Hızlı Soru - Cevap

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #6,821
Ben cam, sunroof açmam, sunroof açarsam da sadece tilt (arka tarafı sadece kaldırıp biraz hava gelicek şekilde) pozisyonunda kullanırım o da nadirdir.
Bu konuda yalnız olmadığımı okumak beni çok sevindirdi Erçin Abi :) Resmen bu sebepten eşimle her yolculuğumuzda tartışıyoruz. Hele bide baldız yanımızda olursa vay halime.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bu konuda yalnız olmadığımı okumak beni çok sevindirdi Erçin Abi :) Resmen bu sebepten eşimle her yolculuğumuzda tartışıyoruz. Hele bide baldız yanımızda olursa vay halime.
Çok isterlerse çek bir mola yerine istedikleri kadar hava alsınlar. Benim kayınpeder de çok darlanıyor sigara da içemeyince, birşey de diyemiyor. Birkaç kez İstanbul'a gittik, geldik köyden saat başı çay, sigara molası veriyoruz :komik:

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
İç temizlik yaptığım postu paylaşayım hocam.

Normal süpürgeyle 2dk da bitireceğiz yeri bununla 4-5dk da bitirirsiniz. Aparat ilave ettikçe çekim performansı düşer. Belirttiğim gibi düzenli bir iç temizlik yapacaksanız yeterli gelir. Ben cam, sunroof açmam, sunroof açarsam da sadece tilt (arka tarafı sadece kaldırıp biraz hava gelicek şekilde) pozisyonunda kullanırım o da nadirdir. Bu şekilde zaten koltuklar pek tozlanmıyor. Olanı da çekebiliyor. Paspasların altına düşen taşları da alıyor.
Aracınız kaç model veya en son ne zaman detaylı iç temizlik yaptınız bilmiyorum ama bir kere güzelce temizledikten sonra normal süpürgeyle belirttiğim gibi rutin olarak uygulamaya geçtiğinizde yeterli gelecektir.

Ben 75 verebilirim 100 üzerinden. 3 yıldır da kullanıyorum, bir problem yok.
dün mesajınızı görmemişim hocam, şimdi gördüm çok teşekkür ederim:)

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Ben kilini ve demirtozu sökücüsünü kullandım,
Ortalama ürünlerdi, ne çok iyi ne kötü, fiyatını uygun indirimli düşürürseniz alabilirsiniz. Mesela demirtozu sökücüsünü fb den ucuza bulursanız alın derim ama daha pahalıysa fb daha iyi bir seçenek olur.
Sağolasın hocam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar bu POLYTOP ürünlerini kullanan var mı çok merak ediyorum kullananlar hangi ürünlerini kullandı Ve tavsiye ediyor mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu konuyu bende merak ediyorum. Uygulamacı bir arkadaş pastalarını bana çok övdü. Toz vs yok hızlı sonuca ulaşalıyor vs.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşımın aracı doblo kumaş döşeme leke çıkarma ürünü öneriniz nedir.Kendimiz yapacaz.Şimdiden teşekkür ederim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Koltuk ve taban halısı temizlemek için öneriniz var mı? Ve nelere dikkat etmeliyim ,yardımcı olur musunuz malzemeler ve aksesuar için ?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Koltuk ve taban halısı temizlemek için öneriniz var mı? Ve nelere dikkat etmeliyim ,yardımcı olur musunuz malzemeler ve aksesuar için ?
Aklıma gelenleri yazayım orta yumuşak fırça, vp carpet cleaner yada gs güzel iş görüyor. Ulaşması zor alanda köpük temizleyici kullanılabilir.
Vakum şart diyenlerdenim derinlemesine temizliklerde. Birde araç içini güzel kurumaya bırakmak lazım. İlaveler eklenir arkadaşlardan da :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Malzemeler yazılmış zaten püf nokta olarak temizlerisiniz yerleri eşit oranda ıslatın ve bir kısmını yapıp bir kısmını temiz diye atlamayın su lekesi gibi sınırın izi kalır

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aklıma gelenleri yazayım orta yumuşak fırça, vp carpet cleaner yada gs güzel iş görüyor. Ulaşması zor alanda köpük temizleyici kullanılabilir.
Vakum şart diyenlerdenim derinlemesine temizliklerde. Birde araç içini güzel kurumaya bırakmak lazım. İlaveler eklenir arkadaşlardan da :)
Taban halısı ve koltuk için Vp carpet cleaner kullanıyım, peki bölünmüş ürün alırsam sulandırmak gerekiyor mu ? Yoksa vp carpet direk mi kullanılır?
İç plastik için KC gs alıyım diye düşünüyorum zaten dış plastikde pasta kalıntıları var onlarıda temizliyim. Sağolun tavsiye için.
Malzemeler yazılmış zaten püf nokta olarak temizlerisiniz yerleri eşit oranda ıslatın ve bir kısmını yapıp bir kısmını temiz diye atlamayın su lekesi gibi sınırın izi kalır
Zaten şu sıralar boş olduğum için koltukları sökmeyi düşünüyorum zaten arka koltuklar rahatça sökülüyor.Teşkkürler yorum için.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@Sercan20 bölünmüşler sulandırılıyor evet, iç plastik içinde gs deniyorsa tek başına gs de denenebilir farklı sulandırma oranlarıyla iş göreceğini düşünüyorum bir çok yüzeyde güzel iş becerisi var henüz aksi bir yorum görmedim,duymadım :)

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Sulandırma yapacak mıyız VP carpet cleaner’ı

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Sercan20 bölünmüşler sulandırılıyor evet, iç plastik içinde gs deniyorsa tek başına gs de denenebilir farklı sulandırma oranlarıyla iş göreceğini düşünüyorum bir çok yüzeyde güzel iş becerisi var henüz aksi bir yorum görmedim,duymadım :)
Tavsiyeniz için teşekkürler. GS yi kesin alıyorum, VP carpet'ı denemek için alıcam hem elimde bulunsun saf almak içinde orjinal şişesinde alıyım.Bide plastik için fırça alıcam, peki koltuk için sadece bez iş görür mü? Bide taban halısını fırçalamak için fırça alıyım mı ? Çok soru sordum ama kusura bakmayın.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Tavsiyeniz için teşekkürler. GS yi kesin alıyorum, VP carpet'ı denemek için alıcam hem elimde bulunsun saf almak içinde orjinal şişesinde alıyım.Bide plastik için fırça alıcam, peki koltuk için sadece bez iş görür mü? Bide taban halısını fırçalamak için fırça alıyım mı ? Çok soru sordum ama kusura bakmayın.
Estafurullah bu sebeple burdayız :) sorulsun hiç sorun yok 1lt lik bidon olanı kesin sulandırılıyor fakat sprey şişeli olanından emin değilim teyit etmekte fayda var bez yerine kumaş durumuna göre fırça tercih edilebilir.
Matkap ucuna takılan fırça iki alanda da işinizi kolaylaştırabilir,hem zaman hem işlev olarak

@Saint_33 cevabı içeride vermeye çalıştım :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Estafurullah bu sebeple burdayız :) sorulsun hiç sorun yok 1lt lik bidon olanı kesin sulandırılıyor fakat sprey şişeli olanından emin değilim teyit etmekte fayda var bez yerine kumaş durumuna göre fırça tercih edilebilir.
Matkap ucuna takılan fırça iki alanda da işinizi kolaylaştırabilir,hem zaman hem işlev olarak

@Saint_33 cevabı içeride vermeye çalıştım :)
Şu anlık matkap için fırça almayı düşünmüyorum onun yerine küçük deri fırçaları var ondan alıyım çünkü araç pek kirli değil. Peki vp carpet'ın saf hali illa 5 litrelik olan mı? Eğer öyleyse parlatan adamlarda şişesi 40 tl ondan alıyım diyorum. :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Şu anlık matkap için fırça almayı düşünmüyorum onun yerine küçük deri fırçaları var ondan alıyım çünkü araç pek kirli değil. Peki vp carpet'ın saf hali illa 5 litrelik olan mı? Eğer öyleyse parlatan adamlarda şişesi 40 tl ondan alıyım diyorum. :)
1lt olanıda vardı,deri fırçaları sert kalabilir. Bazı araç taban halıları keçe gibi formda olabiliyor o yüzden direkt yorum yapamıyorum tüylenme yaptırmamak adına :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
1lt olanıda vardı,deri fırçaları sert kalabilir. Bazı araç taban halıları keçe gibi formda olabiliyor o yüzden direkt yorum yapamıyorum tüylenme yaptırmamak adına :)
Temizlik madeninde upcare'ın fırçasını buldum yapısı yumuşak geldi, eğer taban halısını bu fırça ile temizleyemezsem VP kalın fırça ile temizlerim biraz uğraştırır ama önemli değil. Bide VP carpet 1 litrelik orjinal ambalajında okuduğum kadarıyla seyreltilmiyormuş yani öyle bir bilgi yazmıyor. Başka üstadlar da yorum yapsın ona göre fısfıslı 500ml şişeliğini alıcam.