Hızlı Soru - Cevap

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #6,681
Camlarda yağlı yüzey kalıyor.kil ,ipa ,m700 ,camsil,elma sirkesi ,apc,denedim yine aynı şeklide yağlı yüzey kalıyor.hatta nokta nokta izler var ağaç altında kalır reçine damlar ya o şekilde.elimle bastırarak siliyorum geçiyor bezle silince tekrar geliyor yağlı ve nokta lı yüzey.siz neyle siliyirsunuz.ne önerirsiniz.
Herhangi bir cam pastası işinizi görecektir.
Mentalfeed arkadaşımın yorumunu destekliyorum. Benzer şikayetlerle Sonax Profiline Glass Polish uyguladım aracıma 1 hafta önce. Şikayetime çare oldu ama pahalı bir ürün. Bugün aracınıza ne değişiklik yaptınız konusunda 1 hafta evvelki mesajları okuyabilirseniz uygulama detaylarını görebilirsiniz.

Önermesine ürünü önerebilirim ama sadece bu şikayetlere istinaden alınacaksa lüks kaçabilir. Daha uygun yollu bir ürün tercih edilebilir.

Daha da uygun ve ulaşılabilir olarak ipa + melamin sünger de denenebilir. (Mesajı yazarken aklıma geldi, test etmedim)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar selam, 23-24cm grit guard arıyorum fakat bulamadım. Daha önce bir arkadaş Türk bir detay sitesinden paylaşmıştı fakat bulamadım mesajını. Gören varsa iletebilir mi? Çok teşekkür ederim. :alisveris:
O boy Turkiye'de yok benim bildigim. Cilamarkette vardi ama ilan eski ilan. Bir arkadas sormus o boy yok denmis.

26 cm olandan alip son halkayi keserek sigdirabilirsiniz. Ya a çin den alacaksiniz.

Bu arada Tr'de bulursaniz paylasin lutfen ihtiyaci olan cok vardir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
sizi bulmuşken bir soru daha sorayım:) aracımdaki camlar çerçevesiz olduğundan kapı etrafı contalar bir tık daha önem arz ediyor, bakım için ne kullanabilirim acaba? ve sunroof için würth hhs grease doğru ürün müdür acaba?
Bahsettiğiniz lastik contalar ve fitiller için @Dragstar Süleyman abinin tavsiye ettiği sonax ürününü kullanıyorum, oldukça memnunum. Hem yumuşatıyor hem de parlak görüntü oluşturmuyor.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadaşlar. Haberlerde görüyorum. 2 litrelik. 4-5 litrelik. İlaçlama aletleri ile Arabala otobüslere oraya buraya. Birşey sıkıyorlar. Tam olarak nedir o sıktıkları dezenfektan ?

beyaz sirke var 5 litre. Bu işte kullanılır mı ? Olur mu ? Bi işe yarar mı ?

Yok olmazsa alıp Malzemeleri yapacağım birşeyler . Elimde şimdilik sadece 1 litre ipa var 27 ye aldım 54 lira olmuş .

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hem ceviz atmak için hemde ön yıkama köpüğü atmak için pompa arıyorum ve modifiyede edicem sizce hangisini almam lazım farkındayım forumda çok bahsedildi. Ama daha demitten @Respect3578 abi şu linki attı 25 tl gayet ucuz geldi yoksa buna para vermeyip secho veya ilposan mı alıyım ?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hem ceviz atmak için hemde ön yıkama köpüğü atmak için pompa arıyorum ve modifiyede edicem sizce hangisini almam lazım farkındayım forumda çok bahsedildi. Ama daha demitten @Respect3578 abi şu linki attı 25 tl gayet ucuz geldi yoksa buna para vermeyip secho veya ilposan mı alıyım ?

Secho sevilir,son günlerde birde zemzem marka olan var ikisinden birini deneyin bence. Linkteki gibi ürünler zamanında tecrübe ettiğimiz çabuk emekliye ayrılan tarzlardan duruyor :)

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sechoyu 1.5 yıla yakın kullandım gayet memnundum yeni sorun çıkardı. Oda pek bakım yapmadığım için. Onun yerine de bu linkteki üründen daha yeni aldım başlığında ve atışında secho ile arasında bir fark göremedim. Sechonun tek avantajı bana göre şeffaf olması ve görseli. Şuan ki şartlarda bu ürünü alabilirsiniz bence.

Düzenleme: Modifiyede edecekmişsiniz görmemiştim o konuda hiç tecrübem yok, o yüzden daha tecrübeli abilerimize bırakıyorum:)
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sechoyu 1.5 yıla yakın kullandım gayet memnundum yeni sorun çıkardı. Oda pek bakım yapmadığım için. Onun yerine de bu linkteki üründen daha yeni aldım başlığında ve atışında secho ile arasında bir fark göremedim. Sechonun tek avantajı bana göre şeffaf olması ve görseli. Şuan ki şartlarda bu ürünü alabilirsiniz bence.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani sechoya yağılan modifiye bunada yapılır mı ?

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Bende secho modifiyeli var link attığım o pompayı ben ceviz için düşünüyorum şuanda. Vetada modifiye edilir zamanında ben 5 lt zemzem i etmiştim.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Forumda bu markaları kullanan yoktur ama yinede sorayım sechoyla aynı işi yapacaklarsa bunlardan birini düşünüyorum.

hb garden

Plant mate

İlposan Gold

Plant ın ucu burdan bakınca pirinç malzeme gibi duruyor sanki
ilposanın gold modeli tasarımı farklı yeni nesil mi oluyor acaba?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam şimdi mesajı güncelledim. Modifiye konusunda bilgim yok sadece normal ceviz atımı ve su atmak için kullanmıştım ben sechoyu ve yine o işlevler için arasında bir fark görmedim ben.
Modifiye konusunda fazla tecrübem yok ama ceviz kullanacaksınız modifiye yapmayın. Ceviz, pre wash olarak daha etkili çalışıyor
Bende secho modifiyeli var link attığım o pompayı ben ceviz için düşünüyorum şuanda. Vetada modifiye edilir zamanında ben 5 lt zemzem i etmiştim.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Cevizi dediğiniz gibi köpük yapmadan kullanmak gerekiyormuş @Respect3578 abinin attığı üründen alıcam, ilerde köpük yapmam gerekirse secho alırım hemde elimde 2 farklı seçenek olur.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Forumda bu markaları kullanan yoktur ama yinede sorayım sechoyla aynı işi yapacaklarsa bunlardan birini düşünüyorum.

hb garden

Plant mate

İlposan Gold

Plant ın ucu burdan bakınca pirinç malzeme gibi duruyor sanki
ilposanın gold modeli tasarımı farklı yeni nesil mi oluyor acaba?
İlposan gold bauhausdaki gardener marka pompa ile aynı malzeme. Ben 2 senedir kullanıyorum gayet sağlam ama 1,5 litre olmasından kaynaklı içine az hava alıyor ve sürekli pompalamak gerekiyor.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Cevizi dediğiniz gibi köpük yapmadan kullanmak gerekiyormuş @Respect3578 abinin attığı üründen alıcam, ilerde köpük yapmam gerekirse secho alırım hemde elimde 2 farklı seçenek olur.
Modifiye edilen pompayı normal kullanım için ya borusunu bantlamak ya da başka boru kullanmak gerekiyor.
Dolayısıyla ben de her seferinde uğraşmamak için 2 tane aldım. En mantıklısı bence de bu şekilde.