Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #5,101
Kendin denedin mi abi speed barrieri geçen indirimden aldım videolardakinden alakası yoktu bendeki ürünün bsd kadr bile boncuk yapamadı :(
Benzer etkiyi bir sefer Fukupika'nın baz versiyonunda yaşamıştım. Sebebini bilemiyorum ama başka otomobillerde kullandığımda ise boncuk manyağı bir yüzeyle karşılaşmıştım.
Yüzey seçiyor olabilir :(
Video çekemedim ama denemesini yapmıştım ve sonuç başarılıydı. Başka bir otomobilde de bir dene istersen.

Jybe

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba hızlı cila için Valet pro citrus bling önerirmisiniz kimyasal adamlarda 1lt 100 tl

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Benzer etkiyi bir sefer Fukupika'nın baz versiyonunda yaşamıştım. Sebebini bilemiyorum ama başka otomobillerde kullandığımda ise boncuk manyağı bir yüzeyle karşılaşmıştım.
Yüzey seçiyor olabilir :(
Video çekemedim ama denemesini yapmıştım ve sonuç başarılıydı. Başka bir otomobilde de bir dene istersen.
Abi fussonun üzerine yaptım boncuklar azaldı. Polisaj yaptım ufak bi alana yine aynı kötü boncuklar...

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar nasiol seramik deneyen varmı aramızda ?
daha önce hiç seramik yapmadım alıp jantlara yapayım diyorum.
Jantlar için alacaksanız sadece jant seramikleri var onları tercih edin. Yüksek ısıya dayanımlı ürünler daha iyi sonuç verir normal yüzey seramiklerine göre

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Aslında amacım Bir yerden denemek aklıma jant geldi :) bu ürünü en zararsın nerde deneyebilirim ?
deneme yapacaksanız arabada olmasın bence. Ben polisaj ve seramik alıştırmalarını evde buzdolabi üzerinde yapmıştım. ne kadar sürede silmek gerektiğini anlamak için kuruttum :D su iticilik güzel ama islanmıyor :D

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
deneme yapacaksanız arabada olmasın bence. Ben polisaj ve seramik alıştırmalarını evde buzdolabi üzerinde yapmıştım. ne kadar sürede silmek gerektiğini anlamak için kuruttum :D su iticilik güzel ama islanmıyor :D
Polisaj işi tmm onu arabada hallettik :)
Sıra seramikte. Aynalarda deneyebilirim

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Anladım hocam parlaklık için ne önerirsiniz ? Auto finesse finale veya Chemical guys v07 parlaklık konusunda işimi görürmü ?
Bahsettiğin iki ürünü de kullanmadım açıkçası. Kullanan arkadaşlar yorum yapacaklardır. Ben autoglym express wax ve soft99 fukupika strong type (6 ay) kullanıyorum. Parlaklıklarından memnunum. Arada bir de bsd geçiyorum ama onun parlaklığı diğerleri gibi değil.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Anladım hocam parlaklık için ne önerirsiniz ? Auto finesse finale veya Chemical guys v07 parlaklık konusunda işimi görürmü ?
Cg v07 kullanmadım ama finale uzun bir süre kullandım hâlâ kullanıyorum,yüzey hissiyatı ve parlaklık konusunda iyi ama temizleyici özelliği yüzünden korumalara zarar veriyor.Benim gibi yüzey hissiyatı hastasıysanız olabilir ama koruma desteklemek için yanlış ürün olur.Sonax BSD var korumalara zarar vermeyen ama eksi yönleride var toz tutuyor,trafik filmi yapıyor,bunu 1:1 sulandırarak aza indirebilirsiniz ama yüzey hissiyatı katmıyor.V07 ile bsd karıştıran var veya finale ile bsd karıştıran var böyle bir çok şey var en güzeli kendi ettiğiniz tecrübe o yüzden ürün inceleyin bol bol size uygunu bulursunuz :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Polisaj işi tmm onu arabada hallettik :)
Sıra seramikte. Aynalarda deneyebilirim
Eşit şekilde dikey ve yatay sürüp 30 saniye içinde siliyorsunuz (hava sıcaksa 20 saniye, soguksa 1 dakikaya kadar uzar, seramikten seramiğe de fark eder. Silerken yapışma yaparsa fazla beklediniz demek. 30 saniye idealdir çoğu seramikte) bezle zorlamadan kabasını alıp ikinci bezle parlatıyorsunuz. Farklı farklı açılardan iyi kontrol edin, iz kalırsa üzerine bur kat daha atın, düzelmezse yarım saat 1 saat içinde silika sprey sealant ile geçin, yine düzelmezse lokal pasta yapacaksınız. Geri dönüşsüz bir problem olmaz

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi fussonun üzerine yaptım boncuklar azaldı. Polisaj yaptım ufak bi alana yine aynı kötü boncuklar...
Çok enteresan :( Youtube'da da ürün ile ilgili çok güzel sonuçlar var ama dediğim gibi Fukupika'nın baz versiyonunu Bmw'ye uyguladığımda ilk tepkisi hiç güzel olmamıştı. Sonra Duster'a ve başka otomobillere uygualdığımda vaad ettikleri performansı görmüştüm. Hatta Bmw'deki sonuç beni öylesine mutsuz etmiştiki Soft99'da ilk defa bir ürün mutsuz etti diye düşünmeye başlamıştım. Ya yüzey seçiyor ya da zeminde bir önceki ürünün kalıntısı ile uyumsuz. Görmeden de birşey diyemiyorum :(
Belki de ürün bozuktur diyeceğim ama Soft99'un ürünler kolay kolay kendini bırakmıyor.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ön ek ve spoiler montajında kullanılmak üzere bildiğiniz kaliteli çift taraflı bant arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum ( parçaları çift taraflı bant ve dayson yapıştırıcı ile destekleyecem )

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Arkadaşlar jantlardaki kurşun yapışkanlarını ne ile ve nasıl çıkarabilirim.