umarım faydalı olur

cagatay16v

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Spritz iyidir
Bölünmüş olarak makul fiyata alınırsa
500 ml lik orjinal sprey şişede 80 90 tl ye alınacaksa benzer hatta daha iyi performans gösteren ürünler var sonax Matt effect gibi, alternatifler arttırılabilir
Verso da iş görür ama nihayetinde apc doğru seyreltmeyle bir çoğu benzer performans gösterir
Crystal dan daha çok beğenilen daha uygun fiyatlı ürünler var (flowey s3 gibi)
Af ironout da iş görür bir ürün ama fp konusunda çok daha başarılı seçenekler var
Finalle showroom parlaklığı konusunda bence gayet başarılı ama korumayı ellediği için bizim gibi rahatsızlar için tercih dışı oluyor,aslında bu bütün qd ler için geçerli
Bu durum diğer markalar için de çok farklı değil
Yani kısaca bu hobi kişisel tercihlere göre şekilleniyor
Sen şişesini beğenirsin,ben kokusunu
Sen veya ben 100 üzerinden 3-5 puan farkla sonuç alırız
Bu durumda bence esas belirleyici olan fp
Mesela ben zamanında 25 tl ye 1 lt spritz aldım, bana yaklaşık 2 sene belki daha fazla gider (yok yok kesin daha fazla) sonra kaşıntıdan cg nin benzer ürününü aldım kullandım,net söylüyorum aradaki fark %10 ü geçmez
Biraz fazla konuştum,umarım faydalı olur
Teşekkür ederim cevabınız için. 3-4 aylık zaman içerisinde 3-4 farklı marka ve ürün demesi yaptım bölünmüş olarak çok memnun kaldığım ürünleri 1 litre olarak aldım dediğiniz gibi kimisi kokusundan rahatsız olduğu için ürünü kullanmıyor. Sanırım bir diğer fikrim olan kendi sprey şişelerimi dekor edip kullanacağım :) Örnek bir çalışma yapıp burada paylaşım yaparım :) Araçtan araca trim vb aksamlar farklılık gösterdiği için ürün performansının da değiştiğini deneyimledim. Forumda ki ürün yorumlarını takipteyim.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam mkpasanin neresinden geciyosunuz ben ordayim :Dcaya corbaya beklerim
Eyvallah Allah razi olsun, yilda bir kere yahu tatil donusleri :) o da artik herhalde yeni yol kullanilir. Bu yaz cok trafik vardi kaza sebebiyle, yeni yapilan yollara daha doğrusu asfalt hazirligi yapilmis ama asfalt atilmamis yan yollardan kacmistim da her yer toz ve toprak olmustu. Yoksa surekli bir rotam degil yani :) tesekkurler yine de

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Eyvallah Allah razi olsun, yilda bir kere yahu tatil donusleri :) o da artik herhalde yeni yol kullanilir. Bu yaz cok trafik vardi kaza sebebiyle, yeni yapilan yollara daha doğrusu asfalt hazirligi yapilmis ama asfalt atilmamis yan yollardan kacmistim da her yer toz ve toprak olmustu. Yoksa surekli bir rotam degil yani :) tesekkurler yine de
Eyvallah anladim iki uc senedir izmir yolu muthis yogunluktaydi tatilciler sagolsun herkes kacacak tali yolu birak tarla yoluna giren bile vardi bide rotaya bakanlar direk mkpasanin icinden geciyolardi kemalpasa felc :of:biz bile 1 saatlik Bursa yolunu 2 saatte gidemiyorduk otoban rahatlatır umarim okadar buyuk yatirim yapildi bizim civarlardaki istimlak edilen yol ve bolge icin bir tane dağ gitti ya yol harfiyati için :D neyse mkpasayi okuyunca heyecanlanmistim

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Eyvallah anladim iki uc senedir izmir yolu muthis yogunluktaydi tatilciler sagolsun herkes kacacak tali yolu birak tarla yoluna giren bile vardi bide rotaya bakanlar direk mkpasanin icinden geciyolardi kemalpasa felc :of:biz bile 1 saatlik Bursa yolunu 2 saatte gidemiyorduk otoban rahatlatır umarim okadar buyuk yatirim yapildi bizim civarlardaki istimlak edilen yol ve bolge icin bir tane dağ gitti ya yol harfiyati için :D neyse mkpasayi okuyunca heyecanlanmistim
Defalarca gidip geldim zamanında mkpaşaya, tat fabrikasında kız arkadaşım çalışıyordu :) artık yolunu bile unuttuk

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar sıvı göndermek istediğiniz zaman nasıl gönderiyorsunuz kargo alıyor mu? Yolu yöntemi nedir bu işin