Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #6,321
Hayirli cumalar herkese, simdi can alici bir sorum olacak,hani hep diyoruz ya eski koruma sokulmeden yenisi yapilmaz diye. Bazi waxlar ise kat yapilabiliyor, bu durum bunlarda da gecerli midir? Yani uyguladin waxi tek kat baktin 15 gun sonra zayifladi ustune bir kat daha yaparsan en bastan 2 kat yapmissin gibi performans alir misin?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Hayirli cumalar herkese, simdi can alici bir sorum olacak,hani hep diyoruz ya eski koruma sokulmeden yenisi yapilmaz diye. Bazi waxlar ise kat yapilabiliyor, bu durum bunlarda da gecerli midir? Yani uyguladin waxi tek kat baktin 15 gun sonra zayifladi ustune bir kat daha yaparsan en bastan 2 kat yapmissin gibi performans alir misin?

Bu işin sonu yine perdelemeye gidecek gibi :) ama güzel soru cvpları mrk ediyorum

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Hangi ürün için sorduğunuzu anlayamadım, ama fark etmez o durum çift kat denmesinin nedeni genelde atlanmış yerler olmasın diyedir.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu işin sonu yine perdelemeye gidecek gibi :) ama güzel soru cvpları mrk ediyorum
İşte normalde temiz olmayan zeminde tutunamıyorlar, bu altında eski wax varsa da geçerli tamam, fakat kat atılabilenlerde de bu durum var mıdır bunu merak ettim. Ya da onlarda neden kat atılabiliyor da diğer waxlarda kat atılamıyor, o waxları özel kılan nedir? Kafamda deli sorular :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herhangi bir marka özelinde sormadım aslında, fark yaratır mı acaba? Yani bu sebep dışında kat yapılma sebebi var mıdır?
Aslında şu şekilde eski tip ürünlerde bu ibareti pek duymadım ama yeni hybrid ve ceramic bazlı ürünlerin bazılarda üretici çift kat atılması önerisinde bulunmuş yüzey temiz olacak ibareside alt kısımda pasta yağları veya yüzeyde tutunmayı önleyecek ürünlerin temizlenmesi anlamında.
Mesela siz otantiği 10 kat da uygulasanız sonuç pek değişmiyor ama yeni nesil wax lar ikinci katta bariz parlaklık ve dayanıklılık elde edebiliyoruz

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Yıkamada cilalı şampuan kullanılmazsa herhangi bir sık sil ürün kullanılmazsa 2. Katman yerine geçer. Ben ikinci kat wax uygulayacak olduğumda bir sonraki yıkamada uygulama yapıyorum.

DENİZLİ

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Perdeleme olayını siz tamamen yanlış anlamışsınız şu şekilde araçta mesela soft 99 kiwami var cillop gibi boncuklara sahipsiniz bunun üzerine sonax bsd attınız kiwaminin boncuklarının özelliği gider bsd nin boncuklarını görürsünüz olay farklı bir durum

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Aslında şu şekilde eski tip ürünlerde bu ibareti pek duymadım ama yeni hybrid ve ceramic bazlı ürünlerin bazılarda üretici çift kat atılması önerisinde bulunmuş yüzey temiz olacak ibareside alt kısımda pasta yağları veya yüzeyde tutunmayı önleyecek ürünlerin temizlenmesi anlamında.
Mesela siz otantiği 10 kat da uygulasanız sonuç pek değişmiyor ama yeni nesil wax lar ikinci katta bariz parlaklık ve dayanıklılık elde edebiliyoruz

Teşekkür ederim.
Peki 2. katı bir hafta sonra atmakla hemen üzerine atmak arasında fark olur mu acaba?
Yazıyordum ama Süleyman Abi cevabını net bir şekilde vermiş :)

Yıkamada cilalı şampuan kullanılmazsa herhangi bir sık sil ürün kullanılmazsa 2. Katman yerine geçer. Ben ikinci kat wax uygulayacak olduğumda bir sonraki yıkamada uygulama yapıyorum.

DENİZLİ

Tam yukarıdakini yazıyordum ki gördüm cevabını abi çok mantıklı. Dış etmenlerden etkilenmeden, ya da kendimiz bir şekilde gölgelemeden, perdelemeden uygulayabiliriz diye yorumluyorum.

Teşekkür ederim.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Şampuanı yada diğer Malzemeleri. Bol bol kullanmak daha iyi sonuç vereceği anlamına gelmez . Kararında. Kullanmak hem sizin ekonominiz hemde zamanınız için hemde doğa için daha iyi olur . Zaten fazlasıyla kimyasal kullanıp ekstradan çevreyi kirletiyoruz. Elimizden geldiğince dikkatli olalım. 10ml yada 50ml şampuan fazla koymuşum. Ne olacak demeyin .

Benim şampuanım için yazılan neyse onu kullanıyorum 35ml şampuan 3.4-4 litre su

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Merhabalar jeep araç için ceviz prewash uygulaması yapacam.
İlaç pompası alıp yapmayı düşünüyorum.5 lt lik mi alayım 10 lt ‘lik mi?
Şuan için çift kova yöntemi ile yıkayacam belki ilerde ilaç pompasını modifiye edip köpükle yıkayabilirim.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Nakamura

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şuan için çift kova yöntemi ile yıkayacam belki ilerde ilaç pompasını modifiye edip köpükle yıkayabilirim.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
.
Ben şahsen benzinlik tayfasıdan olduğum için ceviz bizim için bence bulunmaz bir nimet ben bunun için 10 lt aldım. Bütçeniz musaitse 10 lt almanızı tavsiye ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok kirlenen haylaz bir pickup sahibi olarak ilk başlarda 2lt.lik ilaç pompası ve önceden hazırlanmış karışım ve su taşırdım araçta. İki kez doldurmak zorunda kalıyordum ve 2lt.lik ilaçlama pompası gereksiz yorucu oluyordu.
5lt.lik pompaya geçtim ve çok daha rahat ettiğimi söyleyebilirim. Modifiye de ettim 5lt.lik pompayı ama daha da iyileştirmek gerekiyor.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Arkadaşlar güzel açıklamış, bende belirttim mesela son bir kaç uygulamamda, ilk yıkama sonrası cilasız bir şampuanla yıkadıktan sonra üstüne ikinci katı çıkabilirsin. Focus a yapacam mesela ilk yıkama sonrası ikinci katı.
Hatta yeni seramikli ürünleri mutlaka iki kat yapın zaten. Çok fark ediyor.