Hızlı Soru - Cevap

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar bu menzerna 400 ün normali ile yeşil seri arasında ki fatk nedir? Hangisini almam gerekir?

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar bu menzerna 400 ün normali ile yeşil seri arasında ki fatk nedir? Hangisini almam gerekir?

Yeşil seri ürünlerinde voc bulunmuyor ve doğa dostu olduğunu söylüyorlar. Ayrıca kokusuz ve tozumadığını iddia ediyorlar.

Çalışması ise daha iyi ve sonuca daha hızlı gidiliyormuş.. Denemeden bilemiyorum. Eğer test eden birisi varsa bu vaatlerin doğru olup olmadığını söyleyecektir.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar, bi kaç sorum olacak
1) alta foam ile ilk uygulamamı yaptım fakat toplamda 8-9 defa ara verdim, bu normal midir?
2) nanolex interior cleaner almıştım, sprey başlığını takıp çantaya attım. İç temizlik aşamasına geldiğimde gözlerime inanamadım ürünün yaklaşık 250 ml’lik kısmı koltuğa akmış. Nanolexin orjinal sprey başlığı bunu yapan. Bi ayarı mı var? Sprey kısmı hareketli bi şekilde dönüyor, şişeye oturan kısım sabit doğal olarak.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
1) alta foam ile ilk uygulamamı yaptım fakat toplamda 8-9 defa ara verdim, bu normal midir?
2) nanolex interior cleaner almıştım, sprey başlığını takıp çantaya attım. İç temizlik aşamasına geldiğimde gözlerime inanamadım ürünün yaklaşık 250 ml’lik kısmı koltuğa akmış. Nanolexin orjinal sprey başlığı bunu yapan. Bi ayarı mı var? Sprey kısmı hareketli bi şekilde dönüyor, şişeye oturan kısım sabit doğal olarak.
Spreyleri kullanmasanızda uçlarından akıntı yapabiliyor hava değişiminden sıcaktan filan. Diğer sorunuzu anlayamadım pompalama mı yaptınız 8-9 defa.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Spreyleri kullanmasanızda uçlarından akıntı yapabiliyor hava değişiminden sıcaktan filan. Diğer sorunuzu anlayamadım pompalama mı yaptınız 8-9 defa.
Hocam sprey yan veya baş aşağı geldiğinde ucundan değil kapağın üstünden şırıl şırıl akıtıyor.
alta foama gelirsek, aracı komple köpüklemem için 8-9 defa mola verip basınç arttırdım. Sanırım 120-130 defa bastım toplamda

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhaba sisenin baslik kisminda bir plastik tampon olmali. Belki o dusmustur. Sizdirmayi o engelliyor. Yoksa hicbir sisenin bu kadar sizdiracagini ya da basliginin oynayacagini dusunmuyorum.

Coca cola siselerinde de vardir, o plastigi cikartirsaniz sizdirir. Farkinda olmayabilirsiniz bir kontrol edin isterseniz

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Peki menzerna 400 ün üzerine 3800 uygulaması yapıcam. 3800 den sonra yine menzernanın power lock mı uygulamalıyım yoksa farklı bir nano cilam var onu uygulasam yeterli olur mu?

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba sisenin baslik kisminda bir plastik tampon olmali. Belki o dusmustur. Sizdirmayi o engelliyor. Yoksa hicbir sisenin bu kadar sizdiracagini ya da basliginin oynayacagini dusunmuyorum.

Coca cola siselerinde de vardir, o plastigi cikartirsaniz sizdirir. Farkinda olmayabilirsiniz bir kontrol edin isterseniz

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tam şu aradan kaçırıyor hocam. Bi ayarı mı var acaba diye kurcalayıp duruyorum. Ürün de boşa gitti:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Peki menzerna 400 ün üzerine 3800 uygulaması yapıcam. 3800 den sonra yine menzernanın power lock mı uygulamalıyım yoksa farklı bir nano cilam var onu uygulasam yeterli olur mu?

3800 üzerine power lock a gerek yok koruyucu bir ürün wax sealant türü bişey uygulayın. Şöyle bir durumda var fg400 den sonra hare fazla kalırsa 3800 yeterli gelmeyebilir araya 2500 atmanız gerekebilir.

DENİZLİ

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

tam şu aradan kaçırıyor hocam. Bi ayarı mı var acaba diye kurcalayıp duruyorum. Ürün de boşa gitti:)
Basligi cikarin, icinde şeffaf plastik etrafında (dibinde) mat beyaz bir conta olması gerekiyor. O canta yerinde duruyormu bir bakın. Nanolexin basliği baya kaliteli böyle bir şey olmaması lazım

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
3800 üzerine power lock a gerek yok koruyucu bir ürün wax sealant türü bişey uygulayın. Şöyle bir durumda var fg400 den sonra hare fazla kalırsa 3800 yeterli gelmeyebilir araya 2500 atmanız gerekebilir.

DENİZLİ
Araç beyaz olduğu için 3800 kullanayım demiştim. İlk defa yapacağım. Olmassa 2500 uygulaması yapayım 3800 yerine. Elimde wax ve sealant değil ama krem cila var onu uygularım ozaman powerlock almayayım boşuna.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Basligi cikarin, icinde şeffaf plastik etrafında (dibinde) mat beyaz bir conta olması gerekiyor. O canta yerinde duruyormu bir bakın. Nanolexin basliği baya kaliteli böyle bir şey olmaması lazım
Evet duruyor hocam. Ben de anlamadım kaliteli duruyordu hocam ya

spray şişeye takılıyken fır fır dönebiliyor kendi etrafında. Sizde de öyle mi acaba?

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar basit bir sorum var,

Aracın göğsünü temizlerken, dressing ya da cleanerın cama sıçramaması için ne yapıyorsunuz ? ve içten ön camı temizlerken göğse damlamaması için ?

Diğer sorum ise, autoglym interrior cleaner ya da apc kullanırken bnm göğüs mavi oluyor. Normalde de yapış yapış, en güvenli burayı temizleme yöntemi nedir sadece dressing uygulamak mı ?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar basit bir sorum var,

Aracın göğsünü temizlerken, dressing ya da cleanerın cama sıçramaması için ne yapıyorsunuz ? ve içten ön camı temizlerken göğse damlamaması için ?

Diğer sorum ise, autoglym interrior cleaner ya da apc kullanırken bnm göğüs mavi oluyor. Normalde de yapış yapış, en güvenli burayı temizleme yöntemi nedir sadece dressing uygulamak mı ?
Yapış yapış oluyorsa büyük ihtimalle göğüsü oluşturan malzeme artık ekonomik ömrünü tamamlıyordur yahut evveliyatında çok yanlış bir işlem görmüş olabilir. Misal bazı deri direksiyonlar temizlenmiyor o yapış yapış hissi hiç gitmiyor. Gitmesi için çok kaliteli ürünler işlemler gerektiriyor. Çoğunlukla bu safha tercih edilmeyip değişim yada kaplama tercih ediliyor

Apc ile daima kokpit üstü gibi kıymetli yerler temizlenmesi önerilmiyor. O fışır fışır köpük köpük detaylama işlemi yılda 3-4 sefer yeterlidir. Ucuzundan bir püskül ile dressingten önce tozunu almak daha evla sayılıyor.
Cama gelmemesi için önce beze paspasa yakın yerde fıslayıp sonra uygulama yapmak mantıklı olacaktır. Ben ekseri önce dressing sonra cam temizliği yapıyorum. Cam ürünümüzü direk ön cama fıslamamak şartıyla