Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #5,081
@Parlatanadamlar
Valet pro detay fırçası kalın -> Valet Pro Torpido Fırçası Kalın
bu ürünün work stuff karşılığı hangisi acaba?
30 mm -> WORK STUFF Detaylandırma Fırçası Klasik - Detailling Brush 30 mm
40 mm -> WORK STUFF Detaylandırma Fırçası Klasik - Detailling Brush 40 mm

bilen arkadaşlar da bilgi verebilirse çok sevinirim. Valet pro fırçamı dün eski aracımdan çıkardığım KW V2 coilover'larımda pert ettim :D baya temizledim ve wax ladım coiloverları :D yeni aracıma takmaya hazır hale getirdim :)
şuanda da valet pro stoğu bitmiş gözüküyor. bilginize göre work stuff siparişi vereceğim..
Evde bir bakmam lazım ama yanılmıyorsam 26 mm olması lazım VP. Nedense öyle bir sayı kalmış aklımda.
Bu arada aşağıdaki adreslerde stok durumu müsait görünüyor eğer VP'den devam etmek isterseniz. Ama ben olsam WS denerdim.

Valet Pro - Large Dash Brush Bru18

Valet Pro Large Dash Brush - Genel Detaylandırma Fırçası Fiyatı

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Bende ilk başta sizin gibi denedim direksiyon için, fakat söylendiği kadarda agresif değil bence.
1:5 yaptım ve o zaman iş gördü. @Berkay dediği gibi, 1:10 rutin temizlikte iş görebilir, ilk başta o yağı, kiri temizlemek için max 1:5 yapın bence..
En azından benim işimi bu şekilde çözdü ürün.
Stargil fırçalarada bir bakın benim bir sonraki fırça siparişm o markadan okacak muhtemelen. Haricen wsda ilgimi çekiyor ama fiyatları biraz pahalı.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evde bir bakmam lazım ama yanılmıyorsam 26 mm olması lazım VP. Nedense öyle bir sayı kalmış aklımda.
Bu arada aşağıdaki adreslerde stok durumu müsait görünüyor eğer VP'den devam etmek isterseniz. Ama ben olsam WS denerdim.

Valet Pro - Large Dash Brush Bru18

Valet Pro Large Dash Brush - Genel Detaylandırma Fırçası Fiyatı
26mm olandan aldım ws ama baya ince ve uzun kıllı geldi :) sanırım benim gönderdiklerimden biri olmalı.
WS fırçalar çok hoşuma gidiyor, o yüzden bu sefer WS almak istiyorum abi :)

Stargil fırçalarada bir bakın benim bir sonraki fırça siparişm o markadan okacak muhtemelen. Haricen wsda ilgimi çekiyor ama fiyatları biraz pahalı.
Teşekkür ederim, bu seferlik WS kullanmayı düşünüyorum renk vs. ilgimi çekiyor :D

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Köpükle çalışıyorsanız kumaşı ve bezi hafif nemlendirmen gerekiyor önceden. (Tavan istisna) Kir çıkardıysa da koltuk kuru olduğu için emmiştir beze gelmemiştir. Ayrıca 1:10 polstar kumaş için biraz hafif kalır. Rutin temizlikte iş görebilir bu oran.
Bir de az kirli koktukta bezde kir görmezsiniz ancak leğende yıkarsanız suya verdiği siyah renkten anlaşılır. Ben yılda 2 kez koltuk siliyorum daha bezde hiç kir görmedim.
Çok kirli değildi koltuklar o yüzden ortalama bi oran alayım dedim. Köpük çalışımak fena değildi ama spreyle çalışmak daha etkin temizlik sağlyacaksa spreyle de temizleyebilirim önerdiğiniz oran ile.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, parlatanadamlar ile telefonda görüştüm;
valet pro fırçasına muadil olan 30mm WS fırçaymış, alacak olan arkadaşlara yardımım olur belki diye buraya yazmak istedim..

GirayGirgin

Usta Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Arkadaşlar, parlatanadamlar ile telefonda görüştüm;
valet pro fırçasına muadil olan 30mm WS fırçaymış, alacak olan arkadaşlara yardımım olur belki diye buraya yazmak istedim..
Work Stuff uzun süre kullanan bir detay sever olarak albino serisini severek kullanıyorum aşırı yumuşak fiyat olarak ciddi yüksek ama değer.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Çok kirli değildi koltuklar o yüzden ortalama bi oran alayım dedim. Köpük çalışımak fena değildi ama spreyle çalışmak daha etkin temizlik sağlyacaksa spreyle de temizleyebilirim önerdiğiniz oran ile.
Sprey veya köpük ne kullanırsanız kullanın ürünü nemli bezle silin ve bezi sık sık yıkayın. polstar 1:6 - 1:7 oran kullanırsanız daha güzel sonuç alırsınız.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Fukupika strong içeriği : wax, silikon ve ptfe
Fusso coat içerik: Fluoropolymer reçineler ve wax

İçerik birbirine yakın gibi gözüküyor zaten vaad edilen koruma süresi de aynı ikiside 6 ay-180 gün dayanım sağlar denilmiş. Amma velakin iki üründen de 180 gün görmek özellikle bizim yol ve hava şartlarında çok zor. Biblo gibi kapalıda saklanırsa o zaman olur :)

Fukupika ve Fusso Coat'u Fusso 12 wax üzerine destekleyici olarak kullanabilirsin ama Fusso Coat Speed Barrier Fusso 12 ile daha uyumlu.

Fukupika ve Fusso Coat Speed Barrier kürleşme istemeyen ürünlerdir. Fukupika'yı kuru zemine, Fusso Coat Speed Barrier'i ıslak ve kuru zemine uygulayabilirsin ama tavsiyem onu da kuru ve temiz yüzeye uygulamandır.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

İçerik birbirine yakın gibi gözüküyor zaten vaad edilen koruma süresi de aynı ikiside 6 ay-180 gün dayanım sağlar denilmiş. Amma velakin iki üründen de 180 gün görmek özellikle bizim yol ve hava şartlarında çok zor. Biblo gibi kapalıda saklanırsa o zaman olur :)

Fukupika ve Fusso Coat'u Fusso 12 wax üzerine destekleyici olarak kullanabilirsin ama Fusso Coat Speed Barrier Fusso 12 ile daha uyumlu.

Fukupika ve Fusso Coat Speed Barrier kürleşme istemeyen ürünlerdir. Fukupika'yı kuru zemine, Fusso Coat Speed Barrier'i ıslak ve kuru zemine uygulayabilirsin ama tavsiyem onu da kuru ve temiz yüzeye uygulamandır.

Yanlış hatırlamıyorsam bir yerde wax'ı fukupika serisi ile destekleyebilirsiniz yazıyordu. Speed Barrier'in daha uyumlu olduğunu siz gözlemlediniz mi üstad? Daha uygunu sizce de speed barrier midir?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yanlış hatırlamıyorsam bir yerde wax'ı fukupika serisi ile destekleyebilirsiniz yazıyordu. Speed Barrier'in daha uyumlu olduğunu siz gözlemlediniz mi üstad? Daha uygunu sizce de speed barrier midir?
İkisinin içeriği birbirlerine daha yakın o nedenle Fusso Speed Barrier caizdir. :)

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa

bu çok detaylı açıklama için teşekkür ederim, 200 lirayı doldurmaya çalışıyorumda :komik: işime yarıyacak ürünler alayım.

Son düzenleme: