Hızlı Soru - Cevap

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #5,721
Arkadaşlar yakın bir arkadaşım detailing işine merak sardı Ve bana şu soruyu sordu; “Bu işi hobi olarak yapan birinin stoklarında hangi ürünler olmalı” (Örn. Hızlı cila , cam temizleyici vs) şeklinde maddeler istiyor anladığım kadarıyla. fikirlerinizi belirtirseniz ekran görüntüsü alıp göndereceğim:D

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla bu sorduğu sorunun cevabı için koca bir liste çıkıyor, en iyisi gelip üye olup okuması araştırması :) malzemeyle de bitmiyor, neyi nasıl kullanacağını da öğrenmesi için yine araştırma lazım

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Bu videoda plastikleri önce magic sponge ile mi siliyor anlayamadım? sesli de dinleyemiyorum ofiste olduğum için.
burada sanki Plast Star daha iyi gibi geldi bana.
şu şekilde bir uygulamam var sonuna kadar izlemeni tavsiye ederim zaten 4 dakika.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Gerçekten de elinize sağlık. Üründe hakkını vermiş. Sadece bunun uygulaması biraz daha zahmetli sanırım? Pamuk ile sür bez ile sil şekli. Pss direk sil bırak sanıyorum
o size kalmış ben biraz daha özendim PSS de uygulamadakinin aynısını uygulayabilirsin birde temizlenmeli tabi yüzey he tabi PSS silikon bazlı birde.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
o size kalmış ben biraz daha özendim PSS de uygulamadakinin aynısını uygulayabilirsin birde temizlenmeli tabi yüzey he tabi PSS silikon bazlı birde.
Bir konuda sanırım yanlış bir bilgi var. Koch Chemie PSS silikonsuzdur. Hatta üstünde siliconölfrei yazar ve bütün satış ilanlarında silikonsuz olduğu özellikle belirtilmiş bir üründür. Akılda yanlış kalmasın diye bir müdahelede bulundum :D

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bir konuda sanırım yanlış bir bilgi var. Koch Chemie PSS silikonsuzdur. Hatta üstünde siliconölfrei yazar ve bütün satış ilanlarında silikonsuz olduğu özellikle belirtilmiş bir üründür. Akılda yanlış kalmasın diye bir müdahelede bulundum :D
Ben de şaşırdım görünce. Elimdeki koch chemie pss dökümanlarında silikonla alakalı bir şey yazmıyor, silikonsuz olduğuyla ilgili ibare de var. Yanlış bilgiler çokça geziyor bu ara.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Koch chemie pss
Renksiz, limon kokulu, sıvı formunda
Yoğunluk:0,76 g/ml (20°C)
Viskozite:<7 mm2/s (40°C)
Ana formülün hydrocarbons, C7-C9, n-alkanes, isoalkanes, cyclics ile karışımından elde edilmiş silikon yağı içermeyen plastik bakım ürünüdür.

Son düzenleme:

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Aklımda yanlış kalmış yanlış yönlendirme den ve bilgilendirmeden herkesten özür dilerim.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Aslında silikonlu versiyonu da var ama Türkiyede silikonsuz olanı satılıyor :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Sanırım uyanır uyanmaz aklınıza takılan bu soruyu çözmeye çalışmışsınız :deli:

Soft99'un kendi sitesinde bu ürünün açıklaması yazıyor. Linki aşağıda. Fukupikanın mendil versiyonuymuş.

Fukupika for Wax Coated Car | Body Waxing | Car Wash | Product Information | SOFT99 Corporation
Teşekkür ederim :)

Detay fırçası almayı düşünüyorum aşağıdaki ürün fiyat olarak çok uygun geldi 5 adet için. Sizce alınır mı ?

Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar hep haklıma takılan bir soru var. Bir türlü yazamamıştım. Bilenler vardır aracıma en son uygulama yaptım ve üzerne Tonyin wax sürdüm. Şimdi Kiwamiyi kullancağım fakat kil yapıpta pürüssüz aracımı çizmek istemiyorum. Wax yenilemeden önce eski waxı tamamen yok etmek gerekir mi? Gerekli ise çizmeden en kolay ve temiz şekilde nasıl yapabiliriz bu işlemi? Herkese teşekkürler

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar hep haklıma takılan bir soru var. Bir türlü yazamamıştım. Bilenler vardır aracıma en son uygulama yaptım ve üzerne Tonyin wax sürdüm. Şimdi Kiwamiyi kullancağım fakat kil yapıpta pürüssüz aracımı çizmek istemiyorum. Wax yenilemeden önce eski waxı tamamen yok etmek gerekir mi? Gerekli ise çizmeden en kolay ve temiz şekilde nasıl yapabiliriz bu işlemi? Herkese teşekkürler
Daha iyi tutunabilmesi için eski waxın yokedilmesi tavsiye edilir. Temizlemek için
AkzoNobel Sikkens M700 Yüzey Temizlik Tineri kullanabilirsin bulamazsan m600 da olur.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Waxı sökmek gerekir. Valet pro bilberry varsa ön yıkamada kullananilirsin, ya da ön yıkama şampuanının içine apc katabilirsin. Bu ciddi kolaylık sağlıyor waxı sökerken. Sonra normal yıkayıp wax aşamasına gelince temizlik tineri, ipa gibi ürünle silip waxa geçebilirsin

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Daha iyi tutunabilmesi için eski waxın yokedilmesi tavsiye edilir. Temizlemek için
AkzoNobel Sikkens M700 Yüzey Temizlik Tineri kullanabilirsin bulamazsan m600 da olur.
Teşekkür ederim ürünleri araştırıyım.

Waxı sökmek gerekir. Valet pro bilberry varsa ön yıkamada kullananilirsin, ya da ön yıkama şampuanının içine apc katabilirsin. Bu ciddi kolaylık sağlıyor waxı sökerken. Sonra normal yıkayıp wax aşamasına gelince temizlik tineri, ipa gibi ürünle silip waxa geçebilirsin
Apc benimde aklıma geldi ama direk apc sık sil gibi geldi :) zymöl auto wash kullanıyorum, içine apc döküp mü yıkayayım o zaman teşekkür ederim :) ardından ipa ile geçelim bakalım

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Teşekkür ederim ürünleri araştırıyım.

Apc benimde aklıma geldi ama direk apc sık sil gibi geldi :) zymöl auto wash kullanıyorum, içine apc döküp mü yıkayayım o zaman teşekkür ederim :) ardından ipa ile geçelim bakalım
Zymolün yağlı bir yapısı var, kendi kalıntısını bırakır. Apc tam sökmeyebilir, ipa ile bir kaç tur silinebilir yada m600-m700 yüzey temizlik tineri daha iyi olur ve daha uzun ömrü olur uyguladığınız waxın.