Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #6,561
cevabınız için teşekkür ederim.
araca 1 yıl önce seramik uygulandı o günden beri kendim uygun ürünlerle yıkadım. Yıkama çizikleri harici seramikte bir sıkıntı yok hala su iticiliği devam ediyor.
bu söylediğiniz ürünler de seramik olarak mı geçiyor. Yani 1 gün kapalı kalıp kürleşme gerekiyor mu acaba.
Kürleşme süreleri hakkında net bilgim yok, ama sio2 bazlı oldukları için bunlarda da belli bir kürleşme zamanı mutlaka gereklidir. Evet kolay uygulanabilen seramik kaplama olarak geçiyorlar.

@Detail 35 uygulamıştı can coat, en iyi cevabı o verir diye düşünüyorum.

1 yıl sonunda bu derece iyiyse seramiğe çok iyi bakmışsınız demektir. Markası da ziyadesiyle önemli tabi ama iyi bir kullanıcısınız demek ki.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Aracımda seramik kaplama mevcut fakat küçük bir kaza sonucu sağ iki kapı boyasız göçük düzeltme işlemi gördü. Orada da çizikleri gidermek için polisaj yapmışlar ve iki kapının seramiği gitmiş. Sizden yapmam gerekenler hakkında önerilerinizi bekliyorum. Kendimce düşündüğüm seçeneklerim.
1. Elimde c2v3 var onu ara ara sağ iki kapıya uygulamak
2. Gyeon cure alıp aynı şekilde onu uygulamak
3. Gyeon wet coat ile iki yıkamada bir uygulama yapmak
veya sizin başka önerilerinize de açığım.
Öncelikle geçmiş olsun. @omrslhmms Ömer abinin söylediğine ek olarak wax uygulayabilirsiz. üzerine yıkamadan yıkamaya da elinizdeki wet coat, cure ne varsa onu kullanabilirsiniz.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Kürleşme süreleri hakkında net bilgim yok, ama sio2 bazlı oldukları için bunlarda da belli bir kürleşme zamanı mutlaka gereklidir. Evet kolay uygulanabilen seramik kaplama olarak geçiyorlar.

1 yıl sonunda bu derece iyiyse seramiğe çok iyi bakmışsınız demektir. Markası da ziyadesiyle önemli tabi ama iyi bir kullanıcısınız demek ki.
Cancoatu focusa uygulamıştık 4uncu ayın sonunda su iticilik ve boncuklama bitmişti artık ama 1 kutudan 6 uygulama çıktığını varsayarsak yine 4-4-4-4-4-4 ay koruyor desek mantıklı ürün

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir

yıkamaya dikkat ettim hep bi de arada sırada c2v3 ile destekledim (çok beğenilmiyor forumda ama ben önceden 500 ml lik aldığım için almışken kullanayım dedim)
Kutas ile bir uygulama yapabiliriz konuştuk bakalım. Ülkenin durumu ne olacak ne bitecek karantina olursa biz kenarda wax seramik yapsak heralde bize bişey demezler

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
yıkamaya dikkat ettim hep bi de arada sırada c2v3 ile destekledim (çok beğenilmiyor forumda ama ben önceden 500 ml lik aldığım için almışken kullanayım dedim)
Kutas ile bir uygulama yapabiliriz konuştuk bakalım. Ülkenin durumu ne olacak ne bitecek karantina olursa biz kenarda wax seramik yapsak heralde bize bişey demezler
Seramik wax gayet güzel olur uygulamalarda bana en çok mantıklı gelen uygulama.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben almadım kullanmadım da ancak bu makarna tarzı eldivenler bana hep itici geliyor. Aramızda kullanan varsa da jantta falan kullanıyordur herhalde.

Ya neden öyle dediniz :) Ben bayılarak kullanıyorum bunları, bana da en güvenli bunlar geliyor :)

Bendeki bu marka veya model değil ama kaliteli bir makarna eldiveni hiçbir şeye değişmem gibi geliyor.

@00serkan4300 ben de bundan kullanmadım ama yanlış hatırlamıyorsam çift taraflı değil, arkası böcek temizleyici yapıda. Bilginiz olsun.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
merhaba sevgili forum
kwazar çift atım spreylerden almayı düşünüyorum fakat size bi kaç sorum var
bildiğiniz gibi 2 çeşit var 1-kimyasala dayanıklı 2-360 derece atabilen
doğal olarak ben bu şişeleri kimyasallar ile kullanacağım, 360'ların dayanımı veya kullanım yerleri nelerdir?
1. sorum ;
kapı içlerine köpük şeklinde değil sprey ile ceviz karışımı atmayı düşünüyorum, bu uygulamada bir yanlışlık var mıdır? veya daha iyi bir tavsiyeniz varsa önerilerinizi bekliyorum. ceviz ile kullanmak için 360 mı satın almalıyım yoksa kimyasala dayanıklı mı?
2. sorum;
yıkama sonrası pw atmak istiyorum, arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla 1:200 karışım oranı var, 1 lt yeterli olur mu? pw için 360 mı satın almalıyım yoksa kimyasala dayanıklı mı?
şimdiden teşekkür ederim:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
merhaba sevgili forum
kwazar çift atım spreylerden almayı düşünüyorum fakat size bi kaç sorum var
bildiğiniz gibi 2 çeşit var 1-kimyasala dayanıklı 2-360 derece atabilen
doğal olarak ben bu şişeleri kimyasallar ile kullanacağım, 360'ların dayanımı veya kullanım yerleri nelerdir?
1. sorum ;
kapı içlerine köpük şeklinde değil sprey ile ceviz karışımı atmayı düşünüyorum, bu uygulamada bir yanlışlık var mıdır? veya daha iyi bir tavsiyeniz varsa önerilerinizi bekliyorum. ceviz ile kullanmak için 360 mı satın almalıyım yoksa kimyasala dayanıklı mı?
2. sorum;
yıkama sonrası pw atmak istiyorum, arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla 1:200 karışım oranı var, 1 lt yeterli olur mu? pw için 360 mı satın almalıyım yoksa kimyasala dayanıklı mı?
şimdiden teşekkür ederim:)

Biraz kafa karışmış ama sanıyorum bir yanlış anlaşılma var...

360 derece atım yapabilmesi ile sizin kapı içine sıkmanız, ya da pw atmanızın bağlantısı nedir? Bunu evdeki boş cif şişesiyle de yapabilirsiniz :)

360'ın avantajı ters kullanım imkanı vermesi, yoksa kimyasala dayanıklı ya da 360 diye kategorilemek yanlış olur kanımca. Davlumbaz içine, lastik üstündeki kısma atarken işe yarıyor, bazen istemsiz şişeyi yan çeviriyoruz, diğer şişeler atmayı bırakırken bu devam ediyor.

Hem 360 hem kimyasala dayanıklı alın aklınızdaki sorular yok olsun :)

Bu arada pw için sprey şişe kullanmak açıkçası beni yorardı, ben olsam secho alır onla kullanırdım. 1 litre yeterli bu arada.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Biraz kafa karışmış ama sanıyorum bir yanlış anlaşılma var...

360 derece atım yapabilmesi ile sizin kapı içine sıkmanız, ya da pw atmanızın bağlantısı nedir? Bunu evdeki boş cif şişesiyle de yapabilirsiniz :)

360'ın avantajı ters kullanım imkanı vermesi, yoksa kimyasala dayanıklı ya da 360 diye kategorilemek yanlış olur kanımca. Davlumbaz içine, lastik üstündeki kısma atarken işe yarıyor, bazen istemsiz şişeyi yan çeviriyoruz, diğer şişeler atmayı bırakırken bu devam ediyor.

Hem 360 hem kimyasala dayanıklı alın aklınızdaki sorular yok olsun :)

Bu arada pw için sprey şişe kullanmak açıkçası beni yorardı, ben olsam secho alır onla kullanırdım. 1 litre yeterli bu arada.
kafa karışıklığım mesaja da yansımış:D
sorularımı sadeleştireyim hemen, şimdi abi gördüğüm kadarıyla bunlar 2 çeşit olarak satılıyolar. birinin isminin kimyasala dayanıklı olması otomatikman "diğer model(360) kimyasala dayanıksız mı" sorusunu aklıma getirdi:dusun:
ve buradan yola çıkarak kullanacağım kimyasalları da belirtmek istedim çünkü 360 modelinde kimyasala dayınıklı ibaresi yer almıyor:)

not:360'ın kimyasala dayanıklılığı sorgulanmıştır kısaca:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
kafa karışıklığım mesaja da yansımış:D
sorularımı sadeleştireyim hemen, şimdi abi gördüğüm kadarıyla bunlar 2 çeşit olarak satılıyolar. birinin isminin kimyasala dayanıklı olması otomatikman "diğer model(360) kimyasala dayanıksız mı" sorusunu aklıma getirdi:dusun:
ve buradan yola çıkarak kullanacağım kimyasalları da belirtmek istedim çünkü 360 modelinde kimyasala dayınıklı ibaresi yer almıyor:)

not:360'ın kimyasala dayanıklılığı sorgulanmıştır kısaca:)
Anladım şimdi, hem 360 olup hem de kimyasala dayanıklısı da var sanıyordum ben, şimdi baktım yokmuş :)

Sanki vardı ama ya, yanlış hatırlamışım demek ki özür dilerim. Bende kırmızı 360 çift atımlı var, ben onu kimyasala dayanıklı sanıyordum.
Bugüne kadar bilberrysinden b33'üne bir çok ürünle kullandım. Sorun çıkartmadı.

360 olmasının marifetlerini yazdım yukarıda, bunlardan feragat ederek kimyasala dayanıklı alabilirsiniz bu durumda.

Net cevap vereyim :) 360 şart değil kimyasala dayanıklılık daha iyidir. Ama dediğim gibi kimyasala dayanıklı değil diye sadece su atmaya da yaramıyor :) Onlar da gayet dayanıklı, yine de yarın abi bu bozuldu aldırdın bana dememeniz için kimyasala dayanıklıdan alın.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Anladım şimdi, hem 360 olup hem de kimyasala dayanıklısı da var sanıyordum ben, şimdi baktım yokmuş :)

Sanki vardı ama ya, yanlış hatırlamışım demek ki özür dilerim. Bende kırmızı 360 çift atımlı var, ben onu kimyasala dayanıklı sanıyordum.

360 olmasının marifetlerini yazdım yukarıda, bunlardan feragat ederek kimyasala dayanıklı alabilirsiniz bu durumda.

Net cevap vereyim :) 360 şart değil kimyasala dayanıklılık daha iyidir. Ama dediğim gibi kimyasala dayanıklı değil diye sadece su atmaya da yaramıyor :) Onlar da gayet dayanıklı, yine de yarın abi bu bozuldu aldırdın bana dememeniz için kimyasala dayanıklıdan alın.
Yok yok yanılmadın vardı kimyasala dayanıklısı ellerinde kalmamıştır üzerinde yuvarlak içinde ki işaretlerde neye dayanıklı olduğunu gösteren işaretler var ama ben dünya kadar ürünle denedim daha bozulan olmadı 3 senedir kullandığım kwazar var elimde maşaAllah daha taş gibi benim gözümde şişenin piri bunlar :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar, hatırlarsanız geçtiğimiz hafta içi bir cam pastası uygulamam olmuştu. Bunu orta sertlikte bir pad ile yapmak durumunda kaldım. Tabi yapmadan önce danıştığım arkadaşlar bana Rayon Pad kullanmam gerektiğini söylediler yada yazdılar. Yalnız ben bunu bulamadım google'a yazıyorum hep başka alakasız şeyler çıkıyor karşıma.

Sizlerden naçizane ricam varsa bir link benimle paylaşabilir misiniz ?

Bu ürünü aramak için doğru kelimeler neler ?
Linkdeki ped türü

US $5.01 19% OFF|Aletler'ten Parlatma Pedleri'de Z LION 1/2/3/4/5/6/7 Inç yün parlatma pedi Araba Parlatıcı Disk 5mm Kalınlığında Islak Araba Metal Için Cam Parlatma Temizleme Ağda AliExpress'da

zizoum

Amatör Detaycı
Üye

Estağfurullah abi ne özrü, çok güldüm:kop:çok teşekkür ederim o zaman ben yinede kimyasala dayanıklı alayım:alisveris::paraa::)