Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Gyepestp @zizoum @eryayli @golf
Yarım kapak perwoll ve yumusatıcı gözünde sirke ile yıkansın. Islak çıkarsa bezi ince uzun olacak şekilde katlayın, bir ucundan başlayın diğer uca kadar avcunuzla sıkarak çıkarabildiğiniz kadar suyu çıkarın. Sıkarken kesinlinle çevirerek sıkmayın!

En son 4 kenarından da iyice silkeleyin ve kurumaya bırakın. 1 gün bile sürmez kuruması. 2 yıldır twisted pile bezi bu şekilde kurutuyorum, performans kaybı yok, denendi onaylandı :)

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
elimde 10 lu vitrail eldiven var. 10 liraya almıştım. şimdi yine eldiven almam lazım karantina dan dolayı. siyah nitril alacağım. 2 marka var beybii diomand vve Dolphin 100 tanesi 50 lira n11 de. aralarında bi fark var mı ? hangisi daha iyi ?
Aralarında beybi ve dolphin kullandım diğer markayı bilmiyorum. Dolphin in kutusunun dışında iki ağızlı anahtar fotoğrafı olan beybi den daha kalitelidir. Fiyatları çok artmış ancak. 26 tl idi kutusu geçen ay.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
elimde 10 lu vitrail eldiven var. 10 liraya almıştım. şimdi yine eldiven almam lazım karantina dan dolayı. siyah nitril alacağım. 2 marka var beybii diomand vve Dolphin 100 tanesi 50 lira n11 de. aralarında bi fark var mı ? hangisi daha iyi ?
Dolphinin kalın olanını kullanıyorum ben de, memnunum. İnce olanını hiç almadım ama kullanan var mı, çabuk yırtılır cinsten mi?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Kzmsefa @ege tesekkur ederim 15-20 dk bir çabalama ile yaptım. @ege guzel fikirmiş ama siz yazmadan ben çabalamaya başlamıştım. Kapağı sımsıkı kapatsam da su testinden geçemedi. 3 4 litre kadar su koyup kovayı yan ve ters devirdim damlatıyor malesef. Mühür kapağa pek ihtiyacım olmaz, olsa da devrilmedikce boyle de işimi görür ama yine de damlatmasaydı diyorum, bende mi bir hata var ki?

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
damlatma ne yazık ki tüm kovaların sorunu gibi. vakti zamanında set olarak aldıgımda benimde ilk testim bu olmuştu . açıkçası çokta önemsemedim lakin mudahale etmeyide ihmal etmedim.

kapakta bulunan beyaz contayı çıkartıp ( çünkü benim ki oradan sızdırıyordu ) kendinden yapışkanlı kavçuk '' p profil şeklinde kapı izolasyon bandı yapıştırmıştım. p şekilinin numarası contanın iç kısıma yeniden takılabilmesi amaçlı. sızdırma %95 kesildi ama yinede damlatıyordu. öyle kaldı hatta konu açacaktım ki az bile damlatınca şimdi biri çıkar damlatıyor der diye vaz geçmiştim. resimlerinide ekliyorum eski zaman . belki bi fikir olur bu tarz sorunu olanlara.
not: alacak olanlar kavçuk olanını seçsinlerki geneli süngerimsi yapıda olur buda sızdırmaya elverişlidir. kaliteli marka seçin zaten 94 cm gibi bir ölçü gerekiyordu kova başına.
iyi detaylar.

Son düzenleme:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@mustafacagri, @ormancı,
Beybi. 50 tanesi. 40-50 lira. Ama bu fiyata bi yerden 100 tane buldum gibi.
dolphin de 50 gibi fiyat. . Beybi 2 çeşit var. Dolphin şimdilik tek çeşit gördüm . Fiyatlar medikal ürün sınıfında olduğu İçin 2 hatta 3 kat arttı.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mustafacagri, @ormancı,
Beybi. 50 tanesi. 40-50 lira. Ama bu fiyata bi yerden 100 tane buldum gibi.
dolphin de 50 gibi fiyat. . Beybi 2 çeşit var. Dolphin şimdilik tek çeşit gördüm . Fiyatlar medikal ürün sınıfında olduğu İçin 2 hatta 3 kat arttı.
Kalın olanı tercih etmiştim, hani az fark var arada. Az bişey daha vereyim hepsi daha dayanıklı ürün olsun diyerek almıştım
Benim kullandığım ürün şu
Dolphin Siyah Nitril Eldiven Pudrasız Ekstra Kalın (xl) - n11.com

Bir de şu ürünü var ama bu daha ince sanırım, hiç kullanmadım. Kullananlar yorum yapacaktır elbet aşırı ince olup olmadığını
Dolphin Nitril Muayene Eldiveni Pudrasız Siyah100 Lü Medum - n11.com

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadaslar. Evde hapisteyiz . Balkonunuz var Uzun. Cam . Bunu temizleyecegim. Ceviz kullanilir mi ? Evdekilere show yapayim
aslında bildiğin cam . çamaşır suyu , bulaşık deterjanı da koysam olur. ama bi hava atayım dedim. basınçlı pompa ile.

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaslar. Evde hapisteyiz . Balkonunuz var Uzun. Cam . Bunu temizleyecegim. Ceviz kullanilir mi ? Evdekilere show yapayim
aslında bildiğin cam . çamaşır suyu , bulaşık deterjanı da koysam olur. ama bi hava atayım dedim. basınçlı pompa ile.
Kullanabilir siniz. Bununla ilgili bir paylaşımım vardı benim de. Özellikle kirlenmiş silikonlarda güzel iş çıkarmıştı. Ancak çamaşır suyu gibi olmaz tabii ki

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@_CaN_, Yine de iyi iş çıkarttı . Aşağıda arabalar var üstüne damlatmadan yapmaya çalıştım. Sonra kwazar ile Arap sabunu köpürttüm. Sonra camsil ile sildim. Mis gibi oldu . Amaan boşver. Hayat boş. Malda yalan mülkte. Koy bi kova Sile sile dolan. ‍♂️
Her şeyin başı sağlık zaten ondan ötesi yok. Ellerine sağlık. Güzel günlerde kirletin :saskin: