Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #6,961
Aracimi benzinlikte yikiyorum.Gecen gun kwazar ve xiaomi pompa alarak modifiye ettim.Evdeki denemelerde gayet iyi gibi gorundu.Sampuan olarak ise valet pro combo2 aldim.Okudugum kadari ile biraz agresif bir sampuan.Ancak benzinlikte kova ile yikamamin mumkunati yok.Dolayisi ile sadece on yikama ile en etkili fakat en az zarar verecek sampuan ne onerirsiniz.Aracimda seramik falan yok bu arada.
Sadece ön yıkamayla yeterli temizlik sağlanmayacağı için kurularken çizilecek. Anladığım kadarı ile benzinlikte kostikle yıkayıp çıkmaktansa en azından başka bir kimyasal kullanayım dediniz. Flowey b33 kullanabilirsiniz.

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Sadece ön yıkamayla yeterli temizlik sağlanmayacağı için kurularken çizilecek. Anladığım kadarı ile benzinlikte kostikle yıkayıp çıkmaktansa en azından başka bir kimyasal kullanayım dediniz. Flowey b33 kullanabilirsiniz.
Evet burada uzman detaycilarin yazdiklarini okuyunca acikcasi bir zarar vermek istemiyorum.Dolayisi ile maksimum temizligi saglayacak ancak en az zarar verecek kova ile yikamaya ihtiyac duymayacagim bir sampuan lazim.Flowey b33 ph 14 diye okumustum bu uzun vadede zarar verir mi aracin boyasina falan.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
5 veya 8 litrelik şarjlı ilaçlama pompalarından kullanan oldu mu? @Pro abi sen de secho kullanmışsın sanırım, 5 veya 8 LT olarak hangi markayı önerirsiniz? (secho 8 LT lik var ama şarjlı ve büyük boy olunca yorumlarınızı merak ediyorum)

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Araç cam suyu için neler kullanıyorsunuz, önerirsiniz?
Bende şöyle bir bilgi eklemek isterim tecrübelerimden . Bu kış başında divortexin antifirizli cam sularından aldım arkadaşlar ancak ilk önce sileceklerim izli silmeye başladı dedim eskidiler 3 yıllık Bosch silecekler vardı . Değiştiririm derken evde sulandırılmış şekilde bekleyen cam suyunu bir gördüm tamamen tortu şişenin ici resmen değişik bı yapi olmuş ardından arabadaki su bitince yerine saf su koyup bıraktım şöyle söyleyeyim silecekler direk duzeldi. Ardindan araba silecek suyu uyarısı vermeye başladı var olduğu halde büyük ihtimal sensörü tortu oldu tam okuyamıyor su seviyesini . İşin kisasi aman çok dikkat edin . Şimdi tekrar iPa beyaz sirke karışımı koyup temizlemeye calisicam hazneyi . Yazlık olarak sinek lekeleri için vs mobil 1 in cam suyunu almıştım onu koyacağım bı daha da öyle cam suyu almam size de tavsiye etmem arkadaşlar. Boşuna silecek masrafı yapacaktım mesela ucuzluk cam suyu alsanız sileceği bozup daha pahalıya gelebilir. Hiç para vermek istemeyenn saf su koysa daha iyi bence .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
5 veya 8 litrelik şarjlı ilaçlama pompalarından kullanan oldu mu? @Pro abi sen de secho kullanmışsın sanırım, 5 veya 8 LT olarak hangi markayı önerirsiniz? (secho 8 LT lik var ama şarjlı ve büyük boy olunca yorumlarınızı merak ediyorum)
Şarjlılar köpük yapmayabilir. Ürün atım şekli diğer pompalara göre çok farklı. Bildiklerimizde hava sıkıştırması ile atım sağlanıyor, şarjlılarda ise su pompası sistemi var.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu konuyu ben de merak ediyorum :) elimizdeki cam temizleyici ürünlerden koysak olur mu ki? Hazır cam suyu alıyorum genelde ama elde olan ürün işe yararsa boşa para vermeyelim :)
Hocam ben s3 kullanmistim bir ara. Cok cok z kullanmalisiniz. Yoksa camlari tertemiz yapiyor bu da silecek calismasina mani oluyor. Biraz yagli ya da sabunlu mu desem, oyle kalmasi lazim camin.

Yani temiz camda bez zor kayar ya o hesap. Onun disinda kullanacaginiz urun tavana da sicrayacagi icin koruma varsa bunu etkilemeyecek bir sey olmali.

Bir ara wurth kullanmistim o da guzeldi.
Mobil mi ne yazlik su vardi o da fena degildi.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şarjlılar köpük yapmayabilir. Ürün atım şekli diğer pompalara göre çok farklı. Bildiklerimizde hava sıkıştırması ile atım sağlanıyor, şarjlılarda ise su pompası sistemi var.
Sizi de etiketleyecektim nickiniz aklıma gelmedi kusura bakmayın :) aslında pompayı normal bahçe kullanımı için soruyorum, köpük yapma amacım yok. Ama malum forumda da bolca kullanılan bir malzeme olduğu için sormak istemiştim :) şarjlı 8 10 lt arası ilaçlama yapmak için arayış içindeyim :) öneriniz ne olur?
Hocam ben s3 kullanmistim bir ara. Cok cok z kullanmalisiniz. Yoksa camlari tertemiz yapiyor bu da silecek calismasina mani oluyor. Biraz yagli ya da sabunlu mu desem, oyle kalmasi lazim camin.

Yani temiz camda bez zor kayar ya o hesap. Onun disinda kullanacaginiz urun tavana da sicrayacagi icin koruma varsa bunu etkilemeyecek bir sey olmali.

Bir ara wurth kullanmistim o da guzeldi.
Mobil mi ne yazlik su vardi o da fena degildi.

Çok güzel ifade etmişsiniz çok teşekkürler :) S3 ü mesela kaç ml koymam kafidir depoya(bizim araç da vw)?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Evet burada uzman detaycilarin yazdiklarini okuyunca acikcasi bir zarar vermek istemiyorum.Dolayisi ile maksimum temizligi saglayacak ancak en az zarar verecek kova ile yikamaya ihtiyac duymayacagim bir sampuan lazim.Flowey b33 ph 14 diye okumustum bu uzun vadede zarar verir mi aracin boyasina falan.
Üzerinde bekletmezseniz bir şey olmaz, uyguladıktan 1 dakika sonra bol suyla durulayın. Amacımız en az zararla maksimum kiri çözmek ki kurulamada aracınız daha az çizilsin. Benzinlik köpüklerinden daha güvenlidir b33, doğru sulandırıp kullanabilirsiniz. Combo2 yi de yaz aylarında kullanabilirsiniz. Kova yıkaması yapabilseniz daha iyi olurdu tabi.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sizi de etiketleyecektim nickiniz aklıma gelmedi kusura bakmayın :) aslında pompayı normal bahçe kullanımı için soruyorum, köpük yapma amacım yok. Ama malum forumda da bolca kullanılan bir malzeme olduğu için sormak istemiştim :) şarjlı 8 10 lt arası ilaçlama yapmak için arayış içindeyim :) öneriniz ne olur?

Çok güzel ifade etmişsiniz çok teşekkürler :) S3 ü mesela kaç ml koymam kafidir depoya(bizim araç da vw)?
Onu tam olarak soyleyemem cunku ben 1:10 oranda böldüğüm s3'ün sisede kalan kisminin uzerine su koyup oyle eklemistim. Sisede yaklasik 50 ml kalmis olsa falan desek 5 ml s3 kalani su 1 litrelik siseye.

Bu dogru bir oran vermeyebilir hic ozenle oranlayip da kullandigim olmadi acikcasi

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Secho fx8e kullanmıştım 8 litrelik versiyonu, açtığın andan itibaren kullanabiliyorsun bi süre bekle vs olayı yok, 2 ltlik secholardan daha az ürün sarfiyatı ile tüm aracın her yerine ulaşılması zor yerlerine dahi ürün uygulamak mümkün oluyor. 8 litre çok olur dersen 5 litrelik de aynı performansı verecektir. Hatırladığım kadarıyla şarjıda kolay kolay bitmiyordu..

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Secho fx8e kullanmıştım 8 litrelik versiyonu, açtığın andan itibaren kullanabiliyorsun bi süre bekle vs olayı yok, 2 ltlik secholardan daha az ürün sarfiyatı ile tüm aracın her yerine ulaşılması zor yerlerine dahi ürün uygulamak mümkün oluyor. 8 litre çok olur dersen 5 litrelik de aynı performansı verecektir. Hatırladığım kadarıyla şarjıda kolay kolay bitmiyordu..
Çok teşekkürler abi, farklı markalardansa secho'ya yöneleyim, iyi ürün olarak biliyoruz diye düşündüm. Ama büyük boyları ve akülüleri hakkında fikrim yoktu, çok iyi oldu :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bende şöyle bir bilgi eklemek isterim tecrübelerimden . Bu kış başında divortexin antifirizli cam sularından aldım arkadaşlar ancak ilk önce sileceklerim izli silmeye başladı dedim eskidiler 3 yıllık Bosch silecekler vardı . Değiştiririm derken evde sulandırılmış şekilde bekleyen cam suyunu bir gördüm tamamen tortu şişenin ici resmen değişik bı yapi olmuş ardından arabadaki su bitince yerine saf su koyup bıraktım şöyle söyleyeyim silecekler direk duzeldi. Ardindan araba silecek suyu uyarısı vermeye başladı var olduğu halde büyük ihtimal sensörü tortu oldu tam okuyamıyor su seviyesini . İşin kisasi aman çok dikkat edin . Şimdi tekrar iPa beyaz sirke karışımı koyup temizlemeye calisicam hazneyi . Yazlık olarak sinek lekeleri için vs mobil 1 in cam suyunu almıştım onu koyacağım bı daha da öyle cam suyu almam size de tavsiye etmem arkadaşlar. Boşuna silecek masrafı yapacaktım mesela ucuzluk cam suyu alsanız sileceği bozup daha pahalıya gelebilir. Hiç para vermek istemeyenn saf su koysa daha iyi bence .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler hocam. Tortu şeyine dikkat etmek gerek o zaman. Ucuz mal sıkıntılı o zaman.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Sayfaya fotoğrafı direk nasıl yüklüyor yükleyen arkadaşlar, link görünmesin direk fotoğraf görünsün.

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Üstadlar, deri direksiyon temizliğinde APC kullanılır mı? Elimde Vp Apc mevcut, direksiyonu temizlemek istiyorum 1:20 veya 1:30 sulandırsam zarar verir miyim?

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Üstadlar, deri direksiyon temizliğinde APC kullanılır mı? Elimde Vp Apc mevcut, direksiyonu temizlemek istiyorum 1:20 veya 1:30 sulandırsam zarar verir miyim?
Merhaba
Colourlock yeni 50 ml ürünler çıkardı, 20 tl civarında fiyatları. Sadece direksiyon ise 2 kullanım rahat çıkarır. Aynı konuyu çok araştırdığım için bence bi temizleyici bir kalkan alabilirsiniz. Tabi üstadlar daha iyi bilir.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Genel olarak tavsiye edilmese de, tek seferlik kullanacaksanız büyük bir hasar vermez.
Velhasıl rutin temizlik için kullanacaksanız, zarar vermeye başlayacaktır.

Elinizde hangi ürünler var? Bir de kir seviyesi nedir?
Örneğin Koch Chemie Pol Star ile de temizleyebilirsiniz.
Ya da Colourlock'un güçlü ya da hafif deri temizleyicisi de olabilir.