Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #6,941
Annem yatakların altını düzenlerken zamanında kimyasaladamların hediye verdiği aşağıdaki ürünü buluyor. Tahminimce pasta olması lazım. Bu ürünlerin bi raf ömrü varmı ? 2 3 senelik ürün olması lazım hala kullanılır mı sizce?

Bende 10 senelik pasta var herhangi bir bozulma olmadı daha 2-3 senede bir şey olmaz diye düşünüyorum eğer raflarda çok uzun süre beklemediyse.

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba Arkadaşlar;
Motor temizliği yaptım ve plastik aksamlar koch mp ile koruma altına aldım. Ancak, motor bölümünde girintili çıkıntılı boyalı yüzeylerde güzelce temizlendi koruma olarak sıkıp silmeden kullanabileğim ürün öneriniz varmı?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Merhaba Arkadaşlar;
Motor temizliği yaptım ve plastik aksamlar koch mp ile koruma altına aldım. Ancak, motor bölümünde girintili çıkıntılı boyalı yüzeylerde güzelce temizlendi koruma olarak sıkıp silmeden kullanabileğim ürün öneriniz varmı?
Sıkıp bırakılacak çoğu ürün toz çeker o alanda. Hızlı cila sıkıp üstünden geçebilirsiniz bezle.

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hızlı cila olarak elimde olan ürünler sonax bsd, gtecniq c2 v3, autobrite 32, chemical guys v07, Auto finesse finale bu ürünlerden motor bölümünde boyalı yüzeyler için hangisi önerirsiniz. Saygılarımla,

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Hızlı cila olarak elimde olan ürünler sonax bsd, gtecniq c2 v3, autobrite 32, chemical guys v07, Auto finesse finale bu ürünlerden motor bölümünde boyalı yüzeyler için hangisi önerirsiniz. Saygılarımla,
Hepside olur kafanıza göre ben bunu dış yüzeyde kullanmam dediğiniz birini kullanabilirsiniz. Mesela ben c2v3 hiç beğenmiyorum onu kullanırdım.

DENİZLİ

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Araç cam suyu için neler kullanıyorsunuz, önerirsiniz?
Sonaxın mavi renkl konsantresi,içerdiği gliserin sebebiyle hem silecekleri sertleştirmiyor ses yapmayı önlüyor,sileceğin rahat çalışmasını sağlıyor.

Aynı zamanda far yıkaması mevcut olan araçların far cam yüzeylerinede zararsız diye bildiriliyor

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Ben de af finale kullanırdım, zaten hızlı cila değil cila wax sonrası quick detailer bir ürün toz çekme olayı daha az olacağı kanaatindeyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Sonaxın mavi renkl konsantresi,içerdiği gliserin sebebiyle hem silecekleri sertleştirmiyor ses yapmayı önlüyor,sileceğin rahat çalışmasını sağlıyor.

Aynı zamanda far yıkaması mevcut olan araçların far cam yüzeylerinede zararsız diye bildiriliyor
Hocam bahsettiğin ürün şu sanırsam. Peki sulandırma oranı nedir bunun bilginiz var mı ?
Sonax Antifrizli Konsantre Cam Suyu 1Lt.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Alacağınız cam suyunun 1 damlasını buharlaştırın. Buharlaştıktan sonra iz kalıyorsa onu aracınızda kullanmayın. Ucuz diye mavi renkli marketlerde satılanlar ekseriyetle iz bırakıyor, shellin ve sonaxın cam suyu iz bırakmıyor. Diğer marka ve ürünleri kullanmadan önce bu test güvenilirlik olarak ürünü bir tık öteye taşır ayrıca özgürün dediği gibi evde karışım da yapabilirsiniz. Diğer türlü kötü ürünler aracın boyasını yakıyor.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Alacağınız cam suyunun 1 damlasını buharlaştırın. Buharlaştıktan sonra iz kalıyorsa onu aracınızda kullanmayın. Ucuz diye mavi renkli marketlerde satılanlar ekseriyetle iz bırakıyor, shellin ve sonaxın cam suyu iz bırakmıyor. Diğer marka ve ürünleri kullanmadan önce bu test güvenilirlik olarak ürünü bir tık öteye taşır ayrıca özgürün dediği gibi evde karışım da yapabilirsiniz. Diğer türlü kötü ürünler aracın boyasını yakıyor.
Özellikle ön cam tavan birleşim alanını,nobran bey döktürüyor

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Aracimi benzinlikte yikiyorum.Gecen gun kwazar ve xiaomi pompa alarak modifiye ettim.Evdeki denemelerde gayet iyi gibi gorundu.Sampuan olarak ise valet pro combo2 aldim.Okudugum kadari ile biraz agresif bir sampuan.Ancak benzinlikte kova ile yikamamin mumkunati yok.Dolayisi ile sadece on yikama ile en etkili fakat en az zarar verecek sampuan ne onerirsiniz.Aracimda seramik falan yok bu arada.